Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
duje Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
legend Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
duje Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 19:53 pet, 25. 4. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="legend"]Imam još jedno pitanjce, vezano za kolokvij u petak, 2.5.
Onaj zadatak s natjecanja koji dolazi u kolokvij će biti jedan od onih 80-ak koje ste dali za rješavanje na netu ili neki Vaš?[/quote]
Bit će neki od zadataka koji se pojavio na nekom matematičkom natjecanju u Hrvatskoj. Planiram ih uzeti doslovno iz neke od sljedecih zbirki zadataka (navedene su u popisu literature na [url=http://web.math.hr/~duje/utbprof.html]web stranici kolegija[/url]):
V. Stošić: Matematička natjecanja učenika osnovnih škola, HMD, Element, Zagreb, 1994.
M. Bombardelli, A. Dujella, S. Slijepčević: Matematička natjecanja učenika srednjih škola, HMD, Element, Zagreb, 1996.
Z. Kurnik (ur.): Matematička natjecanja u Republici Hrvatskoj za 7. i 8. razred osnovne i 1. razred srednje škole 1992.-2006., HMD, Zagreb, 2007.
Zadatke iz teorije brojeva iz prve dvije zbirke sam prekucao i stavio na web stranicu kolegija. Planirao sam staviti i zadatke iz treće, ali nažalost nisam još stigao.
legend (napisa): | Imam još jedno pitanjce, vezano za kolokvij u petak, 2.5.
Onaj zadatak s natjecanja koji dolazi u kolokvij će biti jedan od onih 80-ak koje ste dali za rješavanje na netu ili neki Vaš? |
Bit će neki od zadataka koji se pojavio na nekom matematičkom natjecanju u Hrvatskoj. Planiram ih uzeti doslovno iz neke od sljedecih zbirki zadataka (navedene su u popisu literature na web stranici kolegija):
V. Stošić: Matematička natjecanja učenika osnovnih škola, HMD, Element, Zagreb, 1994.
M. Bombardelli, A. Dujella, S. Slijepčević: Matematička natjecanja učenika srednjih škola, HMD, Element, Zagreb, 1996.
Z. Kurnik (ur.): Matematička natjecanja u Republici Hrvatskoj za 7. i 8. razred osnovne i 1. razred srednje škole 1992.-2006., HMD, Zagreb, 2007.
Zadatke iz teorije brojeva iz prve dvije zbirke sam prekucao i stavio na web stranicu kolegija. Planirao sam staviti i zadatke iz treće, ali nažalost nisam još stigao.
|
|
[Vrh] |
|
Pukica Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
duje Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
duje Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 22:59 pet, 25. 4. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="duje"]Zadatke iz teorije brojeva iz prve dvije zbirke sam prekucao i stavio na web stranicu kolegija. Planirao sam staviti i zadatke iz treće, ali nažalost nisam još stigao.[/quote]
Upravo sam dodao zadatke i iz treće zbirke (prekucao sam ih na brzinu, pa sigurno ima tiskarskih grešaka; popravljat ću kasnije, a i ovo će vjerujem poslužiti svrsi).
Dakle, sada mogu reći da će zadaci s natjecanja koji će doći na kolokviju, sigurno biti neki iz materijala s [url=http://web.math.hr/~duje/utbprof.html]web stranice kolegija[/url] .
duje (napisa): | Zadatke iz teorije brojeva iz prve dvije zbirke sam prekucao i stavio na web stranicu kolegija. Planirao sam staviti i zadatke iz treće, ali nažalost nisam još stigao. |
Upravo sam dodao zadatke i iz treće zbirke (prekucao sam ih na brzinu, pa sigurno ima tiskarskih grešaka; popravljat ću kasnije, a i ovo će vjerujem poslužiti svrsi).
Dakle, sada mogu reći da će zadaci s natjecanja koji će doći na kolokviju, sigurno biti neki iz materijala s web stranice kolegija .
|
|
[Vrh] |
|
Pukica Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
duje Forumaš(ica)

Spol: 
|