Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Novi Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Luuka Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 22:36 sri, 30. 1. 2008 Naslov: |
|
|
Koliko sam skužio, Mathematica kaže da je
[code:1] N [treci korijen iz -1] = 0.5 + 0.866025i [/code:1]
a zašto je tome tako, ne znam...
al to zezne limes...
Koliko sam skužio, Mathematica kaže da je
Kod: | N [treci korijen iz -1] = 0.5 + 0.866025i |
al to zezne limes...
_________________ "Bolje bi prolazio na faxu da sam na drogama nego na netu" - by a friend of mine
"Poslije spavanja doma spavanje bilo di mi je najdraža stvar" - by the same guy 
|
|
[Vrh] |
|
ß Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 23:37 sri, 30. 1. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="Luuka"]Koliko sam skužio, Mathematica kaže da je
[code:1] N [treci korijen iz -1] = 0.5 + 0.866025i [/code:1]
al to zezne limes...[/quote]
Općenito kompleksnih trećih korijena iz bilo kojeg broja ima tri. Za minus jedinicu imaš -1 i dva kompleksno konjugirana broja, remember? ;)
Sjećam se da sam prošle godine otprilike za istu stvar pitao asistenta Mimicu, i nije ni on uspio prokužit kako natjerat Mathematicu da se ograniči na realne korijene :?
Jednostavno, to neke limese čini "neprovjerljivima" :(
Ako netko zna kako se to sredi, nek se javi... Ja nažalost doma nemam Mathematicu.
Luuka (napisa): | Koliko sam skužio, Mathematica kaže da je
Kod: | N [treci korijen iz -1] = 0.5 + 0.866025i |
al to zezne limes... |
Općenito kompleksnih trećih korijena iz bilo kojeg broja ima tri. Za minus jedinicu imaš -1 i dva kompleksno konjugirana broja, remember?
Sjećam se da sam prošle godine otprilike za istu stvar pitao asistenta Mimicu, i nije ni on uspio prokužit kako natjerat Mathematicu da se ograniči na realne korijene
Jednostavno, to neke limese čini "neprovjerljivima"
Ako netko zna kako se to sredi, nek se javi... Ja nažalost doma nemam Mathematicu.
_________________ Devious movements in your eyes moved me from relief
Breath comes out white clouds with your lies
and filters through me
|
|
[Vrh] |
|
ekatarina Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Luuka Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 19:00 čet, 17. 4. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="ß"]Općenito kompleksnih trećih korijena iz bilo kojeg broja ima tri. Za minus jedinicu imaš -1 i dva kompleksno konjugirana broja, remember? ;)
Sjećam se da sam prošle godine otprilike za istu stvar pitao asistenta Mimicu, i nije ni on uspio prokužit kako natjerat Mathematicu da se ograniči na realne korijene :?
Jednostavno, to neke limese čini "neprovjerljivima" :(
Ako netko zna kako se to sredi, nek se javi... Ja nažalost doma nemam Mathematicu.[/quote]
Funkcija Root[f, k] daje k-ti korijen polinoma f[x]==0 pa je npr. Root[x^3 + 1,1]=-1, možda to može pomoći?
ß (napisa): | Općenito kompleksnih trećih korijena iz bilo kojeg broja ima tri. Za minus jedinicu imaš -1 i dva kompleksno konjugirana broja, remember?
Sjećam se da sam prošle godine otprilike za istu stvar pitao asistenta Mimicu, i nije ni on uspio prokužit kako natjerat Mathematicu da se ograniči na realne korijene
Jednostavno, to neke limese čini "neprovjerljivima"
Ako netko zna kako se to sredi, nek se javi... Ja nažalost doma nemam Mathematicu. |
Funkcija Root[f, k] daje k-ti korijen polinoma f[x]==0 pa je npr. Root[x^3 + 1,1]=-1, možda to može pomoći?
_________________ The Dude Abides
Zadnja promjena: goranm; 19:05 čet, 17. 4. 2008; ukupno mijenjano 1 put.
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 19:02 čet, 17. 4. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="Luuka"]Limit [ izraz , x->nečemu] s time da ne znam kak napišeš tu strelicu, imaš u file-kernel-basic input , tu ti se napravi mali prozorčić sa svačim korisnim, među time i strelica ;)[/quote]
Strelica se piše onako kako i u tekstu, povlaka - pa >
Mathematica će to ili automatski pretvoriti u svoju strelicu ili nakon razmaka poslije ->
Luuka (napisa): | Limit [ izraz , x→nečemu] s time da ne znam kak napišeš tu strelicu, imaš u file-kernel-basic input , tu ti se napravi mali prozorčić sa svačim korisnim, među time i strelica  |
Strelica se piše onako kako i u tekstu, povlaka - pa >
Mathematica će to ili automatski pretvoriti u svoju strelicu ili nakon razmaka poslije →
_________________ The Dude Abides
|
|
[Vrh] |
|
|