Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Peticija za dodatni rok (studij)
Idite na 1, 2, 3, 4, 5  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  

Da li ste za dodatne rokove za predmeta iz prvog semestra?
Svakako da jesam!
89%
 89%  [ 85 ]
Nisam.
10%
 10%  [ 10 ]
Ukupno glasova : 95

Autor/ica Poruka
Fedmahn Kassad
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
-7 = 9 - 16

PostPostano: 13:53 uto, 26. 2. 2008    Naslov: Peticija za dodatni rok Citirajte i odgovorite

S obzirom na to da se čini da nećemo imati nikakve dodatne rokove za prvi semestar, ja sam kanio da se mi studenti organiziramo, u dogovoru sa predstavnicima (neznam koji su), da se organizira peticija da se takvi dodatni rokovi stave za sve predmete. Nema smisla da ljudi padaju jer im fali par bodova. Sad u četvrtak ću otići ko prdoekanice i vidjeti kakve su nam opcije, no posve sam siguran da imamo pravo na još jedan rok.
S obzirom na to da se čini da nećemo imati nikakve dodatne rokove za prvi semestar, ja sam kanio da se mi studenti organiziramo, u dogovoru sa predstavnicima (neznam koji su), da se organizira peticija da se takvi dodatni rokovi stave za sve predmete. Nema smisla da ljudi padaju jer im fali par bodova. Sad u četvrtak ću otići ko prdoekanice i vidjeti kakve su nam opcije, no posve sam siguran da imamo pravo na još jedan rok.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
fireball
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
26 = 100 - 74

PostPostano: 14:22 uto, 26. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

nije da zelim obeshrabrit alki o tome se vec pisalo... jedino se nadam da neces dobit tipican odgovore :"to nije u duhu balkanje"
nije da zelim obeshrabrit alki o tome se vec pisalo... jedino se nadam da neces dobit tipican odgovore :"to nije u duhu balkanje"

buba
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
38 = 125 - 87

PostPostano: 14:35 uto, 26. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Meni je ostao sada jedan ispit iz prvog semestra, ali mislim da necemo ovime nista postici, jerbo je :arrow: [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=9029&highlight=dopunska]ovdje[/url] napisano da ove godine nece biti nicega. :(
Meni je ostao sada jedan ispit iz prvog semestra, ali mislim da necemo ovime nista postici, jerbo je Arrow ovdje napisano da ove godine nece biti nicega. Sad

[Vrh]
Masiela
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

74 = 97 - 23

PostPostano: 15:05 uto, 26. 2. 2008    Naslov: Re: Peticija za dodatni rok Citirajte i odgovorite

Ja sam apsolutno za to da se ljudima da što više rokova, ali:
[quote="Fedmahn Kassad"]Nema smisla da ljudi padaju jer im fali par bodova.[/quote]
Pazi, ima ljudi koji su dali recimo 3 od 5. I sad bi na tom roku recimo dali još jedan. Oćemo onda još jedan rok da polože i taj zadnji da ne izgube godinu?
Ili recimo, ima ljudi koji bi bili sposobni na svakom roku dati po 1 kolegij. Hoćeš za takve organizirati onoliko rokova koliko ima kolegija? Ali, nije to ono što sam ovim postom htjela reći.

Znaš što mene smeta u ovoj cijeloj priči koja se zadnjih dana proteže po forumu na temu dodatnih rokova?
Smeta me što se za to ne bori konstantno kroz cijelu akademsku godinu nego kad netko padne onda bi on radi svoje ... pravio revolucije.
Jesu neki ljudi stvarno toliko samouvjereno došli na faks sa šemom da oni nikad neće ništa pasti ili su toliko sebični da gledaju isključivo sebe?
Mene bi bilo sram da sam u ijednoj od tih grupa.

Godina ima 365/366 dana. Sasvim dovoljno za sastavljanje argumentiranih prigovora na temu rokova. Imamo sposobnost pamćenja pa se valjda rokova možemo sjetiti i onih mjeseci kad se rokovi ne provode.
Ja sam apsolutno za to da se ljudima da što više rokova, ali:
Fedmahn Kassad (napisa):
Nema smisla da ljudi padaju jer im fali par bodova.

Pazi, ima ljudi koji su dali recimo 3 od 5. I sad bi na tom roku recimo dali još jedan. Oćemo onda još jedan rok da polože i taj zadnji da ne izgube godinu?
Ili recimo, ima ljudi koji bi bili sposobni na svakom roku dati po 1 kolegij. Hoćeš za takve organizirati onoliko rokova koliko ima kolegija? Ali, nije to ono što sam ovim postom htjela reći.

Znaš što mene smeta u ovoj cijeloj priči koja se zadnjih dana proteže po forumu na temu dodatnih rokova?
Smeta me što se za to ne bori konstantno kroz cijelu akademsku godinu nego kad netko padne onda bi on radi svoje ... pravio revolucije.
Jesu neki ljudi stvarno toliko samouvjereno došli na faks sa šemom da oni nikad neće ništa pasti ili su toliko sebični da gledaju isključivo sebe?
Mene bi bilo sram da sam u ijednoj od tih grupa.

Godina ima 365/366 dana. Sasvim dovoljno za sastavljanje argumentiranih prigovora na temu rokova. Imamo sposobnost pamćenja pa se valjda rokova možemo sjetiti i onih mjeseci kad se rokovi ne provode.

[Vrh]
buba
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

38 = 125 - 87

PostPostano: 15:17 uto, 26. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ali ljudi se bore protiv toga stalno. Samo je stvar u tome da nema smisla, jerbo je Bolonja Bolonja i nema sada tu tko sta prohtjevat. :roll:
Ali ljudi se bore protiv toga stalno. Samo je stvar u tome da nema smisla, jerbo je Bolonja Bolonja i nema sada tu tko sta prohtjevat. Rolling Eyes

[Vrh]
Masiela
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

74 = 97 - 23

PostPostano: 15:25 uto, 26. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ja sam stekla dojam da se o Bolonji priča samo kroz epitete. Uvijek iste. Ono što bi bilo korisnije su prijedlozi, argumenti, ali opet - prilagodivi sustavu u kojem smo se našli jer činjenica je da Bolonja neće pasti.

Nisam stekla dojam da raznorazni studentski predstavnici i općenito studenti konstantno šalju nekakve liste rješenja, ne prigovora nego rješenja, na adrese bitne za naše obrazovanje. Dva štapa i tavu po kojoj se njima mlati ne računam pod rješenje.
A nije da je broj potencijalnih akademskih građana malen pa da fali ljudi sposobnih za razmišljanje i pisanje.
Ja sam stekla dojam da se o Bolonji priča samo kroz epitete. Uvijek iste. Ono što bi bilo korisnije su prijedlozi, argumenti, ali opet - prilagodivi sustavu u kojem smo se našli jer činjenica je da Bolonja neće pasti.

Nisam stekla dojam da raznorazni studentski predstavnici i općenito studenti konstantno šalju nekakve liste rješenja, ne prigovora nego rješenja, na adrese bitne za naše obrazovanje. Dva štapa i tavu po kojoj se njima mlati ne računam pod rješenje.
A nije da je broj potencijalnih akademskih građana malen pa da fali ljudi sposobnih za razmišljanje i pisanje.

[Vrh]
buba
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

38 = 125 - 87

PostPostano: 15:34 uto, 26. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

A meni se cini da sto god da predlozimo da nece biti uvazeno, jerbo uvijek predlazu oni koji nisu sve dali i koji imaju poteskoca, a za njih se uvijek moze reci da nisu radili dovoljno ili nesto, pa neka dogodine to nadoknade. :roll:
A meni se cini da sto god da predlozimo da nece biti uvazeno, jerbo uvijek predlazu oni koji nisu sve dali i koji imaju poteskoca, a za njih se uvijek moze reci da nisu radili dovoljno ili nesto, pa neka dogodine to nadoknade. Rolling Eyes

[Vrh]
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 16:00 uto, 26. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ja vas necu ni obeshrabrivati ni ohrabrivati za ista pitanja koja se svake godine postavljaju u isto vrijeme. Samo bih volio da bar znate sto trebate traziti. Od dodatnih ispitnih rokova ne biste imali nikakve koristi [b]jer na njih mogu pristupati samo studenti koji dobiju potpis u indeks[/b]. Ajde bar procitajte [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=9969]zadnju trakavicu[/url] koju smo imali na tu temu. Ta je bila najspektakularnija do sada :)
Ja vas necu ni obeshrabrivati ni ohrabrivati za ista pitanja koja se svake godine postavljaju u isto vrijeme. Samo bih volio da bar znate sto trebate traziti. Od dodatnih ispitnih rokova ne biste imali nikakve koristi jer na njih mogu pristupati samo studenti koji dobiju potpis u indeks. Ajde bar procitajte zadnju trakavicu koju smo imali na tu temu. Ta je bila najspektakularnija do sada Smile

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
mladac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

34 = 91 - 57

PostPostano: 17:22 uto, 26. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

alii šta tvoje podcrtano nije kontradiktorno sa činjenicom da zašto bi neko ko je položio kolegij bi ga išao ponovno polagat?
alii šta tvoje podcrtano nije kontradiktorno sa činjenicom da zašto bi neko ko je položio kolegij bi ga išao ponovno polagat?

Masiela
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

74 = 97 - 23

PostPostano: 17:26 uto, 26. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="mladac"]alii šta tvoje podcrtano nije kontradiktorno sa činjenicom da zašto bi neko ko je položio kolegij bi ga išao ponovno polagat?[/quote]
Nisam sigurna da li sam shvatila na što ciljaš...
Uglavnom, na nekim fakultetima kad stekneš neke uvjete (tipa pohađanje nastave i/ili određen postotak na kolokvijima) dobiješ potpis. Više ne moraš slušati taj kolegij. Dakle, ako padneš ove godine, dogodine ne moraš slušati. Samo izlaziš na ispitne rokove.
mladac (napisa):

Nisam sigurna da li sam shvatila na što ciljaš...
Uglavnom, na nekim fakultetima kad stekneš neke uvjete (tipa pohađanje nastave i/ili određen postotak na kolokvijima) dobiješ potpis. Više ne moraš slušati taj kolegij. Dakle, ako padneš ove godine, dogodine ne moraš slušati. Samo izlaziš na ispitne rokove.

[Vrh]
mladac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

34 = 91 - 57

PostPostano: 17:31 uto, 26. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

da, znam ja to :wink:

samo krcko je aludirao na to (ili ja tako shvatila, ispravite me ak griješim) da MI nemamo što tražit dodatni rok jer [quote]Od dodatnih ispitnih rokova ne biste imali nikakve koristi jer na njih mogu pristupati samo studenti koji dobiju potpis u indeks[/quote]
a mi nemožemo dobit potpis ako ne položiš. a ako položiš kaj će ti dodatni rok? to mi je nekak kontradiktrorno? po meni bi se baš trebalo dat da ljudi dobe taj potpis koji znaći i prolaz :wink:
da, znam ja to Wink

samo krcko je aludirao na to (ili ja tako shvatila, ispravite me ak griješim) da MI nemamo što tražit dodatni rok jer
Citat:
Od dodatnih ispitnih rokova ne biste imali nikakve koristi jer na njih mogu pristupati samo studenti koji dobiju potpis u indeks

a mi nemožemo dobit potpis ako ne položiš. a ako položiš kaj će ti dodatni rok? to mi je nekak kontradiktrorno? po meni bi se baš trebalo dat da ljudi dobe taj potpis koji znaći i prolaz Wink

Masiela
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

74 = 97 - 23

PostPostano: 17:46 uto, 26. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ja sam skužila da Krcko želi reći da rokovi nisu ono što trebamo tražiti. Treba nam nešto drugačijeg imena i svojstava.
Ja sam skužila da Krcko želi reći da rokovi nisu ono što trebamo tražiti. Treba nam nešto drugačijeg imena i svojstava.

[Vrh]
mladac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

34 = 91 - 57

PostPostano: 17:50 uto, 26. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

dodatnu nastavu nam neće dat. to je bilo samo prve godine.

dodatni popravni bi prošao?

mislim svi znamo kaj se traži, još jedna prilika. ne vidim zakaj je problem da se to nazove rok, da svi znamo na kaj se misli :rofl:

evo ja tražim dodatni nerok :wink:

ok, malo pretjerah... 8)
dodatnu nastavu nam neće dat. to je bilo samo prve godine.

dodatni popravni bi prošao?

mislim svi znamo kaj se traži, još jedna prilika. ne vidim zakaj je problem da se to nazove rok, da svi znamo na kaj se misli Rolling On the Floor Laughing

evo ja tražim dodatni nerok Wink

ok, malo pretjerah... Cool

D.E.A.
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 8 - 3

PostPostano: 18:47 uto, 26. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="buba"]A meni se cini da sto god da predlozimo da nece biti uvazeno, jerbo uvijek predlazu oni koji nisu sve dali i koji imaju poteskoca, a za njih se uvijek moze reci da nisu radili dovoljno ili nesto, pa neka dogodine to nadoknade. :roll:[/quote]

ja sam sve dala pred tjedan dana i zalazem se za dodatne rokove. mislim da bi to bilo fer. 3 sam godina i jos 1 semestar do nekakvog kraja i nedajboze da padnem nesto sad u 2 semetru i iduce godine umjesto da upisem 4,odem raditi ili bilosta drugo nemogu jer moram slusati to sto sam pala 2 semestar.
znam da ove rasprave preko foruma nema smisla,al neznam kome bi se zalili,s kim da pricamo,koga da pitamo koje su nam opcije,jel opce postoji sansa za rokove?ko odlucuje sta ce biti s nama i sta mi zelimo ,ako ne mi sami?
buba (napisa):
A meni se cini da sto god da predlozimo da nece biti uvazeno, jerbo uvijek predlazu oni koji nisu sve dali i koji imaju poteskoca, a za njih se uvijek moze reci da nisu radili dovoljno ili nesto, pa neka dogodine to nadoknade. Rolling Eyes

ja sam sve dala pred tjedan dana i zalazem se za dodatne rokove. mislim da bi to bilo fer. 3 sam godina i jos 1 semestar do nekakvog kraja i nedajboze da padnem nesto sad u 2 semetru i iduce godine umjesto da upisem 4,odem raditi ili bilosta drugo nemogu jer moram slusati to sto sam pala 2 semestar.
znam da ove rasprave preko foruma nema smisla,al neznam kome bi se zalili,s kim da pricamo,koga da pitamo koje su nam opcije,jel opce postoji sansa za rokove?ko odlucuje sta ce biti s nama i sta mi zelimo ,ako ne mi sami?

buba
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

38 = 125 - 87

PostPostano: 19:24 uto, 26. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Masiela"]Ja sam skužila da Krcko želi reći da rokovi nisu ono što trebamo tražiti. Treba nam nešto drugačijeg imena i svojstava.[/quote]
Tako sam i ja nekako skuzila. :D

Jer mislim da nitko od nas ne trazi (oni koji trazimo) da nam se pokloni nesto. Barem evo konkretno, ja ne. 8)

@D.E.A.: Tako i treba. Stalno razmisljat o tome "sto ako" i nista ne uzimat zdravo za gotovo. Nikad covjeka ne zna sto mu se moze zalomiti.

[size=8]Evo ja sada polazem zadnju Psihologiju koju imamo na nastavnickom smjeru i vidim da sam podcjenila taj kolegij, jerbo nije to samo tako lako za poloziti kod profesorice Ljubin Golub.[/size] :-|
Masiela (napisa):

Tako sam i ja nekako skuzila. Very Happy

Jer mislim da nitko od nas ne trazi (oni koji trazimo) da nam se pokloni nesto. Barem evo konkretno, ja ne. Cool

@D.E.A.: Tako i treba. Stalno razmisljat o tome "sto ako" i nista ne uzimat zdravo za gotovo. Nikad covjeka ne zna sto mu se moze zalomiti.

Evo ja sada polazem zadnju Psihologiju koju imamo na nastavnickom smjeru i vidim da sam podcjenila taj kolegij, jerbo nije to samo tako lako za poloziti kod profesorice Ljubin Golub. Neutral

[Vrh]
Antonija
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

16 = 18 - 2

PostPostano: 21:29 uto, 26. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

ako im je vec problem dati jos jedan rok, mogli bi dopustit da se polaze sljedbenik bez obzira na neprolazak prethodnika i na kraju godine dopustit ljudima da imaju jedan popravni i iz prethodnika i iz sljedbenika. ako se prode- prolazi se godina i to je to. onaj tko ce stvarno to htjet proc- ucit ce tjekom cijelog 2. semestra i taj predmet iz 1. ok, bilo bi tesko al bar bi postojala sansa... i studenti su ljudi, imamo pravo na "lose dane" :anxious:
ako im je vec problem dati jos jedan rok, mogli bi dopustit da se polaze sljedbenik bez obzira na neprolazak prethodnika i na kraju godine dopustit ljudima da imaju jedan popravni i iz prethodnika i iz sljedbenika. ako se prode- prolazi se godina i to je to. onaj tko ce stvarno to htjet proc- ucit ce tjekom cijelog 2. semestra i taj predmet iz 1. ok, bilo bi tesko al bar bi postojala sansa... i studenti su ljudi, imamo pravo na "lose dane" Anxious

krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 0:13 sri, 27. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="D.E.A."]znam da ove rasprave preko foruma nema smisla,al neznam kome bi se zalili,s kim da pricamo,koga da pitamo koje su nam opcije,jel opce postoji sansa za rokove?ko odlucuje sta ce biti s nama i sta mi zelimo ,ako ne mi sami?[/quote]

[b]Kandidirajte se na studentskim izborima.[/b] Izgleda da ce uskoro biti raspisani (ako vec nisu). Aktualni predstavnici a) gule mandat dvostruko duzi od ocekivanog b) vec su pomalo umorni od svega c) nemaju veze s bolonjom a stalno nesto rade za bolonjce.

Inace, zelio bih cestitati studentima koji su prethodnih nekoliko godina radili taj posao. Mislim da je to najbolja garnitura predstavnika koju smo imali do sada. Definitivno su dignuli stvar na visu razinu i poceli se baviti stvarnim problemima studenata [size=7](umjesto organiziranjem plesnih tecajeva)[/size]. Nije ih bilo strah suprotstaviti se profesorima na sjednicama na kojima atmosfera nije uvijek onakva kakvu bi covjek pozelio. Ovo zadnje je eufemizam :wink:
D.E.A. (napisa):

Kandidirajte se na studentskim izborima. Izgleda da ce uskoro biti raspisani (ako vec nisu). Aktualni predstavnici a) gule mandat dvostruko duzi od ocekivanog b) vec su pomalo umorni od svega c) nemaju veze s bolonjom a stalno nesto rade za bolonjce.

Inace, zelio bih cestitati studentima koji su prethodnih nekoliko godina radili taj posao. Mislim da je to najbolja garnitura predstavnika koju smo imali do sada. Definitivno su dignuli stvar na visu razinu i poceli se baviti stvarnim problemima studenata (umjesto organiziranjem plesnih tecajeva). Nije ih bilo strah suprotstaviti se profesorima na sjednicama na kojima atmosfera nije uvijek onakva kakvu bi covjek pozelio. Ovo zadnje je eufemizam Wink

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 1:28 sri, 27. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"]Inace, zelio bih cestitati studentima koji su prethodnih nekoliko godina radili taj posao.[/quote]

Pridruzujem se. =D> Steta sto su se relativno brzo "osuli" i vec su dugo (na MO) na samo dvije aktivne predstavnice, koje bih pohvalio i za angazman na vijecima (FV i VVS) i izvan njih. :) Uz "zahvalnost" koju su dobile zauzvrat... ja bih, na njihovom mjestu, davno odustao. :roll:
krcko (napisa):
Inace, zelio bih cestitati studentima koji su prethodnih nekoliko godina radili taj posao.

Pridruzujem se. Applause Steta sto su se relativno brzo "osuli" i vec su dugo (na MO) na samo dvije aktivne predstavnice, koje bih pohvalio i za angazman na vijecima (FV i VVS) i izvan njih. Smile Uz "zahvalnost" koju su dobile zauzvrat... ja bih, na njihovom mjestu, davno odustao. Rolling Eyes

[Vrh]
koryanshea
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
17 = 27 - 10

PostPostano: 10:27 sri, 27. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]ja bih, na njihovom mjestu, davno odustao. :roll:[/quote]

Pa mogu ti rec da sam ja odustala maximalno sto mi je moja lawful dusa dozvolila. Hvala na lijepim rijecima Vedrani :) i hvala vam sto ste nam uvijek bili podrska, meni je jako puno znacilo znati da ste tu kad je bilo naporno.

--------

Enivej [size=16][b]izbori su krajem ožujka[/b][/size] :party: . Tko postane studentski predstavnik sjedit će u fakultetskom vijeću od 4. mjeseca na dalje! Posto nas dragi fax voli stvari raspravljat (okej ne bas tolko raspravljat kolko odlucivat) u zadnji cas, znaci da ce novi studentski predstavnici imati priliku mnogo toga napraviti samo vezano za zavrsetak ove akademske godine.
vsego (napisa):
ja bih, na njihovom mjestu, davno odustao. Rolling Eyes

Pa mogu ti rec da sam ja odustala maximalno sto mi je moja lawful dusa dozvolila. Hvala na lijepim rijecima Vedrani Smile i hvala vam sto ste nam uvijek bili podrska, meni je jako puno znacilo znati da ste tu kad je bilo naporno.

--------

Enivej izbori su krajem ožujka Tuluuuuum!!! . Tko postane studentski predstavnik sjedit će u fakultetskom vijeću od 4. mjeseca na dalje! Posto nas dragi fax voli stvari raspravljat (okej ne bas tolko raspravljat kolko odlucivat) u zadnji cas, znaci da ce novi studentski predstavnici imati priliku mnogo toga napraviti samo vezano za zavrsetak ove akademske godine.

Fedmahn Kassad
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-7 = 9 - 16

PostPostano: 11:51 sri, 27. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Uzmimo za primjer prof. Antonića. On je organizirao 3 roka, 3. je 4. ožujka. Ako on to može, ne vidim zašto to ne bi mogli i drugi? Nemora biti prvi tjedan 3. mjeseca, ali može drugi. Ako su se prošle godine organizirali rokovi, mogu se i ove. Uostalom, "duh" bolonje je kod nas malo upitan. Toliko toga iz bolonje ne implementiramo, a sad se inzistira ne nekim elementima. Zašto se onda ne inzistira i za knjige po bolonjskom sistemu? Zašto se ne inzistira i na tome da u "duhu" bolonje imamo 15 studenata po grupi? Zašto mi ne prolazimo i plačamo semestar po semestar, umjesto godinu po godinu?
Ako je FER mogao ukinuti usmene ispite, ne vidim zašto ne bismo i mi isto to mogli uraditi? Naime, bilo bi najjednsotavnije kada bi postojao samo pismeni ispit iz teorije, i gotova je priča. Ovako dođem kod profesora i sav se zbunim i tvrdim da je 1+1=3 ili kada sam se sam sebi smijao kad sam uspio izvaliti da se funkcija piše f->G:L.
Nemože mi nitko reći da se taj "duh" konstantno mijenja i permutira! Reci te mi što želite, ali ako je moguće napraviti kolokvij za svakog studenta iz programiranja, onda je moguće i organizirati n grupa da se kolokvij radi na računalu, a ne na papiru! Praktikuma ima dovoljno, i moguće je organizirati grupe od sigurno 60 učenika od jednom pa da se pišu. Internet se iskopča za to vrijeme i naprave posebni "prazni" korisnici (i isključi podrška za USB, CD-DVD,...), tako da nitko nemože imati već nešto spremljeno. Meni osobno je puno lakše sjest se za komp i pisat program nego na papiru.
PMF se hvali kako ej najbolji, no ako je ovo najbolje, što li je onda najgore? vani na fakultetima je nezamislivo da se programira na papiru i da na studiju matematike nije dozvolljen kalkulator, a da je tolerancija na greške tipa 1+1=3 vrlo mala.
Uzmimo za primjer prof. Antonića. On je organizirao 3 roka, 3. je 4. ožujka. Ako on to može, ne vidim zašto to ne bi mogli i drugi? Nemora biti prvi tjedan 3. mjeseca, ali može drugi. Ako su se prošle godine organizirali rokovi, mogu se i ove. Uostalom, "duh" bolonje je kod nas malo upitan. Toliko toga iz bolonje ne implementiramo, a sad se inzistira ne nekim elementima. Zašto se onda ne inzistira i za knjige po bolonjskom sistemu? Zašto se ne inzistira i na tome da u "duhu" bolonje imamo 15 studenata po grupi? Zašto mi ne prolazimo i plačamo semestar po semestar, umjesto godinu po godinu?
Ako je FER mogao ukinuti usmene ispite, ne vidim zašto ne bismo i mi isto to mogli uraditi? Naime, bilo bi najjednsotavnije kada bi postojao samo pismeni ispit iz teorije, i gotova je priča. Ovako dođem kod profesora i sav se zbunim i tvrdim da je 1+1=3 ili kada sam se sam sebi smijao kad sam uspio izvaliti da se funkcija piše f->G:L.
Nemože mi nitko reći da se taj "duh" konstantno mijenja i permutira! Reci te mi što želite, ali ako je moguće napraviti kolokvij za svakog studenta iz programiranja, onda je moguće i organizirati n grupa da se kolokvij radi na računalu, a ne na papiru! Praktikuma ima dovoljno, i moguće je organizirati grupe od sigurno 60 učenika od jednom pa da se pišu. Internet se iskopča za to vrijeme i naprave posebni "prazni" korisnici (i isključi podrška za USB, CD-DVD,...), tako da nitko nemože imati već nešto spremljeno. Meni osobno je puno lakše sjest se za komp i pisat program nego na papiru.
PMF se hvali kako ej najbolji, no ako je ovo najbolje, što li je onda najgore? vani na fakultetima je nezamislivo da se programira na papiru i da na studiju matematike nije dozvolljen kalkulator, a da je tolerancija na greške tipa 1+1=3 vrlo mala.

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2, 3, 4, 5  Sljedeće
Stranica 1 / 5.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum