Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Homoseksualizam i engleski
Idite na Prethodno  1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
Sarma = la pohva - posuda
854 = 1068 - 214

PostPostano: 18:13 uto, 17. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="tp"]Oprosti, vsego, ali ja takvo nesto jos nisam susreo niti cuo za to. Dakle, da nije ni prijateljska ni bratska ni rodbinska (i tome slicna) ljubav i da iskljucuje ne samo seksualne odnose, nego i citavu seksualnu komponentu (koliko je to moguce), a da se ipak moze podvesti pod homoseksualnu zaljubljenost? Mozda takav par zaista postoji, volio bih procitati nesto o tome.[/quote]

Nikad nisi vidio zaljubljeni par koji ne "upraznjava" sex, pa cak ih to i ne zanima? :-k Recimo, samo se ljube ili maze, ali bez sexualnih poriva (npr. oboje su asexualni). :)

[quote="tp"][quote="vsego"]I ako je "izvor [size=19][u][b]svake[/b][/u][/size] ljubavi je u Ljubavi (Bogu)", kako onda i jedna (pa bila to i homosexualna; "spolna" ili "nespolna") moze biti [i]pogresna[/i]? :-k[/quote]
Bojim se da to ipak ovisi o shvacanju ljubavi. Slozit ces se da [i]samo zato[/i] sto ja kazem da je nesto ljubav to ne mora tako i biti inace pojam nema nikakvog znacenja. Naglasak u citiranoj recenici nije bio u tome da sve sto zovemo ljubavlju dolazi od Boga, nego da je samo ono sto dolazi od Boga uistinu ljubav.[/quote]

Ok, dakle - matematicki govoreci - definiramo ljubav kao "ono sto dolazi od Boga". :D No, nitko od nas ne zna da li homosexualna ljubav dolazi od Boga, pa je - uz takav nacin razmisljanja - malo pretjerano prozivati ju "pogresnom" (ili "ispravnom", for that matter). :?

Znam da ces sada reci da je Crkva autoritet za tumacenje Bozjeg nauka, ali nije li Bog rekao "ljubi bliznjega" i nije li Isus propagirao da volimo sve ljude jednako (pa i kriminalce) a da osudjivanje ostavimo Bogu? :-k Nisu li Isusove rijeci ipak "vaznije" od naucavanja jedne ljudske institucije? :)
tp (napisa):
Oprosti, vsego, ali ja takvo nesto jos nisam susreo niti cuo za to. Dakle, da nije ni prijateljska ni bratska ni rodbinska (i tome slicna) ljubav i da iskljucuje ne samo seksualne odnose, nego i citavu seksualnu komponentu (koliko je to moguce), a da se ipak moze podvesti pod homoseksualnu zaljubljenost? Mozda takav par zaista postoji, volio bih procitati nesto o tome.

Nikad nisi vidio zaljubljeni par koji ne "upraznjava" sex, pa cak ih to i ne zanima? Think Recimo, samo se ljube ili maze, ali bez sexualnih poriva (npr. oboje su asexualni). Smile

tp (napisa):
vsego (napisa):
I ako je "izvor svake ljubavi je u Ljubavi (Bogu)", kako onda i jedna (pa bila to i homosexualna; "spolna" ili "nespolna") moze biti pogresna? Think

Bojim se da to ipak ovisi o shvacanju ljubavi. Slozit ces se da samo zato sto ja kazem da je nesto ljubav to ne mora tako i biti inace pojam nema nikakvog znacenja. Naglasak u citiranoj recenici nije bio u tome da sve sto zovemo ljubavlju dolazi od Boga, nego da je samo ono sto dolazi od Boga uistinu ljubav.

Ok, dakle - matematicki govoreci - definiramo ljubav kao "ono sto dolazi od Boga". Very Happy No, nitko od nas ne zna da li homosexualna ljubav dolazi od Boga, pa je - uz takav nacin razmisljanja - malo pretjerano prozivati ju "pogresnom" (ili "ispravnom", for that matter). Confused

Znam da ces sada reci da je Crkva autoritet za tumacenje Bozjeg nauka, ali nije li Bog rekao "ljubi bliznjega" i nije li Isus propagirao da volimo sve ljude jednako (pa i kriminalce) a da osudjivanje ostavimo Bogu? Think Nisu li Isusove rijeci ipak "vaznije" od naucavanja jedne ljudske institucije? Smile

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
tp
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

78 = 91 - 13

PostPostano: 21:25 uto, 17. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"][quote="tp"]Oprosti, vsego, ali ja takvo nesto jos nisam susreo niti cuo za to. Dakle, da nije ni prijateljska ni bratska ni rodbinska (i tome slicna) ljubav i da iskljucuje ne samo seksualne odnose, nego i citavu seksualnu komponentu (koliko je to moguce), a da se ipak moze podvesti pod homoseksualnu zaljubljenost? Mozda takav par zaista postoji, volio bih procitati nesto o tome.[/quote]

Nikad nisi vidio zaljubljeni par koji ne "upraznjava" sex, pa cak ih to i ne zanima? :-k Recimo, samo se ljube ili maze, ali bez sexualnih poriva (npr. oboje su asexualni). :)
[/quote]
Mislis ljube se ili maze, ali ne namjeravaju "upraznjavati" sex?
1.) Mozda sam i vidio takve heteroseksualne parove, ali to sasvim sigurno ne znam jer ne pitam (niti me zanima) ljude koji se ljube ili maze koliko daleko namjeravaju ici (cak ni prijatelje i prijateljice).
2.) Nisam vidio vise od nekoliko homoseksualnih parova da se ljube i maze (nemojte zamjeriti, ali - srecom). Nikad nisam cuo za homoseksualne parove koji se samo ljube ili maze i to je sve sto zele (siguran sam da postoje).
3.) Kako to ljubljenje i mazenje ne spada u seksualne porive?
4.) Isus je rekao: "Tko god s požudom pogleda ženu, već je s njome učinio preljub u srcu." (Mt 5,28 ) "Što iz čovjeka izlazi, to onečišćuje čovjeka. Ta iznutra, [b]iz srca čovječjega[/b], izlaze zle namisli, bludništva, krađe, ubojstva, preljubi, lakomstva, opakosti, prijevara, razuzdanost, zlo oko, psovka, uznositost, bezumlje. Sva ta zla iznutra izlaze i onečišćuju čovjeka."(Mk 7,20-23).

[quote="vsego"]
[quote="tp"][quote="vsego"]I ako je "izvor [size=19][u][b]svake[/b][/u][/size] ljubavi je u Ljubavi (Bogu)", kako onda i jedna (pa bila to i homosexualna; "spolna" ili "nespolna") moze biti [i]pogresna[/i]? :-k[/quote]
Bojim se da to ipak ovisi o shvacanju ljubavi. Slozit ces se da [i]samo zato[/i] sto ja kazem da je nesto ljubav to ne mora tako i biti inace pojam nema nikakvog znacenja. Naglasak u citiranoj recenici nije bio u tome da sve sto zovemo ljubavlju dolazi od Boga, nego da je samo ono sto dolazi od Boga uistinu ljubav.[/quote]

Ok, dakle - matematicki govoreci - definiramo ljubav kao "ono sto dolazi od Boga". :D No, nitko od nas ne zna da li homosexualna ljubav dolazi od Boga, pa je - uz takav nacin razmisljanja - malo pretjerano prozivati ju "pogresnom" (ili "ispravnom", for that matter). :?

Znam da ces sada reci da je Crkva autoritet za tumacenje Bozjeg nauka, ali nije li Bog rekao "ljubi bliznjega" i nije li Isus propagirao da volimo sve ljude jednako (pa i kriminalce) a da osudjivanje ostavimo Bogu? :-k Nisu li Isusove rijeci ipak "vaznije" od naucavanja jedne ljudske institucije? :)[/quote]
Ako necemo priznati Crkvi (koja je Tijelo Kristovo, a ne samo ljudska institucija) autoritet za tumacenje Bozjeg nauka, kome cemo?
Isusove rijeci su presudne, on nam je dao novu zapovijed:
[quote="[url=http://www.hbk.hr/biblija/nz/iv.htm#iv55]Iv 13,34[/url]"]
Zapovijed vam novu dajem: ljubite jedni druge; kao što sam ja ljubio vas tako i vi ljubite jedni druge.[/quote](v. i [url=http://www.taize.fr/hr_article932.html]ovo[/url])
Svatko moze tumaciti Isusove rijeci, ali nije svako tumacenje jednako vrijedno i vjerodostojno.

