Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

1.kolokvij la2
WWW:
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Linearna algebra 1 & 2 (za inženjerske smjerove)
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
bubble
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
Sarma = la pohva - posuda
52 = 56 - 4

PostPostano: 16:24 čet, 19. 4. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="mdoko"][quote="bubble"]
Ali mi se ne bunimo na zadatke vec na to sto nam nitko nije takve zadatke do sada zadavao iliti ucio nas kako na njih odgovoriti. Ne mozete ocekivati od nas da sami zakljucujemo na kolokviju kompleksnije stvari od onih koje smo trebali zakljucivati na satu. Ovdje smo da naucimo zakljucivati, a vi (mislim na sve predavace i zbog toga je malim slovom) ste tu da nas tome naucite.
[/quote]

Meni je stvarno neshvatljivo kako studenti matematike mogu zahtjeveti da im na ispitima dolaze iskljucivo zadaci koje su vec vidjeli na vjezbama ili minimalne modifikacije istih. Tko zna rijesiti samo one zadatke koji se pojavljuju na vjezbama i nije u stanju snaci se kad vidi malo kompleksniji zadatak zasluzuje prolaz, ali ne zasluzuje ocjenu vecu od 2.

[/quote]

Ali ja ne zahtjevam to (citirana sam ja, pa se valjda odnosi na mene). Kao prvo, ja nista ne zahtjevam. Samo kazem sto mislim, a svoje misljenje imam pravo reci..

A zasto ne bismo radili te malo kompleksnije zadatke na vjezbama?? Kako cu se nauciti razmisljati ako me to netko ne nauci? Mislim, razmisljati. :)
Vecinu nas to u srednjoj nije nauceno.
mdoko (napisa):
bubble (napisa):

Ali mi se ne bunimo na zadatke vec na to sto nam nitko nije takve zadatke do sada zadavao iliti ucio nas kako na njih odgovoriti. Ne mozete ocekivati od nas da sami zakljucujemo na kolokviju kompleksnije stvari od onih koje smo trebali zakljucivati na satu. Ovdje smo da naucimo zakljucivati, a vi (mislim na sve predavace i zbog toga je malim slovom) ste tu da nas tome naucite.

Meni je stvarno neshvatljivo kako studenti matematike mogu zahtjeveti da im na ispitima dolaze iskljucivo zadaci koje su vec vidjeli na vjezbama ili minimalne modifikacije istih. Tko zna rijesiti samo one zadatke koji se pojavljuju na vjezbama i nije u stanju snaci se kad vidi malo kompleksniji zadatak zasluzuje prolaz, ali ne zasluzuje ocjenu vecu od 2.

Ali ja ne zahtjevam to (citirana sam ja, pa se valjda odnosi na mene). Kao prvo, ja nista ne zahtjevam. Samo kazem sto mislim, a svoje misljenje imam pravo reci..

A zasto ne bismo radili te malo kompleksnije zadatke na vjezbama?? Kako cu se nauciti razmisljati ako me to netko ne nauci? Mislim, razmisljati. Smile

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
5ra
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
10 = 31 - 21

PostPostano: 16:27 čet, 19. 4. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

nama su zadaće iz linearne prije kolokvija bile nasprem kolokvija jadne...
nama su zadaće iz linearne prije kolokvija bile nasprem kolokvija jadne...
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
mdoko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
199 = 237 - 38

PostPostano: 16:29 čet, 19. 4. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="stuey"]
to je bilo davne 2005. [/quote]
Tocno. Od kad je foruma svaka generacija ima na prvoj godini po (barem) jedan ovakav thread. I predbolonjci i bolonjci. A ja se na vecini tih threadova borim s vjetrenjacama i vise mi se bas i ne da.

EOD s moje strane.
stuey (napisa):

to je bilo davne 2005.

Tocno. Od kad je foruma svaka generacija ima na prvoj godini po (barem) jedan ovakav thread. I predbolonjci i bolonjci. A ja se na vecini tih threadova borim s vjetrenjacama i vise mi se bas i ne da.

EOD s moje strane.

sunny
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

12 = 30 - 18

PostPostano: 16:32 čet, 19. 4. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="bubble"]
Vecinu nas to u srednjoj nije nauceno.[/quote]

malo off topic, onako sad sam se sjetila, nas ravnatelj i prof. u srednjoj su cijelo vrijeme govorili : "vi niste ovdje da mislite, nego da znate" i svaki pokusaj razmisljanja bi bio srezan u korijenima... :twisted: samo tek toliko... :twisted:
bubble (napisa):

malo off topic, onako sad sam se sjetila, nas ravnatelj i prof. u srednjoj su cijelo vrijeme govorili : "vi niste ovdje da mislite, nego da znate" i svaki pokusaj razmisljanja bi bio srezan u korijenima... Twisted Evil samo tek toliko... Twisted Evil

[Vrh]
petrak
Gost

PostPostano: 18:31 čet, 19. 4. 2007    Naslov: ??? Citirajte i odgovorite

Ekipoo!! Posto se svi slazemo da je kolokvij bio katastrofa jeste za da napisemo nekakvu zalbicu, peticiju il tako nesto? pa da nam ponove kolovij jer nista nam ne znaci ako se bunimo tu na forumu, trebamo nesto poduzeti! zajedno smo jaci ako zelimo nesto mjenjati tj traziti ponavljanje kolokvija!
Ekipoo!! Posto se svi slazemo da je kolokvij bio katastrofa jeste za da napisemo nekakvu zalbicu, peticiju il tako nesto? pa da nam ponove kolovij jer nista nam ne znaci ako se bunimo tu na forumu, trebamo nesto poduzeti! zajedno smo jaci ako zelimo nesto mjenjati tj traziti ponavljanje kolokvija!

[Vrh]
genije
Gost

PostPostano: 18:35 čet, 19. 4. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

JA SAM ZA.
ili neka nas nauce kako funkcioniraju ti isti zadaci i ponove isti kolokvij
JA SAM ZA.
ili neka nas nauce kako funkcioniraju ti isti zadaci i ponove isti kolokvij

[Vrh]
erzsebet
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 18 - 14

PostPostano: 18:45 čet, 19. 4. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="mdoko"]

[/quote]

nisam primjetila da se netko ovdje bunio protiv dvojke iz linearne...

(ps. ako su usmeni tako vazna stvar, zasto onda nemamo dva usmena na semestar i jedan kolokvij sa zadacima? ili jos bolje, zasto nemamo samo usmene?

hell, ajmo se svi prebaciti na pravo i ne moramo uopce znati rjesavati zadatke.... koliko sam shvatila zbilja nisu vazni.... 2+2 moze biti 22,
sve dok se zna dokazati BW teorem )
mdoko (napisa):

nisam primjetila da se netko ovdje bunio protiv dvojke iz linearne...

(ps. ako su usmeni tako vazna stvar, zasto onda nemamo dva usmena na semestar i jedan kolokvij sa zadacima? ili jos bolje, zasto nemamo samo usmene?

hell, ajmo se svi prebaciti na pravo i ne moramo uopce znati rjesavati zadatke.... koliko sam shvatila zbilja nisu vazni.... 2+2 moze biti 22,
sve dok se zna dokazati BW teorem )

Lord R
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 14 - 9

PostPostano: 19:27 čet, 19. 4. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Kolokvij je bio težak, kad se usporedi sa onim što smo radili na vježbama i sa zadaćama koje smo rješavali i koje su navodno upute u izgled kolokvija. To je činjenica!

Ah, da i jadni predbolonjci, kako je njiiimaaa bilo teško, amo još malo o tome slušati. Amo i slušati kako su rastezali usmene, davali predmet po predmet i studirali po 10 godina... e, i tome kako su imali po 3 i više ispitnih rokova... ma!
Kolokvij je bio težak, kad se usporedi sa onim što smo radili na vježbama i sa zadaćama koje smo rješavali i koje su navodno upute u izgled kolokvija. To je činjenica!

Ah, da i jadni predbolonjci, kako je njiiimaaa bilo teško, amo još malo o tome slušati. Amo i slušati kako su rastezali usmene, davali predmet po predmet i studirali po 10 godina... e, i tome kako su imali po 3 i više ispitnih rokova... ma!

genijalna mala
Gost

PostPostano: 19:40 čet, 19. 4. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

LJUDI POTRUDITE SE MALO VIŠE. OVO VAM JE VEĆ PREDZADNJA ŠANSA ZA POLAGANJE LINEARNE, A I TIME NE(PAD) GODINE.
ALI SLUŠAJTE OVO: NAŠI ASISTENTI ĆE POSTUPITI OVAKO....
DAKLE, DOĆI ĆE HRPETINA LJUDI NA ŽALBE, I ASISTENTI ĆE DILATI BODOVE: KOLIKO TI FALI ZA PROLAZ??? 10,... DOBRO. DODAJ 10....
I TAKO ĆE ONI RJEŠIT TREĆINU OVIH ŠTO SU PALI ZA MALO BODOVA RAZLIKE, A VI OSTALI MOŽETE LAJATI NA MJESEC!!! 8)
LJUDI POTRUDITE SE MALO VIŠE. OVO VAM JE VEĆ PREDZADNJA ŠANSA ZA POLAGANJE LINEARNE, A I TIME NE(PAD) GODINE.
ALI SLUŠAJTE OVO: NAŠI ASISTENTI ĆE POSTUPITI OVAKO....
DAKLE, DOĆI ĆE HRPETINA LJUDI NA ŽALBE, I ASISTENTI ĆE DILATI BODOVE: KOLIKO TI FALI ZA PROLAZ??? 10,... DOBRO. DODAJ 10....
I TAKO ĆE ONI RJEŠIT TREĆINU OVIH ŠTO SU PALI ZA MALO BODOVA RAZLIKE, A VI OSTALI MOŽETE LAJATI NA MJESEC!!! Cool

[Vrh]
nastavak
Gost

PostPostano: 19:47 čet, 19. 4. 2007    Naslov: ivanka Citirajte i odgovorite

ovako su radili i na mnogim drugim kolegijima, samo da popune kvotu prolaza... i to će raditi sada...SVAKA ČAST IZNIMKAMA(C i UUR)
ovako su radili i na mnogim drugim kolegijima, samo da popune kvotu prolaza... i to će raditi sada...SVAKA ČAST IZNIMKAMA(C i UUR)

[Vrh]
nana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

95 = 158 - 63

PostPostano: 20:18 čet, 19. 4. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Stvarno se nisam mislila javljat...

1. nece vam ponistit kolokvij. Nikakva peticija tome nece pomoc.

2. Vi ste vec 2.semestar dakle ne mozete se izvuc na foru ovo su nam prvi kolokviji pa nismo znali kako treba radit.
Cijelo vrijeme se spominje da niste vidili ni jedan takav zadatak na vjezbama, ali uistinu zar ste ocekivali da ce bit isti zadatak samo s drugim brojevima ???

Ja sam na 1.godini imala problema s LA al sam valjda dovoljno samokriticna i znam kada mi nesto nije jasno i zato sam gnjavila demose i asistente, a i demose-wanna-be ;). Dualna baza, u 100 nastavaka... ak treba

Vec ste trebali skuzit da samo proc vjezbe i vase zadace i eventulano nase kolokvije nije dovoljno. Ak se pripremate po ispitima (sto opcenito preporucam) kolokvij ce vam bit lagan.

Vjerujem da vecina vas je imala 5 iz matematike i da je tesko prihvatit da ovdje vise niste mjerilo za 5. Al zar nije ovo izazov?

Konkretno mogu rec za MA, ne rjesavate nase zadace jer su vam preteske (uzorak: ljudi koje znam i oni koji dolaze na demonstrature)... dakle samo nasi kolokviji i vjezbe. Al to nije dovoljno.

nemojte se ljutit al to vam je tak.
Stvarno se nisam mislila javljat...

1. nece vam ponistit kolokvij. Nikakva peticija tome nece pomoc.

2. Vi ste vec 2.semestar dakle ne mozete se izvuc na foru ovo su nam prvi kolokviji pa nismo znali kako treba radit.
Cijelo vrijeme se spominje da niste vidili ni jedan takav zadatak na vjezbama, ali uistinu zar ste ocekivali da ce bit isti zadatak samo s drugim brojevima ???

Ja sam na 1.godini imala problema s LA al sam valjda dovoljno samokriticna i znam kada mi nesto nije jasno i zato sam gnjavila demose i asistente, a i demose-wanna-be Wink. Dualna baza, u 100 nastavaka... ak treba

Vec ste trebali skuzit da samo proc vjezbe i vase zadace i eventulano nase kolokvije nije dovoljno. Ak se pripremate po ispitima (sto opcenito preporucam) kolokvij ce vam bit lagan.

Vjerujem da vecina vas je imala 5 iz matematike i da je tesko prihvatit da ovdje vise niste mjerilo za 5. Al zar nije ovo izazov?

Konkretno mogu rec za MA, ne rjesavate nase zadace jer su vam preteske (uzorak: ljudi koje znam i oni koji dolaze na demonstrature)... dakle samo nasi kolokviji i vjezbe. Al to nije dovoljno.

nemojte se ljutit al to vam je tak.

amorphis
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 19 - 11

PostPostano: 20:48 čet, 19. 4. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

draga kolegice koji dio vama nije bio jasan?
ono na što se mi žalimo i ono što nije u redu
je činjenica da smo mi 6 tjedana radili jedno
gradivo i zadatke određene težine, a ovo na
kolokviju nije imalo veze s tim tipom zadataka,
neka nam daju 'takve' zadatke kakvi su sad bili
u kolokviju, ali mogli su bar neke slične odradit
na vježbama prije toga, a ne da čovjek dobije
ispit i ne zna od kojeg da krene jer su svi jednako
grozni, još je teorija bila i najlakša, ovo je ispalo
kao da na tečaju stranog jezika nakon svladavanja
prezenta dođeš i pišeš sastavak u kondicionalu
(na ispitu za kojeg i tako imaš 1šansu), a to nije
ok
draga kolegice koji dio vama nije bio jasan?
ono na što se mi žalimo i ono što nije u redu
je činjenica da smo mi 6 tjedana radili jedno
gradivo i zadatke određene težine, a ovo na
kolokviju nije imalo veze s tim tipom zadataka,
neka nam daju 'takve' zadatke kakvi su sad bili
u kolokviju, ali mogli su bar neke slične odradit
na vježbama prije toga, a ne da čovjek dobije
ispit i ne zna od kojeg da krene jer su svi jednako
grozni, još je teorija bila i najlakša, ovo je ispalo
kao da na tečaju stranog jezika nakon svladavanja
prezenta dođeš i pišeš sastavak u kondicionalu
(na ispitu za kojeg i tako imaš 1šansu), a to nije
ok

[Vrh]
Luuka
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

188 = 301 - 113

PostPostano: 20:51 čet, 19. 4. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Bravo nana,svaka čast na izjavi...i ja sam prva godina al stvarno mi se ta peticija čini kao bezvezna ideja. Pa nismo mi tu da nas paze i maze sa laganim zadacima pa da se mi uvjeravamo kak sve znamo. Ovim su pokazali da ova matematika i nije tak trivijalna i da bi se i mi trebali malo primit posla. Nije ok što na vježbama nismo radili ništa slično,al i to će se promijenit. Sad znamo za ubuduće. Reko bi Gibonni: 'Ovo mi je škola, drugi puta ću pametnije...'
Bravo nana,svaka čast na izjavi...i ja sam prva godina al stvarno mi se ta peticija čini kao bezvezna ideja. Pa nismo mi tu da nas paze i maze sa laganim zadacima pa da se mi uvjeravamo kak sve znamo. Ovim su pokazali da ova matematika i nije tak trivijalna i da bi se i mi trebali malo primit posla. Nije ok što na vježbama nismo radili ništa slično,al i to će se promijenit. Sad znamo za ubuduće. Reko bi Gibonni: 'Ovo mi je škola, drugi puta ću pametnije...'

arya
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

49 = 109 - 60

PostPostano: 20:52 čet, 19. 4. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="nana"]Konkretno mogu rec za MA, ne rjesavate nase zadace jer su vam preteske (uzorak: ljudi koje znam i oni koji dolaze na demonstrature)... dakle samo nasi kolokviji i vjezbe. Al to nije dovoljno.
[/quote]

pa, za analizu je to bilo i više nego dovoljno, bar za ove dosadašnje kolokvije :) ne kažem da je to dobro, al činjenica je... a o drugim kolegijima, recimo elementarnoj, da i ne govorim... ovo je prvi put da su nam dali 'teži' kolokvij, pa valjda zato ovakve reakcije...
nana (napisa):

pa, za analizu je to bilo i više nego dovoljno, bar za ove dosadašnje kolokvije Smile ne kažem da je to dobro, al činjenica je... a o drugim kolegijima, recimo elementarnoj, da i ne govorim... ovo je prvi put da su nam dali 'teži' kolokvij, pa valjda zato ovakve reakcije...

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail MSNM
ma
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

58 = 89 - 31

PostPostano: 21:01 čet, 19. 4. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

ljudi, ovo stvarno ide u krivom smjeru. :dead:
tko je spreman žaliti se [color=orange]samom vrhu; ići do kraja[/color], sretno mu bilo, ali forum definitivno nije mjesto za to. prokomentirali smo težinu kolokvija (i da, svi smo se napatili), ali ne vjerujem da će organiziranje bilo kakvih peticija dati rezultate. :smallapple:

:smallapple:
ljudi, ovo stvarno ide u krivom smjeru. Dead smiley
tko je spreman žaliti se samom vrhu; ići do kraja, sretno mu bilo, ali forum definitivno nije mjesto za to. prokomentirali smo težinu kolokvija (i da, svi smo se napatili), ali ne vjerujem da će organiziranje bilo kakvih peticija dati rezultate. Jabučica

Jabučica

marta
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

14 = 17 - 3

PostPostano: 21:10 čet, 19. 4. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ma"]ljudi, ovo stvarno ide u krivom smjeru. :dead:
tko je spreman žaliti se [color=orange]samom vrhu; ići do kraja[/color], sretno mu bilo, ali forum definitivno nije mjesto za to. prokomentirali smo težinu kolokvija (i da, svi smo se napatili), ali ne vjerujem da će organiziranje bilo kakvih peticija dati rezultate. :smallapple:

:smallapple:[/quote]

:iagree:
ma (napisa):
ljudi, ovo stvarno ide u krivom smjeru. Dead smiley
tko je spreman žaliti se samom vrhu; ići do kraja, sretno mu bilo, ali forum definitivno nije mjesto za to. prokomentirali smo težinu kolokvija (i da, svi smo se napatili), ali ne vjerujem da će organiziranje bilo kakvih peticija dati rezultate. Jabučica

Jabučica

I agree

[Vrh]
mladac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

34 = 91 - 57

PostPostano: 21:47 čet, 19. 4. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

ma daj se uozbiljite, o kakvim peticijama vi pričate? meni je kolokvij bio težak i mislim da nisu svi zadaci trebali baš tako izgledat, al ne pada mi na pamet pisat peticiju, samo ćete kontra efekt dobit. ljepo ću sjest, zagrijat stolicu i pokušat navuć na sljedećem kolokviju što više.
ma daj se uozbiljite, o kakvim peticijama vi pričate? meni je kolokvij bio težak i mislim da nisu svi zadaci trebali baš tako izgledat, al ne pada mi na pamet pisat peticiju, samo ćete kontra efekt dobit. ljepo ću sjest, zagrijat stolicu i pokušat navuć na sljedećem kolokviju što više.

Lord R
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 14 - 9

PostPostano: 21:55 čet, 19. 4. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Sumnjam da će organiziranje peticije uroditi ičim... al' eto, ako netko želi pokušati ima osnova.
Ne samo da je linearna mutava nego ima cijeli jedan arsenal kojim napada, malo te driblaju u R-u, pa onda skoče na polinome pa ona u ispitu neki lijevi operator...
Organizacija vježbi iz linearne se ne može mjeriti sa organizacijom vježbi iz analize. Kad čovjek pogleda vježbe iz analize vidi sustavnost, eleganciju i pedagoški pristup. Kad ja otvorim bilježnicu iz linearne, to je koma, nabacane neke gluposti, vježbe se započinju pucanjem apstrakcije nad apstrakcijom, onda dva bezvezna zadatak, pa jedan s polinomima pa neki ''specijalni slučaj'' i onda... nova cjelina. Loše!

Linearna me svaki puta podsjeti na onu priču o nekom profesoru matematike koji pisao po ploči - progutao cijelu pamet svijeta - pisao i pričao jezikom apstrakcija i u jednom trenu se zaustavi i počne gledati u prazno, pođe na rub ploče nacrta dva kružića oboji sredinu i nastavi pucati apstrakcije...

Isto tako imam doživljaj da je demosima, pa i nekim asistentima iz linearne važnije da pokažu kako oni znaju riješiti zadatak nego da ga objasne nama kako bismo ga mi znali riješili. Važno je da svaka rečenica počne sa ''Neka su...'' a ne da se to posloži u brucoškim glavama.
Sumnjam da će organiziranje peticije uroditi ičim... al' eto, ako netko želi pokušati ima osnova.
Ne samo da je linearna mutava nego ima cijeli jedan arsenal kojim napada, malo te driblaju u R-u, pa onda skoče na polinome pa ona u ispitu neki lijevi operator...
Organizacija vježbi iz linearne se ne može mjeriti sa organizacijom vježbi iz analize. Kad čovjek pogleda vježbe iz analize vidi sustavnost, eleganciju i pedagoški pristup. Kad ja otvorim bilježnicu iz linearne, to je koma, nabacane neke gluposti, vježbe se započinju pucanjem apstrakcije nad apstrakcijom, onda dva bezvezna zadatak, pa jedan s polinomima pa neki ''specijalni slučaj'' i onda... nova cjelina. Loše!

Linearna me svaki puta podsjeti na onu priču o nekom profesoru matematike koji pisao po ploči - progutao cijelu pamet svijeta - pisao i pričao jezikom apstrakcija i u jednom trenu se zaustavi i počne gledati u prazno, pođe na rub ploče nacrta dva kružića oboji sredinu i nastavi pucati apstrakcije...

Isto tako imam doživljaj da je demosima, pa i nekim asistentima iz linearne važnije da pokažu kako oni znaju riješiti zadatak nego da ga objasne nama kako bismo ga mi znali riješili. Važno je da svaka rečenica počne sa ''Neka su...'' a ne da se to posloži u brucoškim glavama.

alen
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

132 = 230 - 98

PostPostano: 21:57 čet, 19. 4. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ma"]alen, možeš molim te objasnit kako si dobio da je [latex]D_a \left( {p\left( x \right)} \right)[/latex] to što već je? :grunt:[/quote]

[latex]p\left( {x + a} \right) = \sum\limits_{i = 0}^n {a_i \left( {x + a} \right)^i } = \sum\limits_{i = 0}^{n - 1} {a_i \left( {x + a} \right)^i } + a_n \left( {x + a} \right)^n[/latex]. Dalje je [latex]a_n \left( {x + a} \right)^n = a_n \sum\limits_{j = 0}^n {\left( \begin{array}{c}
n \\
j \\
\end{array} \right)a^{n - j} x^j } = a_n x^n + \sum\limits_{j = 0}^{n - 1} {\left( \begin{array}{c}
n \\
j \\
\end{array} \right)a^{n - j} x^j }[/latex]. Konačno dobivamo [latex]p\left( {x + a} \right) - p\left( x \right) =[/latex][latex]\sum\limits_{i = 0}^{n - 1} {a_i \left( {x + a} \right)^i } + a_n x^n + \sum\limits_{j = 0}^{n - 1} {\left( \begin{array}{c}
n \\
j \\
\end{array} \right)a^{n - j} x^j } - a_n x^n - \sum\limits_{i = 0}^{n - 1} {a_i x^i }[/latex][latex] = \sum\limits_{i = 0}^{n - 1} {a_i \left( {x + a} \right)^i } + \sum\limits_{j = 0}^{n - 1} {\left( \begin{array}{c}
n \\
j \\
\end{array} \right)a^{n - j} x^j } - \sum\limits_{i = 0}^{n - 1} {a_i x^i } = a \cdot D_a \left( {p\left( x \right)} \right)[/latex]

E, i ljudi, dođite na demonstrature, četvrtkom u 15:00, uglavnom dođu iste 3 cure i tip.
ma (napisa):
alen, možeš molim te objasnit kako si dobio da je to što već je? Deep thinking

. Dalje je . Konačno dobivamo

E, i ljudi, dođite na demonstrature, četvrtkom u 15:00, uglavnom dođu iste 3 cure i tip.

Zadnja promjena: alen; 22:06 čet, 19. 4. 2007; ukupno mijenjano 3 put/a.
[Vrh]
arya
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

49 = 109 - 60

PostPostano: 21:59 čet, 19. 4. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Lord R"]Ne samo da je linearna mutava [/quote]

e sad već pretjeruješ... povuci to odmah :D
Lord R (napisa):
Ne samo da je linearna mutava

e sad već pretjeruješ... povuci to odmah Very Happy

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail MSNM
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Linearna algebra 1 & 2 (za inženjerske smjerove) Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sljedeće
Stranica 6 / 10.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum