Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Meri Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 23:07 sri, 15. 2. 2006 Naslov: |
|
|
eto, nakon mukotrpne potrage sam uspjela saznat kad imam usmeni :oops: ..inace, pouka: gledajte kad vam je termin za usmeni.. da ne biste lunjali ko ja :roll: :roll: svashta...uglavnom...
dojmovi s usmenog, jel da?
ovak; rijesit homogenu rekurziju primjenom FI (nije trebalo do kraja, prof. me prekinula prije rastava na parcijalne razlomke), vandermodeova formula (slicno binomnoom tm-u, ali gledamo umjesto svih fja, samo injekcije) i dokaz, onda...... catalanovi brojevi (sto su, koja ima je formula, interpretacija..), veza catalanovih brojeva i triangulacije n-terokuta, rekuzija za problem binarnih stabala, i nes sitno o konvoluciji... hm..kaj jos.. :? ..ak se jos ceg sjetim....postam :P
inace, prof. je prema meni bila cist korektna i fer :lol:
btw; zna pitat (netko se ne bi mozda sjetio), vezano uz matematicku kulturu, sto je ploca zabrane, odn. kako se zove podskup Kartezijevog produkta neka 2 neprazna skupa...
etoga....svima sretno koji idu na usmeni, be 8) i laganini i stprljivo :wink:
evo, jos sam se sjetila: napisati 2n povrh n u obliku sume i to dokazati kombinatorno :)
eto, nakon mukotrpne potrage sam uspjela saznat kad imam usmeni ..inace, pouka: gledajte kad vam je termin za usmeni.. da ne biste lunjali ko ja svashta...uglavnom...
dojmovi s usmenog, jel da?
ovak; rijesit homogenu rekurziju primjenom FI (nije trebalo do kraja, prof. me prekinula prije rastava na parcijalne razlomke), vandermodeova formula (slicno binomnoom tm-u, ali gledamo umjesto svih fja, samo injekcije) i dokaz, onda...... catalanovi brojevi (sto su, koja ima je formula, interpretacija..), veza catalanovih brojeva i triangulacije n-terokuta, rekuzija za problem binarnih stabala, i nes sitno o konvoluciji... hm..kaj jos.. ..ak se jos ceg sjetim....postam
inace, prof. je prema meni bila cist korektna i fer
btw; zna pitat (netko se ne bi mozda sjetio), vezano uz matematicku kulturu, sto je ploca zabrane, odn. kako se zove podskup Kartezijevog produkta neka 2 neprazna skupa...
etoga....svima sretno koji idu na usmeni, be i laganini i stprljivo
evo, jos sam se sjetila: napisati 2n povrh n u obliku sume i to dokazati kombinatorno
_________________ Laganini...i stprljivo.... 
|
|
[Vrh] |
|
ada Gost
|
|
[Vrh] |
|
Ignavia Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 11:01 čet, 10. 8. 2006 Naslov: Re: dojmovi s usmenog? |
|
|
[quote="ada"]Molila bih nekog da mi dokaze 2n povrh n kombinatorno.Bila bi mu jako zahvalna...[/quote]
jel mislis mozda na 2n povrh n= suma po m ((n povrh m) * (n povrh n-m)) ?
ako imas skupinu od 2n neceg zgodnog ili cak i ljudi, onda mozes na jednak broj nacina od njih svih zajedno odabrati n ljudi, kao i kad ih podijelis u dvije skupine, u svakoj po n, i onda iz prve uzmes m, a iz druge n-m s tim da m mora varirati jer ti nisi diskriminator
mozes ako bas hoces zamisljat da ima n zenskih i n muskih osoba (tu je bitno da mozes bez sumnje znat tko je tko) i onda si prvo naivan pri zaposljavanju pa ne gledas tko ce imat djecu kad zaposljavas n ljudi, a u drugom slucaju pazis, ali ipak promotris sve moguce kombinacije :shock: (u smislu: mogao bi uzet 0 zena i sve tipove... ne, ne, to bi bilo presumnjivo, ajmo 1 zenu i ostalo tipove, itd.)
:bighug:
ada (napisa): | Molila bih nekog da mi dokaze 2n povrh n kombinatorno.Bila bi mu jako zahvalna... |
jel mislis mozda na 2n povrh n= suma po m ((n povrh m) * (n povrh n-m)) ?
ako imas skupinu od 2n neceg zgodnog ili cak i ljudi, onda mozes na jednak broj nacina od njih svih zajedno odabrati n ljudi, kao i kad ih podijelis u dvije skupine, u svakoj po n, i onda iz prve uzmes m, a iz druge n-m s tim da m mora varirati jer ti nisi diskriminator
mozes ako bas hoces zamisljat da ima n zenskih i n muskih osoba (tu je bitno da mozes bez sumnje znat tko je tko) i onda si prvo naivan pri zaposljavanju pa ne gledas tko ce imat djecu kad zaposljavas n ljudi, a u drugom slucaju pazis, ali ipak promotris sve moguce kombinacije (u smislu: mogao bi uzet 0 zena i sve tipove... ne, ne, to bi bilo presumnjivo, ajmo 1 zenu i ostalo tipove, itd.)
|
|
[Vrh] |
|
ad Gost
|
Postano: 14:58 čet, 10. 8. 2006 Naslov: dojmovi s usmenog? |
|
|
Ustvari,mislim na (2n povrh n)=suma po k=0,...,n (n povrh k)^2.
Dakle,ako sam dobro shvatila princip,broj nacina na koji mogu od 2n ljudi (n muskaraca + n zena)odabrati podskup od n ljudi,jednak je sumi svih nacina na koje od n muskaraca mogu odabrati podskup od k muskaraca i od n zena podskup od k zena.Ili?
Ustvari,mislim na (2n povrh n)=suma po k=0,...,n (n povrh k)^2.
Dakle,ako sam dobro shvatila princip,broj nacina na koji mogu od 2n ljudi (n muskaraca + n zena)odabrati podskup od n ljudi,jednak je sumi svih nacina na koje od n muskaraca mogu odabrati podskup od k muskaraca i od n zena podskup od k zena.Ili?
|
|
[Vrh] |
|
Ignavia Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 16:01 čet, 10. 8. 2006 Naslov: Re: dojmovi s usmenog? |
|
|
[quote="ad"]Ustvari,mislim na (2n povrh n)=suma po k=0,...,n (n povrh k)^2.
Dakle,ako sam dobro shvatila princip,broj nacina na koji mogu od 2n ljudi (n muskaraca + n zena)odabrati podskup od n ljudi,jednak je sumi svih nacina na koje od n muskaraca mogu odabrati podskup od k muskaraca i od n zena podskup od k zena.Ili?[/quote]
ne, ide tocno onak kak sam rekla (k+k ne mora biti n, a nekad cak ni ne moze :idea:), a posto je n povrh n-m isto sto i n povrh m, zakljucujemo da trazis upravo ovo sto sam odgovorila. :wink:
ad (napisa): | Ustvari,mislim na (2n povrh n)=suma po k=0,...,n (n povrh k)^2.
Dakle,ako sam dobro shvatila princip,broj nacina na koji mogu od 2n ljudi (n muskaraca + n zena)odabrati podskup od n ljudi,jednak je sumi svih nacina na koje od n muskaraca mogu odabrati podskup od k muskaraca i od n zena podskup od k zena.Ili? |
ne, ide tocno onak kak sam rekla (k+k ne mora biti n, a nekad cak ni ne moze ), a posto je n povrh n-m isto sto i n povrh m, zakljucujemo da trazis upravo ovo sto sam odgovorila.
|
|
[Vrh] |
|
ada Gost
|
|
[Vrh] |
|
Ignavia Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
filipnet Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
Perosito Forumaš(ica)

|
Postano: 9:37 čet, 7. 9. 2006 Naslov: |
|
|
Prof. Nogo voli pitat sve primjere koji se obrađuju na predavanjima, npr. povezanost između harm. brojeva i ciklusa, quick sort rekurziju... Tak da treba i to pogledat.
Konkretno, mene je pitala samo formule, a izvodi je nisu zanimali. Također, nije neuobičajeno da pita zadatak, al u principu to nije niš teško, nego tek tolko da vidi kolko ko kuži.
Sve u svemu treba dobro naučiti gradivo, mislim da se ne isplati izlaziti na blef, jer pita iz svakog poglavlja ponešto.
Prof. Nogo voli pitat sve primjere koji se obrađuju na predavanjima, npr. povezanost između harm. brojeva i ciklusa, quick sort rekurziju... Tak da treba i to pogledat.
Konkretno, mene je pitala samo formule, a izvodi je nisu zanimali. Također, nije neuobičajeno da pita zadatak, al u principu to nije niš teško, nego tek tolko da vidi kolko ko kuži.
Sve u svemu treba dobro naučiti gradivo, mislim da se ne isplati izlaziti na blef, jer pita iz svakog poglavlja ponešto.
_________________ Nije sve tako sivo... Kad imaš s nekim otić na pivo 
|
|
[Vrh] |
|
filipnet Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Melkor Forumaš(ica)