Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
punio4 Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Marko Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 23:21 sri, 11. 7. 2007 Naslov: Ko kaže da foobar nije program za linux? |
|
|
Za sve koji su naviknuti na foobar, slika u attachmentu govori sve.
Inače za te windows programe postoji nekoliko programa pomoću kojih se oni mogu pokretati na linuxu, jedan je Wine.
Za sve koji su naviknuti na foobar, slika u attachmentu govori sve.
Inače za te windows programe postoji nekoliko programa pomoću kojih se oni mogu pokretati na linuxu, jedan je Wine.
_________________ Iljo
Description: |
|
Filesize: |
229.33 KB |
Viewed: |
171 Time(s) |
|
|
|
[Vrh] |
|
punio4 Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 10:18 ned, 21. 10. 2007 Naslov: |
|
|
Eto, da ne otvaram novi topic...
Igram se malo sad sa Ubuntuom 7.10, i stvar koja me jako smeta je zvuk u linuxu.
Naime, zvuk ima delay kod play/pause, često pucketa, sviranje mp3-ca zauzima 20% cpu-a, a kad treba mixat zvukove, recimo kad stigne poruka u pidginu dok svira mp3-ca u pozadini... ha prođe ponekad i 5 sekundi dok on ne playa "new message". A i zvuk pucketa onda...
Mogu popravit situaciju tako da instaliram nvidijine soundstorm drivere (oss) iz 2001, al skoro svaku stvar onda moram ručno rekonfigurirat ili rekompajlirat da koristi OSS. Previše zezancije.
No čak u windowsima, kad koristim AC97 drivere realtekove, zvuk ne šteka.
U čemu je problem, i zašto je ALSA tako... ha loša?
Eto, da ne otvaram novi topic...
Igram se malo sad sa Ubuntuom 7.10, i stvar koja me jako smeta je zvuk u linuxu.
Naime, zvuk ima delay kod play/pause, često pucketa, sviranje mp3-ca zauzima 20% cpu-a, a kad treba mixat zvukove, recimo kad stigne poruka u pidginu dok svira mp3-ca u pozadini... ha prođe ponekad i 5 sekundi dok on ne playa "new message". A i zvuk pucketa onda...
Mogu popravit situaciju tako da instaliram nvidijine soundstorm drivere (oss) iz 2001, al skoro svaku stvar onda moram ručno rekonfigurirat ili rekompajlirat da koristi OSS. Previše zezancije.
No čak u windowsima, kad koristim AC97 drivere realtekove, zvuk ne šteka.
U čemu je problem, i zašto je ALSA tako... ha loša?
|
|
[Vrh] |
|
Marko Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Mad Wilson Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 18:40 pon, 22. 10. 2007 Naslov: |
|
|
:lol:
Ili si nesto opako zeznuo (sumnjam da ti je to uspjelo) ili imas problem s hardwareom. ;)
Fedora mi se rusila na dvije masine... ispalo je da je jednoj malo krepana memorija, a na drugoj ne tako malo krepana majka ploca. :) Racunaj da sam izmijenjao dva Debiana, 3 RedHata i 5 Fedora, te aktivno radio pod pas Knoppixa live na ukupno 10+ masina. 8)
Mozes li barem opisati to "raspadanje koliko je dug i sirok"? :-k
Ili si nesto opako zeznuo (sumnjam da ti je to uspjelo) ili imas problem s hardwareom.
Fedora mi se rusila na dvije masine... ispalo je da je jednoj malo krepana memorija, a na drugoj ne tako malo krepana majka ploca. Racunaj da sam izmijenjao dva Debiana, 3 RedHata i 5 Fedora, te aktivno radio pod pas Knoppixa live na ukupno 10+ masina.
Mozes li barem opisati to "raspadanje koliko je dug i sirok"?
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
Mad Wilson Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 20:45 pon, 22. 10. 2007 Naslov: |
|
|
H/W greske su cudne i ne manifestiraju se stalno. :? Prije prelaska na aktualni hardware, DeGiorgi (masina koja ocito radi malo vise od tvoje doma) se [b]mjesecima[/b] vrtio s blago falicnom memorijom, sto je rezultiralo rusenjima samo jednom u mjesec-dva. :) Je l' da nisi primijetio? :twisted:
I dalje mislim da je hardware, no mozda to Windowsima nece smetati (tj. nece se rusiti cesce nego je to uobicajeno :twisted:). Kako god bilo, sretno (iskreno)! :D
H/W greske su cudne i ne manifestiraju se stalno. Prije prelaska na aktualni hardware, DeGiorgi (masina koja ocito radi malo vise od tvoje doma) se mjesecima vrtio s blago falicnom memorijom, sto je rezultiralo rusenjima samo jednom u mjesec-dva. Je l' da nisi primijetio?
I dalje mislim da je hardware, no mozda to Windowsima nece smetati (tj. nece se rusiti cesce nego je to uobicajeno ). Kako god bilo, sretno (iskreno)!
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
Mad Wilson Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 21:54 pon, 22. 10. 2007 Naslov: |
|
|
Moze biti i konflikt inace ispravnih hardwarea; ne znam previse o tome. :(
Recimo, meni je majka ploca vristala (bukvalno) kod boota i ne bi niti dosla do BIOS-a i vec sam dogovorio kupnju nove... i onda skuzio da je zvucna vrisnula. :shock: Srecom, u ducanu su imali razumijevanja i samo rekli "Nema frke, drago nam je da Vam je proradilo". :D
Opcenito, ne znam jesam li ikad na ikojem od isprobanih Linuxa iskusio (za Windowse jako tipicno) nekonzistentno ponasanja ("malo radi malo ne, [b]u istoj situaciji[/b]") i zato se tako jako i drzim toga da je problem u hardwareu. :)
Savjet: pocupaj van sve sto nije nuzno (zvucnu, interni modem, dodatnu USB karticu (ako imas, naranvo),...), ukljucivo i sve SIMMove RAM-a osim jednog (kasnije tog jedenog zamijeni s nekim od izvadjenih),... Ako imas pristupa drugoj masini, prebaci disk u nju i vidi kako se boota (vjerujem da nisi buildao svoj, hardware-specific kernel ;)),... :) Ako ovo zadnje (samo disk isti, a sve ostalo drugacije) vrisne, prihvatit cu da je Ubuntu kriv (IINM, takve greske ipak ne dolaze od [i]faulty[/i] diska). ;)
Moze biti i konflikt inace ispravnih hardwarea; ne znam previse o tome.
Recimo, meni je majka ploca vristala (bukvalno) kod boota i ne bi niti dosla do BIOS-a i vec sam dogovorio kupnju nove... i onda skuzio da je zvucna vrisnula. Srecom, u ducanu su imali razumijevanja i samo rekli "Nema frke, drago nam je da Vam je proradilo".
Opcenito, ne znam jesam li ikad na ikojem od isprobanih Linuxa iskusio (za Windowse jako tipicno) nekonzistentno ponasanja ("malo radi malo ne, u istoj situaciji") i zato se tako jako i drzim toga da je problem u hardwareu.
Savjet: pocupaj van sve sto nije nuzno (zvucnu, interni modem, dodatnu USB karticu (ako imas, naranvo),...), ukljucivo i sve SIMMove RAM-a osim jednog (kasnije tog jedenog zamijeni s nekim od izvadjenih),... Ako imas pristupa drugoj masini, prebaci disk u nju i vidi kako se boota (vjerujem da nisi buildao svoj, hardware-specific kernel ),... Ako ovo zadnje (samo disk isti, a sve ostalo drugacije) vrisne, prihvatit cu da je Ubuntu kriv (IINM, takve greske ipak ne dolaze od faulty diska).
|
|
[Vrh] |
|
Markec Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Mad Wilson Forumaš(ica)
|
Postano: 11:45 uto, 23. 10. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]Savjet: pocupaj van sve sto nije nuzno (zvucnu, interni modem, dodatnu USB karticu (ako imas, naranvo),...), ukljucivo i sve SIMMove RAM-a osim jednog (kasnije tog jedenog zamijeni s nekim od izvadjenih),... Ako imas pristupa drugoj masini, prebaci disk u nju i vidi kako se boota (vjerujem da nisi buildao svoj, hardware-specific kernel ;)),... [/quote]
Haha... Takvih dugih popodneva sam imao sasvim dovoljno za jedan zivot. Sad bih za promjenu volio sustav koji radi.
[quote="Markec"]a sad si stavio 7.10 ?[/quote]
Nisam ni skuzio da je 7.10 dosao. Ne, imam nesto starije.
Probat cu se docepati najnovijeg ubuntu-a (dakle 7.10) i nadati se da su ga ovaj put napravili kak spada.
vsego (napisa): | Savjet: pocupaj van sve sto nije nuzno (zvucnu, interni modem, dodatnu USB karticu (ako imas, naranvo),...), ukljucivo i sve SIMMove RAM-a osim jednog (kasnije tog jedenog zamijeni s nekim od izvadjenih),... Ako imas pristupa drugoj masini, prebaci disk u nju i vidi kako se boota (vjerujem da nisi buildao svoj, hardware-specific kernel ),... |
Haha... Takvih dugih popodneva sam imao sasvim dovoljno za jedan zivot. Sad bih za promjenu volio sustav koji radi.
Markec (napisa): | a sad si stavio 7.10 ? |
Nisam ni skuzio da je 7.10 dosao. Ne, imam nesto starije.
Probat cu se docepati najnovijeg ubuntu-a (dakle 7.10) i nadati se da su ga ovaj put napravili kak spada.
|
|
[Vrh] |
|
Shere Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 17:03 ned, 25. 11. 2007 Naslov: |
|
|
inace kao dugogodinji poklonik slackwarea, bio sam skeptican glede ubuntua...
al evo stavio sam ga, i radi ko urica, nevjerojatno da je sav harveraj prepoznat bez ikakvih peripetija (laptop), stabilnost jos nisam provjerio, al cini mi se da je sve u redu
go ubuntu :D
inace kao dugogodinji poklonik slackwarea, bio sam skeptican glede ubuntua...
al evo stavio sam ga, i radi ko urica, nevjerojatno da je sav harveraj prepoznat bez ikakvih peripetija (laptop), stabilnost jos nisam provjerio, al cini mi se da je sve u redu
go ubuntu
|
k8yvis Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
|