Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Gost
|
|
[Vrh] |
|
fireball Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
koryanshea Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
fireball Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
|
[Vrh] |
|
buba Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 17:36 pon, 18. 9. 2006 Naslov: |
|
|
Evo da ne oftopiciram :arrow: [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=7602&highlight=]ovdje[/url], pronašla sam ovaj divan topic :D gdje mogu napisati sljedeće:
kao što sam napisala već na onom gore navedenom topicu, napisat ću još i ovdje jednom uz dodatno objašnjenje: bijah danas u referadi, raspitati se i srediti papire oko upisa. Između svih silnih pitanja i odgovora, hipotetički sam postavila i pitanje, da li nakon što mi se odobri ponovan upis prve godine, mogu predat molbu za slušanje nekih kolegija s druge godine čije prethodnike sam položila ili koji nemaju prethodnike, u zamjenu za ECTS bodove ovih koje jesam. I na moje veliko čudo, ona kaže [b]ne[/b] i izvuče jednu malu zbirčicu sa pravilima i pokaže mi rečenicu koja je išla otprilike ovako: 'student koji ponavlja prvu godinu po bolonjskom programu, nema pravo na upisivanje kolegija sa više godine'.
:shock:
I onda je rekla, da bi mi bilo pametno prije nego što dam za tu molbu 100kn, otić do Prodekanice i pitat ju hoće li mi [b]možda[/b] odobriti slušanje nekih kolegija.
A šta niste vi svi ovdje, i Prodekanica sama, pa čak i ja, rekli da se može upisati broj kolegija po semestru čiji ukupan zboj ECTS bodova ne prelazi 30 po semestru i naravno da imaju položene kolegije prethodnike? :-k
Evo da ne oftopiciram ovdje, pronašla sam ovaj divan topic gdje mogu napisati sljedeće:
kao što sam napisala već na onom gore navedenom topicu, napisat ću još i ovdje jednom uz dodatno objašnjenje: bijah danas u referadi, raspitati se i srediti papire oko upisa. Između svih silnih pitanja i odgovora, hipotetički sam postavila i pitanje, da li nakon što mi se odobri ponovan upis prve godine, mogu predat molbu za slušanje nekih kolegija s druge godine čije prethodnike sam položila ili koji nemaju prethodnike, u zamjenu za ECTS bodove ovih koje jesam. I na moje veliko čudo, ona kaže ne i izvuče jednu malu zbirčicu sa pravilima i pokaže mi rečenicu koja je išla otprilike ovako: 'student koji ponavlja prvu godinu po bolonjskom programu, nema pravo na upisivanje kolegija sa više godine'.
I onda je rekla, da bi mi bilo pametno prije nego što dam za tu molbu 100kn, otić do Prodekanice i pitat ju hoće li mi možda odobriti slušanje nekih kolegija.
A šta niste vi svi ovdje, i Prodekanica sama, pa čak i ja, rekli da se može upisati broj kolegija po semestru čiji ukupan zboj ECTS bodova ne prelazi 30 po semestru i naravno da imaju položene kolegije prethodnike?
|
|
[Vrh] |
|
mladac Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
ta2a Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
buba Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 22:38 pon, 18. 9. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="mladac"]buba ja danas bila u referadi i teta mi dala uplatnicu za upis kolegija s više godine, i kupila u skriptarnici zamolbu... meni prodekanica drži elementarnu i rekla je da ćemo moć upisivat sve za što imamo predhodnike... valjda si pitala krivu tetu :roll: :twisted:[/quote]
Bila sam ja stoput kod Prodekanice i držala je meni ona i prvi i drugi i treći, a sada će i četvrti puta držat Ag, ali da mi je teta to rekla i pokazala mi tu rečenicu, je tako i ja i ona to možemo potvrditi. A sada jel ona mene krivo shvatila ili ne, mislim da nije mogla jer sam joj 10min objašnjavala situaciju i sve joj lijepo postupno i detaljno izložila.
A jel ona to sada izmislila ili jesam li ja naišla na krivu tetu, o tome nećemo raspravljat, jer ću ja sutra tako i onako ić do nje predat te papire šta mi je rekla da donesem, pa ću joj reć za onih 30ECTS o kojima smo svi bili govorili.
Ne vjerujem da je bilo riječi o nesporazumu jer mi ne bi pokazala tu zbirčicu s tom rečenicom.
mladac (napisa): | buba ja danas bila u referadi i teta mi dala uplatnicu za upis kolegija s više godine, i kupila u skriptarnici zamolbu... meni prodekanica drži elementarnu i rekla je da ćemo moć upisivat sve za što imamo predhodnike... valjda si pitala krivu tetu  |
Bila sam ja stoput kod Prodekanice i držala je meni ona i prvi i drugi i treći, a sada će i četvrti puta držat Ag, ali da mi je teta to rekla i pokazala mi tu rečenicu, je tako i ja i ona to možemo potvrditi. A sada jel ona mene krivo shvatila ili ne, mislim da nije mogla jer sam joj 10min objašnjavala situaciju i sve joj lijepo postupno i detaljno izložila.
A jel ona to sada izmislila ili jesam li ja naišla na krivu tetu, o tome nećemo raspravljat, jer ću ja sutra tako i onako ić do nje predat te papire šta mi je rekla da donesem, pa ću joj reć za onih 30ECTS o kojima smo svi bili govorili.
Ne vjerujem da je bilo riječi o nesporazumu jer mi ne bi pokazala tu zbirčicu s tom rečenicom.
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
|
[Vrh] |
|
buba Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
mladac Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
SickJedi Moderator

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
Postano: 10:20 uto, 19. 9. 2006 Naslov: |
|
|
ne Sick, to je istina... samo je ptianje sa kojim razlogom su koga propustili...
pogotovo na rp1 gdje je svako mjesto bitno...
na svako pravilo na faxu sam cula da ima iznimaka.... jos nisam nikad bila iznimka, ma o cemu god da se radilo.... so, ja se drzim pravila....
inace, nemojmo zaboraviti da je gorenavedena osoba dala uur i c po starom sistemu godinu prije nego je upala u bolonju ;) i nemojmo zaboraviti cijelu povijest skolovanja te osobe... ;-)
mislim da je sve to bio razlog zasto su joj dali ovo dvoje (od kojih je rp1 100% dala, al ne znam jel ocjena upisna, a za spa ne znam)
ali nacelno, pametno je o sebi razmisljati na nacin kako kazu pravila, jer ja do dan danas nisam skuzila sto je razlog iznimkama (npr nagledah se ljudi kojima je falio 1-2 boda do uvjeta, a onda slusam price kako postoje ljudi koje su propustili) - tako da iza svake iznimke stoji neki razlog.... vjerojatno i jako dobar ;-)
so, da iznimka je medju nama ;-) al toplo preporucam drzati se pravila ;-)
a iznimku necemo muciti zbog toga sto je iznimka ;-)
ne Sick, to je istina... samo je ptianje sa kojim razlogom su koga propustili...
pogotovo na rp1 gdje je svako mjesto bitno...
na svako pravilo na faxu sam cula da ima iznimaka.... jos nisam nikad bila iznimka, ma o cemu god da se radilo.... so, ja se drzim pravila....
inace, nemojmo zaboraviti da je gorenavedena osoba dala uur i c po starom sistemu godinu prije nego je upala u bolonju i nemojmo zaboraviti cijelu povijest skolovanja te osobe...
mislim da je sve to bio razlog zasto su joj dali ovo dvoje (od kojih je rp1 100% dala, al ne znam jel ocjena upisna, a za spa ne znam)
ali nacelno, pametno je o sebi razmisljati na nacin kako kazu pravila, jer ja do dan danas nisam skuzila sto je razlog iznimkama (npr nagledah se ljudi kojima je falio 1-2 boda do uvjeta, a onda slusam price kako postoje ljudi koje su propustili) - tako da iza svake iznimke stoji neki razlog.... vjerojatno i jako dobar
so, da iznimka je medju nama al toplo preporucam drzati se pravila
a iznimku necemo muciti zbog toga sto je iznimka
_________________ It's not who you love. It's how.
|
|
[Vrh] |
|
buba Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 14:10 uto, 19. 9. 2006 Naslov: |
|
|
Eto na moju žalost je istina, ali na vašu nije!
Zašto?!
Zato što sam ja posebna. :D
Naime, meni će ovo biti treći puta prva jer sam ja prvu nakon mature upisala po starom/novom programu, pa pala na Bolonju prošle godine, a ove godine ću ponovno upisat po Bolonji prvu, tako da ju plaćam i [b]nemam pravo[/b] upisivati kolegije s druge ili bilo koje godine [b]upravo radi toga[/b].
To mi je sada objasnila jedna druga teta, tako da nije bilo riječi o nesporazumu niti s jedne niti s druge strane.
Naravno, ja u petak moram još do Prodekanice i pitat ju hoće li možda razmotriti moju situaciju i ona osobno moć uz molbu nešto dopustiti, ali o tome ću vam tu moć napisat tek nakon petka.
Sada opet da ne bi bilo 'nismo znali', :D ovo je [b]samo[/b] situacija [b]za mene[/b]!
Ako je još netko ovako poseban kao ja, :D molim ga neka se osobno obrati tetama u referadu i neka ga one upute. :wink:
Eto na moju žalost je istina, ali na vašu nije!
Zašto?!
Zato što sam ja posebna.
Naime, meni će ovo biti treći puta prva jer sam ja prvu nakon mature upisala po starom/novom programu, pa pala na Bolonju prošle godine, a ove godine ću ponovno upisat po Bolonji prvu, tako da ju plaćam i nemam pravo upisivati kolegije s druge ili bilo koje godine upravo radi toga.
To mi je sada objasnila jedna druga teta, tako da nije bilo riječi o nesporazumu niti s jedne niti s druge strane.
Naravno, ja u petak moram još do Prodekanice i pitat ju hoće li možda razmotriti moju situaciju i ona osobno moć uz molbu nešto dopustiti, ali o tome ću vam tu moć napisat tek nakon petka.
Sada opet da ne bi bilo 'nismo znali', ovo je samo situacija za mene!
Ako je još netko ovako poseban kao ja, molim ga neka se osobno obrati tetama u referadu i neka ga one upute.
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 14:58 uto, 19. 9. 2006 Naslov: |
|
|
Buba, ovo je jednostavno suprotno propisima (i samoj ideji Bolonje). :shock: U skladu sa [b]starim[/b] propisima, ali ne i s Bolonjskim... :roll:
Da pojasnim:
[quote="[url=http://www.unizg.hr/fileadmin/rektorat/dokumenti/statut/statut050225.pdf]Statut Sveucilista[/url] (PDF, 888kB)"]Upis u višu godinu studija
Članak 73.
(1) Student može upisati samo one predmete za koje je stekao preduvjete po programu i planu studija.
(2) Student stječe pravo na upis u višu godinu studija kad ispuni sve studijske obveze izražene u ECTS bodovima, koje je preuzeo upisom u prethodnu godine studija.
(3) Program i plan studija može se temeljiti na upisu semestara.
[color=red](4) Student koji nije ispunio uvjete iz stavka 2. može nastaviti studij tako da ponovno upiše studijske obveze koje nije ispunio u prethodnoj godini studija te da upiše nove obveze, ali tako da su njegove ukupne studijske obveze u pojedinom semestru u granicama iz članka 69. stavka 10. tj. 25-35 ECTS semestralno.[/color]
(5) Programom i planom studija u kojemu se nastava izvodi semestralno ili turnusno (tj. tako da se nastava svakog predmeta izvodi u pol semestra ili u kraćem razdoblju) mogu biti propisane iznimke od stavka 2. i 3. zato da student ne bi zbog neispunjenja malog dijela obveza iz prethodne godine studija bio onemogućen u preuzimanju studijskih obveza u granicama iz članka 69. stavka 10.[/quote]
Koliko znam, kod nas ne postoji "Pravilnik o studiju" ili neki slicni dokument, pa se mozemo pozvati samo na nas Statut:
[quote="[url=http://www.math.hr/fgs.axd?id=508]Statut PMF-MO[/url] (Word DOC, 251kB)"]Članak 71.
Ako student ne ispuni propisane uvjete za upis u narednu godinu (polaganje svih završnih ispita iz tekuće godine) može nastaviti studij tako da ponovno upiše predmete za koje nije ispunio propisane uvjete te dio predmeta iz više godine, ali tako da ukupan broj ECTS bodova upisanih predmeta ne prelazi 35 po semestru.[/quote]
Ne uspijevam naci sto sa studentima koji po drugi ili koji vec put padaju godinu, osim onog uvjeta s 35 ECTS u dvije godine (koji jos nije aktualan jer se Bolonja vrti tek godinu dana). :?
Toliko od mene; dalje se javi Prodekanici ili svom predstavniku. 8)
Buba, ovo je jednostavno suprotno propisima (i samoj ideji Bolonje). U skladu sa starim propisima, ali ne i s Bolonjskim...
Da pojasnim:
Statut Sveucilista (PDF, 888kB) (napisa): | Upis u višu godinu studija
Članak 73.
(1) Student može upisati samo one predmete za koje je stekao preduvjete po programu i planu studija.
(2) Student stječe pravo na upis u višu godinu studija kad ispuni sve studijske obveze izražene u ECTS bodovima, koje je preuzeo upisom u prethodnu godine studija.
(3) Program i plan studija može se temeljiti na upisu semestara.
(4) Student koji nije ispunio uvjete iz stavka 2. može nastaviti studij tako da ponovno upiše studijske obveze koje nije ispunio u prethodnoj godini studija te da upiše nove obveze, ali tako da su njegove ukupne studijske obveze u pojedinom semestru u granicama iz članka 69. stavka 10. tj. 25-35 ECTS semestralno.
(5) Programom i planom studija u kojemu se nastava izvodi semestralno ili turnusno (tj. tako da se nastava svakog predmeta izvodi u pol semestra ili u kraćem razdoblju) mogu biti propisane iznimke od stavka 2. i 3. zato da student ne bi zbog neispunjenja malog dijela obveza iz prethodne godine studija bio onemogućen u preuzimanju studijskih obveza u granicama iz članka 69. stavka 10. |
Koliko znam, kod nas ne postoji "Pravilnik o studiju" ili neki slicni dokument, pa se mozemo pozvati samo na nas Statut:
Statut PMF-MO (Word DOC, 251kB) (napisa): | Članak 71.
Ako student ne ispuni propisane uvjete za upis u narednu godinu (polaganje svih završnih ispita iz tekuće godine) može nastaviti studij tako da ponovno upiše predmete za koje nije ispunio propisane uvjete te dio predmeta iz više godine, ali tako da ukupan broj ECTS bodova upisanih predmeta ne prelazi 35 po semestru. |
Ne uspijevam naci sto sa studentima koji po drugi ili koji vec put padaju godinu, osim onog uvjeta s 35 ECTS u dvije godine (koji jos nije aktualan jer se Bolonja vrti tek godinu dana).
Toliko od mene; dalje se javi Prodekanici ili svom predstavniku.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
fireball Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
buba Forumaš(ica)

Spol: