Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
mladac Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo
|
Postano: 17:46 sri, 27. 2. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="nana"]Dakle ja sma XX i imam zavrsene 3godine, bakalar sam matematike... ono gadno sam ispod crte za financiju.. nema sanse da cekam jos novu godinu kad vec ove osakacene prve nisam...[/quote]
A zamisli ovo. Ti si friskopeceni bakalar, upravo si podigla bakalarsku diplomu i sva ponosna izlazis s faksa. I onda te pregazi autobus. Jos gadnije, zar ne?
Oba slucaja ja bih nazvao visom silom. S time da bih za autobus prije krivio faks nego za bivanje ispod crte. Povjerenstvo koje je sastavilo formulu zbilja se trudilo da ti se ne dogodi prvo, a protiv autobusa bi se dalo uciniti vise (npr. postaviti stupice na nogostup da ne moramo zaobilaziti parkirane aute).
[quote="kpkp"]Koliko nas je na trecoj?[/quote]
Oko 80.
[quote="kpkp"]Koliko od toga redovno?[/quote]
Ovo pitanje ne razumijem. Svi koji su na trecoj godini polozili su sve ispite s prve dvije.
nana (napisa): | Dakle ja sma XX i imam zavrsene 3godine, bakalar sam matematike... ono gadno sam ispod crte za financiju.. nema sanse da cekam jos novu godinu kad vec ove osakacene prve nisam... |
A zamisli ovo. Ti si friskopeceni bakalar, upravo si podigla bakalarsku diplomu i sva ponosna izlazis s faksa. I onda te pregazi autobus. Jos gadnije, zar ne?
Oba slucaja ja bih nazvao visom silom. S time da bih za autobus prije krivio faks nego za bivanje ispod crte. Povjerenstvo koje je sastavilo formulu zbilja se trudilo da ti se ne dogodi prvo, a protiv autobusa bi se dalo uciniti vise (npr. postaviti stupice na nogostup da ne moramo zaobilaziti parkirane aute).
kpkp (napisa): | Koliko nas je na trecoj? |
Oko 80.
kpkp (napisa): | Koliko od toga redovno? |
Ovo pitanje ne razumijem. Svi koji su na trecoj godini polozili su sve ispite s prve dvije.
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
|
|
[Vrh] |
|
mladac Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
mdoko Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Melkor Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
kpkp Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
zoja Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
mladac Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Mad Wilson Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
zoja Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
mladac Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Melkor Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 19:23 sri, 27. 2. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="mladac"]ja ne osporavam da je možda vama teže, ali vi ste u velikoj prednosti sa rokovima. osim toga ovo manje zahtjevan studij ne bih uzela kao naš plus[/quote]
Gle, ja ne kažem da je svim starijim studentima teže. Teže je onima koji uspiju diplomirati u 4 godine, a takvi su jako rijetki. Takvi ne koriste nikakve prednosti rokova (odbijanje ocjena i slično), nego daju ispite prvom prilikom kad je to moguće.
Ako sam dobro shvatio, smeta te što će se naše diplome smatrati jednakovrijedne vašima. Samo mi nije baš jasno zašto. Realno gledajući, opseg obrađenog gradiva je tu negdje.
Ako je razlog samo način polaganja ispita, misliš li onda da se trebaju razlikovati diplome još starijih studenata koji su imali neograničen broj izlazaka na ispite i naših? Recimo, ljude koji su diplomirali 80-tih, 90-tih svrstati negdje u rang današnjih bakalara?
mladac (napisa): | ja ne osporavam da je možda vama teže, ali vi ste u velikoj prednosti sa rokovima. osim toga ovo manje zahtjevan studij ne bih uzela kao naš plus |
Gle, ja ne kažem da je svim starijim studentima teže. Teže je onima koji uspiju diplomirati u 4 godine, a takvi su jako rijetki. Takvi ne koriste nikakve prednosti rokova (odbijanje ocjena i slično), nego daju ispite prvom prilikom kad je to moguće.
Ako sam dobro shvatio, smeta te što će se naše diplome smatrati jednakovrijedne vašima. Samo mi nije baš jasno zašto. Realno gledajući, opseg obrađenog gradiva je tu negdje.
Ako je razlog samo način polaganja ispita, misliš li onda da se trebaju razlikovati diplome još starijih studenata koji su imali neograničen broj izlazaka na ispite i naših? Recimo, ljude koji su diplomirali 80-tih, 90-tih svrstati negdje u rang današnjih bakalara?
_________________ I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve.
|
|
[Vrh] |
|
nana Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 19:27 sri, 27. 2. 2008 Naslov: |
|
|
Ovo sto sma ja opisala je vrlo realna situacija... nadam se da nece biti realna, u smislu da se ne upisu....koliko sam upoznata ima jako puno onih koji nemaju bas dobre ocjene..... stovise vecinom imaju dvojke...
Bilo je za ocekivat da ce bit rangiranje po prosjeku, al se barem pricalo da ce svi moci upisati, pa makar s placanjem.
A nista, bar ce se popunit sva "besplatna" mjesta na ne tako popularnim studijima sa studentima koji ih nece pohadjat....
Btw ako se ne popuni kvota stranci, dal umjesto njih mogu ostali?
Ovo sto sma ja opisala je vrlo realna situacija... nadam se da nece biti realna, u smislu da se ne upisu....koliko sam upoznata ima jako puno onih koji nemaju bas dobre ocjene..... stovise vecinom imaju dvojke...
Bilo je za ocekivat da ce bit rangiranje po prosjeku, al se barem pricalo da ce svi moci upisati, pa makar s placanjem.
A nista, bar ce se popunit sva "besplatna" mjesta na ne tako popularnim studijima sa studentima koji ih nece pohadjat....
Btw ako se ne popuni kvota stranci, dal umjesto njih mogu ostali?
|
|
[Vrh] |
|
mladac Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Melkor Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
mladac Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
|
Postano: 23:17 sri, 27. 2. 2008 Naslov: |
|
|
Gledajte ljudi, meni je dosta igre gluhog telefona. Zaista ne razumijem zasto ste se toliko prepali kvota i razredbenog. Vise puta su objasnjeni razlozi zbog kojih je strah neosnovan, ja vise necu. Reci cu jos samo ovo.
Da sam na vasem mjestu, i mene bi bilo strah zbog nastavka studija. Ali ne zbog kvota i skolarina koje vecina diplomskih studenata ionako nece placati (mozda poneko na Financijskoj). Upravo suprotno, bilo bi me strah da ce vas biti [b]premalo[/b] za pokretanje 7 diplomskih studija. To mi se cini kao puno realnija opasnost.
EOD od mene na ovom topicu.
Gledajte ljudi, meni je dosta igre gluhog telefona. Zaista ne razumijem zasto ste se toliko prepali kvota i razredbenog. Vise puta su objasnjeni razlozi zbog kojih je strah neosnovan, ja vise necu. Reci cu jos samo ovo.
Da sam na vasem mjestu, i mene bi bilo strah zbog nastavka studija. Ali ne zbog kvota i skolarina koje vecina diplomskih studenata ionako nece placati (mozda poneko na Financijskoj). Upravo suprotno, bilo bi me strah da ce vas biti premalo za pokretanje 7 diplomskih studija. To mi se cini kao puno realnija opasnost.
EOD od mene na ovom topicu.
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
Melkor Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
zoja Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 23:35 sri, 27. 2. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="krcko"]Zaista ne razumijem zasto ste se toliko prepali kvota i razredbenog. Vise puta su objasnjeni razlozi zbog kojih je strah neosnovan, ja vise necu. [/quote]
Takodjer smatram da je strah neopravdan i da ce se, barem iz nase generacije, svi koji poloze sve kolegije moci upisati na zeljeni smjer.
[quote="krcko"]Da sam na vasem mjestu, i mene bi bilo strah zbog nastavka studija. Ali ne zbog kvota i skolarina koje vecina diplomskih studenata ionako nece placati (mozda poneko na Financijskoj). Upravo suprotno, bilo bi me strah da ce vas biti [b]premalo[/b] za pokretanje 7 diplomskih studija. To mi se cini kao puno realnija opasnost.
[/quote]
Zar zaista postoji mogucnost da se neki diplomski studij nece pokreniti? Koji su najrizicniji?
krcko (napisa): | Zaista ne razumijem zasto ste se toliko prepali kvota i razredbenog. Vise puta su objasnjeni razlozi zbog kojih je strah neosnovan, ja vise necu. |
Takodjer smatram da je strah neopravdan i da ce se, barem iz nase generacije, svi koji poloze sve kolegije moci upisati na zeljeni smjer.
krcko (napisa): | Da sam na vasem mjestu, i mene bi bilo strah zbog nastavka studija. Ali ne zbog kvota i skolarina koje vecina diplomskih studenata ionako nece placati (mozda poneko na Financijskoj). Upravo suprotno, bilo bi me strah da ce vas biti premalo za pokretanje 7 diplomskih studija. To mi se cini kao puno realnija opasnost.
|
Zar zaista postoji mogucnost da se neki diplomski studij nece pokreniti? Koji su najrizicniji?
|
|
[Vrh] |
|
|