Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Gost
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 23:56 pet, 21. 7. 2006 Naslov: |
|
|
Meni vuce na domenu funkcije. :-s Jesi siguran da nije f:S->Y, gdje je S podskup od X? :-k
Naime, uniformno neprekidna funkcija ne mora biti definirana na cijelom metrickom prostoru, ne? ;)
Meni vuce na domenu funkcije. Jesi siguran da nije f:S->Y, gdje je S podskup od X?
Naime, uniformno neprekidna funkcija ne mora biti definirana na cijelom metrickom prostoru, ne?
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
Mojo Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
Mojo Forumaš(ica)

|
Postano: 13:01 uto, 25. 7. 2006 Naslov: |
|
|
evo ovako. Kaze da ukoliko je diferencijal od f, dakle (Df(P0)) diferencijabilan u tocki P0, postoji dif. drugog reda i ako je on neprekidan da je f klase C2. Ali imamo napomenu prije koja kaze da je svaki lin. op. diferencijabilan na ciloj domeni. Sad, kako je diferencijal lin. op. to bi znacilo da je diferencijabilan. A i svaki lin. op. je uniformno neprekidan pa je neprekidan.Po ovome bi znacilo da svaka fja. koja je C1 je CN. Sigurno san negdi pogrijesija, al neznan di? Ako ko uoci, molin neka kaze.
*mislin da san sam svatija, pomisa san pojmove Df i Df(P0)
evo ovako. Kaze da ukoliko je diferencijal od f, dakle (Df(P0)) diferencijabilan u tocki P0, postoji dif. drugog reda i ako je on neprekidan da je f klase C2. Ali imamo napomenu prije koja kaze da je svaki lin. op. diferencijabilan na ciloj domeni. Sad, kako je diferencijal lin. op. to bi znacilo da je diferencijabilan. A i svaki lin. op. je uniformno neprekidan pa je neprekidan.Po ovome bi znacilo da svaka fja. koja je C1 je CN. Sigurno san negdi pogrijesija, al neznan di? Ako ko uoci, molin neka kaze.
*mislin da san sam svatija, pomisa san pojmove Df i Df(P0)
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 12:50 pet, 28. 7. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="Anonymous"]Evo opet ja s jednim pitanjem :?
Teorem 4.5 kod nizova, onaj sta kaze da ako niz konvergira ka nekoj tocki da i svaki njegov podniz konvergira toj istoj tocki....e pa zanima me kod dokaza ovo:
[i]Dokaz: Kako je limPk=Po, to za svaki epsilon>0 postoji ko iz N tako da za svaki [b]k>ko[/b] vrijedi[/i]....itd
Jel kod boldanog dijela treba doc >= ....ili ja tu nesto ne shvacam?[/quote]
Svejedno je. 8)
Poanta je da su od nekog mjesta na dalje svi u epsilon-okolini. :) Da li ces to mjesto pamtiti kao "index prvog elementa koji je u okolini" ili kao "index zadnjeg elementa koji (mozda) nije u okolini", savrseno je svejedno. :D
Ucis Analizu na samom kraju 7. mjeseca... svaka cast! =D>
Anonymous (napisa): | Evo opet ja s jednim pitanjem
Teorem 4.5 kod nizova, onaj sta kaze da ako niz konvergira ka nekoj tocki da i svaki njegov podniz konvergira toj istoj tocki....e pa zanima me kod dokaza ovo:
Dokaz: Kako je limPk=Po, to za svaki epsilon>0 postoji ko iz N tako da za svaki k>ko vrijedi....itd
Jel kod boldanog dijela treba doc >= ....ili ja tu nesto ne shvacam? |
Svejedno je.
Poanta je da su od nekog mjesta na dalje svi u epsilon-okolini. Da li ces to mjesto pamtiti kao "index prvog elementa koji je u okolini" ili kao "index zadnjeg elementa koji (mozda) nije u okolini", savrseno je svejedno.
Ucis Analizu na samom kraju 7. mjeseca... svaka cast!
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 20:12 pet, 28. 7. 2006 Naslov: |
|
|
A tko kaze da je epsilon veci od 1 (tj. da je 1/epsilon < epsilon)? :-k
Takodjer, vrijedi:
[x] <= x (najvece cijelo od x je manje ili jednako od x),
pa je
1/[x] >= x
Tebi je k0 najvece cijelo od korijen iz epsilon, tj.
k0 = [sqrt(epsilon)] <= sqrt(epsilon),
tj.
k0 <= sqrt(epsilon)
pa je
1/k0^2 >= 1/epsilon :ccc:
[b]Primijeti:[/b] 0 < 1/x^n <= 1/x za n>=1 i x > 0 :)
Dakle, ako 1/k konvergira u 0, onda u 0 konvergira i (1/k)^n za svaki n >= 1. :D To bi, ako se dobro sjecam nazivlja, bila "lema o sandwichu". :klopa: ;)
Konvergenciju za 1/k pokazes lako:
Neka je zadan e > 0 (epsilon ;)). Tada, prema Arhimedovom aksiomu, postoji k0 iz |N t.d. je k0 > 1/e, tj. 1/k0 < e. 8)
No, za k > k0 vrijedi 1/k < 1/k0, pa je
k > k0 => 1/k < 1/k0 < e
:D
P.S. Sunce? :shock: Sto bih dao da imam klimu ili barem dobru kishu... :sigh: :znoj:
A tko kaze da je epsilon veci od 1 (tj. da je 1/epsilon < epsilon)?
Takodjer, vrijedi:
[x] ⇐ x (najvece cijelo od x je manje ili jednako od x),
pa je
1/[x] >= x
Tebi je k0 najvece cijelo od korijen iz epsilon, tj.
k0 = [sqrt(epsilon)] ⇐ sqrt(epsilon),
tj.
k0 ⇐ sqrt(epsilon)
pa je
1/k0^2 >= 1/epsilon
Primijeti: 0 < 1/x^n ⇐ 1/x za n>=1 i x > 0
Dakle, ako 1/k konvergira u 0, onda u 0 konvergira i (1/k)^n za svaki n >= 1. To bi, ako se dobro sjecam nazivlja, bila "lema o sandwichu".
Konvergenciju za 1/k pokazes lako:
Neka je zadan e > 0 (epsilon ). Tada, prema Arhimedovom aksiomu, postoji k0 iz |N t.d. je k0 > 1/e, tj. 1/k0 < e.
No, za k > k0 vrijedi 1/k < 1/k0, pa je
k > k0 ⇒ 1/k < 1/k0 < e
P.S. Sunce? Sto bih dao da imam klimu ili barem dobru kishu...
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
|