Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Izborni kolegiji ("stari" studiji) (studij)
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Ova tema je zaključana: ne možete uređivati postove niti odgovarati.   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo
Forumaš nagrađen za životno djelo

Sarma = la pohva - posuda
655 = 759 - 104

PostPostano: 22:53 uto, 10. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="hexy"]Ja sam kolegij upisala i ponistila. Nije da mi se ne cini zanimljiv, ali kad sam cula za prezentaciju pred svima, i da ce mi oko 20% ocjene ovisiti o tome, zakljucila sam da je to za mene previse stresno :shock:[/quote]

O tugo moja! Kakve ljude proizvodi ovaj faks???

Jednog dana ces se zaposliti u nekoj firmi i tamo ces nesto raditi. Kojagod to bila firma i stagod ces raditi, morat ces o tome pricati kolegama, sefu itd. [b]Izuzetno je korisno[/b] znati odrzati kvalitetnu prezentaciju. Mozda cak korisnije nego znati izracunati integral kompleksne funkcije po p.d. glatkoj krivulji [size=7](zbog ovoga cu gorjeti u matematicarskom paklu)[/size] :trema:

Kad bi bilo moguce, ja bi iz svakog kolegija podijelio individualne projekte/zadatke i natjerao ljude da prezentiraju rjesenja pred svima. Za ocjenu.
hexy (napisa):
Ja sam kolegij upisala i ponistila. Nije da mi se ne cini zanimljiv, ali kad sam cula za prezentaciju pred svima, i da ce mi oko 20% ocjene ovisiti o tome, zakljucila sam da je to za mene previse stresno Shocked

Jednog dana ces se zaposliti u nekoj firmi i tamo ces nesto raditi. Kojagod to bila firma i stagod ces raditi, morat ces o tome pricati kolegama, sefu itd. Izuzetno je korisno znati odrzati kvalitetnu prezentaciju. Mozda cak korisnije nego znati izracunati integral kompleksne funkcije po p.d. glatkoj krivulji (zbog ovoga cu gorjeti u matematicarskom paklu) Imam tremu

Kad bi bilo moguce, ja bi iz svakog kolegija podijelio individualne projekte/zadatke i natjerao ljude da prezentiraju rjesenja pred svima. Za ocjenu.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
raspjevani_opat
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 17 - 16

PostPostano: 23:05 uto, 10. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"][quote="hexy"]Ja sam kolegij upisala i ponistila. Nije da mi se ne cini zanimljiv, ali kad sam cula za prezentaciju pred svima, i da ce mi oko 20% ocjene ovisiti o tome, zakljucila sam da je to za mene previse stresno :shock:[/quote]

Jednog dana ces se zaposliti u nekoj firmi i tamo ces nesto raditi. Kojagod to bila firma i stagod ces raditi, morat ces o tome pricati kolegama, sefu itd. [b]Izuzetno je korisno[/b] znati odrzati kvalitetnu prezentaciju. Mozda cak korisnije nego znati izracunati integral kompleksne funkcije po p.d. glatkoj krivulji [size=7](zbog ovoga cu gorjeti u matematicarskom paklu)[/size] :trema:

Kad bi bilo moguce, ja bi iz svakog kolegija podijelio individualne projekte/zadatke i natjerao ljude da prezentiraju rjesenja pred svima. Za ocjenu.[/quote]

bravo, svaka cast krcko!!!
krcko (napisa):
hexy (napisa):
Ja sam kolegij upisala i ponistila. Nije da mi se ne cini zanimljiv, ali kad sam cula za prezentaciju pred svima, i da ce mi oko 20% ocjene ovisiti o tome, zakljucila sam da je to za mene previse stresno Shocked

Jednog dana ces se zaposliti u nekoj firmi i tamo ces nesto raditi. Kojagod to bila firma i stagod ces raditi, morat ces o tome pricati kolegama, sefu itd. Izuzetno je korisno znati odrzati kvalitetnu prezentaciju. Mozda cak korisnije nego znati izracunati integral kompleksne funkcije po p.d. glatkoj krivulji (zbog ovoga cu gorjeti u matematicarskom paklu) Imam tremu

bravo, svaka cast krcko!!!

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
krafnica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
= 8 - 4

PostPostano: 21:49 čet, 12. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

bila bih strasno zahvalna kad bi mi neko rekao, naravno ko je vec bio na predavanjima, kako 'izgleda' kolegij [b] matematicko modeliranje u biologiji[/b] za bolonjce. jesu vec zadane nekakve zadace i jesu sad stalno predavanja srijedom od 18 do 20?
bila bih strasno zahvalna kad bi mi neko rekao, naravno ko je vec bio na predavanjima, kako 'izgleda' kolegij matematicko modeliranje u biologiji za bolonjce. jesu vec zadane nekakve zadace i jesu sad stalno predavanja srijedom od 18 do 20?

[Vrh]
kljuki
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
15 = 40 - 25

PostPostano: 11:31 pon, 16. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

izborni matematicki kolegiji na drugoj godini smjera prof. matematike i fizike: algebarske strukture i konstruktivne metode u geometriji. ima li mi itko ista za rec o tim kolegijima te podariti savjet? pliz
izborni matematicki kolegiji na drugoj godini smjera prof. matematike i fizike: algebarske strukture i konstruktivne metode u geometriji. ima li mi itko ista za rec o tim kolegijima te podariti savjet? pliz

hermione
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma: -

PostPostano: 21:37 pon, 16. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="kljuki"]izborni matematicki kolegiji na drugoj godini smjera prof. matematike i fizike: algebarske strukture i konstruktivne metode u geometriji. ima li mi itko ista za rec o tim kolegijima te podariti savjet? pliz[/quote]
Moja preporuka su Alegarske strukture! Makar nisam slusla Konstruktivne metode u geometriji.
kljuki (napisa):

Moja preporuka su Alegarske strukture! Makar nisam slusla Konstruktivne metode u geometriji.

U tijelu nema pravih ideala
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Amelie
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 21:48 pon, 16. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

ja bi se slozila s hermione.
algebarske strukture su zanimljiv i ne previse tezak kolegij,
a osim toga i asistentica i profesor su super.

[Vrh]
hermione
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

PostPostano: 21:51 pon, 16. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Amelie"]ja bi se slozila s hermione.
a osim toga i asistentica i profesor su super.[/quote]
Naravno, kada ja nisam u pravu 8) Svasta :wink:
Hm, sada ce predavanja drzati prof. Sirola, a ne T. Sikic, a istina je da je asistentica zakon 8)
Amelie (napisa):

Naravno, kada ja nisam u pravu Cool Svasta Wink
Hm, sada ce predavanja drzati prof. Sirola, a ne T. Sikic, a istina je da je asistentica zakon Cool

U tijelu nema pravih ideala
[Vrh]
kljuki
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

15 = 40 - 25

PostPostano: 9:59 uto, 17. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

a jel mi moze netko nesto rec o konstruktivnim metodama u geometriji? anyone?

mea
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

33 = 43 - 10

PostPostano: 13:18 uto, 17. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="kljuki"]a jel mi moze netko nesto rec o konstruktivnim metodama u geometriji? anyone?[/quote]
Pogledaj web stranicu [url]http://web.math.hr/nastava/kmg[/url] da vidiš o čemu se radi.
kljuki (napisa):

Pogledaj web stranicu http://web.math.hr/nastava/kmg da vidiš o čemu se radi.

[Vrh]
Christina
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 3 - 1

PostPostano: 10:11 sri, 18. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

@krafica

Na Mat. modeliranju u biologiju sve vježbe + predavanja drži prof. Marušić, imat ćemo dva kolokvija i seminarski rad.

E sad, nije nešto pretjerano zanimljivo ti izvodi jednadžbi itd. i dosta je ljudi prebjeglo na fizike :lol:
Kako se jako koriste dif.jednadžbe, i ako nisi odslušala ODJ, tj. prošle godine upisala po bolonji, to bi mogao biti problem...

Inače preporučam neku dodatnu literaturu, teško da će ti biti jasno kakve veze te jednadžbe imaju sa stvarnim životom :?
a u biti primjenjive su na skoro sve (biologija, telekomunikacije, ekonomija ... )
Mislim da prof. nije ništa rekao za literaturu, baš ću ga danas pitat.
@krafica

Na Mat. modeliranju u biologiju sve vježbe + predavanja drži prof. Marušić, imat ćemo dva kolokvija i seminarski rad.

E sad, nije nešto pretjerano zanimljivo ti izvodi jednadžbi itd. i dosta je ljudi prebjeglo na fizike Laughing
Kako se jako koriste dif.jednadžbe, i ako nisi odslušala ODJ, tj. prošle godine upisala po bolonji, to bi mogao biti problem...

Inače preporučam neku dodatnu literaturu, teško da će ti biti jasno kakve veze te jednadžbe imaju sa stvarnim životom Confused
a u biti primjenjive su na skoro sve (biologija, telekomunikacije, ekonomija ... )
Mislim da prof. nije ništa rekao za literaturu, baš ću ga danas pitat.

andreao
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

35 = 192 - 157

PostPostano: 10:17 sri, 18. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Christina"]Na Mat. modeliranju u biologiju sve vježbe + predavanja drži prof. Marušić, imat ćemo dva kolokvija i seminarski rad.
[/quote]

Ovaj seminarski rad ti nije obavezan.Ali i profesor je rekao da ti netreba nikakvo predznanje iz biologije pa ni iz ODJ. Ja sam na tome samo zato što jednostavno fiziku mrzim oduvijek. :D
Christina (napisa):

Ovaj seminarski rad ti nije obavezan.Ali i profesor je rekao da ti netreba nikakvo predznanje iz biologije pa ni iz ODJ. Ja sam na tome samo zato što jednostavno fiziku mrzim oduvijek. Very Happy

Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

20 = 50 - 30

PostPostano: 18:45 pet, 2. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Martinab"]Popis izbornih se donosi tak da svaki prof tamo nedgje na proljece predlozi izborne koje bi drzao, pa se onda sve to skupa stavi na hrpu i uskladi. [/quote]

Hoce li slicna situacija biti i sa obaveznim kolegijima sa trece godine? Naime, htio bih upisati Vektorske prostore 1,2 sljedece godine, no buduci da formalno trece godine "nece biti",zbog Bolonje i slicnih ludosti :shock: . Dakle ,moj je plan upisati ove godine Vektorske 2 (iako nisam slusao Vektorske 1) ,i onda sljedece godine upisati (Bolonjske) Vektorske 1 i polagati VP 1,2. Znam da je komplicirano :confuse: ,no ne preostaje mi nista drugo zbog ovakve situacije.

[quote="Martinab"]Mozete pitat profesore ciji vam se kolegiji svidaju kolke su sanse da ih ima/nema iduce godine. [/quote]

Dajte nam neki savjet.Trebamo li vec sada poceti lobirati kod profesora?
U svakom slucaju pomozite :beg:
Martinab (napisa):
Popis izbornih se donosi tak da svaki prof tamo nedgje na proljece predlozi izborne koje bi drzao, pa se onda sve to skupa stavi na hrpu i uskladi.

Hoce li slicna situacija biti i sa obaveznim kolegijima sa trece godine? Naime, htio bih upisati Vektorske prostore 1,2 sljedece godine, no buduci da formalno trece godine "nece biti",zbog Bolonje i slicnih ludosti Shocked . Dakle ,moj je plan upisati ove godine Vektorske 2 (iako nisam slusao Vektorske 1) ,i onda sljedece godine upisati (Bolonjske) Vektorske 1 i polagati VP 1,2. Znam da je komplicirano :confuse: ,no ne preostaje mi nista drugo zbog ovakve situacije.

Martinab (napisa):
Mozete pitat profesore ciji vam se kolegiji svidaju kolke su sanse da ih ima/nema iduce godine.

Dajte nam neki savjet.Trebamo li vec sada poceti lobirati kod profesora?
U svakom slucaju pomozite Molim, kumim i preklinjem!

[Vrh]
krtica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 21:32 uto, 6. 3. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

da li neko zna da :roll: li se moze upisati projektivna 2 i poloziti bez upisanog kolegija projektivna 1?
da li neko zna da Rolling Eyes li se moze upisati projektivna 2 i poloziti bez upisanog kolegija projektivna 1?

[Vrh]
plavooka
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 0

PostPostano: 21:39 uto, 6. 3. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

..pa pretpostavljam da teoretski mozes upisati projektivnu 2 bez projektivne 1
..ali nije preporucljivo jer se gradivo projektivne 2 nastavlja na prvi dio pa neces imati potrebno predznanje.. :?
..pa pretpostavljam da teoretski mozes upisati projektivnu 2 bez projektivne 1
..ali nije preporucljivo jer se gradivo projektivne 2 nastavlja na prvi dio pa neces imati potrebno predznanje.. Confused

[Vrh]
bebica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 20:37 sri, 14. 3. 2007    Naslov: OPERACIJSKA ISTRAŽIVANJA!!! Citirajte i odgovorite

Da li netko zna u kojem se terminu održavaju predavanja i vježbe kolegij Operacijska istraživanja?? Unaprijed vam zahvaljujem na odgovoru

[color=blue]Lagano smo pretjerali s crosspostanjem ovog pitanja :evil: :evil: :evil: !
Molim raspravu nastaviti na primjerenijem mjestu, tj. [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=9108]ovdje[/url][/color]
Da li netko zna u kojem se terminu održavaju predavanja i vježbe kolegij Operacijska istraživanja?? Unaprijed vam zahvaljujem na odgovoru

Lagano smo pretjerali s crosspostanjem ovog pitanja Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad !
Molim raspravu nastaviti na primjerenijem mjestu, tj. ovdje

Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

PostPostano: 21:15 sub, 14. 7. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?p=83813#83813]odgovor na pitanje odavde[/url]

[quote="ivanas"]S. Singer Aritmetički algoritmi*
Saša Singer Složenost algoritama[/quote]

za prvo ocekujem jedan kolegij sa puno korisnih informacija
za drugo za polaganje putem seminar treba uzeti zadatak i u pravilu nesto isprogramirati i testirati na kompu, drugi nacin polaganja je pismeni+usmeni sa zapravo teorijskim zadacima za rjesavat
vjerujem da ce za algoritme biti slicno

[quote="ivanas"]S. Ribarić Građa računala**[/quote]

zapravo teorija sa zadacima, nista programirajuce
ali nije nesto pretjerano zabavno, ono ima ponesto, ali ne vjerujem da ce te bas svi zadaci oduseviti...

[quote]M. Vuković Matematička logika[/quote]

ako ju bas zelis, zasto ne.... u krajnjem slucaju, nije zabranjeno predomisliti se

[quote]G. Igaly Matematička teorija računarstva[/quote]

ocekujem da ce polaganje biti razumno, bez umiranja oko shvacanja gradiva (tj. da ce sve biti vise manje jasno ako redovno radis) ili previse posla... ali vidjet cemo ;-)

[quote]L. Jelenković Operacijski sustavi[/quote]

puno Ca, preporuceno na unixoidima (na win su neke stvari navodno kompliciranije, nisam probala)
mislim da se moze i u necemu drugome, ali programirati se mora

[quote]Sanja Singer Paralelni algoritmi 1
Sanja Singer Paralelni algoritmi 2
[/quote]

mislim da se temelji na programiranju + teoriji kako nesto dobro i jednostavno napraviti, nisam slusala kolegij, ali sam pricala s voditeljicom kolegija ;-)

baze - pismeni + napraviti bazu (ako hoces 5) + usmeni
preporucljivo je napraviti bazu i poigrati se s njom - onda naredbe dobiju smisao (a trebaju za pismeni)

softversko - projekt + usmeni, gdje je ovogodisnji projekt u visual paradigm aplikaciji, i zapravo treba napraviti kako bi to izgledalo da moras napraviti npr knjiznicu (posudjivanje knjiga, nabavka novih, lociranje knjiga i slicno...) ali bez da efektivno programiras, ali zapravo jedino sto fali je sam kod koji to povezuje... naravno, vise manje to je objektno orjentiran "jezik"
znaci treba popisati sve potrebne varijable, funkcije, sto one rade i tako to.... njihovu povezanost... ali bez efektivnog ispisivanja tih funkcija

ove geometrije me nisu nikad zanimale, pa o tome ne znam bas nista ;-)
odgovor na pitanje odavde

ivanas (napisa):
S. Singer Aritmetički algoritmi*
Saša Singer Složenost algoritama

za prvo ocekujem jedan kolegij sa puno korisnih informacija
za drugo za polaganje putem seminar treba uzeti zadatak i u pravilu nesto isprogramirati i testirati na kompu, drugi nacin polaganja je pismeni+usmeni sa zapravo teorijskim zadacima za rjesavat
vjerujem da ce za algoritme biti slicno

ivanas (napisa):
S. Ribarić Građa računala**

zapravo teorija sa zadacima, nista programirajuce
ali nije nesto pretjerano zabavno, ono ima ponesto, ali ne vjerujem da ce te bas svi zadaci oduseviti...

Citat:
M. Vuković Matematička logika

ako ju bas zelis, zasto ne.... u krajnjem slucaju, nije zabranjeno predomisliti se

Citat:
G. Igaly Matematička teorija računarstva

ocekujem da ce polaganje biti razumno, bez umiranja oko shvacanja gradiva (tj. da ce sve biti vise manje jasno ako redovno radis) ili previse posla... ali vidjet cemo Wink

Citat:
L. Jelenković Operacijski sustavi

puno Ca, preporuceno na unixoidima (na win su neke stvari navodno kompliciranije, nisam probala)
mislim da se moze i u necemu drugome, ali programirati se mora

Citat:
Sanja Singer Paralelni algoritmi 1
Sanja Singer Paralelni algoritmi 2

mislim da se temelji na programiranju + teoriji kako nesto dobro i jednostavno napraviti, nisam slusala kolegij, ali sam pricala s voditeljicom kolegija Wink

baze - pismeni + napraviti bazu (ako hoces 5) + usmeni
preporucljivo je napraviti bazu i poigrati se s njom - onda naredbe dobiju smisao (a trebaju za pismeni)

softversko - projekt + usmeni, gdje je ovogodisnji projekt u visual paradigm aplikaciji, i zapravo treba napraviti kako bi to izgledalo da moras napraviti npr knjiznicu (posudjivanje knjiga, nabavka novih, lociranje knjiga i slicno...) ali bez da efektivno programiras, ali zapravo jedino sto fali je sam kod koji to povezuje... naravno, vise manje to je objektno orjentiran "jezik"
znaci treba popisati sve potrebne varijable, funkcije, sto one rade i tako to.... njihovu povezanost... ali bez efektivnog ispisivanja tih funkcija

ove geometrije me nisu nikad zanimale, pa o tome ne znam bas nista Wink

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
sun
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

22 = 23 - 1

PostPostano: 21:27 sub, 14. 7. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

da li mozete reci nesto o ovim izbornim kolegijima:

interativne metode
markovljevi lanci
euklidski prostori
uvod u teoriju brojeva
modeli geometrije
uvod u dif.geometriju
fourierovi redovi i primjene

hvala
da li mozete reci nesto o ovim izbornim kolegijima:

interativne metode
markovljevi lanci
euklidski prostori
uvod u teoriju brojeva
modeli geometrije
uvod u dif.geometriju
fourierovi redovi i primjene

hvala

[Vrh]
filipnet
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
24 = 29 - 5

PostPostano: 21:40 sub, 14. 7. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

a zna netko mozda nesto o predmetu: Numericki algoritmi?
a zna netko mozda nesto o predmetu: Numericki algoritmi?

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 21:59 sub, 14. 7. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Molim prvo prouciti topic; za neke od navedenih kolegija vec pisu informacije. :|
Molim prvo prouciti topic; za neke od navedenih kolegija vec pisu informacije. Neutral

[Vrh]
tihana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

134 = 153 - 19

PostPostano: 22:49 sub, 14. 7. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

nažalost, ne piše ništa o kolegijima :arrow: interativne metode, markovljevi lanci, euklidski prostori, modeli geometrije, uvod u dif.geometriju, fourierovi redovi i primjene (ako ipak nešto piše, isprike)

možda su neki od navedenih novi kolegiji pa možda nema vijesti o tim kolegijima? :(
nažalost, ne piše ništa o kolegijima Arrow interativne metode, markovljevi lanci, euklidski prostori, modeli geometrije, uvod u dif.geometriju, fourierovi redovi i primjene (ako ipak nešto piše, isprike)

možda su neki od navedenih novi kolegiji pa možda nema vijesti o tim kolegijima? Sad

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Ova tema je zaključana: ne možete uređivati postove niti odgovarati.   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sljedeće
Stranica 6 / 8.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum