Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
grasshopper Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
bnikola Mali od Foruma (Administrator)

Spol: 
|
Postano: 7:38 čet, 31. 5. 2007 Naslov: |
|
|
Vratit cu se na ono da macke nisu ciste. Ciste su onoliko koliko se vlasnik brine. Ako se vlasnik pobrinuo da nemaju parazita (buhe, gliste i sl.) onda je i macka cista.
Macka provodi dobar dio vremena u samoodrzavanju i ciscenju, a posebno nakon hranjenja. Ako se ne varam, to je ostatak iz divljine kada je morala ocistiti sa sebe sve mirise kako bi lakse mogla uhvatiti novi plijen.
Vratit cu se na ono da macke nisu ciste. Ciste su onoliko koliko se vlasnik brine. Ako se vlasnik pobrinuo da nemaju parazita (buhe, gliste i sl.) onda je i macka cista.
Macka provodi dobar dio vremena u samoodrzavanju i ciscenju, a posebno nakon hranjenja. Ako se ne varam, to je ostatak iz divljine kada je morala ocistiti sa sebe sve mirise kako bi lakse mogla uhvatiti novi plijen.
_________________ Život je lijep , tako kažu.. .
|
|
[Vrh] |
|
c_l Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
SickJedi Moderator

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
tihana Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 9:14 čet, 31. 5. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="luce"]jer zivotinja ne moze apriori razlikovati sto je dobro i lose, a ne mozes joj to ni objasnit.[/quote]
psi mogu 8)
[quote] Takodjer ne vidim zasto bi ti zivotinja morala doci ako je zoves, i zasto je ako ne dodje "losa". Zivotinje ne postoje zato da bi tebe slusale i uveseljavale ti zivot (iako to svojim postojanjem mogu cinit).[/quote]
ajoj, pa slažem se ali samo kažem da su meni psi zato puuuno draži - jer su, po meni, oni pravi prijatelji a ne mačke
[quote]I pas s repom medju nogama nije ljut, vec tako pokazuje podloznost. Upravo ono zbog cega mi psi bas i nisu omiljeni.
[/quote]
a da zoveš mačku i u ruci/zdjelici imaš njem omiljen wiskas ona ne bi došla :?:
[quote] Mislim da puno o karakteru neke osobe govori to koje zivotinje voli, a koje bas ne :wink:
[quote="sorrow"] sta bi znacilo da san ja, koji puno vise voli pase, kakva osoba?[/quote] [/quote]
ja mislim da osobe koje više vole pse više naginju obitelji, stabilnosti a one koje vole mačke nakakvoj avanturi i više vole tj snalaze se u nepoznatom
naravno, to je samo [u]moje mišljenje[/u] steknuto na gledanjem svoje okoline :D
luce (napisa): | jer zivotinja ne moze apriori razlikovati sto je dobro i lose, a ne mozes joj to ni objasnit. |
psi mogu
Citat: | Takodjer ne vidim zasto bi ti zivotinja morala doci ako je zoves, i zasto je ako ne dodje "losa". Zivotinje ne postoje zato da bi tebe slusale i uveseljavale ti zivot (iako to svojim postojanjem mogu cinit). |
ajoj, pa slažem se ali samo kažem da su meni psi zato puuuno draži - jer su, po meni, oni pravi prijatelji a ne mačke
Citat: | I pas s repom medju nogama nije ljut, vec tako pokazuje podloznost. Upravo ono zbog cega mi psi bas i nisu omiljeni.
|
a da zoveš mačku i u ruci/zdjelici imaš njem omiljen wiskas ona ne bi došla
Citat: | Mislim da puno o karakteru neke osobe govori to koje zivotinje voli, a koje bas ne
sorrow (napisa): | sta bi znacilo da san ja, koji puno vise voli pase, kakva osoba? | |
ja mislim da osobe koje više vole pse više naginju obitelji, stabilnosti a one koje vole mačke nakakvoj avanturi i više vole tj snalaze se u nepoznatom
naravno, to je samo moje mišljenje steknuto na gledanjem svoje okoline
_________________ I aim to misbehave
|
|
[Vrh] |
|
Christina Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
tihana Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
c_l Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
sunny Forumaš(ica)

|
Postano: 11:18 čet, 31. 5. 2007 Naslov: |
|
|
Jao Tihana, peso ti je presladak :)
Imala sam psa i macku i mogu reci da mi je macka bila puno draza, zato sto macka nije raznosila patike po dvoristu i nije lajala kad god bi netko dosao i nije skakala na ljude i nije bilo da cim izades iz kuce ona pocne skakati na tebe 8) i volila je samo mene i bila je samostalna(obozavala je loviti miseve i ptice, tj. vise je volila pobrinut se sama za svoju hranu nego da ju netko hrani) i bla bla :) ... dok pas... pa mislim i ja uzasno mrzim kad dodem kod nekog, a njegov pas pocne lajat na mene ili me pocne tamo napastovati. Macka ti dode, mota ti se oko noge, kratko, kad joj dojadis ode i to je to. Volila sam ja i mackicu i peseka i plakala sam kad su mi oboje otisli ali....
Volim ja sve zivotinje, ali su mi macke po karakteru i po svemu puno bolje.
Jao Tihana, peso ti je presladak
Imala sam psa i macku i mogu reci da mi je macka bila puno draza, zato sto macka nije raznosila patike po dvoristu i nije lajala kad god bi netko dosao i nije skakala na ljude i nije bilo da cim izades iz kuce ona pocne skakati na tebe i volila je samo mene i bila je samostalna(obozavala je loviti miseve i ptice, tj. vise je volila pobrinut se sama za svoju hranu nego da ju netko hrani) i bla bla ... dok pas... pa mislim i ja uzasno mrzim kad dodem kod nekog, a njegov pas pocne lajat na mene ili me pocne tamo napastovati. Macka ti dode, mota ti se oko noge, kratko, kad joj dojadis ode i to je to. Volila sam ja i mackicu i peseka i plakala sam kad su mi oboje otisli ali....
Volim ja sve zivotinje, ali su mi macke po karakteru i po svemu puno bolje.
|
|
[Vrh] |
|
koryanshea Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
dvičak Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 11:30 čet, 31. 5. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="tihana"]ja mislim da osobe koje više vole pse više naginju obitelji, stabilnosti a one koje vole mačke nakakvoj avanturi i više vole tj snalaze se u nepoznatom
naravno, to je samo [u]moje mišljenje[/u] steknuto na gledanjem svoje okoline :D[/quote]
a što je sa osobama koje vole papagaje, ribice, zamorce,...
i oni su kućni ljubimci (mislim na papagaje, ribice, zamorce,...)
tihana (napisa): | ja mislim da osobe koje više vole pse više naginju obitelji, stabilnosti a one koje vole mačke nakakvoj avanturi i više vole tj snalaze se u nepoznatom
naravno, to je samo moje mišljenje steknuto na gledanjem svoje okoline  |
a što je sa osobama koje vole papagaje, ribice, zamorce,...
i oni su kućni ljubimci (mislim na papagaje, ribice, zamorce,...)
_________________ potpis
|
|
[Vrh] |
|
luce Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
koryanshea Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 12:31 čet, 31. 5. 2007 Naslov: |
|
|
P.S. sto se tice buke po noci i kopanja po smecu, ako ti macke smetaju cijelu noc, onda ti vjerojatno smetaju i ptice koje su zbog svjetlosnog zagadjenja jako zbunjene pa se cijelu noc vesele zori (jadne :( ) :)
ne znam, meni to ne smeta, ne zato sto spavam ko klada - mene isto cesto, kad sam doma u splitu, probude macke po noci - nego zato sto dozvoljavam da macke imaju svoj vlastiti zivotni ritam
a kopanje po smecu... sta njima iz smeca mirise? hrana! kad otpatke od jela das mackama odmah, onda su em manje gladne em im manje mirise. ali i tako nam je bilo skroz prirodno kupit neke cvrsce vrece za smece, te iznosit smece samo vecer prije nego smetlari dolaze. isto kao sto je (odgovornom) vlasniku psa pridodno nosit vrecicu kad vodi psa u setnju tako da moze pokupit njegovo govance s puta.
P.S. sto se tice buke po noci i kopanja po smecu, ako ti macke smetaju cijelu noc, onda ti vjerojatno smetaju i ptice koje su zbog svjetlosnog zagadjenja jako zbunjene pa se cijelu noc vesele zori (jadne )
ne znam, meni to ne smeta, ne zato sto spavam ko klada - mene isto cesto, kad sam doma u splitu, probude macke po noci - nego zato sto dozvoljavam da macke imaju svoj vlastiti zivotni ritam
a kopanje po smecu... sta njima iz smeca mirise? hrana! kad otpatke od jela das mackama odmah, onda su em manje gladne em im manje mirise. ali i tako nam je bilo skroz prirodno kupit neke cvrsce vrece za smece, te iznosit smece samo vecer prije nego smetlari dolaze. isto kao sto je (odgovornom) vlasniku psa pridodno nosit vrecicu kad vodi psa u setnju tako da moze pokupit njegovo govance s puta.
_________________  "Download the files to a non-networked, firewalled computer."
- Dr. Elizabeth Weir
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
Postano: 12:37 čet, 31. 5. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="luce"]Macke su zivotinje koje vec stoljecima zive s ljudima, a to se i primjeti.[/quote]
Tisucljecima. Egipcani su drzali macke. [url=http://news.nationalgeographic.com/news/2004/04/0408_040408_oldestpetcat.html]Ovdje[/url] pise da su otkrivene domace macke stare 9500 godina.
@Sorrow: najcesca bolest koja se dobiva od macaka je [url=http://en.wikipedia.org/wiki/Toxoplasma]toksoplasmoza[/url]. Radi se o parazitu koji zivi u mozgu. Ne zvuci bas zabavno, ali u principu je bezopasno osim u trudnoci. Jos jedan pokazatelj da ljudi i macke zive skupa vec jako jako dugo.
[quote="tihana"]i ja volim manje-više sve životinje paa tako i mačke, ali niti približno kao pse
općenito mi se kod psa jaaako sviđa da kada ga pozoveš on dođe. mačke to ne rade (osim kada im govoriš: micmicmic, dođi papati.....)[/quote]
Pa zato i jesu cool (za razliku od pasa). Kad pozoves psa, on dodje, mase repom i veselo slini :drooljump:
Macku smijes pogladiti ako je ona raspolozena :verycool: :maca2: :verycool:
luce (napisa): | Macke su zivotinje koje vec stoljecima zive s ljudima, a to se i primjeti. |
Tisucljecima. Egipcani su drzali macke. Ovdje pise da su otkrivene domace macke stare 9500 godina.
@Sorrow: najcesca bolest koja se dobiva od macaka je toksoplasmoza. Radi se o parazitu koji zivi u mozgu. Ne zvuci bas zabavno, ali u principu je bezopasno osim u trudnoci. Jos jedan pokazatelj da ljudi i macke zive skupa vec jako jako dugo.
tihana (napisa): | i ja volim manje-više sve životinje paa tako i mačke, ali niti približno kao pse
općenito mi se kod psa jaaako sviđa da kada ga pozoveš on dođe. mačke to ne rade (osim kada im govoriš: micmicmic, dođi papati.....) |
Pa zato i jesu cool (za razliku od pasa). Kad pozoves psa, on dodje, mase repom i veselo slini
Macku smijes pogladiti ako je ona raspolozena
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
pecina Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
sorrow Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 14:33 čet, 31. 5. 2007 Naslov: |
|
|
citan sve ovo tu, i ono, totalno mi nabrajate argumente zasto ne volit macke, a ne zasto ih volit ...
no dobro, ja volin pse, neki vole macke, svakome svoje, jelda... :D
citan sve ovo tu, i ono, totalno mi nabrajate argumente zasto ne volit macke, a ne zasto ih volit ...
no dobro, ja volin pse, neki vole macke, svakome svoje, jelda...
[Vrh] |
|
grasshopper Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
tihana Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 15:33 čet, 31. 5. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="sunny"]Jao Tihana, peso ti je presladak :)
[/quote]
[b]bio[/b]
:tuuuga:
[quote="koryanshea"]u svakom slucaju, meni su macke drage jer imaju neke karakteristike koje cijenim na ljudima. ali vi ih bas zbog tih osobina [i]ne volite[/i] [/quote]
tko kaže da je ne volim mačke :?: ti ne voliš pse :?:
@dvičak: nisam rekla da se to odnosi samo na mačke i pse, naprotiv, mislim da se to odnosi na sve životinje :)
[quote="luce"]hm, da.
vjerojatno se zezas....
[/quote]
daj ajde.....pa jel pas može naučiti da ne piški po tepihu :arrow: može
jel može naučiti da dok se jede da ne skače po stolu :arrow: može
znači da ako ga kazniš kada napravi nešto loše on to više neće napraviti :!:
isto tako se mačke mogu dresirati :D
[quote="luce"]
[quote="tihana"]
a da zoveš mačku i u ruci/zdjelici imaš njem omiljen wiskas ona ne bi došla [/quote]
Ne znam kakve to ima veze sa podloznim ponasanjem. Sigurno ne bi dosla sa repom medju nogama.[/quote]
pa ti se zezaš - pa kaj nije onda podložna....dođe zbog hrane...kužiš
i ako ja zovem svog psa s hranom u ruci on neće doći s repom među nogama....kada dođe s repom među nogama znači da zna da je nešto krivo napravio
@koryanshea: ptice mi ne smetaju, one ne raznose smeće po dvorištu. Kod mene doma smetlari dolaze oko 4 ujutro pa ono....ja se tada neću dizati iz kreveta :zzz:
kupili smo novu kantu (200kn :faint: ) i prestale su (toliko) dolaziti :P
@pecina: ovisi o vrsti psa :wink: A što ako mačka provalnika ogrebe? i onda slijedi tužba :(
i kao što je sorrow rekao, ljudi su različiti i svatko ima svoju najdražu životinju :D meni je ful drago kaj vi volite mačke :arrow: više psa za mene :lol:
sunny (napisa): | Jao Tihana, peso ti je presladak
|
bio
koryanshea (napisa): | u svakom slucaju, meni su macke drage jer imaju neke karakteristike koje cijenim na ljudima. ali vi ih bas zbog tih osobina ne volite |
tko kaže da je ne volim mačke ti ne voliš pse
@dvičak: nisam rekla da se to odnosi samo na mačke i pse, naprotiv, mislim da se to odnosi na sve životinje
luce (napisa): | hm, da.
vjerojatno se zezas....
|
daj ajde.....pa jel pas može naučiti da ne piški po tepihu može
jel može naučiti da dok se jede da ne skače po stolu može
znači da ako ga kazniš kada napravi nešto loše on to više neće napraviti
isto tako se mačke mogu dresirati
luce (napisa): |
tihana (napisa): |
a da zoveš mačku i u ruci/zdjelici imaš njem omiljen wiskas ona ne bi došla |
Ne znam kakve to ima veze sa podloznim ponasanjem. Sigurno ne bi dosla sa repom medju nogama. |
pa ti se zezaš - pa kaj nije onda podložna....dođe zbog hrane...kužiš
i ako ja zovem svog psa s hranom u ruci on neće doći s repom među nogama....kada dođe s repom među nogama znači da zna da je nešto krivo napravio
@koryanshea: ptice mi ne smetaju, one ne raznose smeće po dvorištu. Kod mene doma smetlari dolaze oko 4 ujutro pa ono....ja se tada neću dizati iz kreveta
kupili smo novu kantu (200kn ) i prestale su (toliko) dolaziti
@pecina: ovisi o vrsti psa A što ako mačka provalnika ogrebe? i onda slijedi tužba
i kao što je sorrow rekao, ljudi su različiti i svatko ima svoju najdražu životinju meni je ful drago kaj vi volite mačke više psa za mene
_________________ I aim to misbehave
|
|
[Vrh] |
|
luce Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
tihana Forumaš(ica)