Za kraj jedan izvrstan i zanimljiv [url=http://catholiceducation.org/articles/apologetics/ap0019.html]clanak[/url] o krscanskom shvacanju ljubavi.

[url=http://catholiceducation.org/articles/apologetics/ap0014.html]Ljubav nije tolerancija[/url]
vsego (napisa):
tp (napisa):
Oprosti, vsego, ali ja takvo nesto jos nisam susreo niti cuo za to. Dakle, da nije ni prijateljska ni bratska ni rodbinska (i tome slicna) ljubav i da iskljucuje ne samo seksualne odnose, nego i citavu seksualnu komponentu (koliko je to moguce), a da se ipak moze podvesti pod homoseksualnu zaljubljenost? Mozda takav par zaista postoji, volio bih procitati nesto o tome.

Nikad nisi vidio zaljubljeni par koji ne "upraznjava" sex, pa cak ih to i ne zanima? Think Recimo, samo se ljube ili maze, ali bez sexualnih poriva (npr. oboje su asexualni). Smile

Mislis ljube se ili maze, ali ne namjeravaju "upraznjavati" sex?
1.) Mozda sam i vidio takve heteroseksualne parove, ali to sasvim sigurno ne znam jer ne pitam (niti me zanima) ljude koji se ljube ili maze koliko daleko namjeravaju ici (cak ni prijatelje i prijateljice).
2.) Nisam vidio vise od nekoliko homoseksualnih parova da se ljube i maze (nemojte zamjeriti, ali - srecom). Nikad nisam cuo za homoseksualne parove koji se samo ljube ili maze i to je sve sto zele (siguran sam da postoje).
4.) Isus je rekao: "Tko god s požudom pogleda ženu, već je s njome učinio preljub u srcu." (Mt 5,28 ) "Što iz čovjeka izlazi, to onečišćuje čovjeka. Ta iznutra, iz srca čovječjega, izlaze zle namisli, bludništva, krađe, ubojstva, preljubi, lakomstva, opakosti, prijevara, razuzdanost, zlo oko, psovka, uznositost, bezumlje. Sva ta zla iznutra izlaze i onečišćuju čovjeka."(Mk 7,20-23).

vsego (napisa):

tp (napisa):
vsego (napisa):
I ako je "izvor svake ljubavi je u Ljubavi (Bogu)", kako onda i jedna (pa bila to i homosexualna; "spolna" ili "nespolna") moze biti pogresna? Think

Bojim se da to ipak ovisi o shvacanju ljubavi. Slozit ces se da samo zato sto ja kazem da je nesto ljubav to ne mora tako i biti inace pojam nema nikakvog znacenja. Naglasak u citiranoj recenici nije bio u tome da sve sto zovemo ljubavlju dolazi od Boga, nego da je samo ono sto dolazi od Boga uistinu ljubav.

Ok, dakle - matematicki govoreci - definiramo ljubav kao "ono sto dolazi od Boga". Very Happy No, nitko od nas ne zna da li homosexualna ljubav dolazi od Boga, pa je - uz takav nacin razmisljanja - malo pretjerano prozivati ju "pogresnom" (ili "ispravnom", for that matter). Confused

Znam da ces sada reci da je Crkva autoritet za tumacenje Bozjeg nauka, ali nije li Bog rekao "ljubi bliznjega" i nije li Isus propagirao da volimo sve ljude jednako (pa i kriminalce) a da osudjivanje ostavimo Bogu? Think Nisu li Isusove rijeci ipak "vaznije" od naucavanja jedne ljudske institucije? Smile

Ako necemo priznati Crkvi (koja je Tijelo Kristovo, a ne samo ljudska institucija) autoritet za tumacenje Bozjeg nauka, kome cemo?
Iv 13,34 (napisa):

Zapovijed vam novu dajem: ljubite jedni druge; kao što sam ja ljubio vas tako i vi ljubite jedni druge.
(v. i ovo)
Svatko moze tumaciti Isusove rijeci, ali nije svako tumacenje jednako vrijedno i vjerodostojno.

Za kraj jedan izvrstan i zanimljiv clanak o krscanskom shvacanju ljubavi.

Ljubav nije tolerancija

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
sorrow
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
= 75 - 69

PostPostano: 21:43 uto, 17. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="tp"]Ali, upravo je to prava nada koju Crkva pruza svim ljudima (jer svi smo zahvaceni ovom ili onom navikom, navezanoscu, grijehom) - [u]u svakom trenutku postoji put kojim mozemo krenuti ako zelimo biti sretni[/u]. To je tezak i mukotrpan put i cesto cemo padati. Nije bitno koliko puta covjek padne, bitno je jedino da se zeli ustati. Nijedan krscanin nije na tom putu sam - sam Bog je prosao tim putom i s Kriza mu daje snagu.[/quote]

podcrta san dio na koji cu ti mozda najjace reagirat... sto ti smatras pod srecom? jeli ti mislis da homoseksualni parovi nisu sretni bas zato jer su homoseksualni... oprosti ako grijesin, mislin da su mnogi ljudi nesretni,ali ne smatran da ima puno njih koji su nesretni svojom seksualnom orjentacijom...
u nastavku citata vidimo da kazes da je to tezak i mukotrpan put... ali to je put ka sreci... zar je to jedini put? da bi bili sretni moramo proc bas kroz to trnje koje nam crkva nalaze? da mi nebi, slucajno pronasli neko drugo trnje, neki drugi put... trnje velikog Velikog Limuna mozda? (za koje ja pouzdano znam da jako bole kad se ubodes) ;) a mozda pronadjemo srecu i kroz neko skroz mekano trnje... :)

[quote="tp"]Zato je izuzetno vazno da krscani ne prestanu ponavljati (sa svom blagoscu i prije svega svojim zivotom) poruku nade svim ljudima, pa i homoseksualnim osobama. Jer tko ce drugi to uciniti? Sa svih strana se cuje danas (i to ne samo o homoseksualnosti) - to je prirodno, ti si takav i to je potpuno normalno, svi izbori su jednaki, svaki nacin zivota je jednako valjan, ti si konacno mjerilo svih stvari. Sa svih strana zatvaraju covjeka koji zna da nesto nije u redu jer mu srce u dubini pati, ali ne vidi izlaza.[/quote]

ne osjecas se da se opasno priblizavas farizejstvu? sa ovim svojim rijecima ne nalazis sam sebe u Isusovim pricama kao negativac?
Isus je bia sveti covjek, Bog... i taj covjek je oduvik govoria kako ne valja osudjivat...
tp (napisa):
Ali, upravo je to prava nada koju Crkva pruza svim ljudima (jer svi smo zahvaceni ovom ili onom navikom, navezanoscu, grijehom) - u svakom trenutku postoji put kojim mozemo krenuti ako zelimo biti sretni. To je tezak i mukotrpan put i cesto cemo padati. Nije bitno koliko puta covjek padne, bitno je jedino da se zeli ustati. Nijedan krscanin nije na tom putu sam - sam Bog je prosao tim putom i s Kriza mu daje snagu.

podcrta san dio na koji cu ti mozda najjace reagirat... sto ti smatras pod srecom? jeli ti mislis da homoseksualni parovi nisu sretni bas zato jer su homoseksualni... oprosti ako grijesin, mislin da su mnogi ljudi nesretni,ali ne smatran da ima puno njih koji su nesretni svojom seksualnom orjentacijom...
u nastavku citata vidimo da kazes da je to tezak i mukotrpan put... ali to je put ka sreci... zar je to jedini put? da bi bili sretni moramo proc bas kroz to trnje koje nam crkva nalaze? da mi nebi, slucajno pronasli neko drugo trnje, neki drugi put... trnje velikog Velikog Limuna mozda? (za koje ja pouzdano znam da jako bole kad se ubodes) Wink a mozda pronadjemo srecu i kroz neko skroz mekano trnje... Smile

tp (napisa):
Zato je izuzetno vazno da krscani ne prestanu ponavljati (sa svom blagoscu i prije svega svojim zivotom) poruku nade svim ljudima, pa i homoseksualnim osobama. Jer tko ce drugi to uciniti? Sa svih strana se cuje danas (i to ne samo o homoseksualnosti) - to je prirodno, ti si takav i to je potpuno normalno, svi izbori su jednaki, svaki nacin zivota je jednako valjan, ti si konacno mjerilo svih stvari. Sa svih strana zatvaraju covjeka koji zna da nesto nije u redu jer mu srce u dubini pati, ali ne vidi izlaza.

ne osjecas se da se opasno priblizavas farizejstvu? sa ovim svojim rijecima ne nalazis sam sebe u Isusovim pricama kao negativac?
Isus je bia sveti covjek, Bog... i taj covjek je oduvik govoria kako ne valja osudjivat...

Hangman is comin' down from the gallows and I don't have very long
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
abyssum
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 21:47 uto, 17. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

sada mi je toliko žao što sam propustio ovaj thread, obožavam ovakve rasprave :D

kao prvo, "homoseksualizam" ne postoji, no vsego je lijepo u sovm prvom postu objasnio da se kaze homoseksualnost.

kao drugo, odgovor prvom gaussovom postu. ne postoje nikakve debate dal je homoseksualnost bolest ili ne. takva pitanja su razriješena 70-ih, i u civiliziranom svijetu nema više nikakve sumnje glede toga.

a sada da se posvetim tp-u.

[quote="tp"]Zato mogu sa sigurnoscu reci da je nesto pogresno u spolnoj ljubavi medju dvama osobama istog spola. To je u suprotnosti sa Bozjim rijecima kako ih je on predao Crkvi koju je ustanovio. [/quote]

a zašto je onda Bog stvorio homoseksualce. i ne samo to, zašto u prirodi postoji bezbroj životinjskih vrsta koje prakticiraju seksualne odnose s istim spolom. najpoznatiji primjeri su lavovi tijekom sezone parenje, i pingvini. njima je to potpuno prirodno i "normalno".

i kako uopće kao katolik možeš reći da ima nešto pogrešno u ljubavi.
ako se dvoje ljudi istinski bezuvjetno voli, tko si ti da tvrdiš da ima nešto loše u tome. kaže se "Bog je ljubav", pa i u toj istospolnoj ljubavi ima Boga.

[quote]
Sa svih strana se cuje danas (i to ne samo o homoseksualnosti) - to je prirodno, ti si takav i to je potpuno normalno, svi izbori su jednaki, svaki nacin zivota je jednako valjan, ti si konacno mjerilo svih stvari. Sa svih strana zatvaraju covjeka koji zna da nesto nije u redu jer mu srce u dubini pati, ali ne vidi izlaza.[/quote]

hm, ja sam homoseksualac i u sebi znam da je sve u redu. i srce mi u dubini nimalo ne pati. u potpunosti sam zadovoljan sobom. kao i hrpa mojih gay prijatelja.
i da, svaki vid spolne orijentacije (pa time i homoseksualnost) je potpuno normalan i prirodan i na njega se ne može utjecati.
misliš da sam ja sam odabrao sa 14 godina da će me privlačiti dečki? onak, iz ciste dosade, da budem razlicit? uzivam u tome da me se vrijeda i pljuje u našem zatucanom društvu, pa sam s uzitkom odabrao da budem peder? :roll:

[quote]Dakle, da nije ni prijateljska ni bratska ni rodbinska (i tome slicna) ljubav i da iskljucuje ne samo seksualne odnose, nego i citavu seksualnu komponentu (koliko je to moguce), a da se ipak moze podvesti pod homoseksualnu zaljubljenost? Mozda takav par zaista postoji, volio bih procitati nesto o tome.[/quote]

ja osobno poznam takav par. koji ne upražnjava "homoseksualne čine" kako ti navodiš (što god misliš pri tome, vjerojatno na analni sex :roll:), nego se samo vole i sretni su zajedno. ili je i držanje za ruku i poljubac isto "homoseksualni protuprirodni čin"?

kako god, imaš pravo na svoje mišljenje. ipak si katolik, pa me uopće ne čudi :)

no ono što cijelo vrijeme spominješ je Bog i Crkva i bla bla.... pa zašto misliš da su svi ljudi vjernici, i k tome katolici?? znači ne dozvoljavaš različitost i ne priznavaš tuđe vjersko opredjeljenje?
zašto bi se ateisti trebali držati ovih tvojih spika o ljubavi i bogu?
njih apsolutno ništa ne priječi da budu to što jesu... ne doživljavaju grijeh na tvoj način, ne trebaju se ispovijedati, sretni su sami sa sobom.

i to je ono što me najviše smeta. zašto katolici žele svoje "zakone" i svoje mišljenje nametnuti SVIM ljudima?? neka Crkva i popovi slobodno svojem stadu pričaju o homoseksualnosti što hoće, ali zašto tjerali ateiste i ostale nekatolike da se slažu sa tim kad im ni Biblija ni Crkva ni Bog ništa ne znači.

i za kraj, da sam bar bio na tom satu engleskog, lijepo bih oprao ženu :twisted:
sada mi je toliko žao što sam propustio ovaj thread, obožavam ovakve rasprave Very Happy

kao prvo, "homoseksualizam" ne postoji, no vsego je lijepo u sovm prvom postu objasnio da se kaze homoseksualnost.

kao drugo, odgovor prvom gaussovom postu. ne postoje nikakve debate dal je homoseksualnost bolest ili ne. takva pitanja su razriješena 70-ih, i u civiliziranom svijetu nema više nikakve sumnje glede toga.

a sada da se posvetim tp-u.

tp (napisa):
Zato mogu sa sigurnoscu reci da je nesto pogresno u spolnoj ljubavi medju dvama osobama istog spola. To je u suprotnosti sa Bozjim rijecima kako ih je on predao Crkvi koju je ustanovio.

a zašto je onda Bog stvorio homoseksualce. i ne samo to, zašto u prirodi postoji bezbroj životinjskih vrsta koje prakticiraju seksualne odnose s istim spolom. najpoznatiji primjeri su lavovi tijekom sezone parenje, i pingvini. njima je to potpuno prirodno i "normalno".

ako se dvoje ljudi istinski bezuvjetno voli, tko si ti da tvrdiš da ima nešto loše u tome. kaže se "Bog je ljubav", pa i u toj istospolnoj ljubavi ima Boga.

Citat:

Sa svih strana se cuje danas (i to ne samo o homoseksualnosti) - to je prirodno, ti si takav i to je potpuno normalno, svi izbori su jednaki, svaki nacin zivota je jednako valjan, ti si konacno mjerilo svih stvari. Sa svih strana zatvaraju covjeka koji zna da nesto nije u redu jer mu srce u dubini pati, ali ne vidi izlaza.

hm, ja sam homoseksualac i u sebi znam da je sve u redu. i srce mi u dubini nimalo ne pati. u potpunosti sam zadovoljan sobom. kao i hrpa mojih gay prijatelja.
i da, svaki vid spolne orijentacije (pa time i homoseksualnost) je potpuno normalan i prirodan i na njega se ne može utjecati.
misliš da sam ja sam odabrao sa 14 godina da će me privlačiti dečki? onak, iz ciste dosade, da budem razlicit? uzivam u tome da me se vrijeda i pljuje u našem zatucanom društvu, pa sam s uzitkom odabrao da budem peder? Rolling Eyes

Citat:
Dakle, da nije ni prijateljska ni bratska ni rodbinska (i tome slicna) ljubav i da iskljucuje ne samo seksualne odnose, nego i citavu seksualnu komponentu (koliko je to moguce), a da se ipak moze podvesti pod homoseksualnu zaljubljenost? Mozda takav par zaista postoji, volio bih procitati nesto o tome.

ja osobno poznam takav par. koji ne upražnjava "homoseksualne čine" kako ti navodiš (što god misliš pri tome, vjerojatno na analni sex Rolling Eyes), nego se samo vole i sretni su zajedno. ili je i držanje za ruku i poljubac isto "homoseksualni protuprirodni čin"?

kako god, imaš pravo na svoje mišljenje. ipak si katolik, pa me uopće ne čudi Smile

no ono što cijelo vrijeme spominješ je Bog i Crkva i bla bla.... pa zašto misliš da su svi ljudi vjernici, i k tome katolici?? znači ne dozvoljavaš različitost i ne priznavaš tuđe vjersko opredjeljenje?
njih apsolutno ništa ne priječi da budu to što jesu... ne doživljavaju grijeh na tvoj način, ne trebaju se ispovijedati, sretni su sami sa sobom.

i to je ono što me najviše smeta. zašto katolici žele svoje "zakone" i svoje mišljenje nametnuti SVIM ljudima?? neka Crkva i popovi slobodno svojem stadu pričaju o homoseksualnosti što hoće, ali zašto tjerali ateiste i ostale nekatolike da se slažu sa tim kad im ni Biblija ni Crkva ni Bog ništa ne znači.

i za kraj, da sam bar bio na tom satu engleskog, lijepo bih oprao ženu Twisted Evil

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku MSNM
abyssum
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 22:02 uto, 17. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="tp"]4.) Isus je rekao: "Tko god s požudom pogleda ženu, već je s njome učinio preljub u srcu." (Mt 5,28 ) "Što iz čovjeka izlazi, to onečišćuje čovjeka. Ta iznutra, [b]iz srca čovječjega[/b], izlaze zle namisli, bludništva, krađe, ubojstva, preljubi, lakomstva, opakosti, prijevara, razuzdanost, zlo oko, psovka, uznositost, bezumlje. Sva ta zla iznutra izlaze i onečišćuju čovjeka."(Mk 7,20-23).
[/quote]

opet ti o Isusu...
ok, lijepo što si veliki vjernik i strogo se držiš Isusove nauke...
ali ako ja nisam vjernik, što bi meni trebale značiti Isusove riječi?

ateistima ovo nisu nikakvi argumenti jer im mišljenje Isusa znači koliko i mišljenje babe s placa :D
tp (napisa):
4.) Isus je rekao: "Tko god s požudom pogleda ženu, već je s njome učinio preljub u srcu." (Mt 5,28 ) "Što iz čovjeka izlazi, to onečišćuje čovjeka. Ta iznutra, iz srca čovječjega, izlaze zle namisli, bludništva, krađe, ubojstva, preljubi, lakomstva, opakosti, prijevara, razuzdanost, zlo oko, psovka, uznositost, bezumlje. Sva ta zla iznutra izlaze i onečišćuju čovjeka."(Mk 7,20-23).

opet ti o Isusu...
ok, lijepo što si veliki vjernik i strogo se držiš Isusove nauke...
ali ako ja nisam vjernik, što bi meni trebale značiti Isusove riječi?

ateistima ovo nisu nikakvi argumenti jer im mišljenje Isusa znači koliko i mišljenje babe s placa Very Happy

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku MSNM
sorrow
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 75 - 69

PostPostano: 22:09 uto, 17. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="abyssum"]ateistima ovo nisu nikakvi argumenti jer im mišljenje Isusa znači koliko i mišljenje babe s placa :D[/quote]

zao mi je, ali morat cu te malo osporit u tome...
ateista san... ali Isusa san oduvik postova... poruke njegove su super... a i dokazano je da je bia povjesna osoba(sto znaci da je postojao)... [size=3]ja jos dodajen da je prvi poznati hippie...[/size] :)

a ako tebi stvarno to misljenje znaci kao misljenje babe sa placa, ok, ali nemoj u to sve ateiste uvaljivat...

ps. jos jedan mali OT dodatak... kod nas se babe sa pazara, iako su glasne i vole se posvadjat, slusaju kad je u pitanju ono cime se one bave(tako da njihovo misljenje nije beznacajno)...
abyssum (napisa):
ateistima ovo nisu nikakvi argumenti jer im mišljenje Isusa znači koliko i mišljenje babe s placa Very Happy

zao mi je, ali morat cu te malo osporit u tome...
ateista san... ali Isusa san oduvik postova... poruke njegove su super... a i dokazano je da je bia povjesna osoba(sto znaci da je postojao)... ja jos dodajen da je prvi poznati hippie... Smile

a ako tebi stvarno to misljenje znaci kao misljenje babe sa placa, ok, ali nemoj u to sve ateiste uvaljivat...

ps. jos jedan mali OT dodatak... kod nas se babe sa pazara, iako su glasne i vole se posvadjat, slusaju kad je u pitanju ono cime se one bave(tako da njihovo misljenje nije beznacajno)...

Hangman is comin' down from the gallows and I don't have very long
[Vrh]
alen
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

132 = 230 - 98

PostPostano: 22:29 uto, 17. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Usput, profesorica se danas ispričala na interpretaciji, nije željela nametati svoje mišljenje, samo je htjela pomoću u sužavanju teme za pisanje. Ispričala se ako je nekoga time povrijedila i mislim da joj je stvarno bilo iskreno žao jer se skoro rasplakala.

Eto, ja sam stekao dojam da je ona jako dobra osoba koje se nespretno izrazila i sumnjam da će to ponovit.
Usput, profesorica se danas ispričala na interpretaciji, nije željela nametati svoje mišljenje, samo je htjela pomoću u sužavanju teme za pisanje. Ispričala se ako je nekoga time povrijedila i mislim da joj je stvarno bilo iskreno žao jer se skoro rasplakala.

Eto, ja sam stekao dojam da je ona jako dobra osoba koje se nespretno izrazila i sumnjam da će to ponovit.

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 22:54 uto, 17. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="tp"]1.) Mozda sam i vidio takve heteroseksualne parove, ali to sasvim sigurno ne znam jer ne pitam (niti me zanima) ljude koji se ljube ili maze koliko daleko namjeravaju ici (cak ni prijatelje i prijateljice).
2.) Nisam vidio vise od nekoliko homoseksualnih parova da se ljube i maze (nemojte zamjeriti, ali - srecom). Nikad nisam cuo za homoseksualne parove koji se samo ljube ili maze i to je sve sto zele (siguran sam da postoje).[/quote]

Krenuli smo od tvoga da ne postoje (osim kao "prijateljska ljubav"). :) Drago mi je da smo barem to rijesili. :D

Sto se tice onoga "srecom" - nema ti sto netko zamjeriti. :) Tvoje je pravo da ti se to ne svidja. :D Ja otvoreno priznajem da mi nije lijepo vidjeti dva decka kako se hvataju (kao i razne hetero-parove ciji izgled mi ne odgovara) i da su mi dvije cure zajedno (u pravilu) bas lijep prizor. 8) Stvar ukusa i to je ok dok im zbog toga ne zagorcavas zivot. ;)

[quote="tp"]3.) Kako to ljubljenje i mazenje ne spada u seksualne porive?[/quote]

Pitaj me jednom u privatno, pa cu ti objasniti. :)

[quote="tp"][quote="vsego"]Znam da ces sada reci da je Crkva autoritet za tumacenje Bozjeg nauka, ali nije li Bog rekao "ljubi bliznjega" i nije li Isus propagirao da volimo sve ljude jednako (pa i kriminalce) a da osudjivanje ostavimo Bogu? :-k Nisu li Isusove rijeci ipak "vaznije" od naucavanja jedne ljudske institucije? :)[/quote]
Ako necemo priznati Crkvi (koja je Tijelo Kristovo, a ne samo ljudska institucija) autoritet za tumacenje Bozjeg nauka, kome cemo?[/quote]

Ja samo kazem da mi je Isus "mjerodavniji" ako upadne u koliziju s Crkvom. ;) Ti vjerujes da kolizije nema i da nije moguca; ok, prihvacam (ali se ne slazem). 8)

[quote="tp"]Isusove rijeci su presudne, on nam je dao novu zapovijed:
[quote="[url=http://www.hbk.hr/biblija/nz/iv.htm#iv55]Iv 13,34[/url]"]
Zapovijed vam novu dajem: ljubite jedni druge; kao što sam ja ljubio vas tako i vi ljubite jedni druge.[/quote](v. i [url=http://www.taize.fr/hr_article932.html]ovo[/url])
Svatko moze tumaciti Isusove rijeci, ali nije svako tumacenje jednako vrijedno i vjerodostojno.[/quote]

Koje je Crkvino (kao autoritativno)? :-k Ili, da budemo bar blizu teme topica, kako iz te opce ljubavi iskljucuje homoseksualce? :-k

[quote="tp"][url=http://catholiceducation.org/articles/apologetics/ap0014.html]Ljubav nije tolerancija[/url][/quote]

Ne tvrdimo da je; samo da ju ne treba napadati kad vec nikome ne skodi. 8)

@abyssum: tp, prilikom iznosenja [b]svojih[/b] stavova ima puno pravo citirati koga hoce (u granicama Pravila ponašanja, ali to je valjda jasno ;)). Tebi to moze i ne mora nesto znaciti, ali ne treba tako pljuvacki nastupati jer onda njemu, kao (ocito predanom) Katoliku, radis tocno ono sto netolerantni ljudi rade LGB zajednici. :joooj:

Btw, ako pod "takve" topice (koje volis) mislis na:
- one o LGBT :arrow: [url]http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=755[/url] (tu ces saznati nadnaravni uzrok svoje orjentacije :rotfl:)
- one o Crkvi :arrow: [url]http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=5942[/url] (ovdje ima poprilicno zanimljive argumentacije)

:peace:

P.S. Iako ovaj topic ima najmanje veze s njom, :karma: za prof. Arbanas; svaka cast ljudima koji znaju priznati kad pogrijese. =D> :worship:
tp (napisa):

Krenuli smo od tvoga da ne postoje (osim kao "prijateljska ljubav"). Smile Drago mi je da smo barem to rijesili. Very Happy

Sto se tice onoga "srecom" - nema ti sto netko zamjeriti. Smile Tvoje je pravo da ti se to ne svidja. Very Happy Ja otvoreno priznajem da mi nije lijepo vidjeti dva decka kako se hvataju (kao i razne hetero-parove ciji izgled mi ne odgovara) i da su mi dvije cure zajedno (u pravilu) bas lijep prizor. Cool Stvar ukusa i to je ok dok im zbog toga ne zagorcavas zivot. Wink

tp (napisa):

Pitaj me jednom u privatno, pa cu ti objasniti. Smile

tp (napisa):
vsego (napisa):

Ja samo kazem da mi je Isus "mjerodavniji" ako upadne u koliziju s Crkvom. Wink Ti vjerujes da kolizije nema i da nije moguca; ok, prihvacam (ali se ne slazem). Cool

tp (napisa):
Iv 13,34 (napisa):

Zapovijed vam novu dajem: ljubite jedni druge; kao što sam ja ljubio vas tako i vi ljubite jedni druge.
(v. i ovo)

Koje je Crkvino (kao autoritativno)? Think Ili, da budemo bar blizu teme topica, kako iz te opce ljubavi iskljucuje homoseksualce? Think

tp (napisa):
Ljubav nije tolerancija

Ne tvrdimo da je; samo da ju ne treba napadati kad vec nikome ne skodi. Cool

@abyssum: tp, prilikom iznosenja svojih stavova ima puno pravo citirati koga hoce (u granicama Pravila ponašanja, ali to je valjda jasno Wink). Tebi to moze i ne mora nesto znaciti, ali ne treba tako pljuvacki nastupati jer onda njemu, kao (ocito predanom) Katoliku, radis tocno ono sto netolerantni ljudi rade LGB zajednici. Joj, joj, joj,... JOOOJ!

Btw, ako pod "takve" topice (koje volis) mislis na:
- one o LGBT Arrow http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=755 (tu ces saznati nadnaravni uzrok svoje orjentacije Valjam se po podu od smijeha)
- one o Crkvi Arrow http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=5942 (ovdje ima poprilicno zanimljive argumentacije)

Mir, mir, mir, do neba...

P.S. Iako ovaj topic ima najmanje veze s njom, karma++ za prof. Arbanas; svaka cast ljudima koji znaju priznati kad pogrijese. Applause I worship thee

[Vrh]
Zivac
Forumaš s poteškoćama u pisanju
Forumaš s poteškoćama u pisanju

10 = 30 - 20

PostPostano: 0:33 sri, 18. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"][quote]Koja je razlika homoseksualnih sklonosti i homoseksualne orjentacije? :?[/quote]
Stvar izbora:[/quote]
Meni baš riječ orjentacija zvuči kao nešto što se bira prije nego sklonost. No dobro. :?

[quote][quote][color=red]Pa jednostavno, to nije ljubav.[/color] Svašta ljudi danas proglašavaju ljubavlju, pa i u heteroseksualnim vezama.[/quote]
Ovime si rekao sve o sebi i svojoj tolerantnosti. :roll:[/quote]
:roll:
Prvo, ja samo logički pobijam tvoju argumentaciju. Ti prešutno pretpostavljaš da je ljubav sve što se tako zove. Budući da to ne mora biti tako, ti itekako moraš obrazložiti zašto smatraš da je nešto ljubav ako želiš koristiti argumente za ljubav.

Drugo, kad se radi o homoseksualcima ono što njih privlači, a oni obično nazivaju ljubavlju nije ljubav ne prema mom netolerantnom mišljenju, nego prema stavu Crkve. To nipošto ne znači da se oni ne vole kao prijatelji, ali ona posebna zaljubljenost/seksualna privlačnost ili kako god to zvao nije ljubav, pa ni u heteroseksualnim vezama. Ovo ti je rekao i tp, ali ne ovako direktno jer je taktičan. Ja, koliko vidiš, volim igrati potpuno otvorenim kartama.

[quote]Valjda i za sebe tvrdis da "po Božjoj providnosti imas monopol na istinu te vrste". :evil: Osobno, smatram da osoba koja si uzima za pravo tako suditi ([b]umjesto[/b] Boga) vrijedja tog istog Boga. :evil: Ali, to je samo moje (osamljeno?) misljenje koje necu dalje naturati, jer smatram da Bogu ne treba advokat. :P[/quote]
Ne pozivam nikakvu Božju providnost za sebe. Ali to ne znači da ne može postojati osoba ili institucija koja posjeduje garanciju Božje providnosti. Znam da ne vjeruješ u Boga, ali pretpostavi na čas da on postoji i da je nekome stvarno dao takvu garanciju. Kako bi se taj trebao ponašati?

[quote="goranm"]Ja nisam rekao nauk, rekao sam standard.
Na prvoj godini smo svi morali prihvatiti ANSI-C standard u programiranju. Tko ga nije htio prihvatio, vjerojatno je pao kolegij jer se nisu priznavali programi u drugim standardima.
Isto tako lijecnici imaju standarde po kojima se moraju ravnati (jer izmedu ostaloga, studij im se bazira na istom standardu kao svugdje u svijetu), jer ako se ne ravnaju, nemaju sto raditi kao lijecnici.[/quote]
Ok, to stoji. Time pomičeš pitanje bolesti homoseksualaca iz sfere istine u sferu standarda. Dakle, pitanje je li istina da su oni bolesni je bespredmento. Mi smo se jednostavno dogovorili da njih nećemo smatrati bolesnima u našem zdravstvenom sustavu iz pragmatičnih razloga. :)

[quote="mladac"] ja osobno vjerujem da su ti ljudi stvoreni baš za tu ljubav a idu samo protiv onog što drugi očekuju od njih.[/quote]
A može li po tebi čovjek biti u zabludi glede samoga sebe? Ja itekako mislim da može. Naše Sveučilište je puno ljudi koji si umišljaju da su veliki znanstvenici, pucaju na visoke ciljeve, a zapravo im to ne ide i njihova podsvjest cijeli život to vidi i oni su isfrustrirani. Isto tako neki mladić koji nema curu može biti isfrustriran od toga i pristajati na prvo što mu se nudi ne videći da to nije to i ne imajući snage odbaciti ono što njegova podsvjest zna da ne valja jer se boji krenuti u neizvjesnost. Svijet je pun takvih ljudi i oni jednostavno odbijaju prihvatiti istinu. Čovjek koji to uviđa definitivno ima odgovornost da glede toga nešto učini, ali to je užasno teško jer se ljudi opiru priznati pogrešku, čak i ako njih samih sputava.
vsego (napisa):
Citat:
Koja je razlika homoseksualnih sklonosti i homoseksualne orjentacije? Confused

Stvar izbora:

Meni baš riječ orjentacija zvuči kao nešto što se bira prije nego sklonost. No dobro. Confused

Citat:
Citat:
Pa jednostavno, to nije ljubav. Svašta ljudi danas proglašavaju ljubavlju, pa i u heteroseksualnim vezama.

Ovime si rekao sve o sebi i svojoj tolerantnosti. Rolling Eyes

Rolling Eyes
Prvo, ja samo logički pobijam tvoju argumentaciju. Ti prešutno pretpostavljaš da je ljubav sve što se tako zove. Budući da to ne mora biti tako, ti itekako moraš obrazložiti zašto smatraš da je nešto ljubav ako želiš koristiti argumente za ljubav.

Drugo, kad se radi o homoseksualcima ono što njih privlači, a oni obično nazivaju ljubavlju nije ljubav ne prema mom netolerantnom mišljenju, nego prema stavu Crkve. To nipošto ne znači da se oni ne vole kao prijatelji, ali ona posebna zaljubljenost/seksualna privlačnost ili kako god to zvao nije ljubav, pa ni u heteroseksualnim vezama. Ovo ti je rekao i tp, ali ne ovako direktno jer je taktičan. Ja, koliko vidiš, volim igrati potpuno otvorenim kartama.

Citat:
Valjda i za sebe tvrdis da "po Božjoj providnosti imas monopol na istinu te vrste". Evil or Very Mad Osobno, smatram da osoba koja si uzima za pravo tako suditi (umjesto Boga) vrijedja tog istog Boga. Evil or Very Mad Ali, to je samo moje (osamljeno?) misljenje koje necu dalje naturati, jer smatram da Bogu ne treba advokat. Razz

Ne pozivam nikakvu Božju providnost za sebe. Ali to ne znači da ne može postojati osoba ili institucija koja posjeduje garanciju Božje providnosti. Znam da ne vjeruješ u Boga, ali pretpostavi na čas da on postoji i da je nekome stvarno dao takvu garanciju. Kako bi se taj trebao ponašati?

goranm (napisa):
Ja nisam rekao nauk, rekao sam standard.
Na prvoj godini smo svi morali prihvatiti ANSI-C standard u programiranju. Tko ga nije htio prihvatio, vjerojatno je pao kolegij jer se nisu priznavali programi u drugim standardima.
Isto tako lijecnici imaju standarde po kojima se moraju ravnati (jer izmedu ostaloga, studij im se bazira na istom standardu kao svugdje u svijetu), jer ako se ne ravnaju, nemaju sto raditi kao lijecnici.

Ok, to stoji. Time pomičeš pitanje bolesti homoseksualaca iz sfere istine u sferu standarda. Dakle, pitanje je li istina da su oni bolesni je bespredmento. Mi smo se jednostavno dogovorili da njih nećemo smatrati bolesnima u našem zdravstvenom sustavu iz pragmatičnih razloga. Smile

mladac (napisa):
ja osobno vjerujem da su ti ljudi stvoreni baš za tu ljubav a idu samo protiv onog što drugi očekuju od njih.

A može li po tebi čovjek biti u zabludi glede samoga sebe? Ja itekako mislim da može. Naše Sveučilište je puno ljudi koji si umišljaju da su veliki znanstvenici, pucaju na visoke ciljeve, a zapravo im to ne ide i njihova podsvjest cijeli život to vidi i oni su isfrustrirani. Isto tako neki mladić koji nema curu može biti isfrustriran od toga i pristajati na prvo što mu se nudi ne videći da to nije to i ne imajući snage odbaciti ono što njegova podsvjest zna da ne valja jer se boji krenuti u neizvjesnost. Svijet je pun takvih ljudi i oni jednostavno odbijaju prihvatiti istinu. Čovjek koji to uviđa definitivno ima odgovornost da glede toga nešto učini, ali to je užasno teško jer se ljudi opiru priznati pogrešku, čak i ako njih samih sputava.

[Vrh]
tp
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

78 = 91 - 13

PostPostano: 6:52 sri, 18. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="abyssum"]
[quote="tp"]Zato mogu sa sigurnoscu reci da je nesto pogresno u spolnoj ljubavi medju dvama osobama istog spola. To je u suprotnosti sa Bozjim rijecima kako ih je on predao Crkvi koju je ustanovio. [/quote]

ako se dvoje ljudi istinski bezuvjetno voli, tko si ti da tvrdiš da ima nešto loše u tome. kaže se "Bog je ljubav", pa i u toj istospolnoj ljubavi ima Boga. [/quote]
Objasnio bih ti, ali kazes da ne prihvacas katolicke argumente. Ako ipak zelis, mozes procitati u mojim prethodnim odgovorima.

[quote="abyssum"][quote]
Sa svih strana se cuje danas (i to ne samo o homoseksualnosti) - to je prirodno, ti si takav i to je potpuno normalno, svi izbori su jednaki, svaki nacin zivota je jednako valjan, ti si konacno mjerilo svih stvari. Sa svih strana zatvaraju covjeka koji zna da nesto nije u redu jer mu srce u dubini pati, ali ne vidi izlaza.[/quote]

misliš da sam ja sam odabrao sa 14 godina da će me privlačiti dečki? onak, iz ciste dosade, da budem razlicit? uzivam u tome da me se vrijeda i pljuje u našem zatucanom društvu, pa sam s uzitkom odabrao da budem peder? :roll:
[/quote]
U to da li tvoje srce pati ili ne, ja ne ulazim. To je stvar tvoga srca.
Moze se utjecati na svoju spolnost samo za to moras imati razlog. Svaki je katolik pozvan zivjeti u cistoci (a to prije svega znaci cuvati srce cisto).
Da si katolik, rekao bih ti da je tvoja sklonost kriz koji trebas nositi u svome zivotu i po njemu se suoblicavati s Kristom.

[quote="abyssum"]
kako god, imaš pravo na svoje mišljenje. ipak si katolik, pa me uopće ne čudi :)

[/quote]
Moze li se o homoseksualnosti govoriti na osnovi nekog opceljudskog morala? Sto bi to u danasnjici uopce bilo? Ja nemam ni znanja ni mogucnosti zapocinjati tu temu.

Ono sto zelim napomenuti je da su moji postovi bili pojasnjenje o tome sto Katolicka Crkva naucava o homoseksualnosti (kako sam ja shvatio).
abyssum (napisa):

tp (napisa):
Zato mogu sa sigurnoscu reci da je nesto pogresno u spolnoj ljubavi medju dvama osobama istog spola. To je u suprotnosti sa Bozjim rijecima kako ih je on predao Crkvi koju je ustanovio.

Objasnio bih ti, ali kazes da ne prihvacas katolicke argumente. Ako ipak zelis, mozes procitati u mojim prethodnim odgovorima.

abyssum (napisa):
Citat:

Sa svih strana se cuje danas (i to ne samo o homoseksualnosti) - to je prirodno, ti si takav i to je potpuno normalno, svi izbori su jednaki, svaki nacin zivota je jednako valjan, ti si konacno mjerilo svih stvari. Sa svih strana zatvaraju covjeka koji zna da nesto nije u redu jer mu srce u dubini pati, ali ne vidi izlaza.

misliš da sam ja sam odabrao sa 14 godina da će me privlačiti dečki? onak, iz ciste dosade, da budem razlicit? uzivam u tome da me se vrijeda i pljuje u našem zatucanom društvu, pa sam s uzitkom odabrao da budem peder? Rolling Eyes

U to da li tvoje srce pati ili ne, ja ne ulazim. To je stvar tvoga srca.
Moze se utjecati na svoju spolnost samo za to moras imati razlog. Svaki je katolik pozvan zivjeti u cistoci (a to prije svega znaci cuvati srce cisto).
Da si katolik, rekao bih ti da je tvoja sklonost kriz koji trebas nositi u svome zivotu i po njemu se suoblicavati s Kristom.

abyssum (napisa):

kako god, imaš pravo na svoje mišljenje. ipak si katolik, pa me uopće ne čudi Smile

Moze li se o homoseksualnosti govoriti na osnovi nekog opceljudskog morala? Sto bi to u danasnjici uopce bilo? Ja nemam ni znanja ni mogucnosti zapocinjati tu temu.

Ono sto zelim napomenuti je da su moji postovi bili pojasnjenje o tome sto Katolicka Crkva naucava o homoseksualnosti (kako sam ja shvatio).

[Vrh]
tp
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

78 = 91 - 13

PostPostano: 7:02 sri, 18. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="sorrow"]
ateista san... ali Isusa san oduvik postova... poruke njegove su super... a i dokazano je da je bia povjesna osoba(sto znaci da je postojao)... [size=10]ja jos dodajen da je prvi poznati hippie...[/size] :)
[/quote](ja sam uvecao slova)

Prilicno je ocito kako moze nastati razlicito tumacenje Isusovih poruka. Ja smatram (i znam) da je Isus Krist pravi Bog i pravi covjek, a ti da je hippie.
Hoce li netko prihvatiti prvo misljenje (koje je u temelju Crkve) ili drugo, prije svega je stav vjere, ali preporucio bih mu (ili njoj) da se prvo dobro informira iz strucnih djela i naravno, prvenstveno, Biblije.
sorrow (napisa):

ateista san... ali Isusa san oduvik postova... poruke njegove su super... a i dokazano je da je bia povjesna osoba(sto znaci da je postojao)... ja jos dodajen da je prvi poznati hippie... Smile
(ja sam uvecao slova)

Prilicno je ocito kako moze nastati razlicito tumacenje Isusovih poruka. Ja smatram (i znam) da je Isus Krist pravi Bog i pravi covjek, a ti da je hippie.
Hoce li netko prihvatiti prvo misljenje (koje je u temelju Crkve) ili drugo, prije svega je stav vjere, ali preporucio bih mu (ili njoj) da se prvo dobro informira iz strucnih djela i naravno, prvenstveno, Biblije.

[Vrh]
MB
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

62 = 80 - 18

PostPostano: 8:19 sri, 18. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote] Prvo, ja samo logički pobijam tvoju argumentaciju. [/quote]

ovo me podsjeca na igranje mafije... trudis se logicki sve poslozit kako bi uvjerio sve u svoje razmisljanje, no mozda ovdje nisu u pocetku odredjeni dobri i losi- [size=9]mozda su stvarno svi policajci ;)[/size]

bravo za prof! bas super, kad pogledas cijele rasprave nije ni trebalo... ili? zasto nitko ne komentira raspravu tako da se malo udalji od jednog i drugog stajalista?[/quote]
Citat:
Prvo, ja samo logički pobijam tvoju argumentaciju.

ovo me podsjeca na igranje mafije... trudis se logicki sve poslozit kako bi uvjerio sve u svoje razmisljanje, no mozda ovdje nisu u pocetku odredjeni dobri i losi- mozda su stvarno svi policajci Wink

bravo za prof! bas super, kad pogledas cijele rasprave nije ni trebalo... ili? zasto nitko ne komentira raspravu tako da se malo udalji od jednog i drugog stajalista?[/quote]

[Vrh]
c2h5oh
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-2 = 2 - 4

PostPostano: 8:39 sri, 18. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

OMG nisam dugo bio na forumu (navratim sa vremena na vrijeme) ali moram priznati da me sve vise i vise cude mladje generacije na ovom faxu ;)

pa zar ima ikakve veze dal se za homoseksualca kaze peder? pa i Ciro je bio peder ;)

mislim kom smeta nek veli svoje misljenje ali nemojte oko nekih naziva radit veliku pompu.

a ovo sta je vsego reko u vezi "platonske" ljubavi. naravno da je moguce samo sta vecina mladjih ljudi danas vjeruju u one price,filmove o amerikancima kojima je najvaznije povaliti sto vise zena(muskaraca,zivotinja (svakom kako mu orjentacija nalaze)).

p.s. ja i dalje tvrdim da je homoseksualnost nenormalna jer da je normalna dragi BOG,JAHVE,ALAH,neki drugi koji se smatra bogom bi i muskima dao maternicu da se mozemo razmnozavati.
OMG nisam dugo bio na forumu (navratim sa vremena na vrijeme) ali moram priznati da me sve vise i vise cude mladje generacije na ovom faxu Wink

pa zar ima ikakve veze dal se za homoseksualca kaze peder? pa i Ciro je bio peder Wink

mislim kom smeta nek veli svoje misljenje ali nemojte oko nekih naziva radit veliku pompu.

a ovo sta je vsego reko u vezi "platonske" ljubavi. naravno da je moguce samo sta vecina mladjih ljudi danas vjeruju u one price,filmove o amerikancima kojima je najvaznije povaliti sto vise zena(muskaraca,zivotinja (svakom kako mu orjentacija nalaze)).

p.s. ja i dalje tvrdim da je homoseksualnost nenormalna jer da je normalna dragi BOG,JAHVE,ALAH,neki drugi koji se smatra bogom bi i muskima dao maternicu da se mozemo razmnozavati.

-----------------------------------------------------------------
[Vrh]
andreao
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

35 = 192 - 157

PostPostano: 9:54 sri, 18. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="c2h5oh"]ja i dalje tvrdim da je homoseksualnost nenormalna ...[/quote]

A šta bi bilo kad bi ti najbolji frend bio gay?Jel bi i za njega mislio da je nenormalan i automatski se udaljio od njega?
Meni je najbolja frendica gay, i šta ja tu sad mogu?! Podržavam ju u svemu što čini pa tako i u ovome. Uopće nevidim ništa loše u tome. Ak se ljudi vole, tko smo mi da im branimo.
c2h5oh (napisa):
ja i dalje tvrdim da je homoseksualnost nenormalna ...

A šta bi bilo kad bi ti najbolji frend bio gay?Jel bi i za njega mislio da je nenormalan i automatski se udaljio od njega?
Meni je najbolja frendica gay, i šta ja tu sad mogu?! Podržavam ju u svemu što čini pa tako i u ovome. Uopće nevidim ništa loše u tome. Ak se ljudi vole, tko smo mi da im branimo.

Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

132 = 230 - 98

PostPostano: 10:09 sri, 18. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="c2h5oh"]p.s. ja i dalje tvrdim da je homoseksualnost nenormalna jer da je normalna dragi BOG,JAHVE,ALAH,neki drugi koji se smatra bogom bi i muskima dao maternicu da se mozemo razmnozavati.[/quote]

Ovo me jako podsjeća na ono: "Da je Bog htio da ljudi lete, dao bi im krila".

Možda nitko nije primjetio (ili ne želi vidjeti) da imamo iskustvo iz prve ruke ovdje. Postoji mogućnost da sam ja glup i da ne razumijem dobro, ali čovjek kaže da on to nije izabrao.

Ako netko možda prođe preko prethodne rečenice i ne registrira što piše, [size=18]čovjek kaže da on to nije izabrao[/size]. Znam da svi imate svoje teze o tom, ali čini se da se (ipak) to ne bira.

Poslije toga su mi čudne izjave, unatoč tome što je rekao da to nije izabrao, da može izabrati biti drukčiji i da se promijeni. Znači, za prvo nije imao izbora, ali da to promijeni ima izbor?

[quote="Zivac"]Ne pozivam nikakvu Božju providnost za sebe. Ali to ne znači da ne može postojati osoba ili institucija koja posjeduje garanciju Božje providnosti. Znam da ne vjeruješ u Boga, ali pretpostavi na čas da on postoji i da je nekome stvarno dao takvu garanciju. Kako bi se taj trebao ponašati? [/quote]

Ja vjerujem u Boga i smatram se katolikom, ali to da Crkva ima garanciju Božje providnosti je dosta neozbiljna izjava, ako ćemo biti logički strogi, jer je sama Crkva kroz svoju povijest dala dosta protuprimjera tome. Istina, ti nisi rekao ovo što sam ja napisao, ali odgovor na pitanje je da se ne bi trebao ponašati onako kako se Crkva ponaša (sadašnja situacija je diskutabilna, ali za ove otprije Crkva i sama priznaje grešku).
c2h5oh (napisa):

Možda nitko nije primjetio (ili ne želi vidjeti) da imamo iskustvo iz prve ruke ovdje. Postoji mogućnost da sam ja glup i da ne razumijem dobro, ali čovjek kaže da on to nije izabrao.

Ako netko možda prođe preko prethodne rečenice i ne registrira što piše, čovjek kaže da on to nije izabrao. Znam da svi imate svoje teze o tom, ali čini se da se (ipak) to ne bira.

Poslije toga su mi čudne izjave, unatoč tome što je rekao da to nije izabrao, da može izabrati biti drukčiji i da se promijeni. Znači, za prvo nije imao izbora, ali da to promijeni ima izbor?

Zivac (napisa):

Ja vjerujem u Boga i smatram se katolikom, ali to da Crkva ima garanciju Božje providnosti je dosta neozbiljna izjava, ako ćemo biti logički strogi, jer je sama Crkva kroz svoju povijest dala dosta protuprimjera tome. Istina, ti nisi rekao ovo što sam ja napisao, ali odgovor na pitanje je da se ne bi trebao ponašati onako kako se Crkva ponaša (sadašnja situacija je diskutabilna, ali za ove otprije Crkva i sama priznaje grešku).

c2h5oh
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-2 = 2 - 4

PostPostano: 10:36 sri, 18. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="andreao"]A šta bi bilo kad bi ti najbolji frend bio gay?Jel bi i za njega mislio da je nenormalan i automatski se udaljio od njega?
Meni je najbolja frendica gay, i šta ja tu sad mogu?! Podržavam ju u svemu što čini pa tako i u ovome. Uopće nevidim ništa loše u tome. Ak se ljudi vole, tko smo mi da im branimo.[/quote]

jesam ja u ijednoj svojoj rijeci reko da ne podrzavam ili da diskriminiram takve ljude??
samo sam reko da mi to nije normalno.

imam frendicu koja je lezba (kako bi vi rekli Gay :))
i nis joj nisam nikad reko (cak nisam nit valjao one "glupe muske fore" poput daj da gledam dok se ljubis sa curom ili nesto slicno).
da mi je najbolji prijatelj gej prvo bi ga pitao jel mu se ja svidjam? ako ne onda isto ko i prije (manje hrvanja (prijateljskog naravno)) ali isto ko i prije bi bilo. da mi veli da mu se svidjam vjerojatno bi se u prvo vrijeme malo udaljili.

i takodjer kad sam rekao da je to nenormalno nisam mislio nista drugo osim toga da nije prirodan nacin, jer da je vjerojatno bi se tako mogli i razmnozavati (zar nije jedan od filozofskih pravaca govorio da je ljudski samo hraniti se i brinuti za nastavak vrste).
andreao (napisa):

jesam ja u ijednoj svojoj rijeci reko da ne podrzavam ili da diskriminiram takve ljude??
samo sam reko da mi to nije normalno.

imam frendicu koja je lezba (kako bi vi rekli Gay Smile)
i nis joj nisam nikad reko (cak nisam nit valjao one "glupe muske fore" poput daj da gledam dok se ljubis sa curom ili nesto slicno).
da mi je najbolji prijatelj gej prvo bi ga pitao jel mu se ja svidjam? ako ne onda isto ko i prije (manje hrvanja (prijateljskog naravno)) ali isto ko i prije bi bilo. da mi veli da mu se svidjam vjerojatno bi se u prvo vrijeme malo udaljili.

i takodjer kad sam rekao da je to nenormalno nisam mislio nista drugo osim toga da nije prirodan nacin, jer da je vjerojatno bi se tako mogli i razmnozavati (zar nije jedan od filozofskih pravaca govorio da je ljudski samo hraniti se i brinuti za nastavak vrste).

[Vrh]
andreao
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

35 = 192 - 157

PostPostano: 10:40 sri, 18. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ovo kak si rekao da misliš da je to nenormalno, mislila sam da govoriš kako uopće nepodržavaš takve ljude.
Ovo kak si rekao da misliš da je to nenormalno, mislila sam da govoriš kako uopće nepodržavaš takve ljude.

Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-2 = 2 - 4

PostPostano: 10:42 sri, 18. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="alen"]Ovo me jako podsjeća na ono: "Da je Bog htio da ljudi lete, dao bi im krila".

Ako netko možda prođe preko prethodne rečenice i ne registrira što piše, [size=18]čovjek kaže da on to nije izabrao[/size]. Znam da svi imate svoje teze o tom, ali čini se da se (ipak) to ne bira.

[/quote]

cek malo, zar ti stvarno vjerujes da je to normalno. ostavimo se sad boga i isusa (vidim da si reko da si katolik pa svi znamo sto mislis krscanstvo o tome ali zelim vidjeti sta ti mislis).
da rekao je da nije izabrao to. mislim stvarno. SVE u zivotu se moze promjeniti cak i seksualna orjentacija. nek prizna da mu je super bit pederom. ok i ja se sa time slazem, nek ima decka, nek se ljude,drze za ruke, vole i sve ostalo, al nemoze tvrdit netko da je to normalno.

zar je normalno da oni posvajaju djecu?
ajde nek se i zene u crkvi ako zele?

al zamisli sebe u situaciji kad dodjes u 1 razred skole i pita uciteljica sta radi tata.
ti velis koji? :)
mislim stvarno.

i da mozda jesam malo konzervativan ali po meni nije normalno ljubovati sa istim spolom.

[color=blue][b]moderator:[/b] kolega svoje mišljenje slobodno iznosite, ali bez prostačenja :!:[/color]
alen (napisa):

Ako netko možda prođe preko prethodne rečenice i ne registrira što piše, čovjek kaže da on to nije izabrao. Znam da svi imate svoje teze o tom, ali čini se da se (ipak) to ne bira.

cek malo, zar ti stvarno vjerujes da je to normalno. ostavimo se sad boga i isusa (vidim da si reko da si katolik pa svi znamo sto mislis krscanstvo o tome ali zelim vidjeti sta ti mislis).
da rekao je da nije izabrao to. mislim stvarno. SVE u zivotu se moze promjeniti cak i seksualna orjentacija. nek prizna da mu je super bit pederom. ok i ja se sa time slazem, nek ima decka, nek se ljude,drze za ruke, vole i sve ostalo, al nemoze tvrdit netko da je to normalno.

zar je normalno da oni posvajaju djecu?
ajde nek se i zene u crkvi ako zele?

al zamisli sebe u situaciji kad dodjes u 1 razred skole i pita uciteljica sta radi tata.
ti velis koji? Smile
mislim stvarno.

i da mozda jesam malo konzervativan ali po meni nije normalno ljubovati sa istim spolom.

moderator: kolega svoje mišljenje slobodno iznosite, ali bez prostačenja Exclamation

[Vrh]
c2h5oh
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-2 = 2 - 4

PostPostano: 10:43 sri, 18. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="andreao"]Ovo kak si rekao da misliš da je to nenormalno, mislila sam da govoriš kako uopće nepodržavaš takve ljude.[/quote]

nije normalno ali nemam nista protiv njih.
dok mene ne diraju sve super xD
andreao (napisa):

nije normalno ali nemam nista protiv njih.
dok mene ne diraju sve super xD

[Vrh]
kreda
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 7 - 4

PostPostano: 11:13 sri, 18. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Općenito se ne volim javljati na ovakve topice, al ajd:-)
Malo mi se čini grub predzadnji post od [b]c2h5oh[/b] i mislim da nije u skladu sa uputama danim na forumu.
A što se tiče toga da gay parovi ne bi trebali posvajati djecu i da to nije normalno s time se uopće ne slažem. Meni je daleko nenormalnije da alkoholičari, drogeraši, hipohondri, shizofreničari, onak neki nestabilni i isfrustrirani tipovi ljudi imaju djecu . Ja znam nekoliko gay parova koji su svi redom u stabilnim vezama, sa stabilnim prihodima, iako sve to nije garancija, ali lijepo se slažu i svakako bih dala prije njima djecu, a ne divljacima kakvih ima npr. u mom ulazu. U mojoj zgradi ima tih par prema mom viđenju problematičnih obitelji, a svi redom idu u crkvu, previše naglas uživaju u svom hrvatstvu, poprilično divljački nastrojeni ali nema razloga da se pozove socijalna služba. Naoko, građani kakve samo možemo poželjeti, ali zimi oko 23h ostavljaju klince vani, pa se često može čuti dječji glas kak viče: " Mama, jel mogu sad doć doma?". Ima još akvih primjera, ali mi se ne da sad tipkat niti je potrebno. Dakle, kome bi radije povjerili dijete?
Uglavnom, nije mi jasno zašto netko tko nije član neke vjerske zajednice misli da gay populacija nije prirodna pogotovo ako su pripradnici/e te populacije/grupe kako god zadovoljni/e?
Jasno mi je za vjernike raznih vjera jer koliko sam uspjela shvatit (molila bih da me ispravite ako sam krivo pohvatala konce) većini vjera je dio misije pozivanje na obraćenje i po njima su svi ljudi koji nisu te određene vjere i ne pridržavaju se njihovih normi skrenuli u nekom momentu s puta ili se prepustili blagodatima ovozemljskih užitaka, a oni ih pokušavaju podsjetiti da se vrate bogu, naravno, upravo onom kojeg pak oni zagovaraju jer je isto tako prema njima baš taj bog onaj pravi, a sve drugo su varijacije na temu.
Općenito se ne volim javljati na ovakve topice, al ajd:-)
Malo mi se čini grub predzadnji post od c2h5oh i mislim da nije u skladu sa uputama danim na forumu.
A što se tiče toga da gay parovi ne bi trebali posvajati djecu i da to nije normalno s time se uopće ne slažem. Meni je daleko nenormalnije da alkoholičari, drogeraši, hipohondri, shizofreničari, onak neki nestabilni i isfrustrirani tipovi ljudi imaju djecu . Ja znam nekoliko gay parova koji su svi redom u stabilnim vezama, sa stabilnim prihodima, iako sve to nije garancija, ali lijepo se slažu i svakako bih dala prije njima djecu, a ne divljacima kakvih ima npr. u mom ulazu. U mojoj zgradi ima tih par prema mom viđenju problematičnih obitelji, a svi redom idu u crkvu, previše naglas uživaju u svom hrvatstvu, poprilično divljački nastrojeni ali nema razloga da se pozove socijalna služba. Naoko, građani kakve samo možemo poželjeti, ali zimi oko 23h ostavljaju klince vani, pa se često može čuti dječji glas kak viče: " Mama, jel mogu sad doć doma?". Ima još akvih primjera, ali mi se ne da sad tipkat niti je potrebno. Dakle, kome bi radije povjerili dijete?
Uglavnom, nije mi jasno zašto netko tko nije član neke vjerske zajednice misli da gay populacija nije prirodna pogotovo ako su pripradnici/e te populacije/grupe kako god zadovoljni/e?
Jasno mi je za vjernike raznih vjera jer koliko sam uspjela shvatit (molila bih da me ispravite ako sam krivo pohvatala konce) većini vjera je dio misije pozivanje na obraćenje i po njima su svi ljudi koji nisu te određene vjere i ne pridržavaju se njihovih normi skrenuli u nekom momentu s puta ili se prepustili blagodatima ovozemljskih užitaka, a oni ih pokušavaju podsjetiti da se vrate bogu, naravno, upravo onom kojeg pak oni zagovaraju jer je isto tako prema njima baš taj bog onaj pravi, a sve drugo su varijacije na temu.

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Sljedeće
Stranica 8 / 12.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum