Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
marcel Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
LSSD Forumaš(ica)
|
Postano: 19:53 pet, 23. 3. 2007 Naslov: |
|
|
Mozda ce pitanje zvucati besmisleno, ali evo:
Da li je svejedno (da li ce to uticati na nase bodove:)) ako prilikom desifriranja napisemo abecedu otvorenog teksta(za prvi zadatak) u jednom retku, a onda ispod pisemo kljuc(tj racunamo gdje se slika a,b,c,...) ili trebamo u prvom retku napisati abecedu sifrata, pa onda preko inverzne operacije racunati slova otvorenog teksta koja su se preslikala redom u A,B,C,...? :D
Mozda ce pitanje zvucati besmisleno, ali evo:
Da li je svejedno (da li ce to uticati na nase bodove:)) ako prilikom desifriranja napisemo abecedu otvorenog teksta(za prvi zadatak) u jednom retku, a onda ispod pisemo kljuc(tj racunamo gdje se slika a,b,c,...) ili trebamo u prvom retku napisati abecedu sifrata, pa onda preko inverzne operacije racunati slova otvorenog teksta koja su se preslikala redom u A,B,C,...?
_________________ ' Zasto jednostavno kad moze i komplicirano?'
|
|
[Vrh] |
|
marcel Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
Postano: 13:56 sub, 24. 3. 2007 Naslov: |
|
|
Ako u drugom zadatku za samo tri slova koristimo analizu frekvencija,a za ostala koristimo znanje da je kljuc na hrvatskom jeziku, i kako uopce izgleda kljuc, kao i smisao rijeci koje trebamo dobiti, i tako dobijemo rijesenje, da li je to u redu? Zapravo me zanima da li je u redu da koristimo analizu frekvencija za tako malo slova, a ostala dobijemo nekim drugim pretpostavkama?
Ako u drugom zadatku za samo tri slova koristimo analizu frekvencija,a za ostala koristimo znanje da je kljuc na hrvatskom jeziku, i kako uopce izgleda kljuc, kao i smisao rijeci koje trebamo dobiti, i tako dobijemo rijesenje, da li je to u redu? Zapravo me zanima da li je u redu da koristimo analizu frekvencija za tako malo slova, a ostala dobijemo nekim drugim pretpostavkama?
|
|
[Vrh] |
|
ta2a Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 20:37 uto, 27. 3. 2007 Naslov: |
|
|
ja sam za drugi zadatak koristila programčić koji je jedan gost ostavio tu na forumu, a prog u biti služi samo za frekvenciju slova i kad zamijenite neko slovo, on ga ubacuje u otvoreni tekst - dakle, štedi malo vremena, papira i vida :wink: enivej poanta je u tome da mi na kraju, kad ja to prepišem na papir, zadatak zauzme jedva jednu stranicu pa me zanima jel to ok? ispisala sam frekvencije i to, i abecedu šifriranog teksta i ključnu riječ te otvoreni tekst...
ja sam za drugi zadatak koristila programčić koji je jedan gost ostavio tu na forumu, a prog u biti služi samo za frekvenciju slova i kad zamijenite neko slovo, on ga ubacuje u otvoreni tekst - dakle, štedi malo vremena, papira i vida enivej poanta je u tome da mi na kraju, kad ja to prepišem na papir, zadatak zauzme jedva jednu stranicu pa me zanima jel to ok? ispisala sam frekvencije i to, i abecedu šifriranog teksta i ključnu riječ te otvoreni tekst...
|
|
[Vrh] |
|
marcel Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
raspjevani_opat Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
c_l Forumaš(ica)
|
Postano: 16:46 ned, 8. 4. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="raspjevani_opat"]koliko treba biti opsiran u 3. zadatku?
jel dovoljno samo opisati kako smo dosli do kljuca, provjeriti kljuc, i onda napisati otvoreni text?
u 1. zadatku, jel moramo u rjesenju pisati formule za racunanje indexa koincidencije, ili je dovoljno napisati samo iznos?[/quote]
i mene to isto zanima!!
te, oce li uskoro rezultati rijesenih zadataka osvanuti na netu??
raspjevani_opat (napisa): | koliko treba biti opsiran u 3. zadatku?
jel dovoljno samo opisati kako smo dosli do kljuca, provjeriti kljuc, i onda napisati otvoreni text?
u 1. zadatku, jel moramo u rjesenju pisati formule za racunanje indexa koincidencije, ili je dovoljno napisati samo iznos? |
i mene to isto zanima!!
te, oce li uskoro rezultati rijesenih zadataka osvanuti na netu??
|
|
[Vrh] |
|
|