Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

kolokvij iz prog2
WWW:
Idite na 1, 2  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
matka
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
= 5 - 2

PostPostano: 13:32 pon, 21. 4. 2008    Naslov: kolokvij iz prog2 Citirajte i odgovorite

Ej, znam da je ovo malo bedasto pitanje, al kolko bu otprilike zadataka na kolokviju? Malo rekurzije, višedimenzionalna polja i stringovi? Nadam se da nebude pretjerano teško...ako je moguće.
Ej, znam da je ovo malo bedasto pitanje, al kolko bu otprilike zadataka na kolokviju? Malo rekurzije, višedimenzionalna polja i stringovi? Nadam se da nebude pretjerano teško...ako je moguće.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
tammy
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

24 = 29 - 5

PostPostano: 14:03 pon, 21. 4. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

bit će 4 zadatka.. matrice statične, matrice - dinam. alokacija, i dva zadatka s rekurzijama (jedan normalan, a jedan kao zteži a dodatne bodove).. najvjerojatnije neće biti "što ispisuje program" kao prošle godine..
nama je asistent rekao da se dobro pripremimo.. to ne zvuči dobro :?
bit će 4 zadatka.. matrice statične, matrice - dinam. alokacija, i dva zadatka s rekurzijama (jedan normalan, a jedan kao zteži a dodatne bodove).. najvjerojatnije neće biti "što ispisuje program" kao prošle godine..
nama je asistent rekao da se dobro pripremimo.. to ne zvuči dobro Confused

[Vrh]
mdoko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
199 = 237 - 38

PostPostano: 22:00 pon, 21. 4. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="tammy"]bit će 4 zadatka.. matrice statične, matrice - dinam. alokacija, i dva zadatka s rekurzijama (jedan normalan, a jedan kao zteži a dodatne bodove)..
[/quote]
Tako je.
[quote]
najvjerojatnije neće biti "što ispisuje program" kao prošle godine..
[/quote]
Toga sigurno nece biti.

[quote]
nama je asistent rekao da se dobro pripremimo.. to ne zvuči dobro :?[/quote]
:shock: A kako bi ste se to trebali pripremati? Lose? "Dobro se pripremite" je generalna napomena koja se podrazumijeva (ili se je bar nekada podrazumijevala :( ).
tammy (napisa):
bit će 4 zadatka.. matrice statične, matrice - dinam. alokacija, i dva zadatka s rekurzijama (jedan normalan, a jedan kao zteži a dodatne bodove)..

Tako je.
Citat:

najvjerojatnije neće biti "što ispisuje program" kao prošle godine..

Toga sigurno nece biti.

Citat:

nama je asistent rekao da se dobro pripremimo.. to ne zvuči dobro Confused

Shocked A kako bi ste se to trebali pripremati? Lose? "Dobro se pripremite" je generalna napomena koja se podrazumijeva (ili se je bar nekada podrazumijevala Sad ).

jejo
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
= 14 - 5

PostPostano: 23:25 pon, 21. 4. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

da, ali mi to odma preformuliramo da ce biti tezi kolokvij :D eto, takvi smo mi studenti, heh :oops: :D
da, ali mi to odma preformuliramo da ce biti tezi kolokvij Very Happy eto, takvi smo mi studenti, heh Embarassed Very Happy

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 23:32 pon, 21. 4. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="jejo"]da, ali mi to odma preformuliramo da ce biti tezi kolokvij :D eto, takvi smo mi studenti, heh :oops: :D[/quote]

Ako sam ista naucio u ovih <censored> godina sto radim kao asistent, onda je to da je svaki ispit i svaki kolokvij neusporedivo tezi od onog prethodnog. :P
jejo (napisa):
da, ali mi to odma preformuliramo da ce biti tezi kolokvij Very Happy eto, takvi smo mi studenti, heh Embarassed Very Happy

Ako sam ista naucio u ovih <censored> godina sto radim kao asistent, onda je to da je svaki ispit i svaki kolokvij neusporedivo tezi od onog prethodnog. Razz

[Vrh]
jejo
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 14 - 5

PostPostano: 23:48 pon, 21. 4. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

to je uvijek tako i uvijek ce biti :D :D :D nikak da se naviknemo :)
to je uvijek tako i uvijek ce biti Very Happy Very Happy Very Happy nikak da se naviknemo Smile

[Vrh]
ma
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

58 = 89 - 31

PostPostano: 9:02 uto, 22. 4. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Ako sam ista naucio u ovih <censored> godina sto radim kao asistent, onda je to da je svaki ispit i svaki kolokvij neusporedivo tezi od onog prethodnog. :P[/quote]

:lol!: da, zato što se zna kako se rješavaju zadaci iz prethodnog. svaki put. i daj bože da takvi budu i ove godine. :D
vsego (napisa):
Ako sam ista naucio u ovih <censored> godina sto radim kao asistent, onda je to da je svaki ispit i svaki kolokvij neusporedivo tezi od onog prethodnog. Razz

#LOL da, zato što se zna kako se rješavaju zadaci iz prethodnog. svaki put. i daj bože da takvi budu i ove godine. Very Happy

matka
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 5 - 2

PostPostano: 14:39 uto, 22. 4. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Mi se uvijek dobro pripremimo, al nad nekad zadaci malo iznenade...šalim se...hvala na odgovoru, očekivala sam da
će biti manje informacija, al s ovima sam super zadovoljna.
Mi se uvijek dobro pripremimo, al nad nekad zadaci malo iznenade...šalim se...hvala na odgovoru, očekivala sam da

[Vrh]
mdoko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

199 = 237 - 38

PostPostano: 15:34 uto, 22. 4. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="matka"]Mi se uvijek dobro pripremimo, al nad nekad zadaci malo iznenade...šalim se...hvala na odgovoru, očekivala sam da
će biti manje informacija, al s ovima sam super zadovoljna.[/quote]
Pa, mi ustvari nismo dali nikakve informacije - rekli smo da ce biti zadaci iz matrica, rekurzija i alokacije, ili krace receno: bit ce sve ono sto smo radili :wink:
matka (napisa):

Pa, mi ustvari nismo dali nikakve informacije - rekli smo da ce biti zadaci iz matrica, rekurzija i alokacije, ili krace receno: bit ce sve ono sto smo radili Wink

finalni
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
27 = 45 - 18

PostPostano: 16:40 uto, 22. 4. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ma"]
:lol!: da, zato što se zna kako se rješavaju zadaci iz prethodnog. svaki put. i daj bože da takvi budu i ove godine. :D[/quote]

Daj Bože da ne budu, ono je prilično teško. Treći nisam uspio pročitat, a drugi sam nekako još i uspio napisat rekurziju, al stvarno mislim da nije lagan taj 2.

[quote="mdoko"]Toga sigurno nece biti.[/quote]

Jupiiii
mrzim te zadatke
Redovito ispadnu kodovi kakve nitko normalan ne piše.

Bilo bi lijepo da nam stavite test primjere. Znam da ne pišemo na računalu, ali primjeri su da lakše razumijemo; a i kad će se iduće godine netko spremat za taj kolokvij pa će pisat na računalu da ima koji primjer za provjerit dal mu program radi ok... Ovako moramo prisilit nekog drugog da riješi isti zadatak pa uspoređivat rezultate koje programi daju :D
ma (napisa):

#LOL da, zato što se zna kako se rješavaju zadaci iz prethodnog. svaki put. i daj bože da takvi budu i ove godine. Very Happy

Daj Bože da ne budu, ono je prilično teško. Treći nisam uspio pročitat, a drugi sam nekako još i uspio napisat rekurziju, al stvarno mislim da nije lagan taj 2.

mdoko (napisa):
Toga sigurno nece biti.

Jupiiii
mrzim te zadatke

Bilo bi lijepo da nam stavite test primjere. Znam da ne pišemo na računalu, ali primjeri su da lakše razumijemo; a i kad će se iduće godine netko spremat za taj kolokvij pa će pisat na računalu da ima koji primjer za provjerit dal mu program radi ok... Ovako moramo prisilit nekog drugog da riješi isti zadatak pa uspoređivat rezultate koje programi daju Very Happy

Atomised
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

70 = 95 - 25

PostPostano: 16:52 uto, 22. 4. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="finalni"]
[/quote]

Ahaha, baš. :D

Možda posluže kao inspiracija nekakvom cyberIonescu...
finalni (napisa):

Ahaha, baš. Very Happy

Možda posluže kao inspiracija nekakvom cyberIonescu...

[Vrh]
Nori
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

22 = 34 - 12

PostPostano: 21:35 uto, 22. 4. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="finalni"]Redovito ispadnu kodovi kakve nitko normalan ne piše.
[/quote]

Pa nije niti svrha tih kodova da budu upotrebljivi, vec da se kroz njih provjeri potrebno znanje.
finalni (napisa):

Pa nije niti svrha tih kodova da budu upotrebljivi, vec da se kroz njih provjeri potrebno znanje.

mdoko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

199 = 237 - 38

PostPostano: 21:51 uto, 22. 4. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Nori"][quote="finalni"]Redovito ispadnu kodovi kakve nitko normalan ne piše.[/quote]
Pa nije niti svrha tih kodova da budu upotrebljivi, vec da se kroz njih provjeri potrebno znanje.[/quote]
Mda, teoretski je tako, ali na kraju ispadne da ekipa koja stvarno zna programirat masovno gubi bodove na takvim zadacima.
Nori (napisa):
finalni (napisa):

Mda, teoretski je tako, ali na kraju ispadne da ekipa koja stvarno zna programirat masovno gubi bodove na takvim zadacima.

Nori
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

22 = 34 - 12

PostPostano: 21:57 uto, 22. 4. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="mdoko"][quote="Nori"][quote="finalni"]Redovito ispadnu kodovi kakve nitko normalan ne piše.[/quote]
Pa nije niti svrha tih kodova da budu upotrebljivi, vec da se kroz njih provjeri potrebno znanje.[/quote]
Mda, teoretski je tako, ali na kraju ispadne da ekipa koja stvarno zna programirat masovno gubi bodove na takvim zadacima.[/quote]

Jel to progovaraju neki stari kompleksi?! :silly:
mdoko (napisa):
Nori (napisa):
finalni (napisa):

Jel to progovaraju neki stari kompleksi?! #Silly

ekatarina
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

30 = 47 - 17

PostPostano: 14:20 sri, 23. 4. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Moze li netko pojasniti sto trebamo u ovom zadatku, iz 2.kolokvija od prosle godine:
Napiˇsite funkciju double **napravi_sortiranu_matricu(double **mat, int a, int b); koja kreira novu matricu
(treba ju dinamiˇcki alocirati) dimenzija a × b [b]dobivenu uzlaznim sortiranjem stupaca poˇcetne matrice [/b]mat (takoder
dimenzija a × b). Funkcija vra´ca pointer na novu matricu, a poˇcetna matrica treba ostati nepromijenjena.

konkretno, ovo boldano mi nije jasno.

i zasto na tim kolokvijima pise nastavnicki smjer?
Moze li netko pojasniti sto trebamo u ovom zadatku, iz 2.kolokvija od prosle godine:
Napiˇsite funkciju double **napravi_sortiranu_matricu(double **mat, int a, int b); koja kreira novu matricu
(treba ju dinamiˇcki alocirati) dimenzija a × b dobivenu uzlaznim sortiranjem stupaca poˇcetne matrice mat (takoder
dimenzija a × b). Funkcija vra´ca pointer na novu matricu, a poˇcetna matrica treba ostati nepromijenjena.

i zasto na tim kolokvijima pise nastavnicki smjer?

[Vrh]
ma
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

58 = 89 - 31

PostPostano: 14:48 sri, 23. 4. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ekatarina"]Moze li netko pojasniti sto trebamo u ovom zadatku, iz 2.kolokvija od prosle godine:
(treba ju dinamiˇcki alocirati) dimenzija a × b [b]dobivenu uzlaznim sortiranjem stupaca poˇcetne matrice [/b]mat (takoder

konkretno, ovo boldano mi nije jasno.[/quote]

pa mislim da će svaki stupac nove matrice imati iste brojeve kao odgovarajući mu stupac stare, samo sortirane uzlazno.

npr:
[latex]\left(
\begin{array}{cccc}
1 & -1 & -1 & 2\\
0 & 1 & -2 & 3\\
3 & 4 & 6 & 0
\end{array}
\right)[/latex] :arrow: [latex]\left(
\begin{array}{cccc}
0 & -1 & -2 & 0\\
1 & 1 & -1 & 2\\
3 & 4 & 6 & 3
\end{array}
\right)[/latex]

a na kolokviju piše nastavnički smjer jer je to vjerojatno kolokvij s nastavničkog smjera.
ekatarina (napisa):
(treba ju dinamiˇcki alocirati) dimenzija a × b dobivenu uzlaznim sortiranjem stupaca poˇcetne matrice mat (takoder

pa mislim da će svaki stupac nove matrice imati iste brojeve kao odgovarajući mu stupac stare, samo sortirane uzlazno.

npr:
Arrow

a na kolokviju piše nastavnički smjer jer je to vjerojatno kolokvij s nastavničkog smjera.

ekatarina
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

30 = 47 - 17

PostPostano: 15:00 sri, 23. 4. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Da, to je to, hvala!
Da, to je to, hvala!

[Vrh]
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Spol: kućni ljubimac
Sarma: -

PostPostano: 15:01 sri, 23. 4. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Zato sto se prosle godine posebno izvodio taj kolegij za nastavnicki smjer i NISU radili isto gradivo kao ing.
Znaci, [url=http://degiorgi.math.hr/prog2/kolokviji/p2-kolokvij-0607-1.zip]skini ZIP fajl[/url] i tamo ces naci kolokvije za ing. smjer koji prate gradivo koje i vi sada prolazite.
Zato sto se prosle godine posebno izvodio taj kolegij za nastavnicki smjer i NISU radili isto gradivo kao ing.
Znaci, skini ZIP fajl i tamo ces naci kolokvije za ing. smjer koji prate gradivo koje i vi sada prolazite.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
ekatarina
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

30 = 47 - 17

PostPostano: 15:36 sri, 23. 4. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

pa da, i mislila sam da je s nastavničkog, samo sam se pitala, a gdje je sa inženjerskog, dok nisam otkrila da su desno poredane naše....
pa da, i mislila sam da je s nastavničkog, samo sam se pitala, a gdje je sa inženjerskog, dok nisam otkrila da su desno poredane naše....

[Vrh]
mdoko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

199 = 237 - 38

PostPostano: 15:42 sri, 23. 4. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Nori"]Jel to progovaraju neki stari kompleksi?! :silly:[/quote]
Mozes to i tako nazvati :cool:
Nori (napisa):
Jel to progovaraju neki stari kompleksi?! #Silly

Mozes to i tako nazvati Cool

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2 Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2  Sljedeće
Stranica 1 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum