Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
hopla Forumaš(ica)

|
Postano: 17:41 ned, 14. 12. 2003 Naslov: |
|
|
Steel, sorry sto sam pretjerao, ali pitanja su ti bila kao da si pao s marsa, ne bih reagirao da nisu. Da zbivanja oko VEST-a nisu bas tako nevezana uz stanje u SZZG i na PMF-u prilicno je jasno iz cinjenice da je upravo nas omiljeni Bezjak, koji i dalje djeluje kao predstavnk PMF-a, suradjivao s prilicno destruktivnom grupom studenata VEST-a koji, po nekim tumacenjima, cak imaju i veze sa problemima oko primopredaje prostorija zbog kojih se exVEST-ovci sada gegaju gore na vase brdo.
Vjerujem da imaju pravo koristiti vas fax u skladu s dogovorom UNIST i UNIZG, jer sva su sveucilista ponudila takvu vrstu pomoci (bilo je javno priopcenje Rektorskog zbora na tu temu). Mozda previse trazim kao ocekujem da fakultetski studentski predstavnici budu upoznati s priopcenjima Rektorskog zbora i visokoskolskim zbivanjima u HR? "Obicni" studenti to ne moraju znati, no predstavnici bi morali, po mom skromnom misljenju.
Krcko, forumi su odlicna stvar, i fakultetski web sajt je odlicna stvar, a student.hr dolazi kao nadogradnja tih odlicnih stvari. Postoji 30-ak fakulteta u Zagrebu, valjda 100-200 visokih ucilista u HR, svi bi oni mogli imati svoj forum i web sajt, ali malo tko bi surfao po svima njima. Zato su neki genijalci s FER-a odlucili napravit web sajt s jednostavnim sustavom preko kojeg svatko moze objavit npr. kraci clanak o temi koja se pojavila na njegovom forumu ili novom sadrzaju na njezinim web stranicama. Meni je ta ideja stvarno genijalna i bilo bi mi drago kad bi vise ljudi pocelo na taj nacin dojavljivati sto se zbiva u svim tim mnogobrojnim lokalnim zajednicama. Nemam sad vremena opisivati koliko je to to korisno, pa i vazno u situaciji kad sveucilisna i drzavna studentska scena jedva da postoji. Nije li zabrinjavajuce stanje u kojem se zamalo ukine visoko uciliste, a da o okolnostima nisu upoznati fakultetski studentski predstavnici?! Ako ces prihvatiti takvo stanje, ne treba se cuditi kad Bezjak s dvije pametne uvjeri Skupstinare da nikakve smjene na PMF-u nije bilo.
Zovite to "reklamiranjem" ako hocete, ali mislim u kontekstu maloprije napisanog to nije pravi izraz: svatko tko zeli napisati clanak na student.hr nek pogleda ovaj link: http://www.student.hr/info/join_us.asp :D
Steel, sorry sto sam pretjerao, ali pitanja su ti bila kao da si pao s marsa, ne bih reagirao da nisu. Da zbivanja oko VEST-a nisu bas tako nevezana uz stanje u SZZG i na PMF-u prilicno je jasno iz cinjenice da je upravo nas omiljeni Bezjak, koji i dalje djeluje kao predstavnk PMF-a, suradjivao s prilicno destruktivnom grupom studenata VEST-a koji, po nekim tumacenjima, cak imaju i veze sa problemima oko primopredaje prostorija zbog kojih se exVEST-ovci sada gegaju gore na vase brdo.
Vjerujem da imaju pravo koristiti vas fax u skladu s dogovorom UNIST i UNIZG, jer sva su sveucilista ponudila takvu vrstu pomoci (bilo je javno priopcenje Rektorskog zbora na tu temu). Mozda previse trazim kao ocekujem da fakultetski studentski predstavnici budu upoznati s priopcenjima Rektorskog zbora i visokoskolskim zbivanjima u HR? "Obicni" studenti to ne moraju znati, no predstavnici bi morali, po mom skromnom misljenju.
Krcko, forumi su odlicna stvar, i fakultetski web sajt je odlicna stvar, a student.hr dolazi kao nadogradnja tih odlicnih stvari. Postoji 30-ak fakulteta u Zagrebu, valjda 100-200 visokih ucilista u HR, svi bi oni mogli imati svoj forum i web sajt, ali malo tko bi surfao po svima njima. Zato su neki genijalci s FER-a odlucili napravit web sajt s jednostavnim sustavom preko kojeg svatko moze objavit npr. kraci clanak o temi koja se pojavila na njegovom forumu ili novom sadrzaju na njezinim web stranicama. Meni je ta ideja stvarno genijalna i bilo bi mi drago kad bi vise ljudi pocelo na taj nacin dojavljivati sto se zbiva u svim tim mnogobrojnim lokalnim zajednicama. Nemam sad vremena opisivati koliko je to to korisno, pa i vazno u situaciji kad sveucilisna i drzavna studentska scena jedva da postoji. Nije li zabrinjavajuce stanje u kojem se zamalo ukine visoko uciliste, a da o okolnostima nisu upoznati fakultetski studentski predstavnici?! Ako ces prihvatiti takvo stanje, ne treba se cuditi kad Bezjak s dvije pametne uvjeri Skupstinare da nikakve smjene na PMF-u nije bilo.
Zovite to "reklamiranjem" ako hocete, ali mislim u kontekstu maloprije napisanog to nije pravi izraz: svatko tko zeli napisati clanak na student.hr nek pogleda ovaj link: http://www.student.hr/info/join_us.asp
|
|
[Vrh] |
|
dEAn Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
|
[Vrh] |
|
steelworker Site Admin

Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.
|
Postano: 20:40 ned, 14. 12. 2003 Naslov: Re: INFO za sve PMFovce |
|
|
[quote="dEAn"]Ovo je samo privremeno rješenje i nadamo se da će se sve ubrzo srediti.
Nadam se da sam barem donekle pojasnio situaciju u kojoj su se našli studenti exVESTa, i da ćete (mislim na PMFovce) imati malo strpljenja dok se ne riješi problem sa TEŽom.
pozdrav svima[/quote]
Mislim da mi imamo strpljenja, inače bi se bunili što ste vi ovdje i trazili da odete.
[b]Netko od nas[/b] ([b]matematicara[/b], ne PMF-ovaca, ili mozda da => pogledajte [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=1054]ovdje[/url], al uglavnom ako hoces informirati sve PMF-ovce, onda trebas obici cijeli grad...)
[b]je samo rekao da je primjetio puno vas i pitao kak to.[/b]Pa se je jos netko pozalio na ponasanje nekih od vas u praktikumu. Pa valjda to smijemo.
Mislim da opcenito ljudi (na matematici) nemaju nis protiv da se ovak snadjete dok se vas statut/stanje ne sredi.
Ili imaju?
Ja mislim da ima dva polarizirana stajalista:
1. Jadni studenti, ukinu im veleuciliste i jadni ne mogu zavrsit ono sto su upisali. Ovi kaj su ukinuli to veleuciliste su #%&*!
2. Kaj su se uopce upisivali na tak nekaj. Ljudi se pokusaju upisat na Fakultet (Sveuciliste) i ne uspiju i onda odu na veleuciliste. Veleuciliste ne pruza istu razinu znanja kao sveuciliste. Krivi su ovi koji su otvorili to veleuciliste i onda se pretvaraju da su fakultet, a nisu i varaju ljude koji se upisuju kod njih. Ovi koji su isli otvarat veleuciliste i glumit sveuciliste su #&%*!
Tak nekak otprilike (ispravite me ako grijesim). I kaj vi mislite da je tocno (pitam matematicare)? Ili je istina negdje u sredini?
[size=18][color=darkred][b]Molim lijepo odgovore i komentare na ovo postajte [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=1129]ovdje -> exVEST - kaj vi mislite o tome?[/url][/b][/color][/size]
dEAn (napisa): | Ovo je samo privremeno rješenje i nadamo se da će se sve ubrzo srediti.
Nadam se da sam barem donekle pojasnio situaciju u kojoj su se našli studenti exVESTa, i da ćete (mislim na PMFovce) imati malo strpljenja dok se ne riješi problem sa TEŽom.
pozdrav svima |
Mislim da mi imamo strpljenja, inače bi se bunili što ste vi ovdje i trazili da odete.
Netko od nas (matematicara, ne PMF-ovaca, ili mozda da ⇒ pogledajte ovdje, al uglavnom ako hoces informirati sve PMF-ovce, onda trebas obici cijeli grad...)
je samo rekao da je primjetio puno vas i pitao kak to.Pa se je jos netko pozalio na ponasanje nekih od vas u praktikumu. Pa valjda to smijemo.
Mislim da opcenito ljudi (na matematici) nemaju nis protiv da se ovak snadjete dok se vas statut/stanje ne sredi.
Ili imaju?
Ja mislim da ima dva polarizirana stajalista:
1. Jadni studenti, ukinu im veleuciliste i jadni ne mogu zavrsit ono sto su upisali. Ovi kaj su ukinuli to veleuciliste su #%&*!
2. Kaj su se uopce upisivali na tak nekaj. Ljudi se pokusaju upisat na Fakultet (Sveuciliste) i ne uspiju i onda odu na veleuciliste. Veleuciliste ne pruza istu razinu znanja kao sveuciliste. Krivi su ovi koji su otvorili to veleuciliste i onda se pretvaraju da su fakultet, a nisu i varaju ljude koji se upisuju kod njih. Ovi koji su isli otvarat veleuciliste i glumit sveuciliste su #&%*!
Tak nekak otprilike (ispravite me ako grijesim). I kaj vi mislite da je tocno (pitam matematicare)? Ili je istina negdje u sredini?
Molim lijepo odgovore i komentare na ovo postajte ovdje → exVEST - kaj vi mislite o tome?
_________________ I live like this 'cause I like it
And I've seen too much to pretend
You can't ignore the beauty in the things that you love
Like you can't stand the hatred and the lies
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 21:33 ned, 14. 12. 2003 Naslov: |
|
|
Uffff... Jeste se raspisali... :?
1. Hopla: Ima nesto u onome sto je Krcko rekao o variranju izmedju foruma i news portala. Ja rado odem na www.student.hr kad me [b]nesto konkretno[/b] zanima. Na zalost, snalazenje je tesko ako vijest nije aktualna... :( A problem surdanika imas na svim volonterskim sajtovima... :(
2. VESTovci u nasim prostorijama (koje su takodjer, o ironije, [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?p=8098#8098]predmet spora PMF i PMF-MO[/url] :shock: :lol:)... Mislim da je to prvenstveno ljaga na [b]nasem faxu[/b] jer [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=919]nema dovoljno prostora za nase studente[/url], a iznajmljuju se prostori "vanjskima". :?
3. Ponasanje VESTovaca u Praktikumima (a i drugdje) ide na dusu bas tim individuama, kakvih ima i medju matematicarima; ne generalno na dusu svim VESTovcima...
4. Newsi... Zato i postoji Forum, jer neki ovdje ne vole newse... Forumi su shareni i moderirani... 8)
Uffff... Jeste se raspisali...
1. Hopla: Ima nesto u onome sto je Krcko rekao o variranju izmedju foruma i news portala. Ja rado odem na www.student.hr kad me nesto konkretno zanima. Na zalost, snalazenje je tesko ako vijest nije aktualna... A problem surdanika imas na svim volonterskim sajtovima...
2. VESTovci u nasim prostorijama (koje su takodjer, o ironije, predmet spora PMF i PMF-MO )... Mislim da je to prvenstveno ljaga na nasem faxu jer nema dovoljno prostora za nase studente, a iznajmljuju se prostori "vanjskima".
3. Ponasanje VESTovaca u Praktikumima (a i drugdje) ide na dusu bas tim individuama, kakvih ima i medju matematicarima; ne generalno na dusu svim VESTovcima...
4. Newsi... Zato i postoji Forum, jer neki ovdje ne vole newse... Forumi su shareni i moderirani...
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
Postano: 1:28 pon, 15. 12. 2003 Naslov: |
|
|
[quote="hopla"]Gle, na sva pitanja je mogao naci odgovore. grrrr.[/quote]
mozda je mogao naci odgovore, ali konkretno, i ja sam probala naci neku zakljucnu rijec, nesto sumirano, a ne hrpetinu linkova, javascripa i popupova, pa mi nije uspjelo
ako je lijepo pitao, mogao si mu ili ukratko napisati ili dati konkretne linkove
dosao si na Forum, usao si u raspravu, korektno je odgovoriti na pitanje ako je vec postavljeno :)
inace, mislim da je Steela zbunila cinjenica sto ocito VEST veze u Split i nije mu palo na pamet da VEST ima i zagrebacku podruznicu :)
btw, koji smjerovi VESTa su kod nas na brdu?
i btw, ono sto napisah, a odnosi se na nas fax..... nije mi se svidjelo kad sam vidjela da se prostorije na nasem faxu (znate sto mislim) iznajmljuju, a nama se govori kako nema slobodnih termina i prostorija za nas (sjecate se sve galame oko sjedenja prva dva mjeseca.... e pa to do danas nije rjeseno, iako je pitanje bilo odmah na prvoj sjednici i obecano je da ce se nesto napraviti)
i zato mi je krivo
drago mi je sto su ustupili prostorije
no onda su mogli to i ustupiti for free
kad ih vec nama nedaju.....
btw tnx dEAn na objasnjenju, sad je malo bistrije
hopla (napisa): | Gle, na sva pitanja je mogao naci odgovore. grrrr. |
mozda je mogao naci odgovore, ali konkretno, i ja sam probala naci neku zakljucnu rijec, nesto sumirano, a ne hrpetinu linkova, javascripa i popupova, pa mi nije uspjelo
ako je lijepo pitao, mogao si mu ili ukratko napisati ili dati konkretne linkove
dosao si na Forum, usao si u raspravu, korektno je odgovoriti na pitanje ako je vec postavljeno
inace, mislim da je Steela zbunila cinjenica sto ocito VEST veze u Split i nije mu palo na pamet da VEST ima i zagrebacku podruznicu
btw, koji smjerovi VESTa su kod nas na brdu?
i btw, ono sto napisah, a odnosi se na nas fax..... nije mi se svidjelo kad sam vidjela da se prostorije na nasem faxu (znate sto mislim) iznajmljuju, a nama se govori kako nema slobodnih termina i prostorija za nas (sjecate se sve galame oko sjedenja prva dva mjeseca.... e pa to do danas nije rjeseno, iako je pitanje bilo odmah na prvoj sjednici i obecano je da ce se nesto napraviti)
i zato mi je krivo
drago mi je sto su ustupili prostorije
no onda su mogli to i ustupiti for free
kad ih vec nama nedaju.....
btw tnx dEAn na objasnjenju, sad je malo bistrije
_________________ It's not who you love. It's how.
|
|
[Vrh] |
|
hopla Forumaš(ica)

|
Postano: 2:14 pon, 15. 12. 2003 Naslov: |
|
|
[quote="Nesi"][quote="hopla"]Gle, na sva pitanja je mogao naci odgovore. grrrr.[/quote]
dosao si na Forum, usao si u raspravu, korektno je odgovoriti na pitanje ako je vec postavljeno :)
[/quote]
Sumarnih tekstova, osvrta, eseja jednostavno - nema. Sad je izasao papirnati "Studentski magazin" i falilo im je tekstova o studentskim temama(?!). Na prste mozes izbrojati takve, bilo gdje objavljene zadnjih godina. Primjedba apsolutno stoji, slazem se. Al me se ne dotikavle jer sam svoj "posao" zamislio upravo kao prikupljanje i sirenje linkova, bez novinarskih primjesa. Najradije ne bih ni pisao *clanke*, ali takav je format na student.hr; isto vrijedi i za program(er)sku podlogu, i meni laiku u tim stvarima je drazi php - u oba slucaja radi se prilagodbi postojecem formatu. A on je takav da, ako posvetis odredjeno vrijeme redovitom pracenju tih stranica, mozes na jednom mjestu dobiti kvalitetan i iscrpan pristup informacijama (najbolji u HR, glupo je da ja to govorim ali ne znam za drugi izvor informacija koji bi bio bolji u tom smislu).
Steelova pitanja su me zapravo sokirala, pa sam zaboravio do kraja odgovorit na nih ;) a iskreno, ne znam odakle bih poceo s takvim pitanjima. Nije to zbog toga sto Steel nije pratio student.hr, jer VEST je bio top tema u svim medijima, doslovno na naslovnicama, a kao sto sam rekao ocekujem da studenti predstavnici prate sto se zbiva i izvan njihovih fakulteta. Znam da je korektno odgovorit na pitanje, ali valjda je dozvoljeno sokirat se :D
Evo, sad sam postavio kronologiju clanaka o VEST-u na http://www.student.hr/skripte/srv.asp?svc_id=60 i sasvim mi je jasno da ce nezainteresirani studos u najboljem slucaju procitati naslove, ali oni koji se bave "studentskim aktivizmom" morali bi detaljnije poznavati sadrzaj. A to znaci posvetiti odredjeno vrijeme proucavanju svih dostupnih informacija iz razlicitih izvora, a ne samo dvije-tri prepricane verzije. To su, u krajnjoj liniji, samo linkovi o zbivanjima koje bi morali poznavati, a ako znaju i bez njih, super.
Clanak koji najavljuje kronologiju moze biti donekle prosiren nekim sumarnim tekstom, pa evo pozivam exVEST-ovce ili PMF-ovce da ga napisu :D
Nesi (napisa): | hopla (napisa): | Gle, na sva pitanja je mogao naci odgovore. grrrr. |
dosao si na Forum, usao si u raspravu, korektno je odgovoriti na pitanje ako je vec postavljeno
|
Sumarnih tekstova, osvrta, eseja jednostavno - nema. Sad je izasao papirnati "Studentski magazin" i falilo im je tekstova o studentskim temama(?!). Na prste mozes izbrojati takve, bilo gdje objavljene zadnjih godina. Primjedba apsolutno stoji, slazem se. Al me se ne dotikavle jer sam svoj "posao" zamislio upravo kao prikupljanje i sirenje linkova, bez novinarskih primjesa. Najradije ne bih ni pisao *clanke*, ali takav je format na student.hr; isto vrijedi i za program(er)sku podlogu, i meni laiku u tim stvarima je drazi php - u oba slucaja radi se prilagodbi postojecem formatu. A on je takav da, ako posvetis odredjeno vrijeme redovitom pracenju tih stranica, mozes na jednom mjestu dobiti kvalitetan i iscrpan pristup informacijama (najbolji u HR, glupo je da ja to govorim ali ne znam za drugi izvor informacija koji bi bio bolji u tom smislu).
Steelova pitanja su me zapravo sokirala, pa sam zaboravio do kraja odgovorit na nih a iskreno, ne znam odakle bih poceo s takvim pitanjima. Nije to zbog toga sto Steel nije pratio student.hr, jer VEST je bio top tema u svim medijima, doslovno na naslovnicama, a kao sto sam rekao ocekujem da studenti predstavnici prate sto se zbiva i izvan njihovih fakulteta. Znam da je korektno odgovorit na pitanje, ali valjda je dozvoljeno sokirat se
Evo, sad sam postavio kronologiju clanaka o VEST-u na http://www.student.hr/skripte/srv.asp?svc_id=60 i sasvim mi je jasno da ce nezainteresirani studos u najboljem slucaju procitati naslove, ali oni koji se bave "studentskim aktivizmom" morali bi detaljnije poznavati sadrzaj. A to znaci posvetiti odredjeno vrijeme proucavanju svih dostupnih informacija iz razlicitih izvora, a ne samo dvije-tri prepricane verzije. To su, u krajnjoj liniji, samo linkovi o zbivanjima koje bi morali poznavati, a ako znaju i bez njih, super.
Clanak koji najavljuje kronologiju moze biti donekle prosiren nekim sumarnim tekstom, pa evo pozivam exVEST-ovce ili PMF-ovce da ga napisu
|
|
[Vrh] |
|
|