Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Pad po Bolonji? (informacija)
Idite na Prethodno  1, 2
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo

Sarma = la pohva - posuda
655 = 759 - 104

PostPostano: 23:21 čet, 10. 5. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Nije ti dobro definirano pitanje. Prolaz/pad godine nemaju smisla, moci ces upisati sve za sto imas polozene prethodnike. Prvostupnica ces postati kad sve polozis.
Nije ti dobro definirano pitanje. Prolaz/pad godine nemaju smisla, moci ces upisati sve za sto imas polozene prethodnike. Prvostupnica ces postati kad sve polozis.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
mladac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
34 = 91 - 57

PostPostano: 0:44 pet, 11. 5. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

da ali ovisi o plačanju i neplačanju. da li se skupljenih 60bodova smatra davanje godine i ostanak na teretu ministarstva ili ne?

bez obzira što nije 1 očiščena
da ali ovisi o plačanju i neplačanju. da li se skupljenih 60bodova smatra davanje godine i ostanak na teretu ministarstva ili ne?

bez obzira što nije 1 očiščena

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 1:23 pet, 11. 5. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

AFAIK (ali nemoj to uzeti kao sluzbeno), ako negdje treba "godina", racuna se kao
[latex]\displaystyle\left\lfloor\frac{\rm{ECTS}}{60}\right\rfloor[/latex],
dakle upravo kako si cula. :D

No, recimo da padnes LA2, ali skupis 120 bodova: bit ces "treca" godina, ali s nepolozenim ispitom s prve. :-s Onda ces to dati i nagodinu ces biti "treca", ali s nepolozenim ispitom s druge (sljedbenik LA2). :? I, kad to das, ostaje ti jos godinu dana guljenja sljedbenika od sljedbenika od LA2. :( Dakle, [b]kao[/b] da padas, jer neces moci odjednom ocistiti zaostatke. :sigh:

[color=green][b]Disc lamer:[/b] Ovo je [u][b]MOJA INTERPRETACIJA[/b][/u] svega sto sam (na)cuo i ona ne mora biti u korelaciji sa stvarnoscu :!: Prava adresa za ovo je prodekan(ica) za nastavu.[/color] :)
AFAIK (ali nemoj to uzeti kao sluzbeno), ako negdje treba "godina", racuna se kao
,
dakle upravo kako si cula. Very Happy

No, recimo da padnes LA2, ali skupis 120 bodova: bit ces "treca" godina, ali s nepolozenim ispitom s prve. Eh? Onda ces to dati i nagodinu ces biti "treca", ali s nepolozenim ispitom s druge (sljedbenik LA2). Confused I, kad to das, ostaje ti jos godinu dana guljenja sljedbenika od sljedbenika od LA2. Sad Dakle, kao da padas, jer neces moci odjednom ocistiti zaostatke. Uzdah...

Disc lamer: Ovo je MOJA INTERPRETACIJA svega sto sam (na)cuo i ona ne mora biti u korelaciji sa stvarnoscu Exclamation Prava adresa za ovo je prodekan(ica) za nastavu. Smile

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Martinab
Moderator
Moderator

143 = 167 - 24

PostPostano: 8:15 pet, 11. 5. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pa, mislim da ces u svakom slucaju moc upisat do 60 ects bodova kolegija za koje imas polozene prethodnike. I faks se kolko kuzim ne uzrujava jako jel ce to zvat "prolaz" ili "pad".

Pitanje je zapravo samo kaj ti pise u indeksu, i kako ce to citat druge institucije (npr ako trazis stipendiju, studentski dom isl.)
Pa, mislim da ces u svakom slucaju moc upisat do 60 ects bodova kolegija za koje imas polozene prethodnike. I faks se kolko kuzim ne uzrujava jako jel ce to zvat "prolaz" ili "pad".

Pitanje je zapravo samo kaj ti pise u indeksu, i kako ce to citat druge institucije (npr ako trazis stipendiju, studentski dom isl.)

mladac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
34 = 91 - 57

PostPostano: 8:53 pet, 11. 5. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]AFAIK (ali nemoj to uzeti kao sluzbeno), ako negdje treba "godina", racuna se kao
[latex]\displaystyle\left\lfloor\frac{\rm{ECTS}}{60}\right\rfloor[/latex],
dakle upravo kako si cula. :D

No, recimo da padnes LA2, ali skupis 120 bodova: bit ces "treca" godina, ali s nepolozenim ispitom s prve. :-s Onda ces to dati i nagodinu ces biti "treca", ali s nepolozenim ispitom s druge (sljedbenik LA2). :? I, kad to das, ostaje ti jos godinu dana guljenja sljedbenika od sljedbenika od LA2. :( Dakle, [b]kao[/b] da padas, jer neces moci odjednom ocistiti zaostatke. :sigh:

[color=green][b]Disc lamer:[/b] Ovo je [u][b]MOJA INTERPRETACIJA[/b][/u] svega sto sam (na)cuo i ona ne mora biti u korelaciji sa stvarnoscu :!: Prava adresa za ovo je prodekan(ica) za nastavu.[/color] :)[/quote]

pa od prodekanice je i krenulo.
što se tiče ovih sljedbenika, kužim ja sve to i znam da će zaostataka uvijek biti i to zapravo nije moje pitanje. očito sam ga krivo postavila. mene zanima to reguliranje "pada" i "prolaza" s tih 60skupljenih bodova tj da li ću s sada 75 bodova tj 92 moći ostat na teret ministarstva ili ne (za sad imam 75 položenih, ovi a na kraju ljetnog još do 92 bez linearne)

ne palniram past, ali ima dosta ljudi koji su u toj situaciji, a kruže zakve priče da ako imaš 60 bodova bez obzira s koje godine su predmeti da je to prolaz, tj ostanak na teretu ministarstva pa da pitam :D
vsego (napisa):
,
dakle upravo kako si cula. Very Happy

No, recimo da padnes LA2, ali skupis 120 bodova: bit ces "treca" godina, ali s nepolozenim ispitom s prve. Eh? Onda ces to dati i nagodinu ces biti "treca", ali s nepolozenim ispitom s druge (sljedbenik LA2). Confused I, kad to das, ostaje ti jos godinu dana guljenja sljedbenika od sljedbenika od LA2. Sad Dakle, kao da padas, jer neces moci odjednom ocistiti zaostatke. Uzdah...

Disc lamer: Ovo je MOJA INTERPRETACIJA svega sto sam (na)cuo i ona ne mora biti u korelaciji sa stvarnoscu Exclamation Prava adresa za ovo je prodekan(ica) za nastavu. Smile

pa od prodekanice je i krenulo.
što se tiče ovih sljedbenika, kužim ja sve to i znam da će zaostataka uvijek biti i to zapravo nije moje pitanje. očito sam ga krivo postavila. mene zanima to reguliranje "pada" i "prolaza" s tih 60skupljenih bodova tj da li ću s sada 75 bodova tj 92 moći ostat na teret ministarstva ili ne (za sad imam 75 položenih, ovi a na kraju ljetnog još do 92 bez linearne)

ne palniram past, ali ima dosta ljudi koji su u toj situaciji, a kruže zakve priče da ako imaš 60 bodova bez obzira s koje godine su predmeti da je to prolaz, tj ostanak na teretu ministarstva pa da pitam Very Happy

krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 10:06 pet, 11. 5. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Cijela ta prica "na teret MZOS" vs. "uz placanje" ne uklapa se nikako u Bolonjsku shemu. Postoji jedan jako dobar prijedlog o kojem se trenutno raspravlja na Sveucilistu, a to je da prvi upis kolegija bude svima besplatan, a ponavljanje se placa neki fiksni iznos po ECTS bodu. O tome bi Senat trebao donijeti odluku do srpnja ([url=http://rektorat.unizg.hr/fileadmin/rektorat/dokumenti/novosti2007/Odluka_Senata_o_upisnim_kvotama_0708.pdf]klik[/url], tocka 4). Naravno, moguce je da donese neku drugu odluku koja ce opet implicitno ili eksplicitno ukljucivati prolaz ili pad godine, pa cemo ostati u istom sosu.
Cijela ta prica "na teret MZOS" vs. "uz placanje" ne uklapa se nikako u Bolonjsku shemu. Postoji jedan jako dobar prijedlog o kojem se trenutno raspravlja na Sveucilistu, a to je da prvi upis kolegija bude svima besplatan, a ponavljanje se placa neki fiksni iznos po ECTS bodu. O tome bi Senat trebao donijeti odluku do srpnja (klik, tocka 4). Naravno, moguce je da donese neku drugu odluku koja ce opet implicitno ili eksplicitno ukljucivati prolaz ili pad godine, pa cemo ostati u istom sosu.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 11:07 pet, 11. 5. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Krcko je u pravu da bi tako [b]trebalo biti[/b] i ovaj fakultet to pokusava provesti. 8) No, realnost je drugacija i mnoge institucije jos uvijek zive u terminima "polozenih godina". :? U takvim prilikama navodno pribjegavamo navedenom pravilu (60 ECTS = 1 "godina"). ;)

@mladac: s 92 boda si "druga godina", dakle "prolazis" (ako si sada "prva", tj. prilikom upisa si imala manje od 60). :)
Krcko je u pravu da bi tako trebalo biti i ovaj fakultet to pokusava provesti. Cool No, realnost je drugacija i mnoge institucije jos uvijek zive u terminima "polozenih godina". Confused U takvim prilikama navodno pribjegavamo navedenom pravilu (60 ECTS = 1 "godina"). Wink

@mladac: s 92 boda si "druga godina", dakle "prolazis" (ako si sada "prva", tj. prilikom upisa si imala manje od 60). Smile

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2
Stranica 2 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum