Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Pukica Forumaš(ica)

|
Postano: 14:21 ned, 4. 11. 2007 Naslov: |
|
|
hellou, it is I again :D
daklem mom epsonu je dosao kraj, sto je bilo i za ocekivati :roll:
e sad se bacam u nove pohode kupnje printera, ali sa nesto vecim budzetom 8)
uglavnom, imam oko 700-1000 kn na raspolaganju da si kupim kakav kvalitetniji priner, koji bi mi trebao, ako bude srece, izdrzati narednih 3-4 godine
pa imam za vas par pitanja:
1) koja od ovih opcija je isplativija; kvalitetan ink-jet, ink-jet sa skenerom ( one spike 2 u 1) ili C/B laserski ( nemojte mi niti pokusavati preporuciti laserski u boji, jer ko prvo nemam tolko para, a ko drugo nemam ni 300 kn za svaku boju, a ima ih uglavnom 4, ko trece, ako ce biti u boji onda ce biti ink-jet jer ipak tolko printanje u boji ne koristim)
2) buduci da razmatram i laserski, kolko u prosjeku traju boje za njega? jer zamjenska boja za ink-jet je od 40-ak kn nadalje, dok je za laserski 300 pa nadalje, sto meni ipak cini razliku, da li cu za 40 kn isprintati cca 1000 stranica ili cu za 300 kn isprintati isto toliko
3) kolko zapravo mogu biti ucinkovite ti 2u1, 3u1 itd spravice.
da li grijesim ako mislim da mi je to prakticnije nego 2 odvojena aparata?
hellou, it is I again
daklem mom epsonu je dosao kraj, sto je bilo i za ocekivati
e sad se bacam u nove pohode kupnje printera, ali sa nesto vecim budzetom
uglavnom, imam oko 700-1000 kn na raspolaganju da si kupim kakav kvalitetniji priner, koji bi mi trebao, ako bude srece, izdrzati narednih 3-4 godine
pa imam za vas par pitanja:
1) koja od ovih opcija je isplativija; kvalitetan ink-jet, ink-jet sa skenerom ( one spike 2 u 1) ili C/B laserski ( nemojte mi niti pokusavati preporuciti laserski u boji, jer ko prvo nemam tolko para, a ko drugo nemam ni 300 kn za svaku boju, a ima ih uglavnom 4, ko trece, ako ce biti u boji onda ce biti ink-jet jer ipak tolko printanje u boji ne koristim)
2) buduci da razmatram i laserski, kolko u prosjeku traju boje za njega? jer zamjenska boja za ink-jet je od 40-ak kn nadalje, dok je za laserski 300 pa nadalje, sto meni ipak cini razliku, da li cu za 40 kn isprintati cca 1000 stranica ili cu za 300 kn isprintati isto toliko
3) kolko zapravo mogu biti ucinkovite ti 2u1, 3u1 itd spravice.
da li grijesim ako mislim da mi je to prakticnije nego 2 odvojena aparata?
|
SickJedi Moderator

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 14:56 ned, 4. 11. 2007 Naslov: |
|
|
Ako namjeravaš ipak nešto printati u boji, a nije ti važno da li se 20 stranica isprinta u manje od minute ili u nekih 5 do 10 minuta, i ako ne namjeravaš svaki dan printati 150 stranica, onda ti laserski printer sigurno nije potreban.
Kod tih 2 u 1 aparata nisam primijetio da nešto puno odstupaju od nekakvog prosječnog printera i skenera, ali opet, imao sam iskustva sa samo dvije ili tri te multifunkcionalne spravice. A to da su praktične, to je sigurno. :)
Ako namjeravaš ipak nešto printati u boji, a nije ti važno da li se 20 stranica isprinta u manje od minute ili u nekih 5 do 10 minuta, i ako ne namjeravaš svaki dan printati 150 stranica, onda ti laserski printer sigurno nije potreban.
Kod tih 2 u 1 aparata nisam primijetio da nešto puno odstupaju od nekakvog prosječnog printera i skenera, ali opet, imao sam iskustva sa samo dvije ili tri te multifunkcionalne spravice. A to da su praktične, to je sigurno.
_________________ The Dude Abides
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 15:01 ned, 4. 11. 2007 Naslov: |
|
|
1. Nema "isplativija"; ovisi sto zelis/trebas. 8)
2. Ovisno o modelu, ali obicno bude 2-2.5k stranica normalnog texta. :) Koja to pljuckalica s jednom tintom nastampa 1k stranica? :-k
3. Navodno jako; nekoliko kolega na faxu ima neki od tih [i]n[/i]-u-jednom uredjaja (scanner, printer, fax, kuhalo za kavu,... ok, bez ovog zadnjeg ;)) i kazu da su spravice super. :) Zaboravih model. :oops: No, ima li to smisla ako ti treba samo printer? :-k
Osobni izbor: C/B laser (kako sam vec naveo), zbog brzine i kvalitete ispisa, te dugovjecnosti printera. 8) Scanner me ne zanima, bojice mi ne trebaju, a ne veseli me da mi pljuckalica krepne nakon godinu-dvije. :? Moj otac jos uvijek koristi HP4L (oslabljeni HP4) kojeg je kupio sredinom devedesetih i na njemu isprintao zavidnu kolicinu materijala. :D Do sada je bio na jednom servisu (printer; ne moj otac :P) i to tek prije nekoliko mjeseci, dakle nakon 10+ godina predanog rada. 8)
Tebi bi vjerojatno neka HPova pljuckalica bila bolje rjesenje; materijale za fax i tako smijes printati u praktikumima (na laseru). :xg:
1. Nema "isplativija"; ovisi sto zelis/trebas.
2. Ovisno o modelu, ali obicno bude 2-2.5k stranica normalnog texta. Koja to pljuckalica s jednom tintom nastampa 1k stranica?
3. Navodno jako; nekoliko kolega na faxu ima neki od tih n-u-jednom uredjaja (scanner, printer, fax, kuhalo za kavu,... ok, bez ovog zadnjeg ) i kazu da su spravice super. Zaboravih model. No, ima li to smisla ako ti treba samo printer?
Osobni izbor: C/B laser (kako sam vec naveo), zbog brzine i kvalitete ispisa, te dugovjecnosti printera. Scanner me ne zanima, bojice mi ne trebaju, a ne veseli me da mi pljuckalica krepne nakon godinu-dvije. Moj otac jos uvijek koristi HP4L (oslabljeni HP4) kojeg je kupio sredinom devedesetih i na njemu isprintao zavidnu kolicinu materijala. Do sada je bio na jednom servisu (printer; ne moj otac ) i to tek prije nekoliko mjeseci, dakle nakon 10+ godina predanog rada.
Tebi bi vjerojatno neka HPova pljuckalica bila bolje rjesenje; materijale za fax i tako smijes printati u praktikumima (na laseru).
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 16:06 ned, 4. 11. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]Moj otac jos uvijek koristi HP4L (oslabljeni HP4) kojeg je kupio sredinom devedesetih i na njemu isprintao zavidnu kolicinu materijala. :D Do sada je bio na jednom servisu (printer; ne moj otac :P) i to tek prije nekoliko mjeseci, dakle nakon 10+ godina predanog rada. 8)[/quote]
I ja posjedujem točno taj model, još uvijek funkcionira, isto nakon 10+ godina rada, ali ga ne koristim.
Ako se ide na laserski, must-have opcija je automatski ispis na obje strane papira. Vjerojatno do sada tu opciju ima skoro pa svaki noviji laserski printer.
vsego (napisa): | Moj otac jos uvijek koristi HP4L (oslabljeni HP4) kojeg je kupio sredinom devedesetih i na njemu isprintao zavidnu kolicinu materijala. Do sada je bio na jednom servisu (printer; ne moj otac ) i to tek prije nekoliko mjeseci, dakle nakon 10+ godina predanog rada.  |
I ja posjedujem točno taj model, još uvijek funkcionira, isto nakon 10+ godina rada, ali ga ne koristim.
Ako se ide na laserski, must-have opcija je automatski ispis na obje strane papira. Vjerojatno do sada tu opciju ima skoro pa svaki noviji laserski printer.
_________________ The Dude Abides
|
|
[Vrh] |
|
Pukica Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
SickJedi Moderator

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Pukica Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
Postano: 18:40 pon, 5. 11. 2007 Naslov: |
|
|
sto se ovoga sa susenjem tice ovisi o podvrsti printera
ako printer ima boju+glavu za printanje u jednom (tipa HPovi) onda ako se i zasusi toliko da se neda ocistiti standardnim driverom promijenis taj set i printer dalje radi ko zvijer :)
ako ima samo boju, glava se ne mijenja sa svakom izmijenom boje i ukoliko se to zasusi mozes ga hititi u smece - ako hoces jednog takvog epsona, poklonim :P
inace, zamjenske boje ili filanje postojeceg tonera (za ove koji IMAJU glavu skupa s bojom) ne preporucam, jer moze zavrsiti vrlo prljavo (procure) ili ne raditi (at least je meni tako bilo)
s druge strane, ja sam sa jednim HPovim setom cartridgea u boji printala po godinu, godinu i pol, a crna mi je trajala 6-10 mjeseci.... a printala sam sve sto mi je puhnulo, ukljucujuci covere CDova :g:
mogu valjda iskoati jednu analizu lasera koju sam radila poznaniku, al nedamise kopati ako te laseri ne zanimaju
btw, laser se ne moze zasusiti :)
sto se ovoga sa susenjem tice ovisi o podvrsti printera
ako printer ima boju+glavu za printanje u jednom (tipa HPovi) onda ako se i zasusi toliko da se neda ocistiti standardnim driverom promijenis taj set i printer dalje radi ko zvijer
ako ima samo boju, glava se ne mijenja sa svakom izmijenom boje i ukoliko se to zasusi mozes ga hititi u smece - ako hoces jednog takvog epsona, poklonim
inace, zamjenske boje ili filanje postojeceg tonera (za ove koji IMAJU glavu skupa s bojom) ne preporucam, jer moze zavrsiti vrlo prljavo (procure) ili ne raditi (at least je meni tako bilo)
s druge strane, ja sam sa jednim HPovim setom cartridgea u boji printala po godinu, godinu i pol, a crna mi je trajala 6-10 mjeseci.... a printala sam sve sto mi je puhnulo, ukljucujuci covere CDova
mogu valjda iskoati jednu analizu lasera koju sam radila poznaniku, al nedamise kopati ako te laseri ne zanimaju
btw, laser se ne moze zasusiti
|
|
[Vrh] |
|
Saf Forumski umjetnik

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
|