Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
13_mac Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 10:51 sri, 26. 12. 2007 Naslov: Zad 8.4. - skripta |
|
|
Meni prolazi kompajliranje i daje dobar rezultat:
a)[code:1]#include<stdio.h>
int main(void){
int x, sum = 0;
for(; x != 0; sum += x){
scanf("%d", &x);
}
printf("Suma ucitanih brojeva je %d.\n", sum);
scanf("%%");
return 0;
}
[/code:1]
/* bez inicijalizacije x=1 */
b)[code:1]#include<stdio.h>
int main(void){
int x, sum = 0;
while(x != 0){
scanf("%d", &x);
sum+= x;
}
scanf("%%");
return 0;
}[/code:1]
/* i ovdje bez x=1 pridruzivanja */
U skripti je [b]napomena[/b] da se mora napisati pod a) inicijalizacija i pod b) pridruzivanje x=1 jer je program neispravan...
My question: Zasto? Ne vidim da program radi krivi ispis, niti da je nesto neispravno... helpic :wink:
Meni prolazi kompajliranje i daje dobar rezultat:
a) Kod: | #include<stdio.h>
int main(void){
int x, sum = 0;
for(; x != 0; sum += x){
scanf("%d", &x);
}
scanf("%%");
return 0;
}
|
/* bez inicijalizacije x=1 */
b) Kod: | #include<stdio.h>
int main(void){
int x, sum = 0;
while(x != 0){
scanf("%d", &x);
sum+= x;
}
scanf("%%");
return 0;
} |
/* i ovdje bez x=1 pridruzivanja */
U skripti je napomena da se mora napisati pod a) inicijalizacija i pod b) pridruzivanje x=1 jer je program neispravan...
My question: Zasto? Ne vidim da program radi krivi ispis, niti da je nesto neispravno... helpic
_________________ Đante tanda fandiga?
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 12:01 sri, 26. 12. 2007 Naslov: |
|
|
Kad pokrenes program, vrijednost deklariranih varijabli je slucajna (smece koje se na tom mjestu zateklo od tko zna cega i tko zna kada). :) Naravno, dobre su sanse da zatecena vrijednost bude razlicita od nule, ali moze se desiti i da bude nula. :| E, ako se to desi... tvoja verzija programa nece niti zaviriti u petlju. :(
Kad pokrenes program, vrijednost deklariranih varijabli je slucajna (smece koje se na tom mjestu zateklo od tko zna cega i tko zna kada). Naravno, dobre su sanse da zatecena vrijednost bude razlicita od nule, ali moze se desiti i da bude nula. E, ako se to desi... tvoja verzija programa nece niti zaviriti u petlju.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
13_mac Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
ma Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 15:39 sri, 26. 12. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="13_mac"]I ako mi je nula, niti ne treba zaviriti u petlju-->kao sto zadatak kaze, kad se [color=red][b]ucita[/b][/color] nula treba stati, i tocno se to dogodi-->ispise mi da je suma nula i stane..Cemu ulaziti u petlju ako je npr. prvi ucitani br. 0... :?:[/quote]
ako i 'zatekne' nulu, za što su šanse minimalne, ta nula nije učitana. ti, dakle, nećeš stići niti učitati broj, jer početni uvjet petlje nije zadovoljen, pa se ona neće ni 'dogoditi'. :petting:
13_mac (napisa): | I ako mi je nula, niti ne treba zaviriti u petlju→kao sto zadatak kaze, kad se ucita nula treba stati, i tocno se to dogodi→ispise mi da je suma nula i stane..Cemu ulaziti u petlju ako je npr. prvi ucitani br. 0...  |
ako i 'zatekne' nulu, za što su šanse minimalne, ta nula nije učitana. ti, dakle, nećeš stići niti učitati broj, jer početni uvjet petlje nije zadovoljen, pa se ona neće ni 'dogoditi'.
_________________ ima let u finish
|
|
[Vrh] |
|
13_mac Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
|