Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
lu Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Ana Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
lu Forumaš(ica)

|
Postano: 16:08 uto, 3. 10. 2006 Naslov: |
|
|
evo ja cu napisati svoje dojmove s danasnje komisije disco
svi smo prosli!! (bilo nas je 6 ili 7 i svi smo dosli s polozenim pismenim)
profesorica je bila super i pitala je osnovne stvari iz svake lekcije
prvo je svakog trazila da napise FI za jednostavne nizove,npr. 2^n,n^2..
onda treba znati osnovne principe prebrojavanja(bijekcije,sume,produkta),dirichletovu jaku formu,obavezno kombinatorne dokaze binomnih koef.(onih 7 svojstava),stirlingove br.,FUI-algebarski dokaz,povezivati gdje sve koristimo bin.tm. i br. svih podskupova (2^n)..deranzmane(kako izgleda oblik D(x) kod FI za deranzm.),onda svojstva FI i EFI(binomna konvolucija,suma),simbolicka metoda-ona 3 svojstva,osnovni tm o racionaln. FI na primjeru
f(x)=(3-x)/(1-x-x^2)..i to je uglavnom to!! sretno svima u cetvrtak na komisiji,samo hrabro!!
evo ja cu napisati svoje dojmove s danasnje komisije
svi smo prosli!! (bilo nas je 6 ili 7 i svi smo dosli s polozenim pismenim)
profesorica je bila super i pitala je osnovne stvari iz svake lekcije
prvo je svakog trazila da napise FI za jednostavne nizove,npr.: 2^n,n^2..
onda treba znati osnovne principe prebrojavanja(bijekcije,sume,produkta),dirichletovu jaku formu,obavezno kombinatorne dokaze binomnih koef.(onih 7 svojstava),stirlingove br.,FUI-algebarski dokaz,povezivati gdje sve koristimo bin.tm. i br. svih podskupova (2^n)..deranzmane(kako izgleda oblik D(x) kod FI za deranzm.),onda svojstva FI i EFI(binomna konvolucija,suma),simbolicka metoda-ona 3 svojstva,osnovni tm o racionaln. FI na primjeru
f(x)=(3-x)/(1-x-x^2)..i to je uglavnom to!! sretno svima u cetvrtak na komisiji,samo hrabro!!
|
|
[Vrh] |
|
D4rk0 Forumaš(ica)

Spol: 
Lokacija: Nitko ne zna... Ziher mi je dobro di god da jesam ;)
|
|
[Vrh] |
|
lu Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
kaca Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
lu Forumaš(ica)

|
Postano: 7:54 sri, 4. 10. 2006 Naslov: |
|
|
nemoj to preskociti! jer ako vas ima dosta,onda prvih par dobiju standardna pitanja,a vec pred kraj krenu ovakva pitanja!! sto se tice simbolicke trazila je samo propoziciju,bez dokaza..cak nije pitala catalanove br. tj.broj cjelobrojnih puteva pomocu simbol. (sto imas lijepo objasnjeno na forumu,pod "catalanovi br.") i binarna stabla,sto imas u bilj.
sto se tice racionaln. FI,pita izreci tm i na primjeru malo objasniti sto je sto..plocu jucer nije pitala,premda to ulazi pod standardna pitanja! nije nas previse trazila dokaze,nego je postavljala osnovna pitanja i primjere iz svake lekcije..bas trazi osnovne stvari!! sretno!!!!!!!! cheerleader [/quote]
nemoj to preskociti! jer ako vas ima dosta,onda prvih par dobiju standardna pitanja,a vec pred kraj krenu ovakva pitanja!! sto se tice simbolicke trazila je samo propoziciju,bez dokaza..cak nije pitala catalanove br. tj.broj cjelobrojnih puteva pomocu simbol. (sto imas lijepo objasnjeno na forumu,pod "catalanovi br.") i binarna stabla,sto imas u bilj.
sto se tice racionaln. FI,pita izreci tm i na primjeru malo objasniti sto je sto..plocu jucer nije pitala,premda to ulazi pod standardna pitanja! nije nas previse trazila dokaze,nego je postavljala osnovna pitanja i primjere iz svake lekcije..bas trazi osnovne stvari!! sretno!!!!!!!! [/quote]
|
|
[Vrh] |
|
Lesi Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
kaca Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Lesi Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
ta2a Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Lesi Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
kaca Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
kaca Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Ada Forumaš(ica)

|
Postano: 10:42 čet, 12. 10. 2006 Naslov: |
|
|
Nadam se da ti nije kasno za odgovor...
Dala je 2 zadatka:1.nehomogena rekurzija;nesto kao a_n -6a_n-1+9a_n-2=4*3^n(nisam 100% sigurna da sam dobro zapamtila,al mislim da je to to)(ne sa FI,nego normalno rjesit),a 2.Odrediti FI niza a_n=n,n>=0.
Prof ja rekla da oni koji ne rijese tocno oba zadatka odmah padaju,ali je ipak pitala curu jos jedan eliminacijski zadatak,al,nazalost,nije znala pa ne pala.Decko nije znao odrediti rj homogene rek,pa je pao.Al imala je razumjevanja i gledala indeks,a buduci da mu nije falilo za uvjet,nije ga dalje pitala,ali mu je rekla da pise molbu da ne upisuje UUDM,nego da dalje izlazi na komb...bla-bla..
Uglavnom,bila je jako korektna,a i na ostalim usmenima(slusala sam pa znam),pogotovo ako je komisija.Preporucam svima koji ce izlazit da idu,ako bude mogucnosti,slusat usmeni(primjetila sam da je profesorici jako drago kad netko dode,a i moze se puno toga naucit),nemojte preskakat prva 3 gradiva(primjetila sam da mnogi to rade),pogotovo ne Osnovna pravila prebrojavanja,jer ako ne znate izrec ta 3 pravila,past cete sigurno.Voli pitati teorem o Rac.FI(samo iskaz).Nemojte to preskakat,nece vam oduzet tolko vremena da to naucite,kolko bi vam oduzelo da zbog toga padnete.Pogledajte si najbanalnije primjere za izracunat FI,rjesavanje rekurzija pomocu FI i ne zaboravite na nehomogene rekurzije i dobro proucite tablicu za odredivanje partikularnih rj.
I profesorica je sama rekla da joj nije bitno da znas dokaze neznam kakvih teskih teorema(osim ako imas dobru ocjenu iz pismenog),nego da znas kombinatorno razmisljati,Dobro naucit definicije,proucit primjere,popricat sam sa sobom i prolaz je osiguran. :D
Sretno svima i ne vjerujte u ono "znao sam,a rusila me"!!!
Joj,kak mi je drago da i ja mogu iz neceg djelit savjete! :bananagreen:
Nadam se da ti nije kasno za odgovor...
Dala je 2 zadatka:1.nehomogena rekurzija;nesto kao a_n -6a_n-1+9a_n-2=4*3^n(nisam 100% sigurna da sam dobro zapamtila,al mislim da je to to)(ne sa FI,nego normalno rjesit),a 2.Odrediti FI niza a_n=n,n>=0.
Prof ja rekla da oni koji ne rijese tocno oba zadatka odmah padaju,ali je ipak pitala curu jos jedan eliminacijski zadatak,al,nazalost,nije znala pa ne pala.Decko nije znao odrediti rj homogene rek,pa je pao.Al imala je razumjevanja i gledala indeks,a buduci da mu nije falilo za uvjet,nije ga dalje pitala,ali mu je rekla da pise molbu da ne upisuje UUDM,nego da dalje izlazi na komb...bla-bla..
Uglavnom,bila je jako korektna,a i na ostalim usmenima(slusala sam pa znam),pogotovo ako je komisija.Preporucam svima koji ce izlazit da idu,ako bude mogucnosti,slusat usmeni(primjetila sam da je profesorici jako drago kad netko dode,a i moze se puno toga naucit),nemojte preskakat prva 3 gradiva(primjetila sam da mnogi to rade),pogotovo ne Osnovna pravila prebrojavanja,jer ako ne znate izrec ta 3 pravila,past cete sigurno.Voli pitati teorem o Rac.FI(samo iskaz).Nemojte to preskakat,nece vam oduzet tolko vremena da to naucite,kolko bi vam oduzelo da zbog toga padnete.Pogledajte si najbanalnije primjere za izracunat FI,rjesavanje rekurzija pomocu FI i ne zaboravite na nehomogene rekurzije i dobro proucite tablicu za odredivanje partikularnih rj.
I profesorica je sama rekla da joj nije bitno da znas dokaze neznam kakvih teskih teorema(osim ako imas dobru ocjenu iz pismenog),nego da znas kombinatorno razmisljati,Dobro naucit definicije,proucit primjere,popricat sam sa sobom i prolaz je osiguran.
Sretno svima i ne vjerujte u ono "znao sam,a rusila me"!!!
Joj,kak mi je drago da i ja mogu iz neceg djelit savjete!
|
|
[Vrh] |
|
|