Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

printer ? (informacija)
Idite na Prethodno  1, 2
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Pukica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
= 22 - 13

PostPostano: 14:21 ned, 4. 11. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

hellou, it is I again :D

daklem mom epsonu je dosao kraj, sto je bilo i za ocekivati :roll:

e sad se bacam u nove pohode kupnje printera, ali sa nesto vecim budzetom 8)

uglavnom, imam oko 700-1000 kn na raspolaganju da si kupim kakav kvalitetniji priner, koji bi mi trebao, ako bude srece, izdrzati narednih 3-4 godine

pa imam za vas par pitanja:
1) koja od ovih opcija je isplativija; kvalitetan ink-jet, ink-jet sa skenerom ( one spike 2 u 1) ili C/B laserski ( nemojte mi niti pokusavati preporuciti laserski u boji, jer ko prvo nemam tolko para, a ko drugo nemam ni 300 kn za svaku boju, a ima ih uglavnom 4, ko trece, ako ce biti u boji onda ce biti ink-jet jer ipak tolko printanje u boji ne koristim)

2) buduci da razmatram i laserski, kolko u prosjeku traju boje za njega? jer zamjenska boja za ink-jet je od 40-ak kn nadalje, dok je za laserski 300 pa nadalje, sto meni ipak cini razliku, da li cu za 40 kn isprintati cca 1000 stranica ili cu za 300 kn isprintati isto toliko

3) kolko zapravo mogu biti ucinkovite ti 2u1, 3u1 itd spravice.
da li grijesim ako mislim da mi je to prakticnije nego 2 odvojena aparata?
hellou, it is I again Very Happy

daklem mom epsonu je dosao kraj, sto je bilo i za ocekivati Rolling Eyes

e sad se bacam u nove pohode kupnje printera, ali sa nesto vecim budzetom Cool

uglavnom, imam oko 700-1000 kn na raspolaganju da si kupim kakav kvalitetniji priner, koji bi mi trebao, ako bude srece, izdrzati narednih 3-4 godine

pa imam za vas par pitanja:
1) koja od ovih opcija je isplativija; kvalitetan ink-jet, ink-jet sa skenerom ( one spike 2 u 1) ili C/B laserski ( nemojte mi niti pokusavati preporuciti laserski u boji, jer ko prvo nemam tolko para, a ko drugo nemam ni 300 kn za svaku boju, a ima ih uglavnom 4, ko trece, ako ce biti u boji onda ce biti ink-jet jer ipak tolko printanje u boji ne koristim)

2) buduci da razmatram i laserski, kolko u prosjeku traju boje za njega? jer zamjenska boja za ink-jet je od 40-ak kn nadalje, dok je za laserski 300 pa nadalje, sto meni ipak cini razliku, da li cu za 40 kn isprintati cca 1000 stranica ili cu za 300 kn isprintati isto toliko

3) kolko zapravo mogu biti ucinkovite ti 2u1, 3u1 itd spravice.
da li grijesim ako mislim da mi je to prakticnije nego 2 odvojena aparata?

Moderator
Moderator

Spol: muško
12 = 42 - 30

PostPostano: 14:54 ned, 4. 11. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Toner je nesto skuplji od tinte, ali imas cca 10 puta vise ispisa.
Toner je nesto skuplji od tinte, ali imas cca 10 puta vise ispisa.

Ken Lee je zakon!!!
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice MSNM
goranm
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
218 = 249 - 31

PostPostano: 14:56 ned, 4. 11. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ako namjeravaš ipak nešto printati u boji, a nije ti važno da li se 20 stranica isprinta u manje od minute ili u nekih 5 do 10 minuta, i ako ne namjeravaš svaki dan printati 150 stranica, onda ti laserski printer sigurno nije potreban.

Kod tih 2 u 1 aparata nisam primijetio da nešto puno odstupaju od nekakvog prosječnog printera i skenera, ali opet, imao sam iskustva sa samo dvije ili tri te multifunkcionalne spravice. A to da su praktične, to je sigurno. :)
Ako namjeravaš ipak nešto printati u boji, a nije ti važno da li se 20 stranica isprinta u manje od minute ili u nekih 5 do 10 minuta, i ako ne namjeravaš svaki dan printati 150 stranica, onda ti laserski printer sigurno nije potreban.

