Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Grga Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
mea Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Grga Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 16:50 čet, 22. 2. 2007 Naslov: |
|
|
Pa probao sam ja izracunati lijevi integral, ali onda dobijem [latex]\displaystyle \frac{\pi^3}{3} - \int_{-\frac{\pi}{2}}^{\frac{\pi}{2}}\frac{8\phi^3}{3\cos\phi}d\phi[/latex] i sad kao prvo ne znam kako bih to izintegrirao samo po sebi, ali taj bih problem mozda i rijesio, da se ne radi u tome da mi funkcija koju zelim integrirati "bjezi" u beskonacnosti, pa mi nije jasno kako bi to onda trebalo biti integrabilno.
A sto se tice desnog integrala, skica je samo povrsina ispod djela parabole. Mislim, i ocekivao sam da bi u ovom drugom integralu trebao biti neki skriveni hint, ali jednostavno ga ne vidim...
Ma dobar je intregral , samo bi mi bio drazi da sam ga uspio rijesiti :P
Pa probao sam ja izracunati lijevi integral, ali onda dobijem i sad kao prvo ne znam kako bih to izintegrirao samo po sebi, ali taj bih problem mozda i rijesio, da se ne radi u tome da mi funkcija koju zelim integrirati "bjezi" u beskonacnosti, pa mi nije jasno kako bi to onda trebalo biti integrabilno.
A sto se tice desnog integrala, skica je samo povrsina ispod djela parabole. Mislim, i ocekivao sam da bi u ovom drugom integralu trebao biti neki skriveni hint, ali jednostavno ga ne vidim...
Ma dobar je intregral , samo bi mi bio drazi da sam ga uspio rijesiti
_________________ Bri
|
|
[Vrh] |
|
mea Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
filipnet Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
MB Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Grga Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 19:36 čet, 22. 2. 2007 Naslov: Re: Integral s pismenog |
|
|
[quote="mea"]Uh. Tek sam ispravljajući pismene vidjela u čemu je problem.
Lijevi integral je trebao biti: [latex]\displaystyle\int_{-\frac{\pi}{2}}^{\frac{\pi}{2}}\int_0^{2\cos\phi}\int_0^{2 - \frac{r}{\cos\phi}}rdzdrd\phi[/latex]
Moje isprike svima koji su upali u probleme računajući taj integral.
Sad moram smislit kome dati koliko bodova. Zna neko neki dobar generator slučajnih brojeva?
Desni integral: po z od 0 do 2 integriramo površinu kruga (čiji se polumjer mijenja linearno ovisno o z), dakle to je volumen stošca.[/quote]
Hm, ne znam. Mislim sam sam si kriv, ali ja sam predao papir na kojem sam samo napravio supstituciju i zapeo, a ona tri na koja sam pokusavao rjesavat integral i skicirat (te nisam uspio) nisam.
Mislim, postoji opcija da se zadatak ne racuna (tj da se svakome da bodova proporcionalno ostatku testa koji su rijesili), no to sad ne bi bilo fer prema ljudima koji su ipak nesto napravili, npr. skicirali stozac. Mozda da se onda njima da jos neke bodove? Mozda se meni to cini kao dobro rjesenje samo zato jer sam rijesio ostale zadatke, pa bi mi islo na ruku, ali vjerujem da bih uspio rijesiti taj zadatak da nije bilo greske, jer sam stvarno imao preko sat vremena za rijesiti ga, a inace nemam problema sa zadacima tog tipa. A i na kraju nisam stigao provjeriti prva cetiri zadatka jer sam pokusavao do kraja rijesiti peti :(
mea (napisa): | Uh. Tek sam ispravljajući pismene vidjela u čemu je problem.
Lijevi integral je trebao biti:
Moje isprike svima koji su upali u probleme računajući taj integral.
Sad moram smislit kome dati koliko bodova. Zna neko neki dobar generator slučajnih brojeva?
Desni integral: po z od 0 do 2 integriramo površinu kruga (čiji se polumjer mijenja linearno ovisno o z), dakle to je volumen stošca. |
Hm, ne znam. Mislim sam sam si kriv, ali ja sam predao papir na kojem sam samo napravio supstituciju i zapeo, a ona tri na koja sam pokusavao rjesavat integral i skicirat (te nisam uspio) nisam.
Mislim, postoji opcija da se zadatak ne racuna (tj da se svakome da bodova proporcionalno ostatku testa koji su rijesili), no to sad ne bi bilo fer prema ljudima koji su ipak nesto napravili, npr. skicirali stozac. Mozda da se onda njima da jos neke bodove? Mozda se meni to cini kao dobro rjesenje samo zato jer sam rijesio ostale zadatke, pa bi mi islo na ruku, ali vjerujem da bih uspio rijesiti taj zadatak da nije bilo greske, jer sam stvarno imao preko sat vremena za rijesiti ga, a inace nemam problema sa zadacima tog tipa. A i na kraju nisam stigao provjeriti prva cetiri zadatka jer sam pokusavao do kraja rijesiti peti
_________________ Bri
|
|
[Vrh] |
|
raspjevani_opat Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
kreda Forumaš(ica)

|
Postano: 23:24 pet, 13. 4. 2007 Naslov: |
|
|
Pa meni se čini da su svi rokovi na netu...
Zadnji ti je 21.02.2007. na službenim stranicama kolegija...
Jel ne mreš otvorit ili kaj?
Uglavnom, attach.-at ću ti...
Pa meni se čini da su svi rokovi na netu...
Zadnji ti je 21.02.2007. na službenim stranicama kolegija...
Jel ne mreš otvorit ili kaj?
Uglavnom, attach.-at ću ti...
Description: |
|
 Download |
Filename: |
20070221_3.pdf |
Filesize: |
59.14 KB |
Downloaded: |
119 Time(s) |
|