Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
|
[Vrh] |
|
mladac Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 1:23 pet, 11. 5. 2007 Naslov: |
|
|
AFAIK (ali nemoj to uzeti kao sluzbeno), ako negdje treba "godina", racuna se kao
[latex]\displaystyle\left\lfloor\frac{\rm{ECTS}}{60}\right\rfloor[/latex],
dakle upravo kako si cula. :D
No, recimo da padnes LA2, ali skupis 120 bodova: bit ces "treca" godina, ali s nepolozenim ispitom s prve. :-s Onda ces to dati i nagodinu ces biti "treca", ali s nepolozenim ispitom s druge (sljedbenik LA2). :? I, kad to das, ostaje ti jos godinu dana guljenja sljedbenika od sljedbenika od LA2. :( Dakle, [b]kao[/b] da padas, jer neces moci odjednom ocistiti zaostatke. :sigh:
[color=green][b]Disc lamer:[/b] Ovo je [u][b]MOJA INTERPRETACIJA[/b][/u] svega sto sam (na)cuo i ona ne mora biti u korelaciji sa stvarnoscu :!: Prava adresa za ovo je prodekan(ica) za nastavu.[/color] :)
AFAIK (ali nemoj to uzeti kao sluzbeno), ako negdje treba "godina", racuna se kao
,
dakle upravo kako si cula.
No, recimo da padnes LA2, ali skupis 120 bodova: bit ces "treca" godina, ali s nepolozenim ispitom s prve. Onda ces to dati i nagodinu ces biti "treca", ali s nepolozenim ispitom s druge (sljedbenik LA2). I, kad to das, ostaje ti jos godinu dana guljenja sljedbenika od sljedbenika od LA2. Dakle, kao da padas, jer neces moci odjednom ocistiti zaostatke.
Disc lamer: Ovo je MOJA INTERPRETACIJA svega sto sam (na)cuo i ona ne mora biti u korelaciji sa stvarnoscu Prava adresa za ovo je prodekan(ica) za nastavu.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
Martinab Moderator

|
|
[Vrh] |
|
mladac Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 8:53 pet, 11. 5. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]AFAIK (ali nemoj to uzeti kao sluzbeno), ako negdje treba "godina", racuna se kao
[latex]\displaystyle\left\lfloor\frac{\rm{ECTS}}{60}\right\rfloor[/latex],
dakle upravo kako si cula. :D
No, recimo da padnes LA2, ali skupis 120 bodova: bit ces "treca" godina, ali s nepolozenim ispitom s prve. :-s Onda ces to dati i nagodinu ces biti "treca", ali s nepolozenim ispitom s druge (sljedbenik LA2). :? I, kad to das, ostaje ti jos godinu dana guljenja sljedbenika od sljedbenika od LA2. :( Dakle, [b]kao[/b] da padas, jer neces moci odjednom ocistiti zaostatke. :sigh:
[color=green][b]Disc lamer:[/b] Ovo je [u][b]MOJA INTERPRETACIJA[/b][/u] svega sto sam (na)cuo i ona ne mora biti u korelaciji sa stvarnoscu :!: Prava adresa za ovo je prodekan(ica) za nastavu.[/color] :)[/quote]
pa od prodekanice je i krenulo.
što se tiče ovih sljedbenika, kužim ja sve to i znam da će zaostataka uvijek biti i to zapravo nije moje pitanje. očito sam ga krivo postavila. mene zanima to reguliranje "pada" i "prolaza" s tih 60skupljenih bodova tj da li ću s sada 75 bodova tj 92 moći ostat na teret ministarstva ili ne (za sad imam 75 položenih, ovi a na kraju ljetnog još do 92 bez linearne)
ne palniram past, ali ima dosta ljudi koji su u toj situaciji, a kruže zakve priče da ako imaš 60 bodova bez obzira s koje godine su predmeti da je to prolaz, tj ostanak na teretu ministarstva pa da pitam :D
vsego (napisa): | AFAIK (ali nemoj to uzeti kao sluzbeno), ako negdje treba "godina", racuna se kao
,
dakle upravo kako si cula.
No, recimo da padnes LA2, ali skupis 120 bodova: bit ces "treca" godina, ali s nepolozenim ispitom s prve. Onda ces to dati i nagodinu ces biti "treca", ali s nepolozenim ispitom s druge (sljedbenik LA2). I, kad to das, ostaje ti jos godinu dana guljenja sljedbenika od sljedbenika od LA2. Dakle, kao da padas, jer neces moci odjednom ocistiti zaostatke.
Disc lamer: Ovo je MOJA INTERPRETACIJA svega sto sam (na)cuo i ona ne mora biti u korelaciji sa stvarnoscu Prava adresa za ovo je prodekan(ica) za nastavu.  |
pa od prodekanice je i krenulo.
što se tiče ovih sljedbenika, kužim ja sve to i znam da će zaostataka uvijek biti i to zapravo nije moje pitanje. očito sam ga krivo postavila. mene zanima to reguliranje "pada" i "prolaza" s tih 60skupljenih bodova tj da li ću s sada 75 bodova tj 92 moći ostat na teret ministarstva ili ne (za sad imam 75 položenih, ovi a na kraju ljetnog još do 92 bez linearne)
ne palniram past, ali ima dosta ljudi koji su u toj situaciji, a kruže zakve priče da ako imaš 60 bodova bez obzira s koje godine su predmeti da je to prolaz, tj ostanak na teretu ministarstva pa da pitam
_________________ potpis
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
Postano: 10:06 pet, 11. 5. 2007 Naslov: |
|
|
Cijela ta prica "na teret MZOS" vs. "uz placanje" ne uklapa se nikako u Bolonjsku shemu. Postoji jedan jako dobar prijedlog o kojem se trenutno raspravlja na Sveucilistu, a to je da prvi upis kolegija bude svima besplatan, a ponavljanje se placa neki fiksni iznos po ECTS bodu. O tome bi Senat trebao donijeti odluku do srpnja ([url=http://rektorat.unizg.hr/fileadmin/rektorat/dokumenti/novosti2007/Odluka_Senata_o_upisnim_kvotama_0708.pdf]klik[/url], tocka 4). Naravno, moguce je da donese neku drugu odluku koja ce opet implicitno ili eksplicitno ukljucivati prolaz ili pad godine, pa cemo ostati u istom sosu.
Cijela ta prica "na teret MZOS" vs. "uz placanje" ne uklapa se nikako u Bolonjsku shemu. Postoji jedan jako dobar prijedlog o kojem se trenutno raspravlja na Sveucilistu, a to je da prvi upis kolegija bude svima besplatan, a ponavljanje se placa neki fiksni iznos po ECTS bodu. O tome bi Senat trebao donijeti odluku do srpnja (klik, tocka 4). Naravno, moguce je da donese neku drugu odluku koja ce opet implicitno ili eksplicitno ukljucivati prolaz ili pad godine, pa cemo ostati u istom sosu.
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 11:07 pet, 11. 5. 2007 Naslov: |
|
|
Krcko je u pravu da bi tako [b]trebalo biti[/b] i ovaj fakultet to pokusava provesti. 8) No, realnost je drugacija i mnoge institucije jos uvijek zive u terminima "polozenih godina". :? U takvim prilikama navodno pribjegavamo navedenom pravilu (60 ECTS = 1 "godina"). ;)
@mladac: s 92 boda si "druga godina", dakle "prolazis" (ako si sada "prva", tj. prilikom upisa si imala manje od 60). :)
Krcko je u pravu da bi tako trebalo biti i ovaj fakultet to pokusava provesti. No, realnost je drugacija i mnoge institucije jos uvijek zive u terminima "polozenih godina". U takvim prilikama navodno pribjegavamo navedenom pravilu (60 ECTS = 1 "godina").
@mladac: s 92 boda si "druga godina", dakle "prolazis" (ako si sada "prva", tj. prilikom upisa si imala manje od 60).
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
|