Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Usmeni kod prof. Nogo
WWW:
Idite na Prethodno  1, 2
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 2. godine -> Diskretna matematika
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Meri
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
Sarma = la pohva - posuda
10 = 12 - 2

PostPostano: 23:07 sri, 15. 2. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

eto, nakon mukotrpne potrage sam uspjela saznat kad imam usmeni :oops: ..inace, pouka: gledajte kad vam je termin za usmeni.. da ne biste lunjali ko ja :roll: :roll: svashta...uglavnom...
dojmovi s usmenog, jel da?
ovak; rijesit homogenu rekurziju primjenom FI (nije trebalo do kraja, prof. me prekinula prije rastava na parcijalne razlomke), vandermodeova formula (slicno binomnoom tm-u, ali gledamo umjesto svih fja, samo injekcije) i dokaz, onda...... catalanovi brojevi (sto su, koja ima je formula, interpretacija..), veza catalanovih brojeva i triangulacije n-terokuta, rekuzija za problem binarnih stabala, i nes sitno o konvoluciji... hm..kaj jos.. :? ..ak se jos ceg sjetim....postam :P
inace, prof. je prema meni bila cist korektna i fer :lol:
btw; zna pitat (netko se ne bi mozda sjetio), vezano uz matematicku kulturu, sto je ploca zabrane, odn. kako se zove podskup Kartezijevog produkta neka 2 neprazna skupa...
etoga....svima sretno koji idu na usmeni, be 8) i laganini i stprljivo :wink:

evo, jos sam se sjetila: napisati 2n povrh n u obliku sume i to dokazati kombinatorno :)
eto, nakon mukotrpne potrage sam uspjela saznat kad imam usmeni Embarassed ..inace, pouka: gledajte kad vam je termin za usmeni.. da ne biste lunjali ko ja Rolling Eyes Rolling Eyes svashta...uglavnom...
dojmovi s usmenog, jel da?
ovak; rijesit homogenu rekurziju primjenom FI (nije trebalo do kraja, prof. me prekinula prije rastava na parcijalne razlomke), vandermodeova formula (slicno binomnoom tm-u, ali gledamo umjesto svih fja, samo injekcije) i dokaz, onda...... catalanovi brojevi (sto su, koja ima je formula, interpretacija..), veza catalanovih brojeva i triangulacije n-terokuta, rekuzija za problem binarnih stabala, i nes sitno o konvoluciji... hm..kaj jos.. Confused ..ak se jos ceg sjetim....postam Razz
inace, prof. je prema meni bila cist korektna i fer Laughing
btw; zna pitat (netko se ne bi mozda sjetio), vezano uz matematicku kulturu, sto je ploca zabrane, odn. kako se zove podskup Kartezijevog produkta neka 2 neprazna skupa...
etoga....svima sretno koji idu na usmeni, be Cool i laganini i stprljivo Wink

evo, jos sam se sjetila: napisati 2n povrh n u obliku sume i to dokazati kombinatorno Smile

ada
Gost

PostPostano: 9:05 čet, 10. 8. 2006    Naslov: dojmovi s usmenog? Citirajte i odgovorite

Molila bih nekog da mi dokaze 2n povrh n kombinatorno.Bila bi mu jako zahvalna...
Molila bih nekog da mi dokaze 2n povrh n kombinatorno.Bila bi mu jako zahvalna...

[Vrh]
Ignavia
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
91 = 108 - 17

PostPostano: 11:01 čet, 10. 8. 2006    Naslov: Re: dojmovi s usmenog? Citirajte i odgovorite

[quote="ada"]Molila bih nekog da mi dokaze 2n povrh n kombinatorno.Bila bi mu jako zahvalna...[/quote]

jel mislis mozda na 2n povrh n= suma po m ((n povrh m) * (n povrh n-m)) ?
ako imas skupinu od 2n neceg zgodnog ili cak i ljudi, onda mozes na jednak broj nacina od njih svih zajedno odabrati n ljudi, kao i kad ih podijelis u dvije skupine, u svakoj po n, i onda iz prve uzmes m, a iz druge n-m s tim da m mora varirati jer ti nisi diskriminator
mozes ako bas hoces zamisljat da ima n zenskih i n muskih osoba (tu je bitno da mozes bez sumnje znat tko je tko) i onda si prvo naivan pri zaposljavanju pa ne gledas tko ce imat djecu kad zaposljavas n ljudi, a u drugom slucaju pazis, ali ipak promotris sve moguce kombinacije :shock: (u smislu: mogao bi uzet 0 zena i sve tipove... ne, ne, to bi bilo presumnjivo, ajmo 1 zenu i ostalo tipove, itd.)
:bighug:
ada (napisa):

jel mislis mozda na 2n povrh n= suma po m ((n povrh m) * (n povrh n-m)) ?
ako imas skupinu od 2n neceg zgodnog ili cak i ljudi, onda mozes na jednak broj nacina od njih svih zajedno odabrati n ljudi, kao i kad ih podijelis u dvije skupine, u svakoj po n, i onda iz prve uzmes m, a iz druge n-m s tim da m mora varirati jer ti nisi diskriminator
mozes ako bas hoces zamisljat da ima n zenskih i n muskih osoba (tu je bitno da mozes bez sumnje znat tko je tko) i onda si prvo naivan pri zaposljavanju pa ne gledas tko ce imat djecu kad zaposljavas n ljudi, a u drugom slucaju pazis, ali ipak promotris sve moguce kombinacije Shocked (u smislu: mogao bi uzet 0 zena i sve tipove... ne, ne, to bi bilo presumnjivo, ajmo 1 zenu i ostalo tipove, itd.)
Jako veliki zagrljaj

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice MSNM
ad
Gost

PostPostano: 14:58 čet, 10. 8. 2006    Naslov: dojmovi s usmenog? Citirajte i odgovorite

Ustvari,mislim na (2n povrh n)=suma po k=0,...,n (n povrh k)^2.
Dakle,ako sam dobro shvatila princip,broj nacina na koji mogu od 2n ljudi (n muskaraca + n zena)odabrati podskup od n ljudi,jednak je sumi svih nacina na koje od n muskaraca mogu odabrati podskup od k muskaraca i od n zena podskup od k zena.Ili?
Dakle,ako sam dobro shvatila princip,broj nacina na koji mogu od 2n ljudi (n muskaraca + n zena)odabrati podskup od n ljudi,jednak je sumi svih nacina na koje od n muskaraca mogu odabrati podskup od k muskaraca i od n zena podskup od k zena.Ili?

[Vrh]
Ignavia
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

91 = 108 - 17

PostPostano: 16:01 čet, 10. 8. 2006    Naslov: Re: dojmovi s usmenog? Citirajte i odgovorite

[quote="ad"]Ustvari,mislim na (2n povrh n)=suma po k=0,...,n (n povrh k)^2.
Dakle,ako sam dobro shvatila princip,broj nacina na koji mogu od 2n ljudi (n muskaraca + n zena)odabrati podskup od n ljudi,jednak je sumi svih nacina na koje od n muskaraca mogu odabrati podskup od k muskaraca i od n zena podskup od k zena.Ili?[/quote]

ne, ide tocno onak kak sam rekla (k+k ne mora biti n, a nekad cak ni ne moze :idea:), a posto je n povrh n-m isto sto i n povrh m, zakljucujemo da trazis upravo ovo sto sam odgovorila. :wink:
ad (napisa):

ne, ide tocno onak kak sam rekla (k+k ne mora biti n, a nekad cak ni ne moze Idea), a posto je n povrh n-m isto sto i n povrh m, zakljucujemo da trazis upravo ovo sto sam odgovorila. Wink

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice MSNM
ada
Gost

PostPostano: 16:37 čet, 10. 8. 2006    Naslov: dojmovi s usmenog? Citirajte i odgovorite

aaahaaaa!sad skuzih bit!(malo mi duze treba :wink: )Hvala ti puno!pozdrav
aaahaaaa!sad skuzih bit!(malo mi duze treba Wink )Hvala ti puno!pozdrav

[Vrh]
Ignavia
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

91 = 108 - 17

PostPostano: 15:15 pet, 11. 8. 2006    Naslov: Re: dojmovi s usmenog? Citirajte i odgovorite

[quote="ada"]aaahaaaa!sad skuzih bit!(malo mi duze treba :wink: )Hvala ti puno!pozdrav[/quote]

nema na cemu, i drugi put :santawave:
ada (napisa):
aaahaaaa!sad skuzih bit!(malo mi duze treba Wink )Hvala ti puno!pozdrav

nema na cemu, i drugi put Santa's waving

filipnet
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

24 = 29 - 5

PostPostano: 14:06 ned, 3. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

dal prof. Nogo pita i primjere na usmenom? Mislim na primjere koje je dala na predavanju?
dal prof. Nogo pita i primjere na usmenom? Mislim na primjere koje je dala na predavanju?

Gost

PostPostano: 17:44 ned, 3. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

zna pitati i primjere s predavanja,ali npr. s promijenjenim brojevima, npr kod rekurzija....
zna pitati i primjere s predavanja,ali npr. s promijenjenim brojevima, npr kod rekurzija....

[Vrh]
Perosito
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 8 - 1

PostPostano: 9:37 čet, 7. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Prof. Nogo voli pitat sve primjere koji se obrađuju na predavanjima, npr. povezanost između harm. brojeva i ciklusa, quick sort rekurziju... Tak da treba i to pogledat.
Konkretno, mene je pitala samo formule, a izvodi je nisu zanimali. Također, nije neuobičajeno da pita zadatak, al u principu to nije niš teško, nego tek tolko da vidi kolko ko kuži.
Sve u svemu treba dobro naučiti gradivo, mislim da se ne isplati izlaziti na blef, jer pita iz svakog poglavlja ponešto.
Prof. Nogo voli pitat sve primjere koji se obrađuju na predavanjima, npr. povezanost između harm. brojeva i ciklusa, quick sort rekurziju... Tak da treba i to pogledat.
Konkretno, mene je pitala samo formule, a izvodi je nisu zanimali. Također, nije neuobičajeno da pita zadatak, al u principu to nije niš teško, nego tek tolko da vidi kolko ko kuži.
Sve u svemu treba dobro naučiti gradivo, mislim da se ne isplati izlaziti na blef, jer pita iz svakog poglavlja ponešto.

filipnet
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

24 = 29 - 5

PostPostano: 1:45 pet, 22. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Da ja dodam svoj dojam, ljudi naucite primjere. Jer zbog toga profesorica rusi. Jer jedna cura je znala sve i to bas sve, ali nije znala primjer sa binarnim nizom. Rijesiti osnovne rekurzije morate znati rijesiti. I znati ti ih pretvoriti u FI. One primjere koji su se radili na predavanjima, dobro proucit. Profesorica je rekla da joj je vaznije da vidi da student zna kombinatorno razmisljat, nego da je nastrebao najtezi teorem.
Da ja dodam svoj dojam, ljudi naucite primjere. Jer zbog toga profesorica rusi. Jer jedna cura je znala sve i to bas sve, ali nije znala primjer sa binarnim nizom. Rijesiti osnovne rekurzije morate znati rijesiti. I znati ti ih pretvoriti u FI. One primjere koji su se radili na predavanjima, dobro proucit. Profesorica je rekla da joj je vaznije da vidi da student zna kombinatorno razmisljat, nego da je nastrebao najtezi teorem.

Melkor
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
140 = 152 - 12

PostPostano: 2:22 pet, 22. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

E točno. Ponovite zadatke tipa koji je broj šesteroznamenkastih brojeva koji ne sadrže trojku i sadrže barem dvije jedinice. :D
E točno. Ponovite zadatke tipa koji je broj šesteroznamenkastih brojeva koji ne sadrže trojku i sadrže barem dvije jedinice. Very Happy

filipnet
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

24 = 29 - 5

PostPostano: 2:28 pet, 22. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Tocno je taj bio i profesorica je htjela vidjet kak bi se to izracunalo pomocu FI.
Tocno je taj bio i profesorica je htjela vidjet kak bi se to izracunalo pomocu FI.

Ana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
= 9 - 0

PostPostano: 7:44 pet, 22. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

A zašto onda profesorica ruši ako ne NAŠTREBAMO tablicu za određivanje partikularnih rješenja??? :?
A zašto onda profesorica ruši ako ne NAŠTREBAMO tablicu za određivanje partikularnih rješenja??? Confused

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
filipnet
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

24 = 29 - 5

PostPostano: 12:00 pet, 22. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Ana"]A zašto onda profesorica ruši ako ne NAŠTREBAMO tablicu za određivanje partikularnih rješenja??? :?[/quote]
a to ti ide pod znanje osnovnih rekurzija, a i pod znanje iz ODJ.
Ana (napisa):
A zašto onda profesorica ruši ako ne NAŠTREBAMO tablicu za određivanje partikularnih rješenja??? Confused

a to ti ide pod znanje osnovnih rekurzija, a i pod znanje iz ODJ.

FFF
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 7 - 0

PostPostano: 16:21 sri, 21. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Dobro!
Dobro!

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 2. godine -> Diskretna matematika Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2
Stranica 2 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum