Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

komisija (informacija)
WWW:

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 2. godine -> Diskretna matematika
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
lu
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
= 0 - 0

PostPostano: 10:17 ned, 1. 10. 2006    Naslov: komisija Citirajte i odgovorite

moze li netko napisati kakva je bila komisija na zadnjem roku? inace,imam prolaz na pismenom,pa me zanimaju pitanja..i dojmovi s komisije? thx.. D
moze li netko napisati kakva je bila komisija na zadnjem roku? inace,imam prolaz na pismenom,pa me zanimaju pitanja..i dojmovi s komisije? thx.. Very Happy

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Ana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
= 9 - 0

PostPostano: 10:38 ned, 1. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Koliko sam čula, svi su prošli...

Sretno! :)
Koliko sam čula, svi su prošli...

Sretno! Smile

[Vrh]
lu
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 16:08 uto, 3. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

evo ja cu napisati svoje dojmove s danasnje komisije disco
svi smo prosli!! (bilo nas je 6 ili 7 i svi smo dosli s polozenim pismenim)
profesorica je bila super i pitala je osnovne stvari iz svake lekcije
prvo je svakog trazila da napise FI za jednostavne nizove,npr. 2^n,n^2..
onda treba znati osnovne principe prebrojavanja(bijekcije,sume,produkta),dirichletovu jaku formu,obavezno kombinatorne dokaze binomnih koef.(onih 7 svojstava),stirlingove br.,FUI-algebarski dokaz,povezivati gdje sve koristimo bin.tm. i br. svih podskupova (2^n)..deranzmane(kako izgleda oblik D(x) kod FI za deranzm.),onda svojstva FI i EFI(binomna konvolucija,suma),simbolicka metoda-ona 3 svojstva,osnovni tm o racionaln. FI na primjeru
f(x)=(3-x)/(1-x-x^2)..i to je uglavnom to!! sretno svima u cetvrtak na komisiji,samo hrabro!!
evo ja cu napisati svoje dojmove s danasnje komisije Disco
svi smo prosli!! (bilo nas je 6 ili 7 i svi smo dosli s polozenim pismenim)
profesorica je bila super i pitala je osnovne stvari iz svake lekcije
prvo je svakog trazila da napise FI za jednostavne nizove,npr.: 2^n,n^2..
onda treba znati osnovne principe prebrojavanja(bijekcije,sume,produkta),dirichletovu jaku formu,obavezno kombinatorne dokaze binomnih koef.(onih 7 svojstava),stirlingove br.,FUI-algebarski dokaz,povezivati gdje sve koristimo bin.tm. i br. svih podskupova (2^n)..deranzmane(kako izgleda oblik D(x) kod FI za deranzm.),onda svojstva FI i EFI(binomna konvolucija,suma),simbolicka metoda-ona 3 svojstva,osnovni tm o racionaln. FI na primjeru
f(x)=(3-x)/(1-x-x^2)..i to je uglavnom to!! sretno svima u cetvrtak na komisiji,samo hrabro!!

[Vrh]
D4rk0
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
-7 = 34 - 41
Lokacija: Nitko ne zna... Ziher mi je dobro di god da jesam ;)

PostPostano: 17:18 uto, 3. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

meni je to bilo za uvjet pa sam dobio topovski polinom i racionalne funkcije izvodnice :D roknuo sam ^^
meni je to bilo za uvjet pa sam dobio topovski polinom i racionalne funkcije izvodnice Very Happy roknuo sam ^^

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice MSNM
lu
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 17:52 uto, 3. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

kaj??! kad si roknuo?..zezas se ili ?.. ?
kaj??! kad si roknuo?..zezas se ili ?.. Question

[Vrh]
kaca
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 23:20 uto, 3. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

pa ovo kaj si nabrojala je praktički sve :lol:

ja sam mislila ne naucit plocu zabrane,simbolicku met. i racionalne FI,al vidim da mi je bolje da bar znam guknut o tome :?
pa ovo kaj si nabrojala je praktički sve Laughing

ja sam mislila ne naucit plocu zabrane,simbolicku met. i racionalne FI,al vidim da mi je bolje da bar znam guknut o tome Confused

[Vrh]
lu
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 7:54 sri, 4. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

nemoj to preskociti! jer ako vas ima dosta,onda prvih par dobiju standardna pitanja,a vec pred kraj krenu ovakva pitanja!! sto se tice simbolicke trazila je samo propoziciju,bez dokaza..cak nije pitala catalanove br. tj.broj cjelobrojnih puteva pomocu simbol. (sto imas lijepo objasnjeno na forumu,pod "catalanovi br.") i binarna stabla,sto imas u bilj.
sto se tice racionaln. FI,pita izreci tm i na primjeru malo objasniti sto je sto..plocu jucer nije pitala,premda to ulazi pod standardna pitanja! nije nas previse trazila dokaze,nego je postavljala osnovna pitanja i primjere iz svake lekcije..bas trazi osnovne stvari!! sretno!!!!!!!! cheerleader [/quote]
nemoj to preskociti! jer ako vas ima dosta,onda prvih par dobiju standardna pitanja,a vec pred kraj krenu ovakva pitanja!! sto se tice simbolicke trazila je samo propoziciju,bez dokaza..cak nije pitala catalanove br. tj.broj cjelobrojnih puteva pomocu simbol. (sto imas lijepo objasnjeno na forumu,pod "catalanovi br.") i binarna stabla,sto imas u bilj.
sto se tice racionaln. FI,pita izreci tm i na primjeru malo objasniti sto je sto..plocu jucer nije pitala,premda to ulazi pod standardna pitanja! nije nas previse trazila dokaze,nego je postavljala osnovna pitanja i primjere iz svake lekcije..bas trazi osnovne stvari!! sretno!!!!!!!! Cheer-leader [/quote]

[Vrh]
Lesi
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 9:30 sri, 4. 10. 2006    Naslov: riješenja Citirajte i odgovorite

Bok svima!
ima netko riješenja zadnjeg roka (u skriptarnici se "zagubilo" a treba mi za komisiju sutra pod hitno!
hvala! :cry:
Bok svima!
ima netko riješenja zadnjeg roka (u skriptarnici se "zagubilo" a treba mi za komisiju sutra pod hitno!
hvala! Crying or Very sad

[Vrh]
kaca
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 10:30 sri, 4. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

ne vjerujem da ce nas pitat zadatke s testa
nisam cula da je to radila
ne vjerujem da ce nas pitat zadatke s testa
nisam cula da je to radila

[Vrh]
Lesi
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 10:46 sri, 4. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

ali nismo prošli pismeni...po nekoj logici to možemo očekivati, iako bi imalo više smisla da nas pita neke druge zadatke, jer ove očito neznamo (osim ako ne vidimo riješenja); ako neznamo ove ne znači da neznamo ništa!
čini mi se da sam u jednom postu pročitala nekakav pad jer nije znao riješiti zadatak sa pismenog..
znas možda jesu riješenja uopće bila u skriptarnici za ovaj rok?ili kad je asistent na faksu danas?
Pozdrav!!
ali nismo prošli pismeni...po nekoj logici to možemo očekivati, iako bi imalo više smisla da nas pita neke druge zadatke, jer ove očito neznamo (osim ako ne vidimo riješenja); ako neznamo ove ne znači da neznamo ništa!
čini mi se da sam u jednom postu pročitala nekakav pad jer nije znao riješiti zadatak sa pismenog..
znas možda jesu riješenja uopće bila u skriptarnici za ovaj rok?ili kad je asistent na faksu danas?
Pozdrav!!

[Vrh]
ta2a
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
12 = 13 - 1

PostPostano: 15:39 sri, 4. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

ni ja nisam prošla pismeni kad sam išla na komisiju iz kombinatorike i profesorica nam je zadala tri zadatka (nama koji nismo prošli pismeni). ja sam sva tri znala postavit, nisam znala riješit do kraja sva tri i svejedno me ispitivala usmeno i dala mi dva na kraju
ni ja nisam prošla pismeni kad sam išla na komisiju iz kombinatorike i profesorica nam je zadala tri zadatka (nama koji nismo prošli pismeni). ja sam sva tri znala postavit, nisam znala riješit do kraja sva tri i svejedno me ispitivala usmeno i dala mi dva na kraju

Lesi
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 17:09 sri, 4. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

hvala što imaš srca pa si me smirila... :)
zadaci su bili sa aktualnog pismenog ili neki drugi?
tnx
hvala što imaš srca pa si me smirila... Smile
zadaci su bili sa aktualnog pismenog ili neki drugi?
tnx

[Vrh]
kaca
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 11:55 čet, 5. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

ej ljudi!
molim vas da mi napisete kakve zadatke vas je pitala danas na komisiji u 13h
thnx :wink:
ej ljudi!
molim vas da mi napisete kakve zadatke vas je pitala danas na komisiji u 13h
thnx Wink

[Vrh]
kaca
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 18:15 pet, 6. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

:roll: ajde pliz,kakve je zadatke pitala
Rolling Eyes ajde pliz,kakve je zadatke pitala

[Vrh]
Ada
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 0

PostPostano: 10:42 čet, 12. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Nadam se da ti nije kasno za odgovor...
Dala je 2 zadatka:1.nehomogena rekurzija;nesto kao a_n -6a_n-1+9a_n-2=4*3^n(nisam 100% sigurna da sam dobro zapamtila,al mislim da je to to)(ne sa FI,nego normalno rjesit),a 2.Odrediti FI niza a_n=n,n>=0.
Prof ja rekla da oni koji ne rijese tocno oba zadatka odmah padaju,ali je ipak pitala curu jos jedan eliminacijski zadatak,al,nazalost,nije znala pa ne pala.Decko nije znao odrediti rj homogene rek,pa je pao.Al imala je razumjevanja i gledala indeks,a buduci da mu nije falilo za uvjet,nije ga dalje pitala,ali mu je rekla da pise molbu da ne upisuje UUDM,nego da dalje izlazi na komb...bla-bla..
Uglavnom,bila je jako korektna,a i na ostalim usmenima(slusala sam pa znam),pogotovo ako je komisija.Preporucam svima koji ce izlazit da idu,ako bude mogucnosti,slusat usmeni(primjetila sam da je profesorici jako drago kad netko dode,a i moze se puno toga naucit),nemojte preskakat prva 3 gradiva(primjetila sam da mnogi to rade),pogotovo ne Osnovna pravila prebrojavanja,jer ako ne znate izrec ta 3 pravila,past cete sigurno.Voli pitati teorem o Rac.FI(samo iskaz).Nemojte to preskakat,nece vam oduzet tolko vremena da to naucite,kolko bi vam oduzelo da zbog toga padnete.Pogledajte si najbanalnije primjere za izracunat FI,rjesavanje rekurzija pomocu FI i ne zaboravite na nehomogene rekurzije i dobro proucite tablicu za odredivanje partikularnih rj.
I profesorica je sama rekla da joj nije bitno da znas dokaze neznam kakvih teskih teorema(osim ako imas dobru ocjenu iz pismenog),nego da znas kombinatorno razmisljati,Dobro naucit definicije,proucit primjere,popricat sam sa sobom i prolaz je osiguran. :D
Sretno svima i ne vjerujte u ono "znao sam,a rusila me"!!!
Joj,kak mi je drago da i ja mogu iz neceg djelit savjete! :bananagreen:
Nadam se da ti nije kasno za odgovor...
Dala je 2 zadatka:1.nehomogena rekurzija;nesto kao a_n -6a_n-1+9a_n-2=4*3^n(nisam 100% sigurna da sam dobro zapamtila,al mislim da je to to)(ne sa FI,nego normalno rjesit),a 2.Odrediti FI niza a_n=n,n>=0.
Prof ja rekla da oni koji ne rijese tocno oba zadatka odmah padaju,ali je ipak pitala curu jos jedan eliminacijski zadatak,al,nazalost,nije znala pa ne pala.Decko nije znao odrediti rj homogene rek,pa je pao.Al imala je razumjevanja i gledala indeks,a buduci da mu nije falilo za uvjet,nije ga dalje pitala,ali mu je rekla da pise molbu da ne upisuje UUDM,nego da dalje izlazi na komb...bla-bla..
Uglavnom,bila je jako korektna,a i na ostalim usmenima(slusala sam pa znam),pogotovo ako je komisija.Preporucam svima koji ce izlazit da idu,ako bude mogucnosti,slusat usmeni(primjetila sam da je profesorici jako drago kad netko dode,a i moze se puno toga naucit),nemojte preskakat prva 3 gradiva(primjetila sam da mnogi to rade),pogotovo ne Osnovna pravila prebrojavanja,jer ako ne znate izrec ta 3 pravila,past cete sigurno.Voli pitati teorem o Rac.FI(samo iskaz).Nemojte to preskakat,nece vam oduzet tolko vremena da to naucite,kolko bi vam oduzelo da zbog toga padnete.Pogledajte si najbanalnije primjere za izracunat FI,rjesavanje rekurzija pomocu FI i ne zaboravite na nehomogene rekurzije i dobro proucite tablicu za odredivanje partikularnih rj.
I profesorica je sama rekla da joj nije bitno da znas dokaze neznam kakvih teskih teorema(osim ako imas dobru ocjenu iz pismenog),nego da znas kombinatorno razmisljati,Dobro naucit definicije,proucit primjere,popricat sam sa sobom i prolaz je osiguran. Very Happy
Sretno svima i ne vjerujte u ono "znao sam,a rusila me"!!!
Joj,kak mi je drago da i ja mogu iz neceg djelit savjete! Zelena banana (konacno jedna normalna)

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 2. godine -> Diskretna matematika Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum