Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
ancy. Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
MKova Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
sorrow Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 8:03 ned, 6. 5. 2007 Naslov: Re: Ides u XII.gimnaziju,mislis na PMF?! LOL!!! |
|
|
[quote="ancy."]Idem u tu gimnaziju,blizu mi je od kuce. Svi me blijedo gledaju kada kazem kaj mislim studirat jer znaju u koju skolu idem... :cry: I,jesam osudjena na PROPAST ZBOG KRIVOG IZBORA GIMNAZIJE ili ima ljudi koji ovdje studiraju,a da nisu isli u elitne gimnazije? Tjesite me ili me pokopajte![/quote]
ja san isa u elektrotehnicku skolu u Splitu... :) ide me skroz lipo, nikad se nisan osjeca da zaostajen zbog srednje skole...
koji put se neko zacudi kad mu kazen ali samo zato sta je to neuobicajeno (nitko ne podcjenjuje zbog toga)...
inace, dobar izbor srednje moze bit bitan zato jer ti eventualno olaksa prvi semestar na faksu... a svaki sljedeci ti ide porpilicno "neovisno" (u nedostatku boljeg izraza) o srednjoj skoli... :D
[size=7]ps. znas, ti na fakultet ne dolazis zato sta sve to znas, nego zato da bi sve to naucila... [/size]
ancy. (napisa): | Idem u tu gimnaziju,blizu mi je od kuce. Svi me blijedo gledaju kada kazem kaj mislim studirat jer znaju u koju skolu idem... I,jesam osudjena na PROPAST ZBOG KRIVOG IZBORA GIMNAZIJE ili ima ljudi koji ovdje studiraju,a da nisu isli u elitne gimnazije? Tjesite me ili me pokopajte! |
ja san isa u elektrotehnicku skolu u Splitu... ide me skroz lipo, nikad se nisan osjeca da zaostajen zbog srednje skole...
koji put se neko zacudi kad mu kazen ali samo zato sta je to neuobicajeno (nitko ne podcjenjuje zbog toga)...
inace, dobar izbor srednje moze bit bitan zato jer ti eventualno olaksa prvi semestar na faksu... a svaki sljedeci ti ide porpilicno "neovisno" (u nedostatku boljeg izraza) o srednjoj skoli...
ps. znas, ti na fakultet ne dolazis zato sta sve to znas, nego zato da bi sve to naucila...
[Vrh] |
|
ivica Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
koryanshea Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Grga Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 10:56 ned, 6. 5. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="ivica"]ima nas par iz klasicne gimnazije... neki su vrlo uspjesni, neki bas i ne... sve ovisi kako krenes sa radom...[/quote]
I ja sam iz klasicne. Na faksu je super sto se sa svim kolegijima pocne iz pocetka, ne pretpostavlja se da ista znas otprije (dobro, mozda zbrajanje i mnozenje realnih brojeva, ali ne moras znati zakon distributivnosti npr. :P). Mozda je u pocetku malo brz tempo, ali ako imas volje, ubrzo mozes nadoknaditi sve eventualne zaostatke koje imas zbog losije matematike u srednjoj.
ivica (napisa): | ima nas par iz klasicne gimnazije... neki su vrlo uspjesni, neki bas i ne... sve ovisi kako krenes sa radom... |
I ja sam iz klasicne. Na faksu je super sto se sa svim kolegijima pocne iz pocetka, ne pretpostavlja se da ista znas otprije (dobro, mozda zbrajanje i mnozenje realnih brojeva, ali ne moras znati zakon distributivnosti npr. ). Mozda je u pocetku malo brz tempo, ali ako imas volje, ubrzo mozes nadoknaditi sve eventualne zaostatke koje imas zbog losije matematike u srednjoj.
_________________ Bri
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
|
[Vrh] |
|
Martinab Moderator

|
Postano: 11:54 ned, 6. 5. 2007 Naslov: |
|
|
Gle, da se na faks upisuju samo ljudi iz V, MIOCA, III. Splitske i Mohorovicica u Rijeci (to su valjda "elitne" za matematiku, barem po broju natjecatelja), bilo bi 15 ljudi na godini. Da se upisuju samo matematicke gimnazije, mozda bi bilo 25-30. A ima ih 300.
Mislim da nakon 1. semestra nema bas neke velike korelacije izmedu skole i uspjeha na faksu, osim mozda toga da neke skole nauce ljude uciti i biti ambiciozni.
A sto se tice ljudi koji se zgrazaju kaj ides na matematiku, navikni se. Ja sam isla u matematicku gimnaziju, i ljudi oko mene su znali da idem na natjecanja i da me matematika zanima, a ipak mi je najcesci odgovor kad sam nekom rekla da cu upisati matematiku bio zgrozena faca plus pitanje "Ajoj... A zasto bas to??".
Dobro je za sokirat susjede.
Gle, da se na faks upisuju samo ljudi iz V, MIOCA, III. Splitske i Mohorovicica u Rijeci (to su valjda "elitne" za matematiku, barem po broju natjecatelja), bilo bi 15 ljudi na godini. Da se upisuju samo matematicke gimnazije, mozda bi bilo 25-30. A ima ih 300.
Mislim da nakon 1. semestra nema bas neke velike korelacije izmedu skole i uspjeha na faksu, osim mozda toga da neke skole nauce ljude uciti i biti ambiciozni.
A sto se tice ljudi koji se zgrazaju kaj ides na matematiku, navikni se. Ja sam isla u matematicku gimnaziju, i ljudi oko mene su znali da idem na natjecanja i da me matematika zanima, a ipak mi je najcesci odgovor kad sam nekom rekla da cu upisati matematiku bio zgrozena faca plus pitanje "Ajoj... A zasto bas to??".
Dobro je za sokirat susjede.
_________________ A comathematician is a device for turning cotheorems into ffee. A cotheorem is, naturally, an easy nsequence of a rollary.
|
|
[Vrh] |
|
ancy. Forumaš(ica)

|
Postano: 12:54 ned, 6. 5. 2007 Naslov: |
|
|
Ovak,meni matiša ide jer je profa zakon. Fizika mi uopće ne ide,imam 3 jer je profesor pijan i nije baš normalan. Kemija je isto super jer nas je profesor naučio MISLITI! Informatika mi je naj,jer sam najbolja iz nje u cijeloj generaciji. Prijavila sam se na natjecanje,na školskom sam imala 100% rješenog,a onda hladan tuš-profesor me ne želi slat dalje zbog "ugleda škole" jer me nije naučio programiranju! I na kraju ću loše proći zbog aljkavosti profesora. Kemija mi isto ide,biologiju mrzim jer profa ne zna stjerat razred u red,sve je raskalašeno i ništa ne čujem kad objašnjava,a iskreno,ni ne zanima me biologija. Jedva da ću proć s 4 jer mi jezici uopće ne idu osim engleskog i hrvatskog (latinski i talijanski-ne,hvala!). Ona iz latiskog je stalno na bolovanju,a kada nije stalno sjedi i radite vi djeco sami iz užasne knjige! Povijest i geografija je super jer je profa super pa rado to učim,a i zanimaju me takve stvari,to će biti 4 i 5. Znate kako sam ljuta da bi najrađe nekog pukla,letio bi na Jupiter!! Ljuta sam na svoju školu i ljude u njoj. Sljedeću godinu se prebacujem u neku drugu gimnaziju iako mi je ova samo 15 minuta od kuće.
A jesam blesava...samo me matematika i kemija zanimaju...i informatika ofkors...mislim da ću se morat počet zanimat u neke druge znanosti,a ne biti ograničena samo na ove 3 grane... :cry:
[color=blue]Evo, mozes odmah poceti s pripremama za PMF-MO: procitaj Pravila ponašanja, kako ne bi bilo potrebno ponovno editirati neki tvoj post.[/color]
Ovak,meni matiša ide jer je profa zakon. Fizika mi uopće ne ide,imam 3 jer je profesor pijan i nije baš normalan. Kemija je isto super jer nas je profesor naučio MISLITI! Informatika mi je naj,jer sam najbolja iz nje u cijeloj generaciji. Prijavila sam se na natjecanje,na školskom sam imala 100% rješenog,a onda hladan tuš-profesor me ne želi slat dalje zbog "ugleda škole" jer me nije naučio programiranju! I na kraju ću loše proći zbog aljkavosti profesora. Kemija mi isto ide,biologiju mrzim jer profa ne zna stjerat razred u red,sve je raskalašeno i ništa ne čujem kad objašnjava,a iskreno,ni ne zanima me biologija. Jedva da ću proć s 4 jer mi jezici uopće ne idu osim engleskog i hrvatskog (latinski i talijanski-ne,hvala!). Ona iz latiskog je stalno na bolovanju,a kada nije stalno sjedi i radite vi djeco sami iz užasne knjige! Povijest i geografija je super jer je profa super pa rado to učim,a i zanimaju me takve stvari,to će biti 4 i 5. Znate kako sam ljuta da bi najrađe nekog pukla,letio bi na Jupiter!! Ljuta sam na svoju školu i ljude u njoj. Sljedeću godinu se prebacujem u neku drugu gimnaziju iako mi je ova samo 15 minuta od kuće.
A jesam blesava...samo me matematika i kemija zanimaju...i informatika ofkors...mislim da ću se morat počet zanimat u neke druge znanosti,a ne biti ograničena samo na ove 3 grane...
Evo, mozes odmah poceti s pripremama za PMF-MO: procitaj Pravila ponašanja, kako ne bi bilo potrebno ponovno editirati neki tvoj post.
|
|
[Vrh] |
|
teja Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Liddy Forumaš(ica)

|
Postano: 16:26 ned, 6. 5. 2007 Naslov: Re: Ides u XII.gimnaziju,mislis na PMF?! LOL!!! |
|
|
[quote="ancy."]Idem u tu gimnaziju,blizu mi je od kuce. Svi me blijedo gledaju kada kazem kaj mislim studirat jer znaju u koju skolu idem... :cry: I,jesam osudjena na PROPAST ZBOG KRIVOG IZBORA GIMNAZIJE ili ima ljudi koji ovdje studiraju,a da nisu isli u elitne gimnazije? Tjesite me ili me pokopajte![/quote]
Ovako, ja sam iz elektrotehnicke skole, frenidca mi je iz turisticke, ima ih dosta iz klasicne i jezicne gimnazije, ima ih i nekoliko iz srednje ekonomske,...uglavnom ima nas odsvakale! :lol:
ancy. (napisa): | Idem u tu gimnaziju,blizu mi je od kuce. Svi me blijedo gledaju kada kazem kaj mislim studirat jer znaju u koju skolu idem... I,jesam osudjena na PROPAST ZBOG KRIVOG IZBORA GIMNAZIJE ili ima ljudi koji ovdje studiraju,a da nisu isli u elitne gimnazije? Tjesite me ili me pokopajte! |
Ovako, ja sam iz elektrotehnicke skole, frenidca mi je iz turisticke, ima ih dosta iz klasicne i jezicne gimnazije, ima ih i nekoliko iz srednje ekonomske,...uglavnom ima nas odsvakale!
_________________ A man of words and not of deeds
Is like a garden full of weeds....
|
|
[Vrh] |
|
mdoko Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
ma Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 16:40 ned, 6. 5. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="teja"]a curo draga, za 3 godine, tko živ-tko mrtav... nikad ne znaš gdje ćeš zapravo završit pa se nemoj još pretjerano zamarati s tim... uživaj u srednjoj :wink: 8)[/quote]
:iagree: mijenjat ćeš i profesore i društva, možda i školu, a sve će to utjecati na tvoje razmišljanje o budućnosti. možda ti se zgadi (nedajbože :isus:) tamo neka trigonometrija, a onog pijanog zamjene nekim superherojem [size=7](bioaktiv lgg)[/size]. stvarno probaj počet uživat u srednjoj - većini ljudi taj period ostane u najljepšem sjećanju. :wink:
teja (napisa): | a curo draga, za 3 godine, tko živ-tko mrtav... nikad ne znaš gdje ćeš zapravo završit pa se nemoj još pretjerano zamarati s tim... uživaj u srednjoj  |
mijenjat ćeš i profesore i društva, možda i školu, a sve će to utjecati na tvoje razmišljanje o budućnosti. možda ti se zgadi (nedajbože ) tamo neka trigonometrija, a onog pijanog zamjene nekim superherojem (bioaktiv lgg). stvarno probaj počet uživat u srednjoj - većini ljudi taj period ostane u najljepšem sjećanju.
_________________ ima let u finish
|
|
[Vrh] |
|
teja Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 17:35 ned, 6. 5. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="mdoko"][quote="teja"]a curo draga, za 3 godine, tko živ-tko mrtav... nikad ne znaš gdje ćeš zapravo završit pa se nemoj još pretjerano zamarati s tim... uživaj u srednjoj :wink: 8)[/quote]
Ne bih se bas slozio s tobom. Npr. ja sam vec u 2. razredu srednje odlucio sto cu studirati.[/quote]
Ja sam odlucio dva dana prije upisa. :D
Inace, mi iz "elitnih" gimnazija dosta masovno nismo znali uciti i, u pocetku, smo nerijetko bili losiji od ostalih. :) "Training is nothing! Will - is everything!" ;)
mdoko (napisa): | teja (napisa): | a curo draga, za 3 godine, tko živ-tko mrtav... nikad ne znaš gdje ćeš zapravo završit pa se nemoj još pretjerano zamarati s tim... uživaj u srednjoj  |
Ne bih se bas slozio s tobom. Npr. ja sam vec u 2. razredu srednje odlucio sto cu studirati. |
Ja sam odlucio dva dana prije upisa.
Inace, mi iz "elitnih" gimnazija dosta masovno nismo znali uciti i, u pocetku, smo nerijetko bili losiji od ostalih. "Training is nothing! Will - is everything!"
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
mladac Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
andreao Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
koryanshea Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
andreao Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
c2h5oh Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 11:57 pon, 7. 5. 2007 Naslov: |
|
|
evo ja sam zavrsio III gimnaziju matematicki smjer pa sam samo bivsi/propali student matematike :)
sve ovisi koliko se zelis potruditi oko studija i koliko te to zanima.
tj. kako je meni profesor Goldstein objasnio nedavno kad sam ga vidio i pozdravio na faxu. "Ako si mislio biti metilj bolje da si otisao" :))
evo ja sam zavrsio III gimnaziju matematicki smjer pa sam samo bivsi/propali student matematike
sve ovisi koliko se zelis potruditi oko studija i koliko te to zanima.
tj. kako je meni profesor Goldstein objasnio nedavno kad sam ga vidio i pozdravio na faxu. "Ako si mislio biti metilj bolje da si otisao" )
_________________ -----------------------------------------------------------------
I just wanna feel adrenaline rushing through my body.
Life isn't just a straight white line!!!
-----------------------------------------------------------------
|
|
[Vrh] |
|
|