Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
zvocks Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
zvocks Forumaš(ica)

|
Postano: 10:27 uto, 25. 9. 2007 Naslov: |
|
|
[quote]Pričalo se da svaka osoba koja ima više ili jednako od 180 ECTSa direktno upisuje 4. godinu starog programa jer u protivnom bi upala na 4. godinu po bolonjskom, koja se još ne izvodi. [/quote]
Recimo da su jednaki bodovi(sto vjerojatno nisu na nacin da ECTS<stari bod).
Recimo da netko ima 179 bodova, To je 38 bodova vise nego sto treba za prolazak nekome drugome, 6 ispita vise -> citav semestar. On pada na bolonju(gdje usput receno nitko nema pojma TJEDAN DANA PRIJE POCETKA NASTAVE sto bi mu se priznalo sto ne, niti na kojoj bi godini uopce bio).
Moje pitanje bi bilo, zato nije stavljeno 61(cista prva)+45(uvjet druga)+35(novi uvjet)=141 stari bod kao uvjet za sve?
Mislim da je sustav nekorektan i da bi se trebalo promisliti o njemu ako ima jos koja sjednica prije kraja upisnih rokova.
Da ne spominjem tete u referadi koje sada moraju provjeravati kad je tko dao koji ispiti i time dodatno produzavati vracanje indeksa...
Citat: | Pričalo se da svaka osoba koja ima više ili jednako od 180 ECTSa direktno upisuje 4. godinu starog programa jer u protivnom bi upala na 4. godinu po bolonjskom, koja se još ne izvodi. |
Recimo da su jednaki bodovi(sto vjerojatno nisu na nacin da ECTS<stari bod).
Recimo da netko ima 179 bodova, To je 38 bodova vise nego sto treba za prolazak nekome drugome, 6 ispita vise → citav semestar. On pada na bolonju(gdje usput receno nitko nema pojma TJEDAN DANA PRIJE POCETKA NASTAVE sto bi mu se priznalo sto ne, niti na kojoj bi godini uopce bio).
Moje pitanje bi bilo, zato nije stavljeno 61(cista prva)+45(uvjet druga)+35(novi uvjet)=141 stari bod kao uvjet za sve?
Mislim da je sustav nekorektan i da bi se trebalo promisliti o njemu ako ima jos koja sjednica prije kraja upisnih rokova.
Da ne spominjem tete u referadi koje sada moraju provjeravati kad je tko dao koji ispiti i time dodatno produzavati vracanje indeksa...
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 11:37 uto, 25. 9. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="zvocks"]Recimo da netko ima 179 bodova, To je 38 bodova vise nego sto treba za prolazak nekome drugome, 6 ispita vise -> citav semestar.[/quote]
Taj [i]netko[/i] je vjerojatno imao jednu akademsku godinu više, od onog nekog drugog, da ostvari uvjet.
Ako je netko dao uvjet za treću, to je 61+50=111 bodova, a imao je dvije godine za sakupiti 69 bodova, onda je trebao sakupiti [b]35[/b] bodova u jednoj i [b]34[/b] bodova u idućoj akademskoj godini.
Naravno, sve uz pretpostavku da ta priča o 180 bodova stoji.
zvocks (napisa): | Recimo da netko ima 179 bodova, To je 38 bodova vise nego sto treba za prolazak nekome drugome, 6 ispita vise → citav semestar. |
Taj netko je vjerojatno imao jednu akademsku godinu više, od onog nekog drugog, da ostvari uvjet.
Ako je netko dao uvjet za treću, to je 61+50=111 bodova, a imao je dvije godine za sakupiti 69 bodova, onda je trebao sakupiti 35 bodova u jednoj i 34 bodova u idućoj akademskoj godini.
Naravno, sve uz pretpostavku da ta priča o 180 bodova stoji.
_________________ The Dude Abides
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
|
[Vrh] |
|
zvocks Forumaš(ica)

|
Postano: 12:27 uto, 25. 9. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="goranm"]
Taj [i]netko[/i] je vjerojatno imao jednu akademsku godinu više, od onog nekog drugog, da ostvari uvjet.
[/quote]
Ne nuzno, iz prvog posta obje osobe su startale istovremeno, Osoba A je pala 3.godinu, Osoba B je pala 2.godinu.
S tim da frendica(Osoba C) koja je pala i prvu i drugu godinu i ima otprilike isto bodova kao i osoba B i naravno, uvjet.
Opet povlacite argument lijenog studenta kojemu se ne da dati 35 bodova u godini dana, koji naprosto nije uvijek tocan. Primjerice, ja sam prosle godine pao komisiju u 6. mj na predmetu druge godine i umjesto da ne radim nista ostatak rokova(posto sam time automatski pao godinu) dao sam jos 4 ispita poslije toga, ukupno tokom godine oko 70 bodova vrijednosti s 3. godine, u nadi da cu mozda moci upisati parcijalno nesto s 4. godine, ako ne i citavu cetvrtu jer je na ostalim normalnim fakultetima snizen uvjet. Ali nis od toga. I onda jos ove godine dobijem kao nagradu za trud snizen uvjet, koji se nikako ne odnosi na mene. Mislim, hvala...
Uostalom, zar ne bi bilo logicnije da se pomogne i ljudima koji su duze na faksu, a ne samo zadnjoj predbolonjskoj generaciji, da zavrse po programu koji su upisali?
BTW Ako se ne varam prosle godine je bio nesto snizen uvjet za upis 3.godine tako da se neki mogu upisati na 4-tu godinu i sa manje od 140 bodova.
[quote="krcko"] Zato ti mozes zadovoljiti stare uvjete za koje si znao od pocetka i time takodjer stjeces pravo upisa u 4. godinu. [/quote]
Nisam ovim postom trazio da mi izlistate sve nacine na koje mogu dat uvjet, jer ih znam i dat cu uvjet
Moja poanta je kako to da se moze dogoditi da netko tko je dao citavu akademsku godinu vise vrijednosti predmeta od nekoga drugoga, nebitno da li je bio jednako dugo ili pet godina duze ili krace na fakultetu biva srusen, vjerojatno na 2. godinu bolonje, dok drugi upisuje 4-tu godinu.
Nije posteno, to je sve sto kazem...
goranm (napisa): |
Taj netko je vjerojatno imao jednu akademsku godinu više, od onog nekog drugog, da ostvari uvjet.
|
Ne nuzno, iz prvog posta obje osobe su startale istovremeno, Osoba A je pala 3.godinu, Osoba B je pala 2.godinu.
S tim da frendica(Osoba C) koja je pala i prvu i drugu godinu i ima otprilike isto bodova kao i osoba B i naravno, uvjet.
Opet povlacite argument lijenog studenta kojemu se ne da dati 35 bodova u godini dana, koji naprosto nije uvijek tocan. Primjerice, ja sam prosle godine pao komisiju u 6. mj na predmetu druge godine i umjesto da ne radim nista ostatak rokova(posto sam time automatski pao godinu) dao sam jos 4 ispita poslije toga, ukupno tokom godine oko 70 bodova vrijednosti s 3. godine, u nadi da cu mozda moci upisati parcijalno nesto s 4. godine, ako ne i citavu cetvrtu jer je na ostalim normalnim fakultetima snizen uvjet. Ali nis od toga. I onda jos ove godine dobijem kao nagradu za trud snizen uvjet, koji se nikako ne odnosi na mene. Mislim, hvala...
Uostalom, zar ne bi bilo logicnije da se pomogne i ljudima koji su duze na faksu, a ne samo zadnjoj predbolonjskoj generaciji, da zavrse po programu koji su upisali?
BTW Ako se ne varam prosle godine je bio nesto snizen uvjet za upis 3.godine tako da se neki mogu upisati na 4-tu godinu i sa manje od 140 bodova.
krcko (napisa): | Zato ti mozes zadovoljiti stare uvjete za koje si znao od pocetka i time takodjer stjeces pravo upisa u 4. godinu. |
Nisam ovim postom trazio da mi izlistate sve nacine na koje mogu dat uvjet, jer ih znam i dat cu uvjet
Moja poanta je kako to da se moze dogoditi da netko tko je dao citavu akademsku godinu vise vrijednosti predmeta od nekoga drugoga, nebitno da li je bio jednako dugo ili pet godina duze ili krace na fakultetu biva srusen, vjerojatno na 2. godinu bolonje, dok drugi upisuje 4-tu godinu.
Nije posteno, to je sve sto kazem...
|
|
[Vrh] |
|

|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 12:54 uto, 25. 9. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="zvocks"]Ne nuzno, iz prvog posta obje osobe su startale istovremeno, Osoba A je pala 3.godinu, Osoba B je pala 2.godinu.[/quote]
Mislio sam na to da je osoba A provela godinu dana više na 3. godini od osobe B, tj. imala je godinu dana više za dati uvjet za 4. godinu.
Ako su te dvije osobe startale istovremeno, onda je otprilike ovako nekako išlo:
Osoba A - 1. 2. 3. 3.
Osoba B - 1. 2. 2. 3.
Osoba A je tih dva puta što je bila na 3. godini trebala sakupiti 34 i 35 bodova ili kao i osoba B samo 35 bodova na zadnjoj godini.
[quote]Opet povlacite argument lijenog studenta kojemu se ne da dati 35 bodova u godini dana, koji naprosto nije uvijek tocan.[/quote]
Nisam povlačio taj argument, već sam htio istaknuti da oni koji su dvije (ili više) godina na 3. godini trebali isto sakupiti 35 bodova svake godine i imali bi uvjet.
[quote]Uostalom, zar ne bi bilo logicnije da se pomogne i ljudima koji su duze na faksu, a ne samo zadnjoj predbolonjskoj generaciji, da zavrse po programu koji su upisali?
[/quote]
Najlogičnije bi bilo provesti zakon, tj. omogućiti svima da završe po programu koji su i upisali.
zvocks (napisa): | Ne nuzno, iz prvog posta obje osobe su startale istovremeno, Osoba A je pala 3.godinu, Osoba B je pala 2.godinu. |
Mislio sam na to da je osoba A provela godinu dana više na 3. godini od osobe B, tj. imala je godinu dana više za dati uvjet za 4. godinu.
Ako su te dvije osobe startale istovremeno, onda je otprilike ovako nekako išlo:
Osoba A - 1. 2. 3. 3.
Osoba B - 1. 2. 2. 3.
Osoba A je tih dva puta što je bila na 3. godini trebala sakupiti 34 i 35 bodova ili kao i osoba B samo 35 bodova na zadnjoj godini.
Citat: | Opet povlacite argument lijenog studenta kojemu se ne da dati 35 bodova u godini dana, koji naprosto nije uvijek tocan. |
Nisam povlačio taj argument, već sam htio istaknuti da oni koji su dvije (ili više) godina na 3. godini trebali isto sakupiti 35 bodova svake godine i imali bi uvjet.
Citat: | Uostalom, zar ne bi bilo logicnije da se pomogne i ljudima koji su duze na faksu, a ne samo zadnjoj predbolonjskoj generaciji, da zavrse po programu koji su upisali?
|
Najlogičnije bi bilo provesti zakon, tj. omogućiti svima da završe po programu koji su i upisali.
_________________ The Dude Abides
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 13:19 uto, 25. 9. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="goranm"]Najlogičnije bi bilo provesti zakon, tj. omogućiti svima da završe po programu koji su i upisali.[/quote]
Naravno, znas citirati clanak zakona koji to kaze... :P
Novi uvjet je posten jer se primjenjuje na sve studente pojedinog studija jednako. 8) Da li je [i]logican[/i] ili [i]razuman[/i], o tome mozemo raspravljati; ja bih rekao da je, jer pogadja ono sto smo htjeli: umjerenu aktivnost studenta u protekloj akademskoj godini. :)
Inace, najava takvog uvjeta bila je pocetkom petog mjeseca (ref. [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=9432]Nesin sastanak[/url], koji je najavljen 3.5), sto znaci da je bilo dovoljno vremena za spremiti se za ljetni i jesenski rok :arrow: 5 termina po 6 bodova, to je 30 bodova = skoro uvjet cak i ako ostatak godine student nije nista radio. :)
[quote="zvocks"]Primjerice, ja sam prosle godine pao komisiju u 6. mj na predmetu druge godine i umjesto da ne radim nista ostatak rokova(posto sam time automatski pao godinu) dao sam jos 4 ispita poslije toga, ukupno tokom godine oko 70 bodova vrijednosti s 3. godine, u nadi da cu mozda moci upisati parcijalno nesto s 4. godine, ako ne i citavu cetvrtu jer je na ostalim normalnim fakultetima snizen uvjet. Ali nis od toga. I onda jos ove godine dobijem kao nagradu za trud snizen uvjet, koji se nikako ne odnosi na mene.[/quote]
Ok, dakle u godinu dana si trebao samo rijesiti kolegije s druge godine... sto bi trebalo biti manje od 35 bodova. :) I prigovaras... zasto? :-k Zato sto smo olaksali onima kojima je falilo vise od tebe? :roll:
goranm (napisa): | Najlogičnije bi bilo provesti zakon, tj. omogućiti svima da završe po programu koji su i upisali. |
Naravno, znas citirati clanak zakona koji to kaze...
Novi uvjet je posten jer se primjenjuje na sve studente pojedinog studija jednako. Da li je logican ili razuman, o tome mozemo raspravljati; ja bih rekao da je, jer pogadja ono sto smo htjeli: umjerenu aktivnost studenta u protekloj akademskoj godini.
Inace, najava takvog uvjeta bila je pocetkom petog mjeseca (ref. Nesin sastanak, koji je najavljen 3.5), sto znaci da je bilo dovoljno vremena za spremiti se za ljetni i jesenski rok 5 termina po 6 bodova, to je 30 bodova = skoro uvjet cak i ako ostatak godine student nije nista radio.
zvocks (napisa): | Primjerice, ja sam prosle godine pao komisiju u 6. mj na predmetu druge godine i umjesto da ne radim nista ostatak rokova(posto sam time automatski pao godinu) dao sam jos 4 ispita poslije toga, ukupno tokom godine oko 70 bodova vrijednosti s 3. godine, u nadi da cu mozda moci upisati parcijalno nesto s 4. godine, ako ne i citavu cetvrtu jer je na ostalim normalnim fakultetima snizen uvjet. Ali nis od toga. I onda jos ove godine dobijem kao nagradu za trud snizen uvjet, koji se nikako ne odnosi na mene. |
Ok, dakle u godinu dana si trebao samo rijesiti kolegije s druge godine... sto bi trebalo biti manje od 35 bodova. I prigovaras... zasto? Zato sto smo olaksali onima kojima je falilo vise od tebe?
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
osvetnik Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 22:50 uto, 25. 9. 2007 Naslov: |
|
|
Sad sam zaboravio tocno objasnjenje, ali kvaka je u tome da nismo promijenili to sto tu pise, nego nesto drugo. :shock: Ne pitaj... nije ni meni bas jasno (starim, pa zaboravljam :djed:).
Ako se sjetim, napisat cu sto mije receno kao sluzbeno objasnjenje Fakulteta. ;)
Sad sam zaboravio tocno objasnjenje, ali kvaka je u tome da nismo promijenili to sto tu pise, nego nesto drugo. Ne pitaj... nije ni meni bas jasno (starim, pa zaboravljam ).
Ako se sjetim, napisat cu sto mije receno kao sluzbeno objasnjenje Fakulteta.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
koryanshea Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 8:07 sri, 26. 9. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]Sad sam zaboravio tocno objasnjenje, ali kvaka je u tome da nismo promijenili to sto tu pise, nego nesto drugo.[/quote]
uh, zbilja ne mogu izdrzat:) nesto od ovoga smo 100% promijenili:
[i]imaju pravo:
dovršiti studij prema nastavnom programu i uvjetima koji su važili prilikom upisa u prvu godinu studija...[/i]
-> čak i ako kažemo da ekipa nije mijenjala "studij" (iako nesto sto je dodiplomski i traje 4 i nesto sto je preddiplomski i traje 3 godine nikako nije isti studij) onda, posto im se nesto ocito mijenjalo, ne znam sta to moze bit ako nije program.
[i]...i steći odgovarajući akademski stupanj prema propisima koji su vrijedili prije stupanja na snagu ovoga Zakona[/i]
-> ocito nece moci steci status "dipl. ing. matematike" ili "profesor matematike i informatike" ili nesto, vec prvostupnik.
vsego (napisa): | Sad sam zaboravio tocno objasnjenje, ali kvaka je u tome da nismo promijenili to sto tu pise, nego nesto drugo. |
uh, zbilja ne mogu izdrzat:) nesto od ovoga smo 100% promijenili:
imaju pravo:
dovršiti studij prema nastavnom programu i uvjetima koji su važili prilikom upisa u prvu godinu studija...
→ čak i ako kažemo da ekipa nije mijenjala "studij" (iako nesto sto je dodiplomski i traje 4 i nesto sto je preddiplomski i traje 3 godine nikako nije isti studij) onda, posto im se nesto ocito mijenjalo, ne znam sta to moze bit ako nije program.
...i steći odgovarajući akademski stupanj prema propisima koji su vrijedili prije stupanja na snagu ovoga Zakona
→ ocito nece moci steci status "dipl. ing. matematike" ili "profesor matematike i informatike" ili nesto, vec prvostupnik.
_________________  "Download the files to a non-networked, firewalled computer."
- Dr. Elizabeth Weir
|
|
[Vrh] |
|

|
|
[Vrh] |
|
osvetnik Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
vini Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|

|
Postano: 14:02 sri, 26. 9. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="osvetnik"][quote="krcko"]Kory, zakon je donesen 2003. Mi smo studije mijenjali nakon promjene zakona, a clanak 116 se odnosi na studente upisane prije promjene zakona.[/quote]
ha? jesam ja jedini kome ovo nema smisla?
dakle, zakon vrijedi samo za studente upisane prije nego sto je zakon donesen? da li mozes to dokazati? (mislim da mora postojati klauzula u zakonu za takvo sto)[/quote]
Ajde jos jednom procitaj sto pise u clanku 116:
[quote="Clanak 116"](2) Studenti upisani na dodiplomski i poslijediplomski magistarski ili doktorski studij [b]na dan stupanja na snagu ovoga Zakona[/b] imaju pravo dovršiti studij prema nastavnom programu i uvjetima koji su važili prilikom upisa u prvu godinu studija i steći odgovarajući akademski stupanj prema propisima koji su vrijedili prije stupanja na snagu ovoga Zakona.[/quote]
Zakon vrijedi za sve, ali se clanak 116 odnosi na ranije upisane studente.
osvetnik (napisa): | krcko (napisa): | Kory, zakon je donesen 2003. Mi smo studije mijenjali nakon promjene zakona, a clanak 116 se odnosi na studente upisane prije promjene zakona. |
ha? jesam ja jedini kome ovo nema smisla?
dakle, zakon vrijedi samo za studente upisane prije nego sto je zakon donesen? da li mozes to dokazati? (mislim da mora postojati klauzula u zakonu za takvo sto) |
Ajde jos jednom procitaj sto pise u clanku 116:
Clanak 116 (napisa): | (2) Studenti upisani na dodiplomski i poslijediplomski magistarski ili doktorski studij na dan stupanja na snagu ovoga Zakona imaju pravo dovršiti studij prema nastavnom programu i uvjetima koji su važili prilikom upisa u prvu godinu studija i steći odgovarajući akademski stupanj prema propisima koji su vrijedili prije stupanja na snagu ovoga Zakona. |
Zakon vrijedi za sve, ali se clanak 116 odnosi na ranije upisane studente.
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|

|
|
[Vrh] |
|
bily Forumaš(ica)

Spol: 
|