Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Dokaz jednakosti ?
WWW:

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Elementarna matematika 1 i 2
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Pavlovic92
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
= 0 - 0

PostPostano: 15:15 ned, 6. 11. 2011    Naslov: Dokaz jednakosti ? Citirajte i odgovorite

Pozdrav svima imama jedan zadatak za koji mi treba pomoc kako dokazati ili barem kako poceti :
Neka su A,B,C proizvoljni skupovi da li vazi relacija :
A presjek( A△B) = A△( Apresjek B)?
Pozdrav svima imama jedan zadatak za koji mi treba pomoc kako dokazati ili barem kako poceti :
Neka su A,B,C proizvoljni skupovi da li vazi relacija :
A presjek( A△B) = A△( Apresjek B)?

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
gflegar
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
68 = 72 - 4

PostPostano: 15:28 ned, 6. 11. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Nacrtaj venove dijagrame za lijevu i desnu stranu, ako nisu jednaki, pomocu njih lako nadjes kontraprimjer, ako su jednaki dokazes [tex] A \cap (A \triangle B) \subseteq A \triangle (A \cap B)[/tex] i [tex] A \triangle (A \cap B) \subseteq A \cap (A \triangle B)[/tex].

Jedno pitanje:gdje je tu skup [tex]C[/tex] ? :D
Nacrtaj venove dijagrame za lijevu i desnu stranu, ako nisu jednaki, pomocu njih lako nadjes kontraprimjer, ako su jednaki dokazes [tex] A \cap (A \triangle B) \subseteq A \triangle (A \cap B)[/tex] i [tex] A \triangle (A \cap B) \subseteq A \cap (A \triangle B)[/tex].

Jedno pitanje:gdje je tu skup [tex]C[/tex] ? Very Happy

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Pavlovic92
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 15:36 ned, 6. 11. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="gflegar"]Nacrtaj venove dijagrame za lijevu i desnu stranu, ako nisu jednaki, pomocu njih lako nadjes kontraprimjer, ako su jednaki dokazes [tex] A \cap (A \triangle B) \subseteq A \triangle (A \cap B)[/tex] i [tex] A \triangle (A \cap B) \subseteq A \cap (A \triangle B)[/tex].

Jedno pitanje:gdje je tu skup [tex]C[/tex] ? :D[/quote]
Vidi stvarno :D nema skupa C verovatno je prof kopirao tekstove :D
A mozes li mi nekako to ispisati analiticki ?

[size=9][color=#999999]Added after 1 minutes:[/color][/size]

[quote="Pavlovic92"][quote="gflegar"]Nacrtaj venove dijagrame za lijevu i desnu stranu, ako nisu jednaki, pomocu njih lako nadjes kontraprimjer, ako su jednaki dokazes [tex] A \cap (A \triangle B) \subseteq A \triangle (A \cap B)[/tex] i [tex] A \triangle (A \cap B) \subseteq A \cap (A \triangle B)[/tex].

Jedno pitanje:gdje je tu skup [tex]C[/tex] ? :D[/quote]
Vidi stvarno :D nema skupa C verovatno je prof kopirao tekstove :D
A mozes li mi nekako to ispisati analiticki ?[/quote]
Jer ja radim po tom principu da je lijeva strana podskup desne i obrnuto
gflegar (napisa):

Vidi stvarno Very Happy nema skupa C verovatno je prof kopirao tekstove Very Happy

Added after 1 minutes:

Pavlovic92 (napisa):
gflegar (napisa):

Vidi stvarno Very Happy nema skupa C verovatno je prof kopirao tekstove Very Happy

Jer ja radim po tom principu da je lijeva strana podskup desne i obrnuto

[Vrh]
gflegar
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
68 = 72 - 4

PostPostano: 15:48 ned, 6. 11. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ja sam gore i napisao da dokazes da je lijeva strana podskup desne i obratno :D

Venovi dijagrami tu sluze samo da vidis da li to uopce vrijedi ili ne, oni nikako nisu dokaz, pa po njima zakljucis da li da trazis protuprimjer i time dokazes da jednakost ne vrijedi ili da dokazes dvije inkluzije, a time i jednakost.

Ako nemas ideje kako dokazati te inkluzije pogledaj ovu temu, mozda ti pomogne.
http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=17310
Ja sam gore i napisao da dokazes da je lijeva strana podskup desne i obratno Very Happy

Venovi dijagrami tu sluze samo da vidis da li to uopce vrijedi ili ne, oni nikako nisu dokaz, pa po njima zakljucis da li da trazis protuprimjer i time dokazes da jednakost ne vrijedi ili da dokazes dvije inkluzije, a time i jednakost.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Pavlovic92
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 16:37 ned, 6. 11. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="gflegar"]Ja sam gore i napisao da dokazes da je lijeva strana podskup desne i obratno :D

http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=17310[/quote]
Razumio sam to za Veneove dijagrame hvala ti pomoglo mi je ovo nadam se da cu uspjeti resiti nekako pozdrav

[size=9][color=#999999]Added after 9 minutes:[/color][/size]

[quote="Pavlovic92"][quote="gflegar"]Ja sam gore i napisao da dokazes da je lijeva strana podskup desne i obratno :D

http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=17310[/quote]
Razumio sam to za Veneove dijagrame hvala ti pomoglo mi je ovo nadam se da cu uspjeti resiti nekako pozdrav[/quote]
Nije bas ovaj zadatak slican mom tako da izgleda da mi nece ovo poci za rukom :(

[size=9][color=#999999]Added after 33 minutes:[/color][/size]

Moze jos neko da proba da mi pomogne moram do sutra uraditi bio bi zahvalan puno samo jedan podskup da uradim npr lijeva strana da je podskup od desne samo kad bi to mogao dokazati ostalo bi bilo relativno lako!
gflegar (napisa):
Ja sam gore i napisao da dokazes da je lijeva strana podskup desne i obratno Very Happy

Razumio sam to za Veneove dijagrame hvala ti pomoglo mi je ovo nadam se da cu uspjeti resiti nekako pozdrav

Added after 9 minutes:

Pavlovic92 (napisa):
gflegar (napisa):

Nije bas ovaj zadatak slican mom tako da izgleda da mi nece ovo poci za rukom Sad

Added after 33 minutes:

Moze jos neko da proba da mi pomogne moram do sutra uraditi bio bi zahvalan puno samo jedan podskup da uradim npr lijeva strana da je podskup od desne samo kad bi to mogao dokazati ostalo bi bilo relativno lako!

[Vrh]
Pavlovic92
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 18:57 ned, 6. 11. 2011    Naslov: Hitno dokaz jednakosti pomoc molim vas ! Citirajte i odgovorite

Moze li mi neko pomoci kako da dokazem dole navedene izraze. Dovoljan mi je jedan a drugi cu uradiit analogno nikako mi ne polazi za rukom .

A∩(A△B)⊆A△(A∩B)
A△(A∩B)⊆A∩(A△B).

[color=blue]Mod edit: molim ne otvarati nove topice za ista pitanja. Pravila foruma su [url=http://degiorgi.math.hr/forum/]ovdje[/url], a upute za pregledno pisanje poruka [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=17017]ovdje[/url].[/color]
Moze li mi neko pomoci kako da dokazem dole navedene izraze. Dovoljan mi je jedan a drugi cu uradiit analogno nikako mi ne polazi za rukom .

A∩(A△B)⊆A△(A∩B)
A△(A∩B)⊆A∩(A△B).

Mod edit: molim ne otvarati nove topice za ista pitanja. Pravila foruma su ovdje, a upute za pregledno pisanje poruka ovdje.

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Elementarna matematika 1 i 2 Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum