Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Locky Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
bily Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Atomised Forumaš(ica)

|
Postano: 0:31 ned, 27. 1. 2008 Naslov: |
|
|
Upasti bez plaćanja ne bi trebalo biti preteško, barem ako se potrudiš... A upasti s plaćanjem je prilično lagano (ako ne uspiješ, nisi baš za ovaj faks).
Faks nije težak ali moraš imati volje za matematiku. Drugim riječima, ako imaš kakvo-takvo predznanje, puno volje za rad i prosječne sposobnosti, trebalo bi ti biti ok na faksu.
Govorim iz iskustva, dakle, o prvoj godini... Druga je navodno dosta teža. ;) A za više godine ne znam... Doduše, meni se čini da prva ima posebnu težinu jer se moraš naviknuti na neke stvari, a onda se dalje, iako je gradivo teže, bolje nosiš sa svime.
Meni se, recimo, ovdje sviđa, ali vjerojatno ću pasti jer mi se ne da baš toliko gledati epsilone i delte... :D (Zapravo mi se ne da gledati matrice ali ovo zvuči bolje). E, da: Morat ćeš se naviknuti na epsilone i delte... Pogledaj malo na stranicama faksa predavanja iz nekih kolegija, da ti se ne bi desilo da si mislio da je matematika nešto drugo. :)
Ako ne ciljaš na visoke ocjene, vremena imaš sasvim dovoljno. Samo se trebaš znati organizirati, što meni baš ne polazi za rukom...
Atmosfera je dosta opuštena i većina studenata nije nadobudna.
P.S. Ovaj topic bi ti mogao pomoći... :P
http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=10535
Upasti bez plaćanja ne bi trebalo biti preteško, barem ako se potrudiš... A upasti s plaćanjem je prilično lagano (ako ne uspiješ, nisi baš za ovaj faks).
Faks nije težak ali moraš imati volje za matematiku. Drugim riječima, ako imaš kakvo-takvo predznanje, puno volje za rad i prosječne sposobnosti, trebalo bi ti biti ok na faksu.
Govorim iz iskustva, dakle, o prvoj godini... Druga je navodno dosta teža. A za više godine ne znam... Doduše, meni se čini da prva ima posebnu težinu jer se moraš naviknuti na neke stvari, a onda se dalje, iako je gradivo teže, bolje nosiš sa svime.
Meni se, recimo, ovdje sviđa, ali vjerojatno ću pasti jer mi se ne da baš toliko gledati epsilone i delte... (Zapravo mi se ne da gledati matrice ali ovo zvuči bolje). E, da: Morat ćeš se naviknuti na epsilone i delte... Pogledaj malo na stranicama faksa predavanja iz nekih kolegija, da ti se ne bi desilo da si mislio da je matematika nešto drugo.
Ako ne ciljaš na visoke ocjene, vremena imaš sasvim dovoljno. Samo se trebaš znati organizirati, što meni baš ne polazi za rukom...
Atmosfera je dosta opuštena i većina studenata nije nadobudna.
P.S. Ovaj topic bi ti mogao pomoći...
http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=10535
|
|
[Vrh] |
|
Luuka Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 12:13 ned, 27. 1. 2008 Naslov: |
|
|
Prva godina je (bar sad tako na to gledam - ja sam druga) uvod u fakultetsku matematiku. A fakultetska matematika se uglavnom svodi na teoriju i savladavanje te teorije...zadaci su također bitni, no za 1.god je najbitnije (po meni) savladat osnovne teoretske stvari, ufurat se u taj način razmišljanja...skužit kaj predstavljaju na početku vrlo apstraktni epsilon-delte, kako se gradi dokaz i slično.
U svakom slučaju, ako te zanima matematika, dođi nam.
Ekipa na faxu je super, malo je nadobudnih, zafrkancije ne nedostaje.
Profesori i asistenti su dostupni za sve vrste pitanja, a i demonstratori.
I koliko sam skužio, dosta smo bolje organizirani od većine faxeva...odmah na početku se zna kaj se od nas očekuje i nema promjena u zadnji čas.
Prva godina je (bar sad tako na to gledam - ja sam druga) uvod u fakultetsku matematiku. A fakultetska matematika se uglavnom svodi na teoriju i savladavanje te teorije...zadaci su također bitni, no za 1.god je najbitnije (po meni) savladat osnovne teoretske stvari, ufurat se u taj način razmišljanja...skužit kaj predstavljaju na početku vrlo apstraktni epsilon-delte, kako se gradi dokaz i slično.
U svakom slučaju, ako te zanima matematika, dođi nam.
Ekipa na faxu je super, malo je nadobudnih, zafrkancije ne nedostaje.
Profesori i asistenti su dostupni za sve vrste pitanja, a i demonstratori.
I koliko sam skužio, dosta smo bolje organizirani od većine faxeva...odmah na početku se zna kaj se od nas očekuje i nema promjena u zadnji čas.
_________________ "Bolje bi prolazio na faxu da sam na drogama nego na netu" - by a friend of mine
"Poslije spavanja doma spavanje bilo di mi je najdraža stvar" - by the same guy 
|
|
[Vrh] |
|
Locky Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Atomised Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Locky Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
andreao Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
fireball Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
k8yvis Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 11:46 pon, 28. 1. 2008 Naslov: |
|
|
Upad je, ako znaš riješit bar pola zadataka iz prošlogodišnjeg kolokvija, banalan i nije tako teško upast. Što se tiče faksa: inženjerski smjer Zg: Matematička analiza (funkcije), Elementarna mat (Mat. logika), Linearna (matrice i vektori) Tjelesni (ne preporučam teretanu :wink: ), i programiranje (C). Split, mislim da je to profesorski-iznimno lak upad zbog malog broja studenata: Uvod u Računarstvo (općenito o komp.), Programiranje(QBasic), Praktikum(izrada web-a), Uvod u matematiku (Doslovno uvod, razumijevanje oznaka-kvantifikatora i mix elementarne i analize), Uvod u algebru s analitičkom geometrijom (vektori), Engleski u struci.
To ti je kratak pregled predmeta Zg vs St. Gradivo nije teško ako odmah počneš učit, to će ti i prof. reć, ali dosta njih ne posluša pa se otprilike sad vade iz problema :oops: ka i ja... Pozz
Upad je, ako znaš riješit bar pola zadataka iz prošlogodišnjeg kolokvija, banalan i nije tako teško upast. Što se tiče faksa: inženjerski smjer Zg: Matematička analiza (funkcije), Elementarna mat (Mat. logika), Linearna (matrice i vektori) Tjelesni (ne preporučam teretanu ), i programiranje (C). Split, mislim da je to profesorski-iznimno lak upad zbog malog broja studenata: Uvod u Računarstvo (općenito o komp.), Programiranje(QBasic), Praktikum(izrada web-a), Uvod u matematiku (Doslovno uvod, razumijevanje oznaka-kvantifikatora i mix elementarne i analize), Uvod u algebru s analitičkom geometrijom (vektori), Engleski u struci.
To ti je kratak pregled predmeta Zg vs St. Gradivo nije teško ako odmah počneš učit, to će ti i prof. reć, ali dosta njih ne posluša pa se otprilike sad vade iz problema ka i ja... Pozz
_________________ Da li je napredak kad ljudozder uzme vilicu?
|
|
[Vrh] |
|
Locky Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Atomised Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Locky Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Atomised Forumaš(ica)

|
Postano: 13:46 pon, 28. 1. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="Locky"]
Na istrazivackom smjeru fizike sam... Tako da me ipak matematika zanima :) (cim sam to upisala, mora me matematika zanimati ) :wink:[/quote]
Zapravo, ne mora. Znam mnoge koji su upisali [i]matematiku[/i] pa se na kraju ispostavilo da ih ne zanima. :)
Ali, ako studiraš fiziku, pretpostavljam da si ipak upoznata s matematikom kakva je na faksu...
A zašto odustaješ od fizike? (Čini se kao off topic, ali moglo bi biti relevantno...)
Locky (napisa): |
Na istrazivackom smjeru fizike sam... Tako da me ipak matematika zanima (cim sam to upisala, mora me matematika zanimati )  |
Zapravo, ne mora. Znam mnoge koji su upisali matematiku pa se na kraju ispostavilo da ih ne zanima.
Ali, ako studiraš fiziku, pretpostavljam da si ipak upoznata s matematikom kakva je na faksu...
A zašto odustaješ od fizike? (Čini se kao off topic, ali moglo bi biti relevantno...)
|
|
[Vrh] |
|
Locky Forumaš(ica)

|
Postano: 14:18 pon, 28. 1. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="Atomised"][quote="Locky"]
Na istrazivackom smjeru fizike sam... Tako da me ipak matematika zanima :) (cim sam to upisala, mora me matematika zanimati ) :wink:[/quote]
Zapravo, ne mora. Znam mnoge koji su upisali [i]matematiku[/i] pa se na kraju ispostavilo da ih ne zanima. :)
A zašto odustaješ od fizike? (Čini se kao off topic, ali moglo bi biti relevantno...)[/quote]
Strasno je tesko, samo ljudi iz matematickih gimnazija opstaju, svake godine oko 70% ljudi otpadne. Fax je stvarno krvav. Sve je toliko opsirno i prebrzo da jednostavno nemas vremena za nista, moras samo uciti i spavati da bi uspio. A i mislim da je profesorski smjer matematike dosta laksi od inzenjerskog. Ako se varam, sorry.
Offtopic, ispricavam se.
Atomised (napisa): | Locky (napisa): |
Na istrazivackom smjeru fizike sam... Tako da me ipak matematika zanima (cim sam to upisala, mora me matematika zanimati )  |
Zapravo, ne mora. Znam mnoge koji su upisali matematiku pa se na kraju ispostavilo da ih ne zanima.
A zašto odustaješ od fizike? (Čini se kao off topic, ali moglo bi biti relevantno...) |
Strasno je tesko, samo ljudi iz matematickih gimnazija opstaju, svake godine oko 70% ljudi otpadne. Fax je stvarno krvav. Sve je toliko opsirno i prebrzo da jednostavno nemas vremena za nista, moras samo uciti i spavati da bi uspio. A i mislim da je profesorski smjer matematike dosta laksi od inzenjerskog. Ako se varam, sorry.
Offtopic, ispricavam se.
|
|
[Vrh] |
|
Atomised Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Locky Forumaš(ica)

|
Postano: 14:55 pon, 28. 1. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="Atomised"]Well, mi nemamo opću fiziku, ali imamo neke druge stvari i nemoj misliti da je matematika lagana. :D
A za težine smjerova neću komentirati jer nikad nisam studirao po profesorskom a tuđim mišljenjima nisam sklon vjerovati. :)
Sve u svemu, mislim da će ti biti ok na PMF-MO...
Btw, prijatelj mi je također razmišljao o prebacivanju s fizike na matematiku ali na kraju je odustao. :D[/quote]
Pa, gledala sam kolegije na prof. smjeru matematike, i cini mi se u svakom slucaju lakse od inzenjerskog smjera fizike :D Mi ti sreco ucimo, uz pretesku fiziku, i matematiku u detalje... Zapravo, kolegiji su jako slicni na matematici, inzenjerskom smjeru, i na fizici (osim opce fizike)... Tako da imam osjecaj da sam na inzenjerskom smjeru matematike uz opcu fiziku od koje mi je muka. Kad se sve to zbroji, idem drugdje :D
A i na prof. smjeru se ne uci TOLIKO opsirno, i polagan je tempo... Koliko sam skuzila...
Atomised (napisa): | Well, mi nemamo opću fiziku, ali imamo neke druge stvari i nemoj misliti da je matematika lagana.
A za težine smjerova neću komentirati jer nikad nisam studirao po profesorskom a tuđim mišljenjima nisam sklon vjerovati.
Sve u svemu, mislim da će ti biti ok na PMF-MO...
Btw, prijatelj mi je također razmišljao o prebacivanju s fizike na matematiku ali na kraju je odustao.  |
Pa, gledala sam kolegije na prof. smjeru matematike, i cini mi se u svakom slucaju lakse od inzenjerskog smjera fizike Mi ti sreco ucimo, uz pretesku fiziku, i matematiku u detalje... Zapravo, kolegiji su jako slicni na matematici, inzenjerskom smjeru, i na fizici (osim opce fizike)... Tako da imam osjecaj da sam na inzenjerskom smjeru matematike uz opcu fiziku od koje mi je muka. Kad se sve to zbroji, idem drugdje
A i na prof. smjeru se ne uci TOLIKO opsirno, i polagan je tempo... Koliko sam skuzila...
|
|
[Vrh] |
|
Atomised Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Locky Forumaš(ica)

|
Postano: 15:09 pon, 28. 1. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="Atomised"]Oprosti, ispalo je da podcjenjujem fiziku, što nikako nije slučaj. Meni bi bila teža od matematike. Ipak, mislim da dosta studenata ovdje ima problema s programiranjem. A sada riječ ostavljam ljudima koji su na profesorskom smjeru... :)[/quote]
Ma nije ispalo tako :D Nista ti ne brini... Ja sam postala nemilosrdna prema svim fakultetima otkad sam ovo upisala, sve mi se cini lakse od inzenjerske fizike :D Vjerojatno nije tako. Hvala na savjetima :wink:
A ljudi koji su na profesorskom smjeru, neka dobace koji komentar na svoj fakultet, pliz.
Pozzz
Atomised (napisa): | Oprosti, ispalo je da podcjenjujem fiziku, što nikako nije slučaj. Meni bi bila teža od matematike. Ipak, mislim da dosta studenata ovdje ima problema s programiranjem. A sada riječ ostavljam ljudima koji su na profesorskom smjeru...  |
Ma nije ispalo tako Nista ti ne brini... Ja sam postala nemilosrdna prema svim fakultetima otkad sam ovo upisala, sve mi se cini lakse od inzenjerske fizike Vjerojatno nije tako. Hvala na savjetima
A ljudi koji su na profesorskom smjeru, neka dobace koji komentar na svoj fakultet, pliz.
Pozzz
|
|
[Vrh] |
|
andreao Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
|