Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
finalni Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 4:19 pet, 23. 11. 2007 Naslov: |
|
|
To nema veze s nama, nego sa Zakonom ili Statutom (da sad ne trazim). :? Kvaka je u tome da na teret Ministarstva mozete studirati najdulje 4/3 trajanja studija, sto kod vas iznosi 4 godine. :) Lako ces naci i Zakon i Statut (postoje i linkovi na Forumu), pa vidi kako je to tocno formulirano. 8)
Mislim da je to pravilo na snazi od pocetka Bolonje i da nema veze s linearnim skolarinama, ali nemoj me drzati za rijec. :)
To nema veze s nama, nego sa Zakonom ili Statutom (da sad ne trazim). Kvaka je u tome da na teret Ministarstva mozete studirati najdulje 4/3 trajanja studija, sto kod vas iznosi 4 godine. Lako ces naci i Zakon i Statut (postoje i linkovi na Forumu), pa vidi kako je to tocno formulirano.
Mislim da je to pravilo na snazi od pocetka Bolonje i da nema veze s linearnim skolarinama, ali nemoj me drzati za rijec.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
finalni Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 14:47 pet, 23. 11. 2007 Naslov: |
|
|
Zapravo, i same formule potjecu od Sveucilista, a mi smo odredili parametre. ;) Da stvar bude bolja, formule koje je dalo Sveuciliste su jos kompliciranije; mi smo to ublazili prilagodbom nekih parametara... :D
Zapravo, i same formule potjecu od Sveucilista, a mi smo odredili parametre. Da stvar bude bolja, formule koje je dalo Sveuciliste su jos kompliciranije; mi smo to ublazili prilagodbom nekih parametara...
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
tammy Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|

|
|
[Vrh] |
|
nana Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
finalni Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 22:24 sri, 28. 11. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="nana"]Ispricavam se sto u krivi topic,donekle je povezano.
Hoce li ce placat diplomski studij?
Cula sam da na FERu bude odmah od prve generacije bolonje. Hoce li i kod nas? Zapravo mozda bolje pitanje: Kad ce se nesto konkretnije znat o diplomskim studijima?[/quote]
Mislim da se ne zna ni na FER-u ni kod nas, ali ja sam čuo da će na oba faksa svi plaćati :( i da će na FER-u to objaviti tek u travnju iako već sad znaju. Glasine, glasine... Ne vjerujem u to, pretpostavljam da će biti neki uvjet za upisivanje bez plaćanja.
nana (napisa): | Ispricavam se sto u krivi topic,donekle je povezano.
Hoce li ce placat diplomski studij?
Cula sam da na FERu bude odmah od prve generacije bolonje. Hoce li i kod nas? Zapravo mozda bolje pitanje: Kad ce se nesto konkretnije znat o diplomskim studijima? |
Mislim da se ne zna ni na FER-u ni kod nas, ali ja sam čuo da će na oba faksa svi plaćati i da će na FER-u to objaviti tek u travnju iako već sad znaju. Glasine, glasine... Ne vjerujem u to, pretpostavljam da će biti neki uvjet za upisivanje bez plaćanja.
_________________ Nikola Adžaga
Građevinski fakultet, Sveučilište u Zagrebu
|
|
[Vrh] |
|
Masiela Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 23:18 sri, 28. 11. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="finalni"]Mislim da se ne zna ni na FER-u ni kod nas, ali ja sam čuo da će na oba faksa svi plaćati :( i da će na FER-u to objaviti tek u travnju iako već sad znaju. Glasine, glasine... Ne vjerujem u to, pretpostavljam da će biti neki uvjet za upisivanje bez plaćanja.[/quote]
Ja sam čula priče za neke fakultete, doduše nisu pod ZG sveučilištem (:D) da će isto svi plaćati i spominju se cifre od cca 10000 kn godišnje što mi je em pretjerano (doduše, ovisi i o kojem se području znanosti radi ili o čemu već - onaj kriterij o kojem inače ovisi hoće puna školarina biti 5500, 7000 ili ?? 000 kn) s obzirom na dosadašnje stanje - malo prevelik skok, em nevjerojatno da će baš svi morati plaćati.
Bolje ipak sačekati konačna rješenja nego se ovako radi [i]rekla-kazala[/i] priča bezveze živcirati.
finalni (napisa): | Mislim da se ne zna ni na FER-u ni kod nas, ali ja sam čuo da će na oba faksa svi plaćati i da će na FER-u to objaviti tek u travnju iako već sad znaju. Glasine, glasine... Ne vjerujem u to, pretpostavljam da će biti neki uvjet za upisivanje bez plaćanja. |
Ja sam čula priče za neke fakultete, doduše nisu pod ZG sveučilištem ( ) da će isto svi plaćati i spominju se cifre od cca 10000 kn godišnje što mi je em pretjerano (doduše, ovisi i o kojem se području znanosti radi ili o čemu već - onaj kriterij o kojem inače ovisi hoće puna školarina biti 5500, 7000 ili ?? 000 kn) s obzirom na dosadašnje stanje - malo prevelik skok, em nevjerojatno da će baš svi morati plaćati.
Bolje ipak sačekati konačna rješenja nego se ovako radi rekla-kazala priča bezveze živcirati.
_________________ mladac: e.k.s. je možda 8%, moje znanje ni toliko 
|
|
[Vrh] |
|

|
|
[Vrh] |
|
renata Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
ß Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 16:57 čet, 29. 11. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="renata"]@Krcko : Razumijem da jos nista konkretno nije dogovoreno, ali jel' bi mogao samo reci sto si mislio s onim da ce malo prvostupnika uopce moci upisati diplomski? Zvuci kao da se vec nagada o nekakvim kriterijima... i da bas nece biti banalni. Ili si mislio na to da ce biti jako malo ljudi koji nemaju zaostatke s prijasnjih godina? Jer ako se radi o onom prvom.... :shock:[/quote]
Mislim da se pod time misillo nedostatak ljudi koji će doći do titule prvostupnika :P
A s obzirom na to da ima pet planiranih diplomskih studija, od kojih kog god pitam uglavnom svi odgovaraju da će birat "financijsku i poslovnu", jasno je da će najvjerojatnije na drugim smjerovima falit ljudi.
Ja recimo planiram studirat računarstvo (ukoliko dođem do tamo). Sad, pogledaj našu godinu (druga sam, btw :) ) - izborni modul računarstvo nije upisalo više od 20 bolonjaca, koliko se meni čini. Vjerojatno neki od nas usto imaju zaostatke, ili će ih nedajbože skupiti ove ili sljedeće godine. S obzirom da su to uglavnom skoro pa svi ljudi koji su uopće zainteresirani za daljni nastavak u smjeru računarstva, izgleda da će 2009/2010 diplomski studij Računarstvo upisati 20tak ljudi, možda s onima koji zaostanu sa sadašnje treće godine broj naraste i do 30.. što je opet relativno malo.
Da ne spominjem druge smjerove, recimo teorijsku, gdje vjerujem da je interes i manji nego za računarstvo.. :?
( ovo je samo moje vrlo neprecizno i vrlo mutno viđenje budućnosti :neutral: )
renata (napisa): | @Krcko : Razumijem da jos nista konkretno nije dogovoreno, ali jel' bi mogao samo reci sto si mislio s onim da ce malo prvostupnika uopce moci upisati diplomski? Zvuci kao da se vec nagada o nekakvim kriterijima... i da bas nece biti banalni. Ili si mislio na to da ce biti jako malo ljudi koji nemaju zaostatke s prijasnjih godina? Jer ako se radi o onom prvom....  |
Mislim da se pod time misillo nedostatak ljudi koji će doći do titule prvostupnika
A s obzirom na to da ima pet planiranih diplomskih studija, od kojih kog god pitam uglavnom svi odgovaraju da će birat "financijsku i poslovnu", jasno je da će najvjerojatnije na drugim smjerovima falit ljudi.
Ja recimo planiram studirat računarstvo (ukoliko dođem do tamo). Sad, pogledaj našu godinu (druga sam, btw ) - izborni modul računarstvo nije upisalo više od 20 bolonjaca, koliko se meni čini. Vjerojatno neki od nas usto imaju zaostatke, ili će ih nedajbože skupiti ove ili sljedeće godine. S obzirom da su to uglavnom skoro pa svi ljudi koji su uopće zainteresirani za daljni nastavak u smjeru računarstva, izgleda da će 2009/2010 diplomski studij Računarstvo upisati 20tak ljudi, možda s onima koji zaostanu sa sadašnje treće godine broj naraste i do 30.. što je opet relativno malo.
Da ne spominjem druge smjerove, recimo teorijsku, gdje vjerujem da je interes i manji nego za računarstvo..
( ovo je samo moje vrlo neprecizno i vrlo mutno viđenje budućnosti )
_________________ Devious movements in your eyes moved me from relief
Breath comes out white clouds with your lies
and filters through me
|
|
[Vrh] |
|
Luuka Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
filipnet Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 17:05 čet, 29. 11. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="ß"]Razumijem da jos nista konkretno diplomski studij Računarstvo upisati 20tak ljudi, možda s onima koji zaostanu sa sadašnje treće godine broj naraste i do 30.. što je opet relativno malo.
Da ne spominjem druge smjerove, recimo teorijsku, gdje vjerujem da je interes i manji nego za računarstvo.. :?
( ovo je samo moje vrlo neprecizno i vrlo mutno viđenje budućnosti :neutral: )[/quote]
Pa ta brojka od 20 do 30 ljudi je bila normalna za prijasnje godine po starom programu, sad ne racunamo zadnje godine po starom programu, jer tad su spusteni uvjeti, pa je bilo puno vise ljudi na smjerovima. Tako sam ja barem dobio dojam od asistenata, ako sam ukrivu, nek me isprave.
ß (napisa): | Razumijem da jos nista konkretno diplomski studij Računarstvo upisati 20tak ljudi, možda s onima koji zaostanu sa sadašnje treće godine broj naraste i do 30.. što je opet relativno malo.
Da ne spominjem druge smjerove, recimo teorijsku, gdje vjerujem da je interes i manji nego za računarstvo..
( ovo je samo moje vrlo neprecizno i vrlo mutno viđenje budućnosti ) |
Pa ta brojka od 20 do 30 ljudi je bila normalna za prijasnje godine po starom programu, sad ne racunamo zadnje godine po starom programu, jer tad su spusteni uvjeti, pa je bilo puno vise ljudi na smjerovima. Tako sam ja barem dobio dojam od asistenata, ako sam ukrivu, nek me isprave.
_________________  Everything happens with a reason!

|
|
[Vrh] |
|
ß Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Luuka Forumaš(ica)

Spol: