Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
GothicDiamond Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 19:11 ned, 16. 9. 2007 Naslov: Uvjeti upisa za stare studente? |
|
|
nisam sa vaseg faxa, no zanima me, da sad ne listam po starim temama, drugom prilikom .. - kakva je kod vas situacija sa studentima koji jos uvijek idu po starom sistemu?
imate li mogucnost prebacivanja vise ispita ili ste moze imali (imate) bezuvjetni?
cisto informativno pitam jer je kod nas kaos.. a na dosta fakulteta je omogucen bezuvjetni ili barem prebacivanje vise ispita ;)
nisam sa vaseg faxa, no zanima me, da sad ne listam po starim temama, drugom prilikom .. - kakva je kod vas situacija sa studentima koji jos uvijek idu po starom sistemu?
imate li mogucnost prebacivanja vise ispita ili ste moze imali (imate) bezuvjetni?
cisto informativno pitam jer je kod nas kaos.. a na dosta fakulteta je omogucen bezuvjetni ili barem prebacivanje vise ispita
_________________ Over the hills and far away,
he swears he will return one day.
Far from the mountains and the seas,
back in her arms he swears he'll be
Budimo ono sto trebamo biti, budimo - ZENE!
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 19:38 ned, 16. 9. 2007 Naslov: |
|
|
Nadugacko imas [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=9432]ovdje[/url]. :)
Kraca verzija:[list][*] Prosle godine su uvjeti za trecu godinu malo olaksani, s time da se cak mogao jedan ispit prenijeti s prve godine (do tada je prva morala biti "cista" da bi se upisala treca)
[*] Ove godine je uvjet za cetvrtu drasticno reduciran: moze se upisati:
- po starom uvjetu (ociscena druga + ne-znam-koliko bodova s trece) ili
- po novom uvjetu (polozeno minimum 35 starih bodova (slicni ECTSima, ali ne skroz isti) u aktualnoj akademskoj godini)
Taj novi uvjet je najavljen u proljece, a konacna odluka je donesena i objavljena pocetkom ljeta. 8)[/list:u]So far, imam dojam da je [b]vecina[/b] studenata (onih koje to kaci) tim dijelom pravila zadovoljna, iako ces na gornjem linku naci i pokoje zvocanje. :)
Nadugacko imas ovdje.
Kraca verzija:- Prosle godine su uvjeti za trecu godinu malo olaksani, s time da se cak mogao jedan ispit prenijeti s prve godine (do tada je prva morala biti "cista" da bi se upisala treca)
- Ove godine je uvjet za cetvrtu drasticno reduciran: moze se upisati:
- po starom uvjetu (ociscena druga + ne-znam-koliko bodova s trece) ili
- po novom uvjetu (polozeno minimum 35 starih bodova (slicni ECTSima, ali ne skroz isti) u aktualnoj akademskoj godini)
Taj novi uvjet je najavljen u proljece, a konacna odluka je donesena i objavljena pocetkom ljeta.  So far, imam dojam da je vecina studenata (onih koje to kaci) tim dijelom pravila zadovoljna, iako ces na gornjem linku naci i pokoje zvocanje.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
|
[Vrh] |
|

Spol: 
|
Postano: 15:48 pon, 17. 9. 2007 Naslov: |
|
|
[quote]
samo detalj: kakvo je stanje na odsjecima PMFa najbolje je pitati direktno njih, kod nekih se spominju bezuvjetni, kod nekih uvjeti nisu mrdnuli....
ovo je stanje samo na matematici[/quote]
bas sam htjela pitati odnosi li se to samo na ovaj odsjek ili na sve!!
inace, ja sam na Pravnom, ali se u posljednjih nekoliko mjeseci intenzivno raspitujem o tome kako je situacija na drugim faxevima, cisto radi usporedbe i osobnog zadovoljstva ;)
Citat: |
samo detalj: kakvo je stanje na odsjecima PMFa najbolje je pitati direktno njih, kod nekih se spominju bezuvjetni, kod nekih uvjeti nisu mrdnuli....
ovo je stanje samo na matematici |
bas sam htjela pitati odnosi li se to samo na ovaj odsjek ili na sve!!
inace, ja sam na Pravnom, ali se u posljednjih nekoliko mjeseci intenzivno raspitujem o tome kako je situacija na drugim faxevima, cisto radi usporedbe i osobnog zadovoljstva
|
|
[Vrh] |
|

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|

|
|
[Vrh] |
|

Spol: 
|
Postano: 23:11 uto, 18. 9. 2007 Naslov: |
|
|
da, da - ljudi koji idu po bolonji imaju studomat i cujem da je prelose organizirano i da se ljudima dosta cesto dogada npr.da ispit prijave 3.put, nesto se poremeti i moraju na komisiju jer su upisani kao da 4.put izlaze na ispit - dogodilo se frendici.
no, svejedno mi po starom studomat nemamo...
ljudi, pojma nemate kako je to bit na drustvenom faxu (citaj P.F.) i studirati nesto sto vas bas i ne interesira previse (to neki shvate prije, neki kasnije), pogotovo kad znate da to ne donosi bas lovu...a vi materijalist i tezite necem puuno visem od ovog sto ste u mogucnosti slusati i sto vam pruzaju - i kad shvatite koliko su ljudi koji vas okruzuju glupi, zatucani i nemaju blage cemu sluzi - mozak!!
da, da - ljudi koji idu po bolonji imaju studomat i cujem da je prelose organizirano i da se ljudima dosta cesto dogada npr.da ispit prijave 3.put, nesto se poremeti i moraju na komisiju jer su upisani kao da 4.put izlaze na ispit - dogodilo se frendici.
no, svejedno mi po starom studomat nemamo...
ljudi, pojma nemate kako je to bit na drustvenom faxu (citaj P.F.) i studirati nesto sto vas bas i ne interesira previse (to neki shvate prije, neki kasnije), pogotovo kad znate da to ne donosi bas lovu...a vi materijalist i tezite necem puuno visem od ovog sto ste u mogucnosti slusati i sto vam pruzaju - i kad shvatite koliko su ljudi koji vas okruzuju glupi, zatucani i nemaju blage cemu sluzi - mozak!!
|
|
[Vrh] |
|

|
|
[Vrh] |
|
filipnet Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|

Spol: 
|
Postano: 12:51 sri, 19. 9. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="krcko"]Pa prijedji k nama na matematiku :idea: Evo ti kvalifikacijsko pitanje umjesto prijemnog:
[b]Što si?[/b]
A. materijalist
B. idealist
C. bourbakist
D. makijavelist
E. anarhist
To se ne boduje, nego sluzi za odredjivanje idealnog smjera studija. Npr. ovako:
A. financijska matematika
B. svi nastavnicki smjerovi
C. teorijska matematika
D. primijenjena matematika
E. prosvjednik[/quote]
heh, sad kad sam ovdje vec dogurala do 4.skoro :D
hmmm... A. materijalist !! grozno zvuci, znam, ali danas ne mozes drugacije :oops:
krcko (napisa): | Pa prijedji k nama na matematiku Evo ti kvalifikacijsko pitanje umjesto prijemnog:
Što si?
A. materijalist
B. idealist
C. bourbakist
D. makijavelist
E. anarhist
To se ne boduje, nego sluzi za odredjivanje idealnog smjera studija. Npr. ovako:
A. financijska matematika
B. svi nastavnicki smjerovi
C. teorijska matematika
D. primijenjena matematika
E. prosvjednik |
heh, sad kad sam ovdje vec dogurala do 4.skoro
hmmm... A. materijalist !! grozno zvuci, znam, ali danas ne mozes drugacije
|
|
[Vrh] |
|

|
|
[Vrh] |
|
Melkor Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
pecina Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|

Spol: 
|
Postano: 16:08 sri, 19. 9. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="krcko"]@Gothic: Kod prebacivanja bi ti mozda priznali neke ispite. Npr. Rimsko pravo umjesto Elementarne matematike :)
@filipnet: A koja bi zivotna filozofila odgovarala studiju racunarstva? :-k[/quote]
ali problem je sto nisam na pravu, vec na socijalnom radu!!
razmisljala sam o polaganju razlike kasnije pa da bude dipl.pravnik, iako, ima jos vremena za to!
prema ovome sto procitah, jesam li dobro primjetila da vi znaci mozete polagati ispite s 3. dok niste polozili sve s 2.? bez onog ''na crno''?
krcko (napisa): | @Gothic: Kod prebacivanja bi ti mozda priznali neke ispite. Npr. Rimsko pravo umjesto Elementarne matematike
@filipnet: A koja bi zivotna filozofila odgovarala studiju racunarstva?  |
ali problem je sto nisam na pravu, vec na socijalnom radu!!
razmisljala sam o polaganju razlike kasnije pa da bude dipl.pravnik, iako, ima jos vremena za to!
prema ovome sto procitah, jesam li dobro primjetila da vi znaci mozete polagati ispite s 3. dok niste polozili sve s 2.? bez onog ''na crno''?
|
|
[Vrh] |
|

|
|
[Vrh] |
|
|