Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Uvjetni operator?
WWW:
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
Sarma = la pohva - posuda
854 = 1068 - 214

PostPostano: 15:31 pon, 22. 1. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="GCOX"]A ovo %5d znaci da ce uzet 5 mista za svaki n koji ispises...[/quote]

Zar?! :shock: Wow, sad cu konacno znati to objasniti na vjezbama... :roll:

Gdje u zadatku pise da stupci trebaju biti siroki 5 znakova? :-k

Molim, oladiti s "duhovitim" komentarima... :roll:
GCOX (napisa):
A ovo %5d znaci da ce uzet 5 mista za svaki n koji ispises...

Zar?! Shocked Wow, sad cu konacno znati to objasniti na vjezbama... Rolling Eyes

Gdje u zadatku pise da stupci trebaju biti siroki 5 znakova? Think

Molim, oladiti s "duhovitim" komentarima... Rolling Eyes

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Nori
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
22 = 34 - 12

PostPostano: 17:28 uto, 23. 1. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Kaj se dešava s 3.zadaćom?! Međusobno smo nest razgovarali i svi smo mislili da je niti neće biti, a na zadnjim vježbama nam je rečeno da će stići...Što ćemo onda imati 7 dana da ju rješimo??

I jel zna netko koje sve gradivo ulazi u kolokvij?! Pitam jer se spominju nekakvi sortovi, funkcije i nizovi, a od svega tog smo tek definirali nizove prošli put,ostalo ni spomenuli?!
Kaj se dešava s 3.zadaćom?! Međusobno smo nest razgovarali i svi smo mislili da je niti neće biti, a na zadnjim vježbama nam je rečeno da će stići...Što ćemo onda imati 7 dana da ju rješimo??

I jel zna netko koje sve gradivo ulazi u kolokvij?! Pitam jer se spominju nekakvi sortovi, funkcije i nizovi, a od svega tog smo tek definirali nizove prošli put,ostalo ni spomenuli?!

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 18:34 uto, 23. 1. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Nori"]Kaj se dešava s 3.zadaćom?! Međusobno smo nest razgovarali i svi smo mislili da je niti neće biti, a na zadnjim vježbama nam je rečeno da će stići...Što ćemo onda imati 7 dana da ju rješimo??[/quote]

Mislim da ce biti on-line najkasnije u cetvrtak, ali nije do mene, pa ne mogu garantirati. 8)

Na predavanjima pitajte nastavnike da produlje rok za zadacu (iako, mislim da je dosta sat-dva, a ne tjedan dana); moguce je da ce vam izaci u susret. ;)

[quote="Nori"]I jel zna netko koje sve gradivo ulazi u kolokvij?! Pitam jer se spominju nekakvi sortovi, funkcije i nizovi, a od svega tog smo tek definirali nizove prošli put,ostalo ni spomenuli?![/quote]

Pa, ja nekako naslucujem koje gradivo ulazi u kolokvij. :luckast:

Ozbiljnije: ulazi sve pobrojano. :D Opcenito: ulazi sve sto se radilo na vjezbama i/ili predavanjima (kako smo i najavili). 8)

Nije istina da ste "od svega tog (...) tek definirali nizove prošli put". :roll: Gledam sluzbena predavanja (koja su dostupna na sluzbenom webu), preciznije [url=http://web.math.hr/nastava/uur/predavanja/predavanje_12.pdf]predavanje broj 12[/url], i tu su u potpunosti obradjene funkcije (osim nizova, kao argumenata, koji su obradjeni u [url=http://web.math.hr/nastava/uur/predavanja/predavanje_13.pdf]predavanju broj 13[/url]. 8)

Sortovi su cesti algoritmi s nizovima i to je samo grupno ime za tu klasu algoritama; nista posebno. :roll:

Dok su kolokviji bili zamjena za pismeni, a studenti su imali normalni usmeni, onda je gradivo kolokvija bilo radjeno samo na vjezbama. :) Sada, kada je kolokvij [b]jedini ispit[/b], u gradivo ulazi i sve ono sto se radi na predavanjima. :prodike:
Nori (napisa):

Mislim da ce biti on-line najkasnije u cetvrtak, ali nije do mene, pa ne mogu garantirati. Cool

Na predavanjima pitajte nastavnike da produlje rok za zadacu (iako, mislim da je dosta sat-dva, a ne tjedan dana); moguce je da ce vam izaci u susret. Wink

Nori (napisa):

Pa, ja nekako naslucujem koje gradivo ulazi u kolokvij. Luckast

Ozbiljnije: ulazi sve pobrojano. Very Happy Opcenito: ulazi sve sto se radilo na vjezbama i/ili predavanjima (kako smo i najavili). Cool

Nije istina da ste "od svega tog (...) tek definirali nizove prošli put". Rolling Eyes Gledam sluzbena predavanja (koja su dostupna na sluzbenom webu), preciznije predavanje broj 12, i tu su u potpunosti obradjene funkcije (osim nizova, kao argumenata, koji su obradjeni u predavanju broj 13. Cool

Sortovi su cesti algoritmi s nizovima i to je samo grupno ime za tu klasu algoritama; nista posebno. Rolling Eyes

Dok su kolokviji bili zamjena za pismeni, a studenti su imali normalni usmeni, onda je gradivo kolokvija bilo radjeno samo na vjezbama. Smile Sada, kada je kolokvij jedini ispit, u gradivo ulazi i sve ono sto se radi na predavanjima. Drzim prodike

[Vrh]
Nori
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

22 = 34 - 12

PostPostano: 22:03 uto, 23. 1. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

aha ,onda ok....nekak sam mislila da je ono pravilo...na kolokvijima je ono kaj se uči na vježbama, al da, ovo je poseban slučaj...

a za zadaću...ak je suditi po prošloj....treba ipak malo više..uvijek se desi da ti neće raditi program zbog neke gluposti,pa dok se konzultiraš sa kolegama oko rješenja i načina rješavanja...
aha ,onda ok....nekak sam mislila da je ono pravilo...na kolokvijima je ono kaj se uči na vježbama, al da, ovo je poseban slučaj...

a za zadaću...ak je suditi po prošloj....treba ipak malo više..uvijek se desi da ti neće raditi program zbog neke gluposti,pa dok se konzultiraš sa kolegama oko rješenja i načina rješavanja...

[Vrh]
The Economist
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

11 = 16 - 5

PostPostano: 22:33 sri, 24. 1. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

da, hvala na upozorenju za ta predavanja.
dosta ljudi ih uopce ne pohadja, pa se treba osvijestiti da ce polja itd. biti u kolokviju. mom osvjescivanju je pomogla i treca zadaca dostupna na netu na koja me tesko pogodila :bricks: :zbunjen: :glavobolja: :/ :bigshock: :???: :nonono: :neznam:

sad se u pozadini printaju zadnjih par predavanja :twisted:
da, hvala na upozorenju za ta predavanja.
dosta ljudi ih uopce ne pohadja, pa se treba osvijestiti da ce polja itd. biti u kolokviju. mom osvjescivanju je pomogla i treca zadaca dostupna na netu na koja me tesko pogodila Uh-oh-jao... Zbunjen Boli me glava Ehm? Jako shokiran! Confused Ne, ne, ne, samo to neee Ja to stvarno ne znam

sad se u pozadini printaju zadnjih par predavanja Twisted Evil

Lots of people believe that women have some kind of genetic fault that keeps them from understanding science. Fact is: there is no genetic fault, but it's still harder, because they have to work against everybody's expectation that they won't make it anyway.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku MSNM
punio4
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
= 11 - 8

PostPostano: 22:43 sri, 24. 1. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Uf. :grrr:
A ja se ponadao da ću moći "otpisati" UuR za učenje za kolokvije.
Ova treća me uhvatila nespremnog... Kme. Sada imam... Jao. Pa to je za 10 dana. Svih 4.
:gloom:
Uf. Grrrrr....
A ja se ponadao da ću moći "otpisati" UuR za učenje za kolokvije.
Ova treća me uhvatila nespremnog... Kme. Sada imam... Jao. Pa to je za 10 dana. Svih 4.
Malo sam lose volje...

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Nori
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

22 = 34 - 12

PostPostano: 15:13 čet, 25. 1. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

a za 3.zadaću se ima doslovno dan i pol, jer ako imamo vježbe u srijedu, predavanja iz polja tek u petak(zadnje predavanje), tek možemo početi rješavati u srijedu popodne,naravno pod uvjetom da se sve odmah skuži.ma nema šta-super je sve to iskombinirano.
A vrhunac je to kaj smo petlje radili 2 mjeseca i onda nizove 2 sata na kraju polugodišta.
a za 3.zadaću se ima doslovno dan i pol, jer ako imamo vježbe u srijedu, predavanja iz polja tek u petak(zadnje predavanje), tek možemo početi rješavati u srijedu popodne,naravno pod uvjetom da se sve odmah skuži.ma nema šta-super je sve to iskombinirano.
A vrhunac je to kaj smo petlje radili 2 mjeseca i onda nizove 2 sata na kraju polugodišta.

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 16:33 čet, 25. 1. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Odradu od srijede (ove prosle) imate u subotu (prekosutra), zar ne? :)

Kao sto rekoh: zamolite nastavnike ako vam treba produljenje roka. 8) Rantanje na Forumu nece pomoci... :|

A petlje se nisu radile 2 mjeseca, nego 2 ili 3 tjedna (ne znam napamet, a nemam vjezbe pri ruci). :roll:
Odradu od srijede (ove prosle) imate u subotu (prekosutra), zar ne? Smile

Kao sto rekoh: zamolite nastavnike ako vam treba produljenje roka. Cool Rantanje na Forumu nece pomoci... Neutral

A petlje se nisu radile 2 mjeseca, nego 2 ili 3 tjedna (ne znam napamet, a nemam vjezbe pri ruci). Rolling Eyes

[Vrh]
The Economist
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

11 = 16 - 5

PostPostano: 18:45 čet, 25. 1. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Nori"]a za 3.zadaću se ima doslovno dan i pol, jer ako imamo vježbe u srijedu, predavanja iz polja tek u petak(zadnje predavanje), tek možemo početi rješavati u srijedu popodne,naravno pod uvjetom da se sve odmah skuži.ma nema šta-super je sve to iskombinirano.
A vrhunac je to kaj smo petlje radili 2 mjeseca i onda nizove 2 sata na kraju polugodišta.[/quote]

bit bolonje je :PPPP , izmedju ostalog, i poticanje studenta na samostalni rad i zalaganje. stoga, ti vec sad imas dostupna predavanja na temelju kojih mozes rijesiti zadacu :twisted: . hohoho, ode karma dolje. :blueshock:

uglavnom, nije najsretnije, no stici cemo mi to vech... :roll:
Nori (napisa):

bit bolonje je Blaeh! , izmedju ostalog, i poticanje studenta na samostalni rad i zalaganje. stoga, ti vec sad imas dostupna predavanja na temelju kojih mozes rijesiti zadacu Twisted Evil . hohoho, ode karma dolje. Disaster!!!

uglavnom, nije najsretnije, no stici cemo mi to vech... Rolling Eyes

Lots of people believe that women have some kind of genetic fault that keeps them from understanding science. Fact is: there is no genetic fault, but it's still harder, because they have to work against everybody's expectation that they won't make it anyway.

Zadnja promjena: The Economist; 19:05 čet, 25. 1. 2007; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 18:50 čet, 25. 1. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Unatoc najavama, i ostatak vjezbi je slozen po uzoru na ono prije i dostupan je on-line. :D Na vjezbama se nece proraditi sve, jer je dio obradjen na predavanju i u materijale s vjezbi je ubacen kao podsjetnik. :) Ipak, odradit ce se sve sto nije radjeno na predavanjima, a ostalo - kako stignemo. 8)

Preporucam da se ne oslanjate samo na [b]slusanje[/b] vjezbi i predavanja. :? Trebate i samostalno nakucati pokoji program, rijesiti neki od nerijesenih zadataka (zadace su dobar pocetak),... ;) Tko jos nije vidio compiler u akciji... ima jako male sanse na kolokviju. :(

Popravni, za razliku od proslogodisnjeg, nece biti prakticki kopija originala, pa se ne oslanjajte na to. :ccc:
Unatoc najavama, i ostatak vjezbi je slozen po uzoru na ono prije i dostupan je on-line. Very Happy Na vjezbama se nece proraditi sve, jer je dio obradjen na predavanju i u materijale s vjezbi je ubacen kao podsjetnik. Smile Ipak, odradit ce se sve sto nije radjeno na predavanjima, a ostalo - kako stignemo. Cool

Preporucam da se ne oslanjate samo na slusanje vjezbi i predavanja. Confused Trebate i samostalno nakucati pokoji program, rijesiti neki od nerijesenih zadataka (zadace su dobar pocetak),... Wink Tko jos nije vidio compiler u akciji... ima jako male sanse na kolokviju. Sad

Popravni, za razliku od proslogodisnjeg, nece biti prakticki kopija originala, pa se ne oslanjajte na to. Ccc.... Sram te bilo...

[Vrh]
grrrga
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-3 = 2 - 5

PostPostano: 20:18 čet, 25. 1. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Dakle, moram iskazati neopisivo razocaranje zbog neorganiziranosti kolegija UUR i nemara prema studentima koje je, danas, stavljanjem trece sluzbene zadace na stranice kolegija doseglo svoj vrhunac. Pitam se jesu li tvorci tog uzasa svjesni da nas 70 % nikad nije vidjelo programski jezik do prije dva mjeseca (ispricavam se sto ne dolazim iz matematicke gimnazije) i da je ta zadaca maltene nerjesiva jer zahtjeva mnogo vise znanja od onoga koje nam je pruzeno, i ne samo znanja, nego i prakse. Ne, nisam medju onima koji "nikada nisu vidjeli compiler kako radi", trudim se koliko mogu i koliko god stignem da pohvatam sve sto od nas trazite, ali dajte shvatite da se stringovi, funkcije, polja i sortiranja ne mogu nauciti kako spada samo usmenom predajom na predavanjima, vec bi bio red da nam se pokaze par zadataka i da nam se objasni na vjezbama kako to doista radi! Znam da nemate vremena da nam sve to objasnite, ali zar ne mislite da bi bilo bolje smanjiti gradivo prvog semestra, pa da nama, koji nikad do prije dva mjeseca C vidjeli nismo, date barem priliku da naucimo.
Eto, i jos samo za kraj: ubijate volju za ucenjem u nama, mnogi smo se nekoc radovali ucenju C-a, jedva smo cekali prvo predavanje UUR-a, ali sad, kad gledam trecu zadacu, mislim samo na to kako to nije u redu s vase strane.
Dakle, moram iskazati neopisivo razocaranje zbog neorganiziranosti kolegija UUR i nemara prema studentima koje je, danas, stavljanjem trece sluzbene zadace na stranice kolegija doseglo svoj vrhunac. Pitam se jesu li tvorci tog uzasa svjesni da nas 70 % nikad nije vidjelo programski jezik do prije dva mjeseca (ispricavam se sto ne dolazim iz matematicke gimnazije) i da je ta zadaca maltene nerjesiva jer zahtjeva mnogo vise znanja od onoga koje nam je pruzeno, i ne samo znanja, nego i prakse. Ne, nisam medju onima koji "nikada nisu vidjeli compiler kako radi", trudim se koliko mogu i koliko god stignem da pohvatam sve sto od nas trazite, ali dajte shvatite da se stringovi, funkcije, polja i sortiranja ne mogu nauciti kako spada samo usmenom predajom na predavanjima, vec bi bio red da nam se pokaze par zadataka i da nam se objasni na vjezbama kako to doista radi! Znam da nemate vremena da nam sve to objasnite, ali zar ne mislite da bi bilo bolje smanjiti gradivo prvog semestra, pa da nama, koji nikad do prije dva mjeseca C vidjeli nismo, date barem priliku da naucimo.
Eto, i jos samo za kraj: ubijate volju za ucenjem u nama, mnogi smo se nekoc radovali ucenju C-a, jedva smo cekali prvo predavanje UUR-a, ali sad, kad gledam trecu zadacu, mislim samo na to kako to nije u redu s vase strane.

[Vrh]
tihana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

134 = 153 - 19

PostPostano: 20:35 čet, 25. 1. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="grrrga"]Pitam se jesu li tvorci tog uzasa svjesni da nas 70 % nikad nije vidjelo programski jezik do prije dva mjeseca[/quote]

mislim da jesu ali tako je bilo i s x prijašnjih generacija i uspjeli su položiti...

[quote]zadaca je maltene nerjesiva jer zahtjeva mnogo vise znanja od onoga koje nam je pruzeno, i ne samo znanja, nego i prakse.[/quote]

pa da, ali sada ste na fakultetu i možete sami malo istraživati, odlaziti na konzultacije i/ili demonstrature, razgovarati s kolegama...

[quote] zar ne mislite da bi bilo bolje smanjiti gradivo prvog semestra, pa da nama, koji nikad do prije dva mjeseca C vidjeli nismo, date barem priliku da naucimo.[/quote]

pa, meni se čini da je gradivo UUR-a prošireno od prošlogodišnjeg ali je zato Programiranje (s kojim je uvijek bilo problema) olakšano. Meni se čini da je to puno produktivnije. Bolje je da se sada malo pomucite ali da vam na C-u bude lakše...vjerujte mi...
grrrga (napisa):
Pitam se jesu li tvorci tog uzasa svjesni da nas 70 % nikad nije vidjelo programski jezik do prije dva mjeseca

mislim da jesu ali tako je bilo i s x prijašnjih generacija i uspjeli su položiti...

Citat:
zadaca je maltene nerjesiva jer zahtjeva mnogo vise znanja od onoga koje nam je pruzeno, i ne samo znanja, nego i prakse.

pa da, ali sada ste na fakultetu i možete sami malo istraživati, odlaziti na konzultacije i/ili demonstrature, razgovarati s kolegama...

Citat:
zar ne mislite da bi bilo bolje smanjiti gradivo prvog semestra, pa da nama, koji nikad do prije dva mjeseca C vidjeli nismo, date barem priliku da naucimo.

pa, meni se čini da je gradivo UUR-a prošireno od prošlogodišnjeg ali je zato Programiranje (s kojim je uvijek bilo problema) olakšano. Meni se čini da je to puno produktivnije. Bolje je da se sada malo pomucite ali da vam na C-u bude lakše...vjerujte mi...

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 22:02 čet, 25. 1. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Hvala, Tihana, ali moram ukazati na neke netocnosti:

[quote="tihana"][quote="grrrga"]Pitam se jesu li tvorci tog uzasa svjesni da nas 70 % nikad nije vidjelo programski jezik do prije dva mjeseca[/quote]
mislim da jesu ali tako je bilo i s x prijašnjih generacija i uspjeli su položiti...[/quote]

Bas i nije bilo "tako". :? Pogledaj [url=http://web.math.hr/nastava/uur/materijali.php]sluzbene stranice s materijalima[/url]: vi ste imali predavanja u PDFu; sada su dostupne i gotovo cjelokupne vjezbe. :D Takodjer, tek od prosle godine dostupni su on-line programi za vjezbanje predalgoritamskog gradiva. 8)

Zbog svega toga, ja bih rekao da je ovoj generaciji [b]bolje[/b] nego prethodnima. 8)

@grrrga: 70% vas se, naravno, vec godinama bavi s prostorima, integralima i slicnim cudima algebre i analize, je l' da? :roll:

[quote="tihana"][quote="grrrga"]zadaca je maltene nerjesiva jer zahtjeva mnogo vise znanja od onoga koje nam je pruzeno, i ne samo znanja, nego i prakse.[/quote]
pa da, ali sada ste na fakultetu i možete sami malo istraživati, odlaziti na konzultacije i/ili demonstrature, razgovarati s kolegama...[/quote]

Meni na konzultacije dolazi tocno jedna osoba: proslogodisnja studentica C-a koja se sada muci sa SPA. :roll:

