Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

ako se po bolonji padne godina... (studij)
Idite na Prethodno  1, 2
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Gost

PostPostano: 16:45 sri, 15. 2. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

A kada se očekuje da će pravilnik za nas brucoše biti gotov? :?: :?:
A kada se očekuje da će pravilnik za nas brucoše biti gotov? Question Question

[Vrh]
fireball
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
26 = 100 - 74

PostPostano: 18:48 sri, 15. 2. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

cijeli ovaj topic je divan i krasan, ali mene muči jedna stvar:
[quote="Nesi"]ovako, morat cu vas zamoliti da svoja pitanja zasada jos pamtite... jer pravilnik nije slozen do kraja i trenutno se bavio sa aktualnim pitanjima a to su kolokviji i provodjenje...
znate, jos nitko ne zeli misliti na ljude koji su sad vec poceli misliti o padanju godine... [/quote]

kako se mogla zopeč akademska godina po novom programu koji još nije gotov???
to me stvarno jako puno čudi... pogotovo za pmf mo koji je na jako dobrom glasu po organiziranosti (to su mi rekli stariji studenti i sam se uvjerio u ovih 5-6 mjeseci, ali mi nije jasno kako je moguć takav propust)
cijeli ovaj topic je divan i krasan, ali mene muči jedna stvar:
Nesi (napisa):
ovako, morat cu vas zamoliti da svoja pitanja zasada jos pamtite... jer pravilnik nije slozen do kraja i trenutno se bavio sa aktualnim pitanjima a to su kolokviji i provodjenje...
znate, jos nitko ne zeli misliti na ljude koji su sad vec poceli misliti o padanju godine...

to me stvarno jako puno čudi... pogotovo za pmf mo koji je na jako dobrom glasu po organiziranosti (to su mi rekli stariji studenti i sam se uvjerio u ovih 5-6 mjeseci, ali mi nije jasno kako je moguć takav propust)

koryanshea
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
17 = 27 - 10

PostPostano: 21:52 sri, 15. 2. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Nesi"]jer [color=red]pravilnik[/color] nije slozen do kraja[/quote]
[quote="fireball"]kako se mogla zopeč akademska godina po novom [color=purple]programu[/color] koji još nije gotov???[/quote]
uoci razliku ;)

da nisu programi bili gotovi (i odobreni by nacionalno vijece za visoko obrazovanje ili tako nesto) na vrijeme ne bi ove godine bilo brucosa niti jednog :shock:

pravilnik jos nije gotov i to san vec negdi objasnjavala kako su svi zatrpani odrzavanjem ove godine funkcionalnom pa nema vremena za pravilnik. sto ima svoje pozitivne strane jer da imamo pravilnik morali bi ga se drzat a kad nemamo mozemo probleme rjesavat a onda s iskustvom radit pravilnik ;)
Nesi (napisa):
jer pravilnik nije slozen do kraja

fireball (napisa):

uoci razliku Wink

da nisu programi bili gotovi (i odobreni by nacionalno vijece za visoko obrazovanje ili tako nesto) na vrijeme ne bi ove godine bilo brucosa niti jednog Shocked

pravilnik jos nije gotov i to san vec negdi objasnjavala kako su svi zatrpani odrzavanjem ove godine funkcionalnom pa nema vremena za pravilnik. sto ima svoje pozitivne strane jer da imamo pravilnik morali bi ga se drzat a kad nemamo mozemo probleme rjesavat a onda s iskustvom radit pravilnik Wink

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
fireball
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

26 = 100 - 74

PostPostano: 23:26 sri, 15. 2. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

to stoji, skužio sam razuliku... ali to što pravilnik još nije gotov nama (brucošima) je sve još više zbunjujuće jer nitko ništa ne kuži...
to stoji, skužio sam razuliku... ali to što pravilnik još nije gotov nama (brucošima) je sve još više zbunjujuće jer nitko ništa ne kuži...

krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 9:44 čet, 16. 2. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pravilnik nije gotov bas zato sto nitko nista ne kuzi :lol:
Pravilnik nije gotov bas zato sto nitko nista ne kuzi Laughing

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
buba
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
38 = 125 - 87

PostPostano: 17:36 pon, 18. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Evo da ne oftopiciram :arrow: [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=7602&highlight=]ovdje[/url], pronašla sam ovaj divan topic :D gdje mogu napisati sljedeće:

kao što sam napisala već na onom gore navedenom topicu, napisat ću još i ovdje jednom uz dodatno objašnjenje: bijah danas u referadi, raspitati se i srediti papire oko upisa. Između svih silnih pitanja i odgovora, hipotetički sam postavila i pitanje, da li nakon što mi se odobri ponovan upis prve godine, mogu predat molbu za slušanje nekih kolegija s druge godine čije prethodnike sam položila ili koji nemaju prethodnike, u zamjenu za ECTS bodove ovih koje jesam. I na moje veliko čudo, ona kaže [b]ne[/b] i izvuče jednu malu zbirčicu sa pravilima i pokaže mi rečenicu koja je išla otprilike ovako: 'student koji ponavlja prvu godinu po bolonjskom programu, nema pravo na upisivanje kolegija sa više godine'.

:shock:

I onda je rekla, da bi mi bilo pametno prije nego što dam za tu molbu 100kn, otić do Prodekanice i pitat ju hoće li mi [b]možda[/b] odobriti slušanje nekih kolegija.

A šta niste vi svi ovdje, i Prodekanica sama, pa čak i ja, rekli da se može upisati broj kolegija po semestru čiji ukupan zboj ECTS bodova ne prelazi 30 po semestru i naravno da imaju položene kolegije prethodnike? :-k
Evo da ne oftopiciram Arrow ovdje, pronašla sam ovaj divan topic Very Happy gdje mogu napisati sljedeće:

kao što sam napisala već na onom gore navedenom topicu, napisat ću još i ovdje jednom uz dodatno objašnjenje: bijah danas u referadi, raspitati se i srediti papire oko upisa. Između svih silnih pitanja i odgovora, hipotetički sam postavila i pitanje, da li nakon što mi se odobri ponovan upis prve godine, mogu predat molbu za slušanje nekih kolegija s druge godine čije prethodnike sam položila ili koji nemaju prethodnike, u zamjenu za ECTS bodove ovih koje jesam. I na moje veliko čudo, ona kaže ne i izvuče jednu malu zbirčicu sa pravilima i pokaže mi rečenicu koja je išla otprilike ovako: 'student koji ponavlja prvu godinu po bolonjskom programu, nema pravo na upisivanje kolegija sa više godine'.

Shocked

I onda je rekla, da bi mi bilo pametno prije nego što dam za tu molbu 100kn, otić do Prodekanice i pitat ju hoće li mi možda odobriti slušanje nekih kolegija.

A šta niste vi svi ovdje, i Prodekanica sama, pa čak i ja, rekli da se može upisati broj kolegija po semestru čiji ukupan zboj ECTS bodova ne prelazi 30 po semestru i naravno da imaju položene kolegije prethodnike? Think

[Vrh]
mladac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

34 = 91 - 57

PostPostano: 17:42 pon, 18. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

buba ja danas bila u referadi i teta mi dala uplatnicu za upis kolegija s više godine, i kupila u skriptarnici zamolbu... meni prodekanica drži elementarnu i rekla je da ćemo moć upisivat sve za što imamo predhodnike... valjda si pitala krivu tetu :roll: :twisted:
buba ja danas bila u referadi i teta mi dala uplatnicu za upis kolegija s više godine, i kupila u skriptarnici zamolbu... meni prodekanica drži elementarnu i rekla je da ćemo moć upisivat sve za što imamo predhodnike... valjda si pitala krivu tetu Rolling Eyes Twisted Evil

ta2a
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

12 = 13 - 1

PostPostano: 18:21 pon, 18. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Gost"]jos jedno pitanje. sto ako netko ne uspije dobiti potpis iz analize3? uvjet za 3. god se moze dati i bez analize 3 i 4, ali bi se analiza 3 svejedno znaci trebala ponovno odslusati iduce god. ali po bolonji idece god vise nema analize3. kako onda poloziti taj ispit?[/quote]

to ti je napisano [url=http://www.math.hr/Default.aspx?art=3021&sec=236/] ovdje[/url], dakle moći će se ponovno slušati ma3&4, ali samo oni koji upišu treću godinu
Gost (napisa):
jos jedno pitanje. sto ako netko ne uspije dobiti potpis iz analize3? uvjet za 3. god se moze dati i bez analize 3 i 4, ali bi se analiza 3 svejedno znaci trebala ponovno odslusati iduce god. ali po bolonji idece god vise nema analize3. kako onda poloziti taj ispit?

to ti je napisano ovdje, dakle moći će se ponovno slušati ma3&4, ali samo oni koji upišu treću godinu

buba
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

38 = 125 - 87

PostPostano: 22:38 pon, 18. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="mladac"]buba ja danas bila u referadi i teta mi dala uplatnicu za upis kolegija s više godine, i kupila u skriptarnici zamolbu... meni prodekanica drži elementarnu i rekla je da ćemo moć upisivat sve za što imamo predhodnike... valjda si pitala krivu tetu :roll: :twisted:[/quote]
Bila sam ja stoput kod Prodekanice i držala je meni ona i prvi i drugi i treći, a sada će i četvrti puta držat Ag, ali da mi je teta to rekla i pokazala mi tu rečenicu, je tako i ja i ona to možemo potvrditi. A sada jel ona mene krivo shvatila ili ne, mislim da nije mogla jer sam joj 10min objašnjavala situaciju i sve joj lijepo postupno i detaljno izložila.

A jel ona to sada izmislila ili jesam li ja naišla na krivu tetu, o tome nećemo raspravljat, jer ću ja sutra tako i onako ić do nje predat te papire šta mi je rekla da donesem, pa ću joj reć za onih 30ECTS o kojima smo svi bili govorili.

Ne vjerujem da je bilo riječi o nesporazumu jer mi ne bi pokazala tu zbirčicu s tom rečenicom.
mladac (napisa):
buba ja danas bila u referadi i teta mi dala uplatnicu za upis kolegija s više godine, i kupila u skriptarnici zamolbu... meni prodekanica drži elementarnu i rekla je da ćemo moć upisivat sve za što imamo predhodnike... valjda si pitala krivu tetu Rolling Eyes Twisted Evil

Bila sam ja stoput kod Prodekanice i držala je meni ona i prvi i drugi i treći, a sada će i četvrti puta držat Ag, ali da mi je teta to rekla i pokazala mi tu rečenicu, je tako i ja i ona to možemo potvrditi. A sada jel ona mene krivo shvatila ili ne, mislim da nije mogla jer sam joj 10min objašnjavala situaciju i sve joj lijepo postupno i detaljno izložila.

A jel ona to sada izmislila ili jesam li ja naišla na krivu tetu, o tome nećemo raspravljat, jer ću ja sutra tako i onako ić do nje predat te papire šta mi je rekla da donesem, pa ću joj reć za onih 30ECTS o kojima smo svi bili govorili.

Ne vjerujem da je bilo riječi o nesporazumu jer mi ne bi pokazala tu zbirčicu s tom rečenicom.

[Vrh]
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Sarma: -

PostPostano: 23:19 pon, 18. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

:idea: sinulo mi je.... sto bi moglo biti...
to je vjerojatno knjizica od PROSLE godine....
naime, kao sto sada oni koji ponavljaju drugu ne mogu upisati nista s trece jer se treca godina ne izvodi, tako prosle godine ponavljaci nisu mogli upisivati nista s druge, jer se druga godina nije izvodila....
to bi moglo biti rjesenje svih problema ;) :veselje:
a tetu u referadi onda uputi da prosece do oglasne (ili da pogleda na webu) i da trazi od prodekanice novu knjizicu ;)
Idea sinulo mi je.... sto bi moglo biti...
to je vjerojatno knjizica od PROSLE godine....
naime, kao sto sada oni koji ponavljaju drugu ne mogu upisati nista s trece jer se treca godina ne izvodi, tako prosle godine ponavljaci nisu mogli upisivati nista s druge, jer se druga godina nije izvodila....
to bi moglo biti rjesenje svih problema Wink Veseljeeeee!
a tetu u referadi onda uputi da prosece do oglasne (ili da pogleda na webu) i da trazi od prodekanice novu knjizicu Wink

buba
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

38 = 125 - 87

PostPostano: 7:44 uto, 19. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

@Nesi: :bow: Svaka ti čast!

Nadam se da je to u pitanju, jer ne bi bilo u redu da se ne može.

Javim vam danas.
@Nesi: I bow before you Svaka ti čast!

Nadam se da je to u pitanju, jer ne bi bilo u redu da se ne može.

Javim vam danas.

[Vrh]
mladac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

34 = 91 - 57

PostPostano: 7:57 uto, 19. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

ma buba ne brini se ništa, valjda si bila kod krive tete tj neupućene, ko zna... jel malo je čudno da smo bili isti dan i da tebi kažu ne a meni da.... ili je možda problem u tebi :twisted: (šala)

inače što se tog tiče onak je kak si rekla, za sve ide posebna uplatnica...

nego kako ide upis prek studomata? moram prvo sredit u referadi stvari pa ić na studomat ili obrnuto?
ma buba ne brini se ništa, valjda si bila kod krive tete tj neupućene, ko zna... jel malo je čudno da smo bili isti dan i da tebi kažu ne a meni da.... ili je možda problem u tebi Twisted Evil (šala)

inače što se tog tiče onak je kak si rekla, za sve ide posebna uplatnica...

nego kako ide upis prek studomata? moram prvo sredit u referadi stvari pa ić na studomat ili obrnuto?

SickJedi
Moderator
Moderator

12 = 42 - 30

PostPostano: 9:21 uto, 19. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Nesi"]naime, kao sto sada oni koji ponavljaju drugu ne mogu upisati nista s trece jer se treca godina ne izvodi, tako prosle godine ponavljaci nisu mogli upisivati nista s druge, jer se druga godina nije izvodila.... [/quote]

Moram napomenuti da to nije istina... Osoba koju i ti i ja znamo pala je prvu godinu, upisala prvu po balkanji i dopustili su joj da upise i polaze SPA i RP1 koji su se predavali i polagali po starom programu. :wink:
Nesi (napisa):

Moram napomenuti da to nije istina... Osoba koju i ti i ja znamo pala je prvu godinu, upisala prvu po balkanji i dopustili su joj da upise i polaze SPA i RP1 koji su se predavali i polagali po starom programu. Wink

Ken Lee je zakon!!!
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice MSNM
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Sarma: -

PostPostano: 10:20 uto, 19. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

ne Sick, to je istina... samo je ptianje sa kojim razlogom su koga propustili...
pogotovo na rp1 gdje je svako mjesto bitno...

na svako pravilo na faxu sam cula da ima iznimaka.... jos nisam nikad bila iznimka, ma o cemu god da se radilo.... so, ja se drzim pravila....

inace, nemojmo zaboraviti da je gorenavedena osoba dala uur i c po starom sistemu godinu prije nego je upala u bolonju ;) i nemojmo zaboraviti cijelu povijest skolovanja te osobe... ;-)
mislim da je sve to bio razlog zasto su joj dali ovo dvoje (od kojih je rp1 100% dala, al ne znam jel ocjena upisna, a za spa ne znam)

ali nacelno, pametno je o sebi razmisljati na nacin kako kazu pravila, jer ja do dan danas nisam skuzila sto je razlog iznimkama (npr nagledah se ljudi kojima je falio 1-2 boda do uvjeta, a onda slusam price kako postoje ljudi koje su propustili) - tako da iza svake iznimke stoji neki razlog.... vjerojatno i jako dobar ;-)

so, da iznimka je medju nama ;-) al toplo preporucam drzati se pravila ;-)
a iznimku necemo muciti zbog toga sto je iznimka ;-)
ne Sick, to je istina... samo je ptianje sa kojim razlogom su koga propustili...
pogotovo na rp1 gdje je svako mjesto bitno...

na svako pravilo na faxu sam cula da ima iznimaka.... jos nisam nikad bila iznimka, ma o cemu god da se radilo.... so, ja se drzim pravila....

inace, nemojmo zaboraviti da je gorenavedena osoba dala uur i c po starom sistemu godinu prije nego je upala u bolonju Wink i nemojmo zaboraviti cijelu povijest skolovanja te osobe... Wink
mislim da je sve to bio razlog zasto su joj dali ovo dvoje (od kojih je rp1 100% dala, al ne znam jel ocjena upisna, a za spa ne znam)

ali nacelno, pametno je o sebi razmisljati na nacin kako kazu pravila, jer ja do dan danas nisam skuzila sto je razlog iznimkama (npr nagledah se ljudi kojima je falio 1-2 boda do uvjeta, a onda slusam price kako postoje ljudi koje su propustili) - tako da iza svake iznimke stoji neki razlog.... vjerojatno i jako dobar Wink

so, da iznimka je medju nama Wink al toplo preporucam drzati se pravila Wink
a iznimku necemo muciti zbog toga sto je iznimka Wink

buba
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

38 = 125 - 87

PostPostano: 14:10 uto, 19. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Eto na moju žalost je istina, ali na vašu nije!

Zašto?!

Zato što sam ja posebna. :D

Naime, meni će ovo biti treći puta prva jer sam ja prvu nakon mature upisala po starom/novom programu, pa pala na Bolonju prošle godine, a ove godine ću ponovno upisat po Bolonji prvu, tako da ju plaćam i [b]nemam pravo[/b] upisivati kolegije s druge ili bilo koje godine [b]upravo radi toga[/b].

To mi je sada objasnila jedna druga teta, tako da nije bilo riječi o nesporazumu niti s jedne niti s druge strane.

Naravno, ja u petak moram još do Prodekanice i pitat ju hoće li možda razmotriti moju situaciju i ona osobno moć uz molbu nešto dopustiti, ali o tome ću vam tu moć napisat tek nakon petka.

Sada opet da ne bi bilo 'nismo znali', :D ovo je [b]samo[/b] situacija [b]za mene[/b]!

Ako je još netko ovako poseban kao ja, :D molim ga neka se osobno obrati tetama u referadu i neka ga one upute. :wink:
Eto na moju žalost je istina, ali na vašu nije!

Zašto?!

Zato što sam ja posebna. Very Happy

Naime, meni će ovo biti treći puta prva jer sam ja prvu nakon mature upisala po starom/novom programu, pa pala na Bolonju prošle godine, a ove godine ću ponovno upisat po Bolonji prvu, tako da ju plaćam i nemam pravo upisivati kolegije s druge ili bilo koje godine upravo radi toga.

To mi je sada objasnila jedna druga teta, tako da nije bilo riječi o nesporazumu niti s jedne niti s druge strane.

Naravno, ja u petak moram još do Prodekanice i pitat ju hoće li možda razmotriti moju situaciju i ona osobno moć uz molbu nešto dopustiti, ali o tome ću vam tu moć napisat tek nakon petka.

Sada opet da ne bi bilo 'nismo znali', Very Happy ovo je samo situacija za mene!

Ako je još netko ovako poseban kao ja, Very Happy molim ga neka se osobno obrati tetama u referadu i neka ga one upute. Wink

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 14:58 uto, 19. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Buba, ovo je jednostavno suprotno propisima (i samoj ideji Bolonje). :shock: U skladu sa [b]starim[/b] propisima, ali ne i s Bolonjskim... :roll:

Da pojasnim:

[quote="[url=http://www.unizg.hr/fileadmin/rektorat/dokumenti/statut/statut050225.pdf]Statut Sveucilista[/url] (PDF, 888kB)"]Upis u višu godinu studija
Članak 73.
(1) Student može upisati samo one predmete za koje je stekao preduvjete po programu i planu studija.
(2) Student stječe pravo na upis u višu godinu studija kad ispuni sve studijske obveze izražene u ECTS bodovima, koje je preuzeo upisom u prethodnu godine studija.
(3) Program i plan studija može se temeljiti na upisu semestara.
[color=red](4) Student koji nije ispunio uvjete iz stavka 2. može nastaviti studij tako da ponovno upiše studijske obveze koje nije ispunio u prethodnoj godini studija te da upiše nove obveze, ali tako da su njegove ukupne studijske obveze u pojedinom semestru u granicama iz članka 69. stavka 10. tj. 25-35 ECTS semestralno.[/color]
(5) Programom i planom studija u kojemu se nastava izvodi semestralno ili turnusno (tj. tako da se nastava svakog predmeta izvodi u pol semestra ili u kraćem razdoblju) mogu biti propisane iznimke od stavka 2. i 3. zato da student ne bi zbog neispunjenja malog dijela obveza iz prethodne godine studija bio onemogućen u preuzimanju studijskih obveza u granicama iz članka 69. stavka 10.[/quote]

Koliko znam, kod nas ne postoji "Pravilnik o studiju" ili neki slicni dokument, pa se mozemo pozvati samo na nas Statut:

[quote="[url=http://www.math.hr/fgs.axd?id=508]Statut PMF-MO[/url] (Word DOC, 251kB)"]Članak 71.
Ako student ne ispuni propisane uvjete za upis u narednu godinu (polaganje svih završnih ispita iz tekuće godine) može nastaviti studij tako da ponovno upiše predmete za koje nije ispunio propisane uvjete te dio predmeta iz više godine, ali tako da ukupan broj ECTS bodova upisanih predmeta ne prelazi 35 po semestru.[/quote]

Ne uspijevam naci sto sa studentima koji po drugi ili koji vec put padaju godinu, osim onog uvjeta s 35 ECTS u dvije godine (koji jos nije aktualan jer se Bolonja vrti tek godinu dana). :?

Toliko od mene; dalje se javi Prodekanici ili svom predstavniku. 8)
Buba, ovo je jednostavno suprotno propisima (i samoj ideji Bolonje). Shocked U skladu sa starim propisima, ali ne i s Bolonjskim... Rolling Eyes

Da pojasnim:

Statut Sveucilista (PDF, 888kB) (napisa):
Upis u višu godinu studija
Članak 73.
(1) Student može upisati samo one predmete za koje je stekao preduvjete po programu i planu studija.
(2) Student stječe pravo na upis u višu godinu studija kad ispuni sve studijske obveze izražene u ECTS bodovima, koje je preuzeo upisom u prethodnu godine studija.
(3) Program i plan studija može se temeljiti na upisu semestara.
(4) Student koji nije ispunio uvjete iz stavka 2. može nastaviti studij tako da ponovno upiše studijske obveze koje nije ispunio u prethodnoj godini studija te da upiše nove obveze, ali tako da su njegove ukupne studijske obveze u pojedinom semestru u granicama iz članka 69. stavka 10. tj. 25-35 ECTS semestralno.
(5) Programom i planom studija u kojemu se nastava izvodi semestralno ili turnusno (tj. tako da se nastava svakog predmeta izvodi u pol semestra ili u kraćem razdoblju) mogu biti propisane iznimke od stavka 2. i 3. zato da student ne bi zbog neispunjenja malog dijela obveza iz prethodne godine studija bio onemogućen u preuzimanju studijskih obveza u granicama iz članka 69. stavka 10.

Koliko znam, kod nas ne postoji "Pravilnik o studiju" ili neki slicni dokument, pa se mozemo pozvati samo na nas Statut:

Statut PMF-MO (Word DOC, 251kB) (napisa):
Članak 71.
Ako student ne ispuni propisane uvjete za upis u narednu godinu (polaganje svih završnih ispita iz tekuće godine) može nastaviti studij tako da ponovno upiše predmete za koje nije ispunio propisane uvjete te dio predmeta iz više godine, ali tako da ukupan broj ECTS bodova upisanih predmeta ne prelazi 35 po semestru.

Ne uspijevam naci sto sa studentima koji po drugi ili koji vec put padaju godinu, osim onog uvjeta s 35 ECTS u dvije godine (koji jos nije aktualan jer se Bolonja vrti tek godinu dana). Confused

Toliko od mene; dalje se javi Prodekanici ili svom predstavniku. Cool

[Vrh]
fireball
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

26 = 100 - 74

PostPostano: 22:16 uto, 19. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

i ja sam skužio da će bit kako piše u članku 71. statuta... što mi dobro dođe za 1. semestar, a za drugi mi je malo na knap, ali valjda će bit nešto...
i ja sam skužio da će bit kako piše u članku 71. statuta... što mi dobro dođe za 1. semestar, a za drugi mi je malo na knap, ali valjda će bit nešto...

buba
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

38 = 125 - 87

PostPostano: 8:32 sri, 20. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Čujte - ja sam trenutno toliko razočarana svime (a ponajviše sobom), da samo čekam petak kada će mi Prodekanica unjeti malo nade u cijelu problematiku. :(

@vsego: Znam ja što piše, jer si (mislim) već bio to negdje naveo. I sve to stoji, ali kako si i sam reko ništa ne piše za one koji treći puta ponavljaju.
Čujte - ja sam trenutno toliko razočarana svime (a ponajviše sobom), da samo čekam petak kada će mi Prodekanica unjeti malo nade u cijelu problematiku. Sad

@vsego: Znam ja što piše, jer si (mislim) već bio to negdje naveo. I sve to stoji, ali kako si i sam reko ništa ne piše za one koji treći puta ponavljaju.

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2
Stranica 2 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum