Prethodna tema :: Sljedeća tema |
hoces li doci na ovaj sastanak? |
da naravno |
|
28% |
[ 14 ] |
mozda, nastojat cu |
|
38% |
[ 19 ] |
ne, imam drugih obaveza/nedamise |
|
26% |
[ 13 ] |
nisam student ;-) |
|
8% |
[ 4 ] |
|
Ukupno glasova : 50 |
|
Autor/ica |
Poruka |
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 16:53 sri, 6. 6. 2007 Naslov: |
|
|
Cool off, people, nismo stigli. :| Ja sam se tek sada dokopao mreze, a valjda niti drugi nisu stigli. :? I tako tvrdite da smo svi mi zlikovci koji ne vole studente, pa sto se onda cudite kad kasne izvjestaji koje vam nismo duzni podnositi? =:PPPP
Dakle, nije bilo nista revolucionarno, prijedlozi VVS-a su potvrdjeni i zapravo sve vec znate:
- odredjeni su termini upisa u visu godinu (s datumima koje je vec Nesi napisala)
- usvojen je Pravilnik o stegovnoj odgovornosti (bit ce uskoro objavljen)
- uvjeti za upis 4. godine su kako je Nesi napisala (pricam napamet, ali [b]mislim[/b] da je cista prva i 35 u aktualnoj ak.god. za inzenjere i 30 za profesore; bez dodatnih uvjeta na drugu i/ili trecu godinu)
- iz cjenika Referade je maknuta molba za upis onih kolegija na koje Bolonjci imaju pravo (sljedbenici polozenih kolegija)
- popravni kolokviji su u 9. mjesecu ("referendum" nije dosao do clanova Vijeca)
Naglaseno je da popravne u 9. mjesecu imaju oni kolegiji koji imaju popravne, te je bio podsjetnik da nigdje nije [i]a priori[/i] receno da kolokviji postoje i da ih je netko duzan drzati. :) Dakle, ono sto sam ja pisao kad sam zadnji put ispao zlikovac... :P
Nesi je trazila (i dobila) da studenti mogu dobiti na uvid [b]radnu[/b] verziju izmijenjenog stabla prethodnika i to bi za koji dan (kad file dodje do nje) trebalo osvanuti na studentskom webu; konacna odluka o tome ce ici na iducoj sjednici, pocetkom srpnja, ali i radna verzija bi vam trebala pomoci u planiranju ispita koje mislite izaci. :)
Ako sam nesto zaboravio, valjda ce vam prenijeti vasi predstavnici. :g:
P.S. Zanimljivo da Dekan nije spominjao nikakve uvjete na cistu drugu godinu (za predbolonjce koji upisuju cetvrtu)... toliko o tracevima. :P
Cool off, people, nismo stigli. Ja sam se tek sada dokopao mreze, a valjda niti drugi nisu stigli. I tako tvrdite da smo svi mi zlikovci koji ne vole studente, pa sto se onda cudite kad kasne izvjestaji koje vam nismo duzni podnositi?
Dakle, nije bilo nista revolucionarno, prijedlozi VVS-a su potvrdjeni i zapravo sve vec znate:
- odredjeni su termini upisa u visu godinu (s datumima koje je vec Nesi napisala)
- usvojen je Pravilnik o stegovnoj odgovornosti (bit ce uskoro objavljen)
- uvjeti za upis 4. godine su kako je Nesi napisala (pricam napamet, ali mislim da je cista prva i 35 u aktualnoj ak.god. za inzenjere i 30 za profesore; bez dodatnih uvjeta na drugu i/ili trecu godinu)
- iz cjenika Referade je maknuta molba za upis onih kolegija na koje Bolonjci imaju pravo (sljedbenici polozenih kolegija)
- popravni kolokviji su u 9. mjesecu ("referendum" nije dosao do clanova Vijeca)
Naglaseno je da popravne u 9. mjesecu imaju oni kolegiji koji imaju popravne, te je bio podsjetnik da nigdje nije a priori receno da kolokviji postoje i da ih je netko duzan drzati. Dakle, ono sto sam ja pisao kad sam zadnji put ispao zlikovac...
Nesi je trazila (i dobila) da studenti mogu dobiti na uvid radnu verziju izmijenjenog stabla prethodnika i to bi za koji dan (kad file dodje do nje) trebalo osvanuti na studentskom webu; konacna odluka o tome ce ici na iducoj sjednici, pocetkom srpnja, ali i radna verzija bi vam trebala pomoci u planiranju ispita koje mislite izaci.
Ako sam nesto zaboravio, valjda ce vam prenijeti vasi predstavnici.
P.S. Zanimljivo da Dekan nije spominjao nikakve uvjete na cistu drugu godinu (za predbolonjce koji upisuju cetvrtu)... toliko o tracevima.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
Zadnja promjena: vsego; 13:40 čet, 7. 6. 2007; ukupno mijenjano 1 put.
|
|
[Vrh] |
|
koryanshea Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
D4rk0 Forumaš(ica)
Spol:
Lokacija: Nitko ne zna... Ziher mi je dobro di god da jesam ;)
|
|
[Vrh] |
|
Grga Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Sedma Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
filipnet Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Perosito Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
pecina Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo
|
|
[Vrh] |
|
kristina Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
hana Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 11:32 čet, 7. 6. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="hana"]Pa mislim da bi krajnji rok za položit sve ispite na apsolventskoj godini ne bi bilo fer skraćivat jer smo mi još uvijek stari smjerovi... :cry:[/quote]
Nema veze sto vi mislite (jer je stvar odredjena Zakonom) niti je rijec o skracivanju - dobit cete dvije godine apsolventskog, sto ne bi nuzno svi od vas imali (tj. imali bi, ali bi neki morali placati):
[quote="[url=http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2003/1742.htm]Zakon o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju[/url]"]Visoko učilište može ograničiti trajanje prava na završetak studija prema stavku 2. ovoga članka na određeni broj godina, ali ne na manji broj godina od onoga koji je studentu ostalo do završetka studija prema programu prema kojemu je započeo studij uvećan za dvije godine.[/quote]
Dakle, rok je: koliko ste imali do kraja u trenutku kad je Bolonja pocela, plus dvije godine. 8) U praksi, [b]mislim[/b] da ce se postaviti jedinstvena granica za sve: jos 3 godine (sto je maksimum po svim predbolonjcima). :) Ergo, treba diplomirati u ak. godini 2009/2010. (ako nisam nista promasio; [color=red]ovo [b]NIJE[/b] sluzbeni stav Fakulteta[/color], nego moja interpretacija onoga sto o tom pitanju znam). :)
Da, znam da pise da "visoko učilište [b]može[/b] ograničiti trajanje prava...", ali - zbog ogranicenih kapaciteta - vjerujem da ce Fakultet to pravo i iskoristiti. :) No, tri godine je nekima bilo dovoljno za odraditi cijeli studij; vama bi trebalo biti dosta za pocistiti zaostatke s nizih godina, rijesiti cetvrtu i odraditi diplomski. ;)
hana (napisa): | Pa mislim da bi krajnji rok za položit sve ispite na apsolventskoj godini ne bi bilo fer skraćivat jer smo mi još uvijek stari smjerovi... |
Nema veze sto vi mislite (jer je stvar odredjena Zakonom) niti je rijec o skracivanju - dobit cete dvije godine apsolventskog, sto ne bi nuzno svi od vas imali (tj. imali bi, ali bi neki morali placati):
Zakon o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju (napisa): | Visoko učilište može ograničiti trajanje prava na završetak studija prema stavku 2. ovoga članka na određeni broj godina, ali ne na manji broj godina od onoga koji je studentu ostalo do završetka studija prema programu prema kojemu je započeo studij uvećan za dvije godine. |
Dakle, rok je: koliko ste imali do kraja u trenutku kad je Bolonja pocela, plus dvije godine. U praksi, mislim da ce se postaviti jedinstvena granica za sve: jos 3 godine (sto je maksimum po svim predbolonjcima). Ergo, treba diplomirati u ak. godini 2009/2010. (ako nisam nista promasio; ovo NIJE sluzbeni stav Fakulteta, nego moja interpretacija onoga sto o tom pitanju znam).
Da, znam da pise da "visoko učilište može ograničiti trajanje prava...", ali - zbog ogranicenih kapaciteta - vjerujem da ce Fakultet to pravo i iskoristiti. No, tri godine je nekima bilo dovoljno za odraditi cijeli studij; vama bi trebalo biti dosta za pocistiti zaostatke s nizih godina, rijesiti cetvrtu i odraditi diplomski.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
fugolina Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
petrich Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
petrich Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
fugolina Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 13:44 čet, 7. 6. 2007 Naslov: |
|
|
Whatta mistaka to maka :!:
[img]http://members.chello.nl/~h.vogels1/images/avatars/80x80/allo/bertorelli01.jpg[/img]
Naravno da (prema "novom" uvjetu) [b]ne treba[/b] 30 ili 35 [b]ECTS[/b]-a kad je rijec o starim studentima; treba 30 ili 35 [b]"starih" bodova[/b] (ovisno je l' rijec o prof. ili inz. smjerovima) :!:
Isprika za gresku; presli mi ECTS u naviku. :oops: Editirah ono gore. :)
@Krcko: Da, zaboravih taj detalj, no ti studenti i dalje ostaju studenti "starih" studija; samo ce kolegije druge godine polagati "bolonjski". :) No, u godinu dana se valjda moze ocistiti druga godina bez ikakvih problema... 8)
Whatta mistaka to maka
Naravno da (prema "novom" uvjetu) ne treba 30 ili 35 ECTS-a kad je rijec o starim studentima; treba 30 ili 35 "starih" bodova (ovisno je l' rijec o prof. ili inz. smjerovima)
Isprika za gresku; presli mi ECTS u naviku. Editirah ono gore.
@Krcko: Da, zaboravih taj detalj, no ti studenti i dalje ostaju studenti "starih" studija; samo ce kolegije druge godine polagati "bolonjski". No, u godinu dana se valjda moze ocistiti druga godina bez ikakvih problema...
|
|
[Vrh] |
|
D4rk0 Forumaš(ica)
Spol:
Lokacija: Nitko ne zna... Ziher mi je dobro di god da jesam ;)
|
|
[Vrh] |
|
|