U dva navrata su mi se ovogodisnji studenti najavljivali, ali nitko nije dosao (bijah u kabinetu kad je trebalo). :(

[quote="tihana"][quote="grrrga"]zar ne mislite da bi bilo bolje smanjiti gradivo prvog semestra, pa da nama, koji nikad do prije dva mjeseca C vidjeli nismo, date barem priliku da naucimo.[/quote]
pa, meni se čini da je gradivo UUR-a prošireno od prošlogodišnjeg ali je zato Programiranje (s kojim je uvijek bilo problema) olakšano. Meni se čini da je to puno produktivnije. Bolje je da se sada malo pomucite ali da vam na C-u bude lakše...vjerujte mi...[/quote]

Prosireno? :shock: Kako prosireno, kad se od programiranja uce samo osnovna sintaksa, grananje/petlje, nizovi i funkcije (bez rekurzija)? :-k Osim ako mislis na Turingov stroj; da, to je dodano (preciznije: vraceno iz nekih starijih vremena). :) No, dodan Turing, a maknuti pointeri, vezane liste, zapisi,... oko 70% vaseg drugog kolokvija iz UuR-a. :shock:

Istina je da se sada radi u "pravom C-u" (umjesto pseudokoda), ali i to je na zahtjev studenata, e da bi mogli vjezbati. :) I onda 15.1. na Forumu osvane pitanje "kako se instalirava Dev-C++?". :(

Meni je zao ako je grrrga razocaran, no gledam sto je odradjeno na vjezbama [b]i predavanjima[/b] i ne vidim neki problem. :neznam: Studentima sam odgovorio na sva postavljena pitanja, a vjezbe su tako napisane da je potrebno vrlo malo biljeski, bas zato da se studenti mogu koncentrirati na slusanje objasnjenja i da im je lakse vjezbati doma. 8)

Cinjenica da je 3. zadaca objavljena 10 dana prije roka za predaju (jucer), nakon sto je na predavanjima obradjeno gradivo nizova (osim Hornerovog algoritma koji je dostupan u vjezbama on-line), meni se ne cini toliki problem. :| Ako je, imate jos jedno ili dva predavanja (kako koja grupa), pa zamolite nastavnike da odgode rok za predaju zadace. 8) Osim ako je svrha onog gore prigovora da se netko "ispuše", bez zelje da nesto stvarno i promijeni... :roll:

P.S. Svrha kolegija, na zalost, nije da zavolite C, nego da vas pripremimo za Programiranje, SPA,... ;) Mi mozemo ispasti [i]cool[/i] i ne obraditi dio gradiva (i.e. liste, s kraja C-a), ali na SPA cete se onda jako lose provesti, jer se tamo ocekuje da se liste znaju... :roll: Ako je nekome do mijenjanja programa "tog uzasa", neka se obrati Prodekanici; mi to ne mozemo i ne smijemo na svoju ruku. :ccc:
Hvala, Tihana, ali moram ukazati na neke netocnosti:

tihana (napisa):
grrrga (napisa):
Pitam se jesu li tvorci tog uzasa svjesni da nas 70 % nikad nije vidjelo programski jezik do prije dva mjeseca

Bas i nije bilo "tako". Confused Pogledaj sluzbene stranice s materijalima: vi ste imali predavanja u PDFu; sada su dostupne i gotovo cjelokupne vjezbe. Very Happy Takodjer, tek od prosle godine dostupni su on-line programi za vjezbanje predalgoritamskog gradiva. Cool

Zbog svega toga, ja bih rekao da je ovoj generaciji bolje nego prethodnima. Cool

@grrrga: 70% vas se, naravno, vec godinama bavi s prostorima, integralima i slicnim cudima algebre i analize, je l' da? Rolling Eyes

tihana (napisa):
grrrga (napisa):
zadaca je maltene nerjesiva jer zahtjeva mnogo vise znanja od onoga koje nam je pruzeno, i ne samo znanja, nego i prakse.

Meni na konzultacije dolazi tocno jedna osoba: proslogodisnja studentica C-a koja se sada muci sa SPA. Rolling Eyes

U dva navrata su mi se ovogodisnji studenti najavljivali, ali nitko nije dosao (bijah u kabinetu kad je trebalo). Sad

tihana (napisa):
grrrga (napisa):
zar ne mislite da bi bilo bolje smanjiti gradivo prvog semestra, pa da nama, koji nikad do prije dva mjeseca C vidjeli nismo, date barem priliku da naucimo.

Prosireno? Shocked Kako prosireno, kad se od programiranja uce samo osnovna sintaksa, grananje/petlje, nizovi i funkcije (bez rekurzija)? Think Osim ako mislis na Turingov stroj; da, to je dodano (preciznije: vraceno iz nekih starijih vremena). Smile No, dodan Turing, a maknuti pointeri, vezane liste, zapisi,... oko 70% vaseg drugog kolokvija iz UuR-a. Shocked

Istina je da se sada radi u "pravom C-u" (umjesto pseudokoda), ali i to je na zahtjev studenata, e da bi mogli vjezbati. Smile I onda 15.1. na Forumu osvane pitanje "kako se instalirava Dev-C++?". Sad

Meni je zao ako je grrrga razocaran, no gledam sto je odradjeno na vjezbama i predavanjima i ne vidim neki problem. Ja to stvarno ne znam Studentima sam odgovorio na sva postavljena pitanja, a vjezbe su tako napisane da je potrebno vrlo malo biljeski, bas zato da se studenti mogu koncentrirati na slusanje objasnjenja i da im je lakse vjezbati doma. Cool

Cinjenica da je 3. zadaca objavljena 10 dana prije roka za predaju (jucer), nakon sto je na predavanjima obradjeno gradivo nizova (osim Hornerovog algoritma koji je dostupan u vjezbama on-line), meni se ne cini toliki problem. Neutral Ako je, imate jos jedno ili dva predavanja (kako koja grupa), pa zamolite nastavnike da odgode rok za predaju zadace. Cool Osim ako je svrha onog gore prigovora da se netko "ispuše", bez zelje da nesto stvarno i promijeni... Rolling Eyes

P.S. Svrha kolegija, na zalost, nije da zavolite C, nego da vas pripremimo za Programiranje, SPA,... Wink Mi mozemo ispasti cool i ne obraditi dio gradiva (i.e. liste, s kraja C-a), ali na SPA cete se onda jako lose provesti, jer se tamo ocekuje da se liste znaju... Rolling Eyes Ako je nekome do mijenjanja programa "tog uzasa", neka se obrati Prodekanici; mi to ne mozemo i ne smijemo na svoju ruku. Ccc.... Sram te bilo...

[Vrh]
matmih
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

36 = 51 - 15

PostPostano: 22:02 čet, 25. 1. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Sada nam je bar jasno zašto je raspored:
dz--bodovi
1 1
2 3
3 5

:glavobolja:

E sada moram pitat, dali će zadaci u kolokviju biti kao u toj 3. dz :?:
:hide:
Sada nam je bar jasno zašto je raspored:
dz--bodovi
1 1
2 3
3 5

Boli me glava

E sada moram pitat, dali će zadaci u kolokviju biti kao u toj 3. dz Question
Skrivam se!

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 22:06 čet, 25. 1. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="matmih"]E sada moram pitat, dali će zadaci u kolokviju biti kao u toj 3. dz :?:[/quote]

Meni se zadaca cini teža. ;)
matmih (napisa):
E sada moram pitat, dali će zadaci u kolokviju biti kao u toj 3. dz Question

Meni se zadaca cini teža. Wink

[Vrh]
matmih
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

36 = 51 - 15

PostPostano: 22:17 čet, 25. 1. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Uf, sva sreća :!:
A niš sjest pred komp i tipkat do kolokvija. :utezi:
Uf, sva sreća Exclamation
A niš sjest pred komp i tipkat do kolokvija. Dizem utege

[Vrh]
SickJedi
Moderator
Moderator

12 = 42 - 30

PostPostano: 23:38 čet, 25. 1. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="grrrga"]Pitam se jesu li tvorci tog uzasa svjesni da nas 70 % nikad nije vidjelo programski jezik do prije dva mjeseca (ispricavam se sto ne dolazim iz matematicke gimnazije) i da je ta zadaca maltene nerjesiva jer zahtjeva mnogo vise znanja od onoga koje nam je pruzeno, i ne samo znanja, nego i prakse.[/quote]

Hm, znam da je malo OT, ali...

85% ljudi nije vidjelo matrice, linearnu zavisnost, linearne ljuske, baze i slicne stvari, pa se nitko bas toliko ne zali za linearnu algebru.
grrrga (napisa):
Pitam se jesu li tvorci tog uzasa svjesni da nas 70 % nikad nije vidjelo programski jezik do prije dva mjeseca (ispricavam se sto ne dolazim iz matematicke gimnazije) i da je ta zadaca maltene nerjesiva jer zahtjeva mnogo vise znanja od onoga koje nam je pruzeno, i ne samo znanja, nego i prakse.

85% ljudi nije vidjelo matrice, linearnu zavisnost, linearne ljuske, baze i slicne stvari, pa se nitko bas toliko ne zali za linearnu algebru.

Ken Lee je zakon!!!
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice MSNM
The Economist
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

11 = 16 - 5

PostPostano: 23:58 čet, 25. 1. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

uostalom, ne zelim bit advocatus diaboli na ovoj temi, no:

ionako ne postoje formalni uvjeti za dio zadace koji mora biti rjesen/tocan. p :roll:
uostalom, ne zelim bit advocatus diaboli na ovoj temi, no:

ionako ne postoje formalni uvjeti za dio zadace koji mora biti rjesen/tocan. p Rolling Eyes

[Vrh]
tihana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

134 = 153 - 19

PostPostano: 19:07 pet, 26. 1. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote]

dodan Turing, a maknuti pointeri, vezane liste, zapisi,... oko 70% vaseg drugog kolokvija iz UuR-a. :shock:[/quote]

:shock: pa njima je lakše

[quote]Svrha kolegija, na zalost, nije da zavolite C, nego da vas pripremimo za Programiranje, SPA,... ;) Mi mozemo ispasti [i]cool[/i] i ne obraditi dio gradiva (i.e. liste, s kraja C-a), ali na SPA cete se onda jako lose provesti, jer se tamo ocekuje da se liste znaju... :roll: Ako je nekome do mijenjanja programa "tog uzasa", neka se obrati Prodekanici; mi to ne mozemo i ne smijemo na svoju ruku. :ccc:[/quote]

to sam i htjela reći al nisam znala kako
tako da, what he said :okgreen:
Citat:

dodan Turing, a maknuti pointeri, vezane liste, zapisi,... oko 70% vaseg drugog kolokvija iz UuR-a. Shocked

Shocked pa njima je lakše

Citat:
Svrha kolegija, na zalost, nije da zavolite C, nego da vas pripremimo za Programiranje, SPA,... Wink Mi mozemo ispasti cool i ne obraditi dio gradiva (i.e. liste, s kraja C-a), ali na SPA cete se onda jako lose provesti, jer se tamo ocekuje da se liste znaju... Rolling Eyes Ako je nekome do mijenjanja programa "tog uzasa", neka se obrati Prodekanici; mi to ne mozemo i ne smijemo na svoju ruku. Ccc.... Sram te bilo...

to sam i htjela reći al nisam znala kako
tako da, what he said Mr.Green says Ok!

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
Gost

PostPostano: 16:06 pon, 29. 1. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="SickJedi"]

85% ljudi nije vidjelo matrice, linearnu zavisnost, linearne ljuske, baze i slicne stvari, pa se nitko bas toliko ne zali za linearnu algebru.[/quote]

..mislim da to NITKO nije vidio..pa zasto bi se i žalio? uostalom, bakić je super, sve objasni, nema se tu kaj žalit 8)
SickJedi (napisa):

..mislim da to NITKO nije vidio..pa zasto bi se i žalio? uostalom, bakić je super, sve objasni, nema se tu kaj žalit Cool

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2 Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4  Sljedeće
Stranica 3 / 4.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum