Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Ilja Forumaš(ica)
|
Postano: 12:06 pon, 2. 10. 2006 Naslov: |
|
|
Dragi MB, baš sam mislio reć kako se šuška da nagodinu neće biti Algebre, Diferencijalne geometrije, Uvoda u topologiju, a po svemu sudeći i Normirani prostori vise u zraku.
A MartinaB mi je nažalost sad sve pokvarila i sad je sve gotovo. :oops:
P.S. A sad malo ozbijlnog. :shock: Na http://www.math.hr/Default.aspx?art=2504&sec=221 piše da bolonjci
sa 3. godine imaju već fiksno određen izbor izbornih kolegija i, ako to zaista i bude tako, to bi moglo utjecati na drukčiju ponudu izbornih nagodinu. Zato mislim da je ove godine pametno upisati one kolegije vas zanimaju, a koji se ne nalaze na nekom smjeru (sadašnje) 4. godine jer će ti svakako biti i nagodinu.
Dragi MB, baš sam mislio reć kako se šuška da nagodinu neće biti Algebre, Diferencijalne geometrije, Uvoda u topologiju, a po svemu sudeći i Normirani prostori vise u zraku.
A MartinaB mi je nažalost sad sve pokvarila i sad je sve gotovo.
P.S. A sad malo ozbijlnog. Na http://www.math.hr/Default.aspx?art=2504&sec=221 piše da bolonjci
sa 3. godine imaju već fiksno određen izbor izbornih kolegija i, ako to zaista i bude tako, to bi moglo utjecati na drukčiju ponudu izbornih nagodinu. Zato mislim da je ove godine pametno upisati one kolegije vas zanimaju, a koji se ne nalaze na nekom smjeru (sadašnje) 4. godine jer će ti svakako biti i nagodinu.
Zadnja promjena: Ilja; 12:08 pon, 2. 10. 2006; ukupno mijenjano 1 put.
|
|
[Vrh] |
|
pecina Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
MB Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Martinab Moderator
|
|
[Vrh] |
|
nenad Moderator
|
Postano: 15:54 pon, 2. 10. 2006 Naslov: |
|
|
Osim kao iznimka (MA3 i 4), kako novi program napreduje, stari se više ne izvodi.
To znači da ove godine (u načelu) više nema starih predmeta s druge godine.
A dogodine neće biti onih s treće, za dvije godine onih s četvrte.
Pogledajte obvezne kolegije s treće godine raznih smjerova, i ako vas neki posebno
zanima kao izborni - upišite ga. Oni s četvrte ići će i dogodine (Normirani prostori, npr.).
Naravno, novi program nudi veći izbor na 4. i 5. godini. Vrlo veliki izbor.
Pitanje je koliko će se toga i stići svake godine realizirati.
Došlo je i do preslagivanja gradiva; npr. dio PDJ je stavljen u predmet na trećoj godini,
a dio je u PDJ na novoj 4., uz još neke dodatke. Tako da neće biti lako kombinirati
novi i stari program - npr. stare PDJ neće pokriti nove PDJ, stari Normirani neće pokriti
nove Normirane, ...
- Nenad
Osim kao iznimka (MA3 i 4), kako novi program napreduje, stari se više ne izvodi.
To znači da ove godine (u načelu) više nema starih predmeta s druge godine.
A dogodine neće biti onih s treće, za dvije godine onih s četvrte.
Pogledajte obvezne kolegije s treće godine raznih smjerova, i ako vas neki posebno
zanima kao izborni - upišite ga. Oni s četvrte ići će i dogodine (Normirani prostori, npr.).
Naravno, novi program nudi veći izbor na 4. i 5. godini. Vrlo veliki izbor.
Pitanje je koliko će se toga i stići svake godine realizirati.
Došlo je i do preslagivanja gradiva; npr. dio PDJ je stavljen u predmet na trećoj godini,
a dio je u PDJ na novoj 4., uz još neke dodatke. Tako da neće biti lako kombinirati
novi i stari program - npr. stare PDJ neće pokriti nove PDJ, stari Normirani neće pokriti
nove Normirane, ...
- Nenad
|
|
[Vrh] |
|
raspjevani_opat Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Ilja Forumaš(ica)
|
Postano: 11:59 uto, 3. 10. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="MB"]konkretno, zanima me algebarska TB, kompaktni i C*-algebra. ako netko sazna nesto nek javi, lijepo molim.. upisah vec godinu pa da se nadam da necu to morat prek molbe sad upisivat.. tnx na odgovoru.[/quote]
Čuo sam se sa prof. Kraljevićem i preporučamo ti da Kompaktne operatore i C*-algebre upišeš ove godine, budući da nagodinu dolazi Bolonja na 3. god, pa će sigurno biti promjena nekih izbornih kolegija.
MB (napisa): | konkretno, zanima me algebarska TB, kompaktni i C*-algebra. ako netko sazna nesto nek javi, lijepo molim.. upisah vec godinu pa da se nadam da necu to morat prek molbe sad upisivat.. tnx na odgovoru. |
Čuo sam se sa prof. Kraljevićem i preporučamo ti da Kompaktne operatore i C*-algebre upišeš ove godine, budući da nagodinu dolazi Bolonja na 3. god, pa će sigurno biti promjena nekih izbornih kolegija.
|
|
[Vrh] |
|
duje Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
jp Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
|
Postano: 22:35 sri, 4. 10. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="duje"][quote="raspjevani_opat"]hoce li biti kriptografije sljedece godine?[/quote]
Ne zna se :?
Mozda ovisi i o tome koliki bi uopce bio interes za upisivanje Kriptografije dogodine. Tko bi to dogodine mogao upisitivati? Samo oni studenti inzenjerskog smjera koji upisuju 4. godinu?
(Mene jos nije sustigla Bolonja, pa se slabo snalazim.)[/quote]
npr ja bi to upisao :)
ove godine u drugom semestru imam vektorske prostore 2, mjeru i integral, i bae podataka, pa bi mi kriptografija bila previse, a stvarno me zanima.
a prethodne kolegije sam uzeo jer sam cuo da su jako kompelemtarni uz moj smjer, FPM... a koliko sad vidim JAKO puno ljudi je uzelo kriptografiju kao izborni...
mozda na kraju odjavim vektorske 2 a uzmem kriptografiju, uglavnom zbunjujuca situacija za mene...
duje (napisa): | raspjevani_opat (napisa): | hoce li biti kriptografije sljedece godine? |
Ne zna se
Mozda ovisi i o tome koliki bi uopce bio interes za upisivanje Kriptografije dogodine. Tko bi to dogodine mogao upisitivati? Samo oni studenti inzenjerskog smjera koji upisuju 4. godinu?
(Mene jos nije sustigla Bolonja, pa se slabo snalazim.) |
npr ja bi to upisao
ove godine u drugom semestru imam vektorske prostore 2, mjeru i integral, i bae podataka, pa bi mi kriptografija bila previse, a stvarno me zanima.
a prethodne kolegije sam uzeo jer sam cuo da su jako kompelemtarni uz moj smjer, FPM... a koliko sad vidim JAKO puno ljudi je uzelo kriptografiju kao izborni...
mozda na kraju odjavim vektorske 2 a uzmem kriptografiju, uglavnom zbunjujuca situacija za mene...
|
|
[Vrh] |
|
duje Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 22:52 sri, 4. 10. 2006 Naslov: kriptografija dogodine |
|
|
Ukoliko bi bilo barem 30-tak studenata zainteresiranih za upisivanje Kriptografije dogodine, onda bih se pokusao izboriti da se drzi i dogodine. U protivnom cu prepustiti sefovima da odluce o (ne)odrzavanju tog kolegija.
Inace, prema novom (bolonjskom) programu, Kriptografija (tj. Kriptografija i sigurnost mreza; 2+1) je obavezni kolegij na petoj godini smjera racunarstvo, te izborni na smjerovima prof. matematike i prof. matematike i informatike, dok na ostalim inzenjerskim smjerovima nije predvidjena niti kao izborni kolegij.
Ukoliko bi bilo barem 30-tak studenata zainteresiranih za upisivanje Kriptografije dogodine, onda bih se pokusao izboriti da se drzi i dogodine. U protivnom cu prepustiti sefovima da odluce o (ne)odrzavanju tog kolegija.
Inace, prema novom (bolonjskom) programu, Kriptografija (tj. Kriptografija i sigurnost mreza; 2+1) je obavezni kolegij na petoj godini smjera racunarstvo, te izborni na smjerovima prof. matematike i prof. matematike i informatike, dok na ostalim inzenjerskim smjerovima nije predvidjena niti kao izborni kolegij.
|
|
[Vrh] |
|
|
|
[Vrh] |
|
duje Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
filipnet Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
hexy Forumaš(ica)
|
Postano: 13:38 čet, 5. 10. 2006 Naslov: |
|
|
Ja sam bila na uvodnim vjezbama, u utorak. Prvih par vjezbi i predavanja ce profesor objasniti kako funkcionira tvrtka, nesto o marketingu, racunovodstvu,...... Nakon 2,3 tjedna ljudi ce se podijeliti u grupe, vjerojatno u 6 grupa po cetvero, i svaka grupa ce dobiti svoju tvrtku, virtualnu naravno :)) Imat ces neki pocetni kapital, i proizvodis, ako se ne varam, neka pojacala. Ali nisam sigurna ! Ti proizvodis jednu vrstu, a trziste treba dvije, neka super moderna i skuplja, i neka ne toliko dobra ali pouzdana. Sad ti moras odluciti, u dogovoru sa svojim timom, koliko cete kojih proizvoditi, kolika ce im biti cijena..... U toj "igri" jedan tjedan je godina dana. Svaki tjedan na predavanjima/vjezbama trebat ce odrzati kao neku prezentaciju o svojoj firmi, kako se ulagalo, u sto.... Isto tako ce svaki tjedan, ili rjedje, biti anketa unutar svakog tima gdje ces ocjenjivati svoje partnere, koliko se tko trudio, jer to profesor ipak ne moze sam procijeniti. Profesor je napomenuo da ako necija tvrtka bude na tom trzistu lose poslovala da to ne znaci da ce taj tim dobiti najnize ocjene, sve ovisi o ulozenom trudu i kako ces odrzati prezentaciju pred ostalim kolegama. Takodjer je rekao da se pokazalo da su vise naucili oni cija tvrtka nije bila toliko uspjesna, ali da sad necemo poticati neuspjeh :wink:
Ja sam kolegij upisala i ponistila. Nije da mi se ne cini zanimljiv, ali kad sam cula za prezentaciju pred svima, i da ce mi oko 20% ocjene ovisiti o tome, zakljucila sam da je to za mene previse stresno :shock:
Da, neki su predlozili da nema predavanja srijedom nego da se spoji sa utorkom pa da bude od 18 do 20.30, ne znam da li sa pauzom ili bez.
Nadam se da sam pomogla !
Ja sam bila na uvodnim vjezbama, u utorak. Prvih par vjezbi i predavanja ce profesor objasniti kako funkcionira tvrtka, nesto o marketingu, racunovodstvu,...... Nakon 2,3 tjedna ljudi ce se podijeliti u grupe, vjerojatno u 6 grupa po cetvero, i svaka grupa ce dobiti svoju tvrtku, virtualnu naravno ) Imat ces neki pocetni kapital, i proizvodis, ako se ne varam, neka pojacala. Ali nisam sigurna ! Ti proizvodis jednu vrstu, a trziste treba dvije, neka super moderna i skuplja, i neka ne toliko dobra ali pouzdana. Sad ti moras odluciti, u dogovoru sa svojim timom, koliko cete kojih proizvoditi, kolika ce im biti cijena..... U toj "igri" jedan tjedan je godina dana. Svaki tjedan na predavanjima/vjezbama trebat ce odrzati kao neku prezentaciju o svojoj firmi, kako se ulagalo, u sto.... Isto tako ce svaki tjedan, ili rjedje, biti anketa unutar svakog tima gdje ces ocjenjivati svoje partnere, koliko se tko trudio, jer to profesor ipak ne moze sam procijeniti. Profesor je napomenuo da ako necija tvrtka bude na tom trzistu lose poslovala da to ne znaci da ce taj tim dobiti najnize ocjene, sve ovisi o ulozenom trudu i kako ces odrzati prezentaciju pred ostalim kolegama. Takodjer je rekao da se pokazalo da su vise naucili oni cija tvrtka nije bila toliko uspjesna, ali da sad necemo poticati neuspjeh
Ja sam kolegij upisala i ponistila. Nije da mi se ne cini zanimljiv, ali kad sam cula za prezentaciju pred svima, i da ce mi oko 20% ocjene ovisiti o tome, zakljucila sam da je to za mene previse stresno
Da, neki su predlozili da nema predavanja srijedom nego da se spoji sa utorkom pa da bude od 18 do 20.30, ne znam da li sa pauzom ili bez.
Nadam se da sam pomogla !
|
|
[Vrh] |
|
Mr.Doe Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 16:43 čet, 5. 10. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="Mr.Doe"]Sta se dogodilo sa Javom,zasto taj kolegij vise nije dostupan??[/quote]
Pa, to sada spada pod RP2, zar ne? :D
Mr.Doe (napisa): | Sta se dogodilo sa Javom,zasto taj kolegij vise nije dostupan?? |
Pa, to sada spada pod RP2, zar ne?
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
rat in a cage Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
GauSs_ Moderator
Spol:
|
Postano: 13:39 uto, 10. 10. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="rat in a cage"]može neka dobra duša napisati nešto o ovim kolegijima???:
normirani prostori
[/quote]
potrebno predznanje iz vektorskih 1 i 2 te metrickih.
OGROMAN dvosemestralni kolegij. pomalo suhoparan.
ako nisi zaljubljenik u teorijsku matematiku ne isplati se slusati.
rat in a cage (napisa): | može neka dobra duša napisati nešto o ovim kolegijima???:
normirani prostori
|
potrebno predznanje iz vektorskih 1 i 2 te metrickih.
OGROMAN dvosemestralni kolegij. pomalo suhoparan.
ako nisi zaljubljenik u teorijsku matematiku ne isplati se slusati.
_________________ The purpose of life is to end
Prosle su godine kolokviji bili laksi, zar ne?
|
|
[Vrh] |
|
rat in a cage Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
|