Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Zaposljavanje nakon faxa
Idite na Prethodno  1, 2
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
marijap
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
Sarma = la pohva - posuda
33 = 49 - 16

PostPostano: 18:15 pon, 16. 7. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

:shock:
ajme, onda se stvarno ne trebam previše zabrinjavati...

ponavljam pitanje:
Što se tiče financijske, još me zanima što je recimo dobro znati, tj. čime je dobro znati se služiti s područja "informatičke pismenosti", a da se ne koristi tijekom studija? Ili da se time ne zamaram?
Shocked
ajme, onda se stvarno ne trebam previše zabrinjavati...

ponavljam pitanje:
Što se tiče financijske, još me zanima što je recimo dobro znati, tj. čime je dobro znati se služiti s područja "informatičke pismenosti", a da se ne koristi tijekom studija? Ili da se time ne zamaram?

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
greeneyes
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

36 = 47 - 11

PostPostano: 18:16 pon, 16. 7. 2007    Naslov: Re: Zaposljavanje nakon faxa Citirajte i odgovorite

:OT2:

[quote="marijap"]Čula sam da je danas u Nedjeljom u dva prof.Nenad Bakić .. [/quote]

gledala sam reprizu s pola oka, al cini mi se da je u uvodnoj reportazi uz nasu zgradu bila prikazana i zgrada kemije, taman negdje oko recenice "zavrsio matematiku na.."
valjda im je izgledala impresivnije ili sto vec ;)
Off-topic

marijap (napisa):
Čula sam da je danas u Nedjeljom u dva prof.Nenad Bakić ..

gledala sam reprizu s pola oka, al cini mi se da je u uvodnoj reportazi uz nasu zgradu bila prikazana i zgrada kemije, taman negdje oko recenice "zavrsio matematiku na.."
valjda im je izgledala impresivnije ili sto vec Wink

Don't judge what you don't understand..

// Disturbed: Fear
[Vrh]
mbarberic
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 5 - 3

PostPostano: 13:17 uto, 17. 7. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Da se i ja upletem u pricu o zaposljavanju.

Moje iskustvo je da (cak ni menadžeri koji donose krajnju odluku) nemaju pojma koja je razlika u smjerovima ma PMF-MO. Ja sam im morala objasnjavati koja je razlika izmedju smjera računarstvo i financijska matematika - oni nisu niti bili svjesni da postoje podsmjerovi. Ja sam inače smjer računarstvo.

U pravilu, mi testove sposobnosti uspješno rješavamo (tipa nadopuni niz, otkrij uljeza i slično) i to nam je prednost. Dobro je i ako imate kakvoga poslovnoga iskustva iza sebe - ma koliko maleno bilo.
Trebate se znati i dobro prezentirati (npr. ako dajete instrukcije napisati koje ste korisne osobine iz toga razvili).

Evo malo moje kronologije. U ožujku sam počela posjećivati raznorazne sajmove i dijeliti životopise. Bila sam na njih barem 3 (a možda i više) i podijelila 75tak zivotopisa, javljala se na natjecaje i slicno. Tek u jesen su počeli ozbiljni pozivi na testiranja i razgovore za posao.
Nakon diplome u prosincu, čekala sam 2 tjedna i dobila posao u banci i to 70km od Zagreba. Eh, sada je tek postalo veselo - ponude za posao su pocele pljustati (malo prekasno, ali i to je ok).

Dakle, od pocetka potrage za poslom do zaposlenja je proslo cca 9 mjeseci (dobro, ja sam pocela traziti posao i prije kraja 4. godine).

Sto se tice cekanja na burzi, ovisi na koju ste burzu prijavljeni. Ja sam prijavljena na burzu u malom gradicu i jos mi niti jedan posao nisu bili ponudili (radi se o cca 4 mjeseca na burzi) izuzev posla profesorice na zamjeni u osnovnoj skoli- a cak sam stipendistica toga grada!

S nama matematicarima je problem neobavijestenost poslodavaca - ili traze FERovce ili ekonomiste - nemaju pojam o matematičarima računarcima i matematičarima financijašima. No, to je možda i naša prednost - u toj banci u kojoj sam radila mogla sam birati između 3 radna mjesta. Možemo raditi svugdje, ali i nigdje jer obično nismo eksplicitno navedeni.
Da se i ja upletem u pricu o zaposljavanju.

Moje iskustvo je da (cak ni menadžeri koji donose krajnju odluku) nemaju pojma koja je razlika u smjerovima ma PMF-MO. Ja sam im morala objasnjavati koja je razlika izmedju smjera računarstvo i financijska matematika - oni nisu niti bili svjesni da postoje podsmjerovi. Ja sam inače smjer računarstvo.

U pravilu, mi testove sposobnosti uspješno rješavamo (tipa nadopuni niz, otkrij uljeza i slično) i to nam je prednost. Dobro je i ako imate kakvoga poslovnoga iskustva iza sebe - ma koliko maleno bilo.
Trebate se znati i dobro prezentirati (npr. ako dajete instrukcije napisati koje ste korisne osobine iz toga razvili).

Evo malo moje kronologije. U ožujku sam počela posjećivati raznorazne sajmove i dijeliti životopise. Bila sam na njih barem 3 (a možda i više) i podijelila 75tak zivotopisa, javljala se na natjecaje i slicno. Tek u jesen su počeli ozbiljni pozivi na testiranja i razgovore za posao.
Nakon diplome u prosincu, čekala sam 2 tjedna i dobila posao u banci i to 70km od Zagreba. Eh, sada je tek postalo veselo - ponude za posao su pocele pljustati (malo prekasno, ali i to je ok).

Dakle, od pocetka potrage za poslom do zaposlenja je proslo cca 9 mjeseci (dobro, ja sam pocela traziti posao i prije kraja 4. godine).

Sto se tice cekanja na burzi, ovisi na koju ste burzu prijavljeni. Ja sam prijavljena na burzu u malom gradicu i jos mi niti jedan posao nisu bili ponudili (radi se o cca 4 mjeseca na burzi) izuzev posla profesorice na zamjeni u osnovnoj skoli- a cak sam stipendistica toga grada!

S nama matematicarima je problem neobavijestenost poslodavaca - ili traze FERovce ili ekonomiste - nemaju pojam o matematičarima računarcima i matematičarima financijašima. No, to je možda i naša prednost - u toj banci u kojoj sam radila mogla sam birati između 3 radna mjesta. Možemo raditi svugdje, ali i nigdje jer obično nismo eksplicitno navedeni.

[Vrh]
marijap
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

33 = 49 - 16

PostPostano: 13:32 uto, 17. 7. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

E, upravo to je mene zanimalo...traže li se na nekim mjestima isključivo matematičari s financijske prije nego ekonomisti koji su navedeni u većini natječaja...za računarstvo mi se čini da je situacija jednostavnija jer se radi o usmjerenju srodnom ferovom, ako se ne varam...

sajmove se isplati početi posjećivati i na ranijim godinama vjerojatno, ali ima li smisla sastavljati i ostavljati životopise prije završne godine (u mom slučaju 5. god. tj. 2. god. diplomskog studija)?

koliko se gleda na strane jezike i kako se provjeravaju takve stvari?
E, upravo to je mene zanimalo...traže li se na nekim mjestima isključivo matematičari s financijske prije nego ekonomisti koji su navedeni u većini natječaja...za računarstvo mi se čini da je situacija jednostavnija jer se radi o usmjerenju srodnom ferovom, ako se ne varam...

sajmove se isplati početi posjećivati i na ranijim godinama vjerojatno, ali ima li smisla sastavljati i ostavljati životopise prije završne godine (u mom slučaju 5. god. tj. 2. god. diplomskog studija)?

[Vrh]
Mr.Doe
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

20 = 50 - 30

PostPostano: 14:22 uto, 17. 7. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="marijap"]
koliko se gleda na strane jezike i kako se provjeravaju takve stvari?[/quote]

Engleski moras (!!!!) znati.

off-topic:

[quote="mbarberic"]
tipa nadopuni niz

[/quote]

i daju vam na testiranju niz :1,2,4,8, .
Zatim vi nastavite (npr.) : 9, 24, 60, 110, 134, 222, 412, 700, 999, 1383, 5076, 5543, 6344, 15093, 21717 :twisted: .

Mogu misliti kako bi vas gledali... 8)

Ako ne kuzite o cemu je rijec,pogledajte http://www.research.att.com/~njas/sequences/?q=1%2c2%2c4%2c8&p=1&n=10
marijap (napisa):

Engleski moras (!!!!) znati.

off-topic:

mbarberic (napisa):

tipa nadopuni niz

i daju vam na testiranju niz :1,2,4,8, .
Zatim vi nastavite (npr.) : 9, 24, 60, 110, 134, 222, 412, 700, 999, 1383, 5076, 5543, 6344, 15093, 21717 Twisted Evil .

Mogu misliti kako bi vas gledali... Cool

Ako ne kuzite o cemu je rijec,pogledajte http://www.research.att.com/~njas/sequences/?q=1%2c2%2c4%2c8&p=1&n=10

[Vrh]
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 15:22 uto, 17. 7. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="mbarberic"]Moje iskustvo je da (cak ni menadžeri koji donose krajnju odluku) nemaju pojma koja je razlika u smjerovima ma PMF-MO.[/quote]

Osim u rijetkim izuzecima (npr. ako je menadzer zavrsio PMF-MO :wink: ), potpuno se slazem. Na mnogim radnim mjestima nije vazno je li covjek zavrsio PMF ili npr. FER, ali neke osobne karakteristike mogu napraviti razliku. Kako je rijesio test sposobnosti, kako je nastupio na razgovoru, koja mu je bila tema diplomskog itd.
mbarberic (napisa):
Moje iskustvo je da (cak ni menadžeri koji donose krajnju odluku) nemaju pojma koja je razlika u smjerovima ma PMF-MO.

Osim u rijetkim izuzecima (npr. ako je menadzer zavrsio PMF-MO Wink ), potpuno se slazem. Na mnogim radnim mjestima nije vazno je li covjek zavrsio PMF ili npr. FER, ali neke osobne karakteristike mogu napraviti razliku. Kako je rijesio test sposobnosti, kako je nastupio na razgovoru, koja mu je bila tema diplomskog itd.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Casper
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
= 6 - 0

PostPostano: 23:12 uto, 17. 7. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

kad sam bio na razgovoru za posao crtao sam (nadam se) budućem šefu smjerove i opisivao ih, nije uopce znao da ima smjerova. A oglas je bio na našem fakultetu hehe :lol:
kad sam bio na razgovoru za posao crtao sam (nadam se) budućem šefu smjerove i opisivao ih, nije uopce znao da ima smjerova. A oglas je bio na našem fakultetu hehe Laughing

vili
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
31 = 55 - 24

PostPostano: 8:54 sri, 18. 7. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

@Mr.Doe: Eto, reko sam ti da ima posla kod nas pa nisi htio slušat :PP

Btw što se niza tiče, ak ćeš takve stvari pisat na testu za posao onda zanemari gornju primjedbu :twisted: :lol:
@Mr.Doe: Eto, reko sam ti da ima posla kod nas pa nisi htio slušat Weeee-heeee!!!

Btw što se niza tiče, ak ćeš takve stvari pisat na testu za posao onda zanemari gornju primjedbu Twisted Evil Laughing

[Vrh]
marijap
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

33 = 49 - 16

PostPostano: 13:03 sri, 18. 7. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Što se stranih jezika tiče, engleski se podrazumijeva, mislila sam na dodatna znanja, odnosno druge jezike, kako se provjeravaju :wink:
Što se stranih jezika tiče, engleski se podrazumijeva, mislila sam na dodatna znanja, odnosno druge jezike, kako se provjeravaju Wink

[Vrh]
andreao
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

35 = 192 - 157

PostPostano: 11:15 pet, 20. 7. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

koliko ja znam od drugih, oni se neprovjeravaju. samo gledaju kaj ti piše u životopisu koji si jezik navela da znaš. a sad ak se to promijenilo, onda stvarno neznam
koliko ja znam od drugih, oni se neprovjeravaju. samo gledaju kaj ti piše u životopisu koji si jezik navela da znaš. a sad ak se to promijenilo, onda stvarno neznam

Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

34 = 91 - 57

PostPostano: 13:48 pet, 20. 7. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

ma imaš u svim testovima na testiranju engleski. rjetko kad se dogodi da nema.
ali većina dobrih firmi svojim zaposlenicima nudi tečajeve
ma imaš u svim testovima na testiranju engleski. rjetko kad se dogodi da nema.
ali većina dobrih firmi svojim zaposlenicima nudi tečajeve

mdoko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
199 = 237 - 38

PostPostano: 0:12 sub, 21. 7. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="andreao"]koliko ja znam od drugih, oni se neprovjeravaju. samo gledaju kaj ti piše u životopisu koji si jezik navela da znaš. a sad ak se to promijenilo, onda stvarno neznam[/quote]
Bolje firme uzi krug kandidata pozovu na razgovor na kojem provjeravaju kompetencije kandidata. Kako bi se uvjerili u poznavanje engleskog citav razgovor se vodi na engleskom jeziku.
andreao (napisa):

Bolje firme uzi krug kandidata pozovu na razgovor na kojem provjeravaju kompetencije kandidata. Kako bi se uvjerili u poznavanje engleskog citav razgovor se vodi na engleskom jeziku.

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2
Stranica 2 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum