Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
kika Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
desire Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
Postano: 18:31 ned, 10. 2. 2008 Naslov: |
|
|
nevjerujem sta cujem ovdje,al izgleda da se na ovaj forum javljaju samo oni sta rasturaju digraf,meni je kolokvij bio katastrofa,i opet je bio troduplo tezi od proslogodisnjeg...i to nije u redu...i nije samo da je na dif rafu tako,nego i 2. kolokvij iz vjerojatnosti,...neznam zasto je u cilju faksa da sto manje ljudi prodje,jos plus to sta su kolokviji uvjet za ispit...pa...nema smisla...sigurno ima jos ljudi kojima je ovaj kolokvij bio dosta tezak...
nevjerujem sta cujem ovdje,al izgleda da se na ovaj forum javljaju samo oni sta rasturaju digraf,meni je kolokvij bio katastrofa,i opet je bio troduplo tezi od proslogodisnjeg...i to nije u redu...i nije samo da je na dif rafu tako,nego i 2. kolokvij iz vjerojatnosti,...neznam zasto je u cilju faksa da sto manje ljudi prodje,jos plus to sta su kolokviji uvjet za ispit...pa...nema smisla...sigurno ima jos ljudi kojima je ovaj kolokvij bio dosta tezak...
|
|
[Vrh] |
|
goc Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
goc Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
arya Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 20:05 ned, 10. 2. 2008 Naslov: |
|
|
joj, goc, ti nemaš pravo glasa :D
šalim se... mislim da je problem u tome što je prošle godine bilo lakše, pa se to valjda i sada očekivalo... i naši kolokviji na prvoj godini bili su jako lagani u uspredbi s ovim, a i prošle godine su kolokviji na drugoj godini bili lakši... možda je previše ljudi prošlo, pa su povisili kriterije :lol:
a i istina je donekle da trebaju bit teži kolokviji od onih kakvi su znali bit na prvoj godini... s tim da bih ja to napravila na način da budu dva jako lagana zadatka ( kao s vježbi), dva malo teža, ali ništa preteško ako se radilo, i jedan teži za one koji bi pet :) al opet, ja bih onda uvela i mogućnost pisanja 'popravnog' kolokvija ne samo ako si pao, nego i za veću ocjenu... jer ovako, ako zezneš jedan kolokvij, možeš se skoro oprostit s 5 ili 4, zbog striktne bodovne liste... i na usmenom isto nemaš šansu da digneš ocjenu baš... pa bi to kao bio argument za lakše kolokvije... al tak nam je kak nam je, nema tu pomoći sad :)
recimo, iz difrafa bar znamo pravila, koja mijenjaju samo nama u korist :) npr. iz nekih predmeta saznamo da pišemo završni skupa s kolokvijem 16 i pol sati prije kolokvija ( dakle, prije pola sata :lol:)... i to zbog asistenta koji nas se nije potrudio obavijestit ;)
a što se tiče dotične asistentice... je da nije baš primjer uzornog asistenta... ali uvijek možete ić i kod drugog asistenta na vježbe, ak je samo to problem ;) ak nije samo to, eh, to je druga stvar...
sad po ovome ispada da sam valjda super napisala oba kolokvija, da sam sve riješila i da se samo pravim pametna :lol: a nije baš tako... mislim, nije bilo ni katastrofa, ali navikla sam na dosta bolje :)
i da još jednom ponovim za difraf... bio je lakši od prošlog, samo je bilo puno posla za dva sata... pogotovo meni koja imam ovakvu naviku rješavanja zadataka: 'aha, to bih riješila tako i tako, ne da mi se sad pisati, računati i derivirati, idemo dalje' :D pa na kolokviju potrošim pol sata na prvi zadatak, da ne bih slučajno progriješila u oduzimanju, deriviranju i tome slično... i uspijem pogriješit ipak :lol:
a čim se ja bavim umjesto da učim za sutrašnji kolokvij+završni koji nam donose 70% ocjene :( :)
joj, goc, ti nemaš pravo glasa
šalim se... mislim da je problem u tome što je prošle godine bilo lakše, pa se to valjda i sada očekivalo... i naši kolokviji na prvoj godini bili su jako lagani u uspredbi s ovim, a i prošle godine su kolokviji na drugoj godini bili lakši... možda je previše ljudi prošlo, pa su povisili kriterije
a i istina je donekle da trebaju bit teži kolokviji od onih kakvi su znali bit na prvoj godini... s tim da bih ja to napravila na način da budu dva jako lagana zadatka ( kao s vježbi), dva malo teža, ali ništa preteško ako se radilo, i jedan teži za one koji bi pet al opet, ja bih onda uvela i mogućnost pisanja 'popravnog' kolokvija ne samo ako si pao, nego i za veću ocjenu... jer ovako, ako zezneš jedan kolokvij, možeš se skoro oprostit s 5 ili 4, zbog striktne bodovne liste... i na usmenom isto nemaš šansu da digneš ocjenu baš... pa bi to kao bio argument za lakše kolokvije... al tak nam je kak nam je, nema tu pomoći sad
recimo, iz difrafa bar znamo pravila, koja mijenjaju samo nama u korist npr. iz nekih predmeta saznamo da pišemo završni skupa s kolokvijem 16 i pol sati prije kolokvija ( dakle, prije pola sata )... i to zbog asistenta koji nas se nije potrudio obavijestit
a što se tiče dotične asistentice... je da nije baš primjer uzornog asistenta... ali uvijek možete ić i kod drugog asistenta na vježbe, ak je samo to problem ak nije samo to, eh, to je druga stvar...
sad po ovome ispada da sam valjda super napisala oba kolokvija, da sam sve riješila i da se samo pravim pametna a nije baš tako... mislim, nije bilo ni katastrofa, ali navikla sam na dosta bolje
i da još jednom ponovim za difraf... bio je lakši od prošlog, samo je bilo puno posla za dva sata... pogotovo meni koja imam ovakvu naviku rješavanja zadataka: 'aha, to bih riješila tako i tako, ne da mi se sad pisati, računati i derivirati, idemo dalje' pa na kolokviju potrošim pol sata na prvi zadatak, da ne bih slučajno progriješila u oduzimanju, deriviranju i tome slično... i uspijem pogriješit ipak
a čim se ja bavim umjesto da učim za sutrašnji kolokvij+završni koji nam donose 70% ocjene
_________________ kalendar
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
Postano: 20:29 ned, 10. 2. 2008 Naslov: |
|
|
Na kolokviju je pisalo da su rezultati sljedeci tjedan...
Mislim da se nazalost nismo razumjeli :? ... NIje moje (a nadam se i nicije) misljenje da nam asistenti i profesor trebaju dati (pokloniti) bodove i za nas obavljati ucenje i ostale studentske duznosti ali smanjivanjem bodovnog praga ili dodavanjem bodova na zalbama samo zato jer se treba popunit kvota sto se , nemojmo se zavaravati, radi vrlo cesto.... dovodi do upravo toga, pritom mislim da je efekt jednak kao da se dao ultra lagani kolokvij....
Ako se na vjezbama rade 50 zadataka od kojih kako smo zakljucili asist. na nerazumljiv ili krivi ili veoma kompliciran ili pak pretrivijalan nacin rjesi njih 45 a na kolokviju se stave zadatci za koje treba puuuno vise kako prakticnog tako i teorijskog znanja onda nam vjezbe bas i nesluze za nista vise osim za skupljanje bodova iz blica, sto se na kraju i dogadja jer na dan blica broj ljudi u predavaoni nekako naglo poraste....
Ponavljam, nemislim da je poanta faksa samo rjesiti one zadatke koje mi je netko pokazao na vjezbama ali neko znanje bi morali biti u stanju dobiti samo sa tih vjezbi inace nevidim im bas neku svrhu...na vjezbe idem kako bi nesto naucio, po rezultatima kolokvija (prije namjestanja bodova a i nakon) nevidim da smo bas mnogo naucili, dobro priznajem da mozda svi neuce, mozda i ja neucim dovoljno al da od nas 200 svega 30-etak ima trojku ili vise.... to je ipak veca indikacija da nesto nije u redu sa sustavom nego sa odradjivanjem naseg "studentskog posla" jer je vecina ljudi cak i onih koji imaju nesto kao "elite" status jednostavno zbunjena sadrzajem kolokvija....
p.s.Ponavljam nebunim se ja zato sto mi se buni i zato sto mi se zadatci nesvidjaju dapace bio bih vrlo sretan da se bas takvi zadatci rade na vjezbama (kvalitetno naravno) i da budu sto vise intelektualno stimulativniji ali smatram da se na predavanjima i vjezbama na temelju obradjenog gradiva mora dobiti kakva takva slika o tome sto bi se i u kojem obliku moglo pojaviti na kolokviju i pritom nemislim da nam asist. ili prof. to otvoreno kazu vec da na temelju pokazanog to sami zakljucimo (mozda su neki to uspjeli ali VELIKA vecina nije)...
Na kolokviju je pisalo da su rezultati sljedeci tjedan...
Mislim da se nazalost nismo razumjeli ... NIje moje (a nadam se i nicije) misljenje da nam asistenti i profesor trebaju dati (pokloniti) bodove i za nas obavljati ucenje i ostale studentske duznosti ali smanjivanjem bodovnog praga ili dodavanjem bodova na zalbama samo zato jer se treba popunit kvota sto se , nemojmo se zavaravati, radi vrlo cesto.... dovodi do upravo toga, pritom mislim da je efekt jednak kao da se dao ultra lagani kolokvij....
Ako se na vjezbama rade 50 zadataka od kojih kako smo zakljucili asist. na nerazumljiv ili krivi ili veoma kompliciran ili pak pretrivijalan nacin rjesi njih 45 a na kolokviju se stave zadatci za koje treba puuuno vise kako prakticnog tako i teorijskog znanja onda nam vjezbe bas i nesluze za nista vise osim za skupljanje bodova iz blica, sto se na kraju i dogadja jer na dan blica broj ljudi u predavaoni nekako naglo poraste....
Ponavljam, nemislim da je poanta faksa samo rjesiti one zadatke koje mi je netko pokazao na vjezbama ali neko znanje bi morali biti u stanju dobiti samo sa tih vjezbi inace nevidim im bas neku svrhu...na vjezbe idem kako bi nesto naucio, po rezultatima kolokvija (prije namjestanja bodova a i nakon) nevidim da smo bas mnogo naucili, dobro priznajem da mozda svi neuce, mozda i ja neucim dovoljno al da od nas 200 svega 30-etak ima trojku ili vise.... to je ipak veca indikacija da nesto nije u redu sa sustavom nego sa odradjivanjem naseg "studentskog posla" jer je vecina ljudi cak i onih koji imaju nesto kao "elite" status jednostavno zbunjena sadrzajem kolokvija....
p.s.Ponavljam nebunim se ja zato sto mi se buni i zato sto mi se zadatci nesvidjaju dapace bio bih vrlo sretan da se bas takvi zadatci rade na vjezbama (kvalitetno naravno) i da budu sto vise intelektualno stimulativniji ali smatram da se na predavanjima i vjezbama na temelju obradjenog gradiva mora dobiti kakva takva slika o tome sto bi se i u kojem obliku moglo pojaviti na kolokviju i pritom nemislim da nam asist. ili prof. to otvoreno kazu vec da na temelju pokazanog to sami zakljucimo (mozda su neki to uspjeli ali VELIKA vecina nije)...
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
arya Forumaš(ica)
Spol:
|