Kod tih 2 u 1 aparata nisam primijetio da nešto puno odstupaju od nekakvog prosječnog printera i skenera, ali opet, imao sam iskustva sa samo dvije ili tri te multifunkcionalne spravice. A to da su praktične, to je sigurno. Smile

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 15:01 ned, 4. 11. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

1. Nema "isplativija"; ovisi sto zelis/trebas. 8)

2. Ovisno o modelu, ali obicno bude 2-2.5k stranica normalnog texta. :) Koja to pljuckalica s jednom tintom nastampa 1k stranica? :-k

3. Navodno jako; nekoliko kolega na faxu ima neki od tih [i]n[/i]-u-jednom uredjaja (scanner, printer, fax, kuhalo za kavu,... ok, bez ovog zadnjeg ;)) i kazu da su spravice super. :) Zaboravih model. :oops: No, ima li to smisla ako ti treba samo printer? :-k

Osobni izbor: C/B laser (kako sam vec naveo), zbog brzine i kvalitete ispisa, te dugovjecnosti printera. 8) Scanner me ne zanima, bojice mi ne trebaju, a ne veseli me da mi pljuckalica krepne nakon godinu-dvije. :? Moj otac jos uvijek koristi HP4L (oslabljeni HP4) kojeg je kupio sredinom devedesetih i na njemu isprintao zavidnu kolicinu materijala. :D Do sada je bio na jednom servisu (printer; ne moj otac :P) i to tek prije nekoliko mjeseci, dakle nakon 10+ godina predanog rada. 8)

Tebi bi vjerojatno neka HPova pljuckalica bila bolje rjesenje; materijale za fax i tako smijes printati u praktikumima (na laseru). :xg:
1. Nema "isplativija"; ovisi sto zelis/trebas. Cool

2. Ovisno o modelu, ali obicno bude 2-2.5k stranica normalnog texta. Smile Koja to pljuckalica s jednom tintom nastampa 1k stranica? Think

3. Navodno jako; nekoliko kolega na faxu ima neki od tih n-u-jednom uredjaja (scanner, printer, fax, kuhalo za kavu,... ok, bez ovog zadnjeg Wink) i kazu da su spravice super. Smile Zaboravih model. Embarassed No, ima li to smisla ako ti treba samo printer? Think

Osobni izbor: C/B laser (kako sam vec naveo), zbog brzine i kvalitete ispisa, te dugovjecnosti printera. Cool Scanner me ne zanima, bojice mi ne trebaju, a ne veseli me da mi pljuckalica krepne nakon godinu-dvije. Confused Moj otac jos uvijek koristi HP4L (oslabljeni HP4) kojeg je kupio sredinom devedesetih i na njemu isprintao zavidnu kolicinu materijala. Very Happy Do sada je bio na jednom servisu (printer; ne moj otac Razz) i to tek prije nekoliko mjeseci, dakle nakon 10+ godina predanog rada. Cool

Tebi bi vjerojatno neka HPova pljuckalica bila bolje rjesenje; materijale za fax i tako smijes printati u praktikumima (na laseru). Xmas Mr.Green

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
goranm
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

218 = 249 - 31

PostPostano: 16:06 ned, 4. 11. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Moj otac jos uvijek koristi HP4L (oslabljeni HP4) kojeg je kupio sredinom devedesetih i na njemu isprintao zavidnu kolicinu materijala. :D Do sada je bio na jednom servisu (printer; ne moj otac :P) i to tek prije nekoliko mjeseci, dakle nakon 10+ godina predanog rada. 8)[/quote]
I ja posjedujem točno taj model, još uvijek funkcionira, isto nakon 10+ godina rada, ali ga ne koristim.

Ako se ide na laserski, must-have opcija je automatski ispis na obje strane papira. Vjerojatno do sada tu opciju ima skoro pa svaki noviji laserski printer.
vsego (napisa):
Moj otac jos uvijek koristi HP4L (oslabljeni HP4) kojeg je kupio sredinom devedesetih i na njemu isprintao zavidnu kolicinu materijala. Very Happy Do sada je bio na jednom servisu (printer; ne moj otac Razz) i to tek prije nekoliko mjeseci, dakle nakon 10+ godina predanog rada. Cool

I ja posjedujem točno taj model, još uvijek funkcionira, isto nakon 10+ godina rada, ali ga ne koristim.

Ako se ide na laserski, must-have opcija je automatski ispis na obje strane papira. Vjerojatno do sada tu opciju ima skoro pa svaki noviji laserski printer.

Pukica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 22 - 13

PostPostano: 16:10 ned, 4. 11. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

hvala na svim savjetima

ajmo onda hipotetski da se odlucim za neki printer+skener ink-jet( u boji)
vidla sam po nekim ducanima da ih ima u tom rangu cijena, pa me zanima koji bi preporucili a da mu ipak te zamjenske ( originalne) boje nisu preskupe
hvala na svim savjetima

ajmo onda hipotetski da se odlucim za neki printer+skener ink-jet( u boji)
vidla sam po nekim ducanima da ih ima u tom rangu cijena, pa me zanima koji bi preporucili a da mu ipak te zamjenske ( originalne) boje nisu preskupe

Moderator
Moderator

12 = 42 - 30

PostPostano: 0:22 pon, 5. 11. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="goranm"]Ako namjeravaš ipak nešto printati u boji, a nije ti važno da li se 20 stranica isprinta u manje od minute ili u nekih 5 do 10 minuta, i ako ne namjeravaš svaki dan printati 150 stranica, onda ti laserski printer sigurno nije potreban.[/quote]

S druge strane, ne znam jel rijesen onal problem susenja tinte... Problem ne printam nista dugo i printer ne radi jerbo se tinta zasusila u strcalici.

Ak oces pouzdan i dugovjecan printer [size=3]ali i uzasno glasan[/size] odaberi Epson LQ-550 kod mene je vec cca 17 godina i radi ko singerica. :D
goranm (napisa):

S druge strane, ne znam jel rijesen onal problem susenja tinte... Problem ne printam nista dugo i printer ne radi jerbo se tinta zasusila u strcalici.

Ak oces pouzdan i dugovjecan printer ali i uzasno glasan odaberi Epson LQ-550 kod mene je vec cca 17 godina i radi ko singerica. Very Happy

Ken Lee je zakon!!!
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice MSNM
Pukica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 22 - 13

PostPostano: 0:24 pon, 5. 11. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

pa istina je da ne printam svaki dan, al prakticki mi se ne desi da u 2-3 tjedna makar nesto ne isprintam...sve u svemu, dosada mi susenje boje nije predstavljalo problem :D
pa istina je da ne printam svaki dan, al prakticki mi se ne desi da u 2-3 tjedna makar nesto ne isprintam...sve u svemu, dosada mi susenje boje nije predstavljalo problem Very Happy

Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Sarma: -

PostPostano: 18:40 pon, 5. 11. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

sto se ovoga sa susenjem tice ovisi o podvrsti printera
ako printer ima boju+glavu za printanje u jednom (tipa HPovi) onda ako se i zasusi toliko da se neda ocistiti standardnim driverom promijenis taj set i printer dalje radi ko zvijer :)
ako ima samo boju, glava se ne mijenja sa svakom izmijenom boje i ukoliko se to zasusi mozes ga hititi u smece - ako hoces jednog takvog epsona, poklonim :P

inace, zamjenske boje ili filanje postojeceg tonera (za ove koji IMAJU glavu skupa s bojom) ne preporucam, jer moze zavrsiti vrlo prljavo (procure) ili ne raditi (at least je meni tako bilo)

s druge strane, ja sam sa jednim HPovim setom cartridgea u boji printala po godinu, godinu i pol, a crna mi je trajala 6-10 mjeseci.... a printala sam sve sto mi je puhnulo, ukljucujuci covere CDova :g:

mogu valjda iskoati jednu analizu lasera koju sam radila poznaniku, al nedamise kopati ako te laseri ne zanimaju

btw, laser se ne moze zasusiti :)
sto se ovoga sa susenjem tice ovisi o podvrsti printera
ako printer ima boju+glavu za printanje u jednom (tipa HPovi) onda ako se i zasusi toliko da se neda ocistiti standardnim driverom promijenis taj set i printer dalje radi ko zvijer Smile
ako ima samo boju, glava se ne mijenja sa svakom izmijenom boje i ukoliko se to zasusi mozes ga hititi u smece - ako hoces jednog takvog epsona, poklonim Razz

inace, zamjenske boje ili filanje postojeceg tonera (za ove koji IMAJU glavu skupa s bojom) ne preporucam, jer moze zavrsiti vrlo prljavo (procure) ili ne raditi (at least je meni tako bilo)

s druge strane, ja sam sa jednim HPovim setom cartridgea u boji printala po godinu, godinu i pol, a crna mi je trajala 6-10 mjeseci.... a printala sam sve sto mi je puhnulo, ukljucujuci covere CDova Mr. Green

mogu valjda iskoati jednu analizu lasera koju sam radila poznaniku, al nedamise kopati ako te laseri ne zanimaju

btw, laser se ne moze zasusiti Smile

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
Saf
Forumski umjetnik
Forumski umjetnik

22 = 30 - 8

PostPostano: 9:57 uto, 6. 11. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[size=18][color=red]prodajem[/color][/size] [url=http://search.lexmark.com/printer/US/en/16M0000]Lexmark Z55[/url], bez boja (korišten jedno punjenje), brižno održavan...
prodajem Lexmark Z55, bez boja (korišten jedno punjenje), brižno održavan...

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2
Stranica 2 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum