| Prethodna tema :: Sljedeća tema   | 

| Autor/ica | 
		Poruka | 

Bocko Forumaš(ica)

| 
		 | 

| [Vrh] | 
		 | 

kenny Petica iz zalaganja

Spol:   
		 | 
		 | 

| [Vrh] | 
		 | 

Bocko Forumaš(ica)

| 
		 | 

| [Vrh] | 
		 | 

tperkov Forumaš(ica)

| 
		 | 

| [Vrh] | 
		 | 

Bocko Forumaš(ica)

| 
		 | 

| [Vrh] | 
		 | 

tperkov Forumaš(ica)

| 

Postano: 10:28 ned, 27. 9. 2009    Naslov:  | 
				            | 

| 

| 
                                         ovo je forum bogamu, nisam znao da moram pisati znanstveni članak.

Po definiciji limesa u beskonačnosti na str 64. Guljaševe skripte, [url]http://web.math.hr/~guljas/skripte/MATANALuR.pdf[/url], taj limes je 1 ako za svaki epsilon postoji delta takav da SVI x (ne "svi osim nekih" nego BAŠ SVI) veći od delta imaju vrijednost funkcije u epsilon okolini od 1.

Ako uzmemo npr. epsilon = 1/2, 
 koji god delta uzeli, ima hrpetina (nadam se da smijem reći "hrpetina") x-eva poslije njega koji su nultočke, pa njihovi f(x) ne mogu biti dovoljno blizu 1.
 Ukratko - nema šanse.

Isprike što mi se ne da pisati u tex-u. 

ovo je forum bogamu, nisam znao da moram pisati znanstveni članak.

Po definiciji limesa u beskonačnosti na str 64. Guljaševe skripte, http://web.math.hr/~guljas/skripte/MATANALuR.pdf, taj limes je 1 ako za svaki epsilon postoji delta takav da SVI x (ne "svi osim nekih" nego BAŠ SVI) veći od delta imaju vrijednost funkcije u epsilon okolini od 1.

koji god delta uzeli, ima hrpetina (nadam se da smijem reći "hrpetina") x-eva poslije njega koji su nultočke, pa njihovi f(x) ne mogu biti dovoljno blizu 1.

Ukratko - nema šanse.

Isprike što mi se ne da pisati u tex-u.

Zadnja promjena: tperkov; 10:33 ned, 27. 9. 2009; ukupno mijenjano 2 put/a.
				 | 

| 

| [Vrh] | 
		 | 

ma Forumaš(ica)

Spol:   

| 
		 | 

| [Vrh] | 
		 | 

Bocko Forumaš(ica)

| 

Postano: 10:38 ned, 27. 9. 2009    Naslov:  | 
				            | 

| 

| 
                                         [quote="tperkov"]ovo je forum bogamu, nisam znao da moram pisati znanstveni članak.

Po definiciji limesa u beskonačnosti na str 64. Guljaševe skripte, [url]http://web.math.hr/~guljas/skripte/MATANALuR.pdf[/url], taj limes je 1 ako za svaki epsilon postoji delta takav da SVI x (ne "svi osim nekih" nego BAŠ SVI) veći od delta imaju vrijednost funkcije u epsilon okolini od 1.

Ukratko - nema šanse.

Isprike što mi se ne da pisati u tex-u.[/quote]

Ovakav sam odgovor očekivao. Ono nema šanse mi zvuči laički pa sam smatrao da je odgovarao neki mulac.

Usput, i ja sam pretpostavljao da limes ne postoji, ali sam htio provjeriti tako da ne moraš naglašavati "ne "svi osim nekih" nego BAŠ SVI " . Samo mi je trebao matematički dokaz. ;)

Onda još jedno pitanje: Zašto wolfram alpha kaže da je taj limes jednak 1. Nije mi jasno na šta si mislio u prošlom postu kad si napisao da ne pogodi nultočke.

Hvala na odgovoru!  :wink: 

| tperkov (napisa): | 	 		  ovo je forum bogamu, nisam znao da moram pisati znanstveni članak.

Po definiciji limesa u beskonačnosti na str 64. Guljaševe skripte, http://web.math.hr/~guljas/skripte/MATANALuR.pdf, taj limes je 1 ako za svaki epsilon postoji delta takav da SVI x (ne "svi osim nekih" nego BAŠ SVI) veći od delta imaju vrijednost funkcije u epsilon okolini od 1.

Ukratko - nema šanse.

Isprike što mi se ne da pisati u tex-u. | 	  

Ovakav sam odgovor očekivao. Ono nema šanse mi zvuči laički pa sam smatrao da je odgovarao neki mulac.

Usput, i ja sam pretpostavljao da limes ne postoji, ali sam htio provjeriti tako da ne moraš naglašavati "ne "svi osim nekih" nego BAŠ SVI " . Samo mi je trebao matematički dokaz.  

Onda još jedno pitanje: Zašto wolfram alpha kaže da je taj limes jednak 1. Nije mi jasno na šta si mislio u prošlom postu kad si napisao da ne pogodi nultočke.

Hvala na odgovoru!   

| 

| 

| [Vrh] | 
		 | 

tperkov Forumaš(ica)

| 
		 | 

| [Vrh] | 
		 | 

|