Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

zavrsni ispit
WWW:
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9, 10, 11  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 2. godine -> Diferencijalni račun i integrali funkcija više varijabli
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Raz
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
= 3 - 2

PostPostano: 23:20 ned, 25. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

ja ne razumijem cemu ta halabuka: on je prepisao, a ja nisam...pa on ima 4 a ja imam 3...zasto ljudi ne brinete o sebi, a ne o drugima...sta ako je i neko prepisao i ima 4??? ako znam da sam zasluzio ocjenu spavam mirne duse...a onaj koji ima 4 nek ih ima kako god ih je zasluzio...prije ili kasnije ce takav jedan pojedinac naletjeti na neku zapreku...sve se placa... :twisted:

nego...jel itko zna kako ce se to na kraju dobiti ocjena iz difa?? jer cuo sam svasta...tipa: jedan student ima 160 bodova ima 4, drugi mora sa 180 bodova na zavrsni i tako...sad vise ni sam ne znam nista?
ja ne razumijem cemu ta halabuka: on je prepisao, a ja nisam...pa on ima 4 a ja imam 3...zasto ljudi ne brinete o sebi, a ne o drugima...sta ako je i neko prepisao i ima 4??? ako znam da sam zasluzio ocjenu spavam mirne duse...a onaj koji ima 4 nek ih ima kako god ih je zasluzio...prije ili kasnije ce takav jedan pojedinac naletjeti na neku zapreku...sve se placa... Twisted Evil

nego...jel itko zna kako ce se to na kraju dobiti ocjena iz difa?? jer cuo sam svasta...tipa: jedan student ima 160 bodova ima 4, drugi mora sa 180 bodova na zavrsni i tako...sad vise ni sam ne znam nista?

goc9999
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
= 27 - 22

PostPostano: 23:58 ned, 25. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

ne kuzim cemu sada tvoje pitanje! prosao je i usmeni i zavrsni!!!
ne kuzim cemu sada tvoje pitanje! prosao je i usmeni i zavrsni!!!

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 0:25 pon, 26. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Raz"]ja ne razumijem cemu ta halabuka: on je prepisao, a ja nisam...pa on ima 4 a ja imam 3...zasto ljudi ne brinete o sebi, a ne o drugima...sta ako je i neko prepisao i ima 4???[/quote]

Ako prodje [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=8918]novi prijedlog za placanje studija[/url] (a meni se cini da su dobre sanse da hoce), onda ce on zbog te cetvorke placati manje nego sto bi trebao (ili nece uopce), a ti - opet zbog njegove cetvorke (jer te "preskocio" na listi i potisnuo u nizi razred) - ces placati vise. :? Ako je tebi svejedno... :roll:

[quote="goc9999"]pa krcko,ako sve radis by the book nikada neces ni uspjet u poslovnom svijetu! ne razumijem,mislis da su bogati postali bogati zato jer su bili dobrice??
neee nego su imali "muskosti" malo zaobici pravila,riskirati i napraviti ono sto se drugi ne bi usudili!
odes u kinu i uzmes jeftinu radnu snagu, varas na porezu i na knjigama, ne prijavljujes sve zaposlenike, malo prodajes i na crno...sve su to stvari koje bas nisu legalne a svaki ih je zaposlodavac radio,a sumnjam da bi ostao i jedan dan kod njega da mu pocnes prigovarat...eeeej pa to bas nije ok!
a mislim da je i ovdje o tome rijec! i mi ne pricamo o tome da dolaze ljudi na ispit i da im drugi rijesavaju ispit,nego o sporadicnim slucajevima. jer da postoji osoba koja je uspjela zavrsiti ovaj fax, a da je svaki ispit prepisala.....sumnjam! i onda ne razumijem toliki napad na osobu koja je snalazljiva?[/quote]

Da rezimiram, tvoj razgovor za posao ce izgledati ovako:
P(oslodavac): Vi ste zavrsili Matematiku?
G(oc9999): Da, smjer taj-i-taj.
P: Divno! Znaci vi znate <popis cudnih tema>
G: Pa, znate, ja sam to sve prepisao i zapravo nemam pojma. No, to Vam pokazuje da sam ja snalazljiv i time daleko korisniji od onog Krcadinca koji te stvari drzi u malom prstu.

Sigurno ce te odmah staviti na celo nadzornog odbora. :PP

Ili ces mozda svom poslodavcu ipak presutjeti taj detalj iz svojih studentskih dana? :-s Ako da, zasto... kad se to, prema tvojim rijecima, tako jako cijeni? :-k

Besides, [b]mene[/b] je briga, a trebalo bi biti i studente. :x Veca prepisivacina => slabije znanje onih koji zavrsavaju fax => rusenje reputacije nasih diplomanada na trzistu rada => pad vrijednosti nasih (i vasih) diploma. :evil:

Kakvu reputaciju imaju fakulteti na kojima se (neki) ispiti navodno mogu kupiti? :-k I koja je razlika izmedju kupljenog i prepisanog ispita (osim sto varalice ovo potonje dobiju besplatno)? :-k

Buduca intelektualna elita... i onda se cudimo sto nam je cijelo drustvo korumpirano. :roll:
Raz (napisa):
ja ne razumijem cemu ta halabuka: on je prepisao, a ja nisam...pa on ima 4 a ja imam 3...zasto ljudi ne brinete o sebi, a ne o drugima...sta ako je i neko prepisao i ima 4???

Ako prodje novi prijedlog za placanje studija (a meni se cini da su dobre sanse da hoce), onda ce on zbog te cetvorke placati manje nego sto bi trebao (ili nece uopce), a ti - opet zbog njegove cetvorke (jer te "preskocio" na listi i potisnuo u nizi razred) - ces placati vise. Confused Ako je tebi svejedno... Rolling Eyes

goc9999 (napisa):
pa krcko,ako sve radis by the book nikada neces ni uspjet u poslovnom svijetu! ne razumijem,mislis da su bogati postali bogati zato jer su bili dobrice??
neee nego su imali "muskosti" malo zaobici pravila,riskirati i napraviti ono sto se drugi ne bi usudili!
odes u kinu i uzmes jeftinu radnu snagu, varas na porezu i na knjigama, ne prijavljujes sve zaposlenike, malo prodajes i na crno...sve su to stvari koje bas nisu legalne a svaki ih je zaposlodavac radio,a sumnjam da bi ostao i jedan dan kod njega da mu pocnes prigovarat...eeeej pa to bas nije ok!
a mislim da je i ovdje o tome rijec! i mi ne pricamo o tome da dolaze ljudi na ispit i da im drugi rijesavaju ispit,nego o sporadicnim slucajevima. jer da postoji osoba koja je uspjela zavrsiti ovaj fax, a da je svaki ispit prepisala.....sumnjam! i onda ne razumijem toliki napad na osobu koja je snalazljiva?

G: Pa, znate, ja sam to sve prepisao i zapravo nemam pojma. No, to Vam pokazuje da sam ja snalazljiv i time daleko korisniji od onog Krcadinca koji te stvari drzi u malom prstu.

Sigurno ce te odmah staviti na celo nadzornog odbora. Weeee-heeee!!!

Ili ces mozda svom poslodavcu ipak presutjeti taj detalj iz svojih studentskih dana? Eh? Ako da, zasto... kad se to, prema tvojim rijecima, tako jako cijeni? Think

Besides, mene je briga, a trebalo bi biti i studente. Mad Veca prepisivacina ⇒ slabije znanje onih koji zavrsavaju fax ⇒ rusenje reputacije nasih diplomanada na trzistu rada ⇒ pad vrijednosti nasih (i vasih) diploma. Evil or Very Mad

Kakvu reputaciju imaju fakulteti na kojima se (neki) ispiti navodno mogu kupiti? Think I koja je razlika izmedju kupljenog i prepisanog ispita (osim sto varalice ovo potonje dobiju besplatno)? Think

Buduca intelektualna elita... i onda se cudimo sto nam je cijelo drustvo korumpirano. Rolling Eyes

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Bugs Bunny
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
= 8 - 6

PostPostano: 8:27 pon, 26. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Da rezimiram, tvoj razgovor za posao ce izgledati ovako:
G: Pa, znate, ja sam to sve prepisao i zapravo nemam pojma. No, to Vam pokazuje da sam ja snalazljiv i time daleko korisniji od onog Krcadinca koji te stvari drzi u malom prstu.[/quote]

Nitko normalan ne bi rekao poslodavcu da je prepisivao. Uostalom, nitko tko završi faks pomoću prepisivanja neće tražiti posao u kojem će morati koristiti veliku količinu "stečenog znanja".

[quote="vsego"]Sigurno ce te odmah staviti na celo nadzornog odbora. :PP[/quote]

Mislim da neće.

[quote="vsego"]Kakvu reputaciju imaju fakulteti na kojima se (neki) ispiti navodno mogu kupiti? :-k I koja je razlika izmedju kupljenog i prepisanog ispita (osim sto varalice ovo potonje dobiju besplatno)? :-k[/quote]

Pa ima razlika. Za kupljeni ispit moraš samo doći profesoru, dat mu novce i možeš ići doma pjevušeći star-spangeld banner. A za prepisani ispit se ipak moraš više truditi. Moraš imati neku malu osnovu znanja, ako imaš šalabahter već ćeš nešto i zapamtiti radeći ga, ako prepisuješ od nekog drugog onda ti ništa ne treba.

[quote="vsego"]Buduca intelektualna elita... i onda se cudimo sto nam je cijelo drustvo korumpirano. :roll:[/quote]

Ja osobno ne znam niti jednu osobu koja se čudi tome. Društvo je svugdje korumpirano, oduvijek je bilo i biti će dok svi ne umremo ili dostignemo višu razinu svijesti(ali to nije realno). To vjerojatno misle oni koji vjeruju da je prije cvijeće padalo umjesto kiše, med i krafne su tekli u potocima, slonovi su bezbrižno skakutali livadama i svatko je mogao doći do najbližeg drva i ubrati svježu pivu.
vsego (napisa):

Nitko normalan ne bi rekao poslodavcu da je prepisivao. Uostalom, nitko tko završi faks pomoću prepisivanja neće tražiti posao u kojem će morati koristiti veliku količinu "stečenog znanja".

vsego (napisa):
Sigurno ce te odmah staviti na celo nadzornog odbora. Weeee-heeee!!!

Mislim da neće.

vsego (napisa):
Kakvu reputaciju imaju fakulteti na kojima se (neki) ispiti navodno mogu kupiti? Think I koja je razlika izmedju kupljenog i prepisanog ispita (osim sto varalice ovo potonje dobiju besplatno)? Think

Pa ima razlika. Za kupljeni ispit moraš samo doći profesoru, dat mu novce i možeš ići doma pjevušeći star-spangeld banner. A za prepisani ispit se ipak moraš više truditi. Moraš imati neku malu osnovu znanja, ako imaš šalabahter već ćeš nešto i zapamtiti radeći ga, ako prepisuješ od nekog drugog onda ti ništa ne treba.

vsego (napisa):
Buduca intelektualna elita... i onda se cudimo sto nam je cijelo drustvo korumpirano. Rolling Eyes

Ja osobno ne znam niti jednu osobu koja se čudi tome. Društvo je svugdje korumpirano, oduvijek je bilo i biti će dok svi ne umremo ili dostignemo višu razinu svijesti(ali to nije realno). To vjerojatno misle oni koji vjeruju da je prije cvijeće padalo umjesto kiše, med i krafne su tekli u potocima, slonovi su bezbrižno skakutali livadama i svatko je mogao doći do najbližeg drva i ubrati svježu pivu.

vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 8:49 pon, 26. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Neko benan"][quote="vsego"]Da rezimiram, tvoj razgovor za posao ce izgledati ovako:
G: Pa, znate, ja sam to sve prepisao i zapravo nemam pojma. No, to Vam pokazuje da sam ja snalazljiv i time daleko korisniji od onog Krcadinca koji te stvari drzi u malom prstu.[/quote]
Nitko normalan ne bi rekao poslodavcu da je prepisivao.[/quote]

Zasto ne, ako je to tako trazena i pohvalna vrlina (to goc9999 tvrdi, ne ja)? :-k

[quote="Neko benan"]Uostalom, nitko tko završi faks pomoću prepisivanja neće tražiti posao u kojem će morati koristiti veliku količinu "stečenog znanja".[/quote]

Cemu onda gubiti vrijeme na faxu? :-k Ako je samo zbog "papira", postoje i laksi faxevi na kojima se papir moze dobiti. :roll:

[quote="Neko benan"][quote="vsego"]Kakvu reputaciju imaju fakulteti na kojima se (neki) ispiti navodno mogu kupiti? :-k I koja je razlika izmedju kupljenog i prepisanog ispita (osim sto varalice ovo potonje dobiju besplatno)? :-k[/quote]
Pa ima razlika. Za kupljeni ispit moraš samo doći profesoru, dat mu novce i možeš ići doma pjevušeći star-spangeld banner. A za prepisani ispit se ipak moraš više truditi. Moraš imati neku malu osnovu znanja, ako imaš šalabahter već ćeš nešto i zapamtiti radeći ga, ako prepisuješ od nekog drugog onda ti ništa ne treba.[/quote]

Citanje s racumijevanjem... -2 (na lijepe oci). :P Procitaj malo o kakvom prepisivanju je ovdje rijec. :roll: Zadnji sam koji ce nekome zamjeriti da je prosvercao jednu formulu koju profesor ocekuje da naucite napamet, no ovdje se prica o tome da ljudi "izvade hrpu papira i bukvalno prepisu teoriju". :shock: A da vidis kakvih sam prepisivanja vidio na zadacima iz UuR-a... ne, ne moze me nitko uvjeriti da tu postoji [b]ikakva[/b] osnova znanja... :ccc:

[quote="Neko benan"][quote="vsego"]Buduca intelektualna elita... i onda se cudimo sto nam je cijelo drustvo korumpirano. :roll:[/quote]
Ja osobno ne znam niti jednu osobu koja se čudi tome. Društvo je svugdje korumpirano, oduvijek je bilo i biti će dok svi ne umremo ili dostignemo višu razinu svijesti(ali to nije realno). To vjerojatno misle oni koji vjeruju da je prije cvijeće padalo umjesto kiše, med i krafne su tekli u potocima, slonovi su bezbrižno skakutali livadama i svatko je mogao doći do najbližeg drva i ubrati svježu pivu.[/quote]

AFAIK, slonovi su jedine zivotinje s nogama koje ne mogu skakati. :P

Postoje razlicite razine korupcije. :? Naravno da korupcija nigdje nije iskorijenjena, ali moramo li u popisu 35 europskih zemalja biti na 29. mjestu po "Corruption Perceptions Indexu", gdje je vise bodova (tj. visi ranking) bolje ([url=http://www.dataranking.com/table.cgi?LG=e&TP=go07-1&RG=3]podaci iz 2005.[/url])? :-k Odmah iza Slovacke, Litve i Bugarske, a solidno iza - recimo - Estonije i Slovenije... :| No, naravno, vama je varanje (na ispitu) moralno prihvatljivo, a nekima je cak i pozeljna vrlina... :nuts2:

I zasto je varanje na ispitu tako ok? :-k Zasto se ne bismo "snalazili" kod kumica na placu i nekako joj "digli" deku vrhnja vise? :-k Zasto tu stati i ne "maznuti" par pivi u ducanu? :-k A onda mozemo i kakav bankomat "proanalizirati". :o Ma, da ne gubimo vrijeme, ajmo odmah s pistoljem u banku, i tako je to sve samo "snalazenje", ali - eto - malo intenzivnije (ali i isplativije) od prepisivanja na ispitu. :joooj:

I ne, ne prihvacam izgovor da tu nema ostecenih. :evil: Cak i ako zanemarimo model placanja koji ce [b]mozda[/b] doci i ako zanemarimo [b]nuznu[/b] inflaciju diploma MO (dakle i za one studente koji posteno odrade svoje), ostaje poslodavac koji ce se oslanjati na taj papir i time dobiti radnika koji nema kvalitete koje se od njega ocekuju. :evil: Taj poslodavac [b]JE[/b] zakinut upravo za ono sto ste vi na ispitu [b]ukrali[/b] :!:
Neko benan (napisa):
vsego (napisa):

Nitko normalan ne bi rekao poslodavcu da je prepisivao.

Zasto ne, ako je to tako trazena i pohvalna vrlina (to goc9999 tvrdi, ne ja)? Think

Neko benan (napisa):
Uostalom, nitko tko završi faks pomoću prepisivanja neće tražiti posao u kojem će morati koristiti veliku količinu "stečenog znanja".

Cemu onda gubiti vrijeme na faxu? Think Ako je samo zbog "papira", postoje i laksi faxevi na kojima se papir moze dobiti. Rolling Eyes

Neko benan (napisa):
vsego (napisa):

Citanje s racumijevanjem... -2 (na lijepe oci). Razz Procitaj malo o kakvom prepisivanju je ovdje rijec. Rolling Eyes Zadnji sam koji ce nekome zamjeriti da je prosvercao jednu formulu koju profesor ocekuje da naucite napamet, no ovdje se prica o tome da ljudi "izvade hrpu papira i bukvalno prepisu teoriju". Shocked A da vidis kakvih sam prepisivanja vidio na zadacima iz UuR-a... ne, ne moze me nitko uvjeriti da tu postoji ikakva osnova znanja... Ccc.... Sram te bilo...

Neko benan (napisa):
vsego (napisa):

AFAIK, slonovi su jedine zivotinje s nogama koje ne mogu skakati. Razz

Postoje razlicite razine korupcije. Confused Naravno da korupcija nigdje nije iskorijenjena, ali moramo li u popisu 35 europskih zemalja biti na 29. mjestu po "Corruption Perceptions Indexu", gdje je vise bodova (tj. visi ranking) bolje (podaci iz 2005.)? Think Odmah iza Slovacke, Litve i Bugarske, a solidno iza - recimo - Estonije i Slovenije... Neutral No, naravno, vama je varanje (na ispitu) moralno prihvatljivo, a nekima je cak i pozeljna vrlina... Nuts

I zasto je varanje na ispitu tako ok? Think Zasto se ne bismo "snalazili" kod kumica na placu i nekako joj "digli" deku vrhnja vise? Think Zasto tu stati i ne "maznuti" par pivi u ducanu? Think A onda mozemo i kakav bankomat "proanalizirati". Surprised Ma, da ne gubimo vrijeme, ajmo odmah s pistoljem u banku, i tako je to sve samo "snalazenje", ali - eto - malo intenzivnije (ali i isplativije) od prepisivanja na ispitu. Joj, joj, joj,... JOOOJ!

I ne, ne prihvacam izgovor da tu nema ostecenih. Evil or Very Mad Cak i ako zanemarimo model placanja koji ce mozda doci i ako zanemarimo nuznu inflaciju diploma MO (dakle i za one studente koji posteno odrade svoje), ostaje poslodavac koji ce se oslanjati na taj papir i time dobiti radnika koji nema kvalitete koje se od njega ocekuju. Evil or Very Mad Taj poslodavac JE zakinut upravo za ono sto ste vi na ispitu ukrali Exclamation

[Vrh]
andreao
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

35 = 192 - 157

PostPostano: 9:09 pon, 26. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Cemu onda gubiti vrijeme na faxu? Ako je samo zbog "papira", postoje i laksi faxevi na kojima se papir moze dobiti.[/quote]

Vjerojatno je zbog toga što je ovaj "papir" puno vrijedniji nego "papir" sa lakšeg faksa. :lol:
vsego (napisa):
Cemu onda gubiti vrijeme na faxu? Ako je samo zbog "papira", postoje i laksi faxevi na kojima se papir moze dobiti.

Vjerojatno je zbog toga što je ovaj "papir" puno vrijedniji nego "papir" sa lakšeg faksa. Laughing

Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 10:10 pon, 26. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="andreao"][quote="vsego"]Cemu onda gubiti vrijeme na faxu? Ako je samo zbog "papira", postoje i laksi faxevi na kojima se papir moze dobiti.[/quote]
Vjerojatno je zbog toga što je ovaj "papir" puno vrijedniji nego "papir" sa lakšeg faksa. :lol:[/quote]

A tako ce i ostati, intenziviranjem prepisivacke prakse, je l' da? :roll: Pogledaj malo komentare o FERu na topicu o Bolonji: "sve su losiji, prepisivanje je uzelo maha"... :(

Besides, niti ti ne citas pazljivo. :| Ovo moje je bilo odgovor na "[color=green]nitko tko završi faks pomoću prepisivanja neće tražiti posao u kojem će morati koristiti veliku količinu "stečenog znanja".[/color]". Ako se od nekoga ne ocekuje ovdje stjeceno znanje, onda toj osobi ne treba papir ovog faxa. :tso: Ako je samo zbog visoke strucne spreme, onda je svejedno je l' papir MO-a ili bilo kojeg drugog fakulteta. :)
andreao (napisa):
vsego (napisa):
Cemu onda gubiti vrijeme na faxu? Ako je samo zbog "papira", postoje i laksi faxevi na kojima se papir moze dobiti.

Vjerojatno je zbog toga što je ovaj "papir" puno vrijedniji nego "papir" sa lakšeg faksa. Laughing

A tako ce i ostati, intenziviranjem prepisivacke prakse, je l' da? Rolling Eyes Pogledaj malo komentare o FERu na topicu o Bolonji: "sve su losiji, prepisivanje je uzelo maha"... Sad

Besides, niti ti ne citas pazljivo. Neutral Ovo moje je bilo odgovor na "nitko tko završi faks pomoću prepisivanja neće tražiti posao u kojem će morati koristiti veliku količinu "stečenog znanja".". Ako se od nekoga ne ocekuje ovdje stjeceno znanje, onda toj osobi ne treba papir ovog faxa. Trudim Se Objasniti... Ako je samo zbog visoke strucne spreme, onda je svejedno je l' papir MO-a ili bilo kojeg drugog fakulteta. Smile

[Vrh]
Christina
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 3 - 1

PostPostano: 10:18 pon, 26. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vini"][quote="Christina"]

Difraf sam prilično dobro riješila na usmenom, nisam namjerno htjela na završni jer sam mislila da ću puknut od muke ako vidim kakvo prepisivanje :gloom:

[/quote]

Ej jel možeš malo opisat kako je izgledao usmeni? šta profesor pita i za koju ocjenu,da li treba znati dokaze,...??
Unaprijed zahvalna[/quote]

Prof. Tambača me pitao. i to na primjeru. Zadao mi je f(x,y,z)=g(xy,yz). Izračunati diferencijal. Što je to? Kako definiramo kompoziciju? Što mogu reći o parcijalnim derivacijama. Kako bi izgledale 3. parc derivacije funkcije h(x,y,z)=(xy,yz)? Koliko ih ima (drugih, trećih)? Što mogu reći o neprekidnosti? Koje je klase f-ja h? Za kraj iskaz tm o implicitnoj f-ji. Pita svako slovo zašto i kako :lol: Sve skupa je trajalo 10 minuta, ali dečka koji je bio prije mene i odgovarao za nižu ocjenu je pitao skoro sat vremena. btw: moja preporuka je da učiš na primjerima s razumijevanjem. Nije loše ponovit i linearnu 2 za definitnost matrica, jakobijana, bilinearni linearni operator itd.

sretno svima 8)
vini (napisa):
Christina (napisa):

Difraf sam prilično dobro riješila na usmenom, nisam namjerno htjela na završni jer sam mislila da ću puknut od muke ako vidim kakvo prepisivanje Malo sam lose volje...

Ej jel možeš malo opisat kako je izgledao usmeni? šta profesor pita i za koju ocjenu,da li treba znati dokaze,...??
Unaprijed zahvalna

Prof. Tambača me pitao. i to na primjeru. Zadao mi je f(x,y,z)=g(xy,yz). Izračunati diferencijal. Što je to? Kako definiramo kompoziciju? Što mogu reći o parcijalnim derivacijama. Kako bi izgledale 3. parc derivacije funkcije h(x,y,z)=(xy,yz)? Koliko ih ima (drugih, trećih)? Što mogu reći o neprekidnosti? Koje je klase f-ja h? Za kraj iskaz tm o implicitnoj f-ji. Pita svako slovo zašto i kako Laughing Sve skupa je trajalo 10 minuta, ali dečka koji je bio prije mene i odgovarao za nižu ocjenu je pitao skoro sat vremena. btw: moja preporuka je da učiš na primjerima s razumijevanjem. Nije loše ponovit i linearnu 2 za definitnost matrica, jakobijana, bilinearni linearni operator itd.

sretno svima Cool

andreao
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

35 = 192 - 157

PostPostano: 11:38 pon, 26. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]onda je svejedno je l' papir MO-a ili bilo kojeg drugog fakulteta. [/quote]

Njie svejedno onome ko hoće radit npr. u nekim financijskim institucijama, jer (koliko sam čula) prije će zaposliti nekoga tko je došao sa MO nego sa Ekonomskog fakulteta.
Drugačija je stvar ako hoće raditi npr. u Institut Ruđer Bošković gdje ti je baš potrebno znanje iz svega.
vsego (napisa):
onda je svejedno je l' papir MO-a ili bilo kojeg drugog fakulteta.

Njie svejedno onome ko hoće radit npr. u nekim financijskim institucijama, jer (koliko sam čula) prije će zaposliti nekoga tko je došao sa MO nego sa Ekonomskog fakulteta.
Drugačija je stvar ako hoće raditi npr. u Institut Ruđer Bošković gdje ti je baš potrebno znanje iz svega.

Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
95 = 158 - 63

PostPostano: 12:03 pon, 26. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="andreao"][quote="vsego"]onda je svejedno je l' papir MO-a ili bilo kojeg drugog fakulteta. [/quote]

Drugačija je stvar ako hoće raditi npr. u Institut Ruđer Bošković gdje ti je baš potrebno znanje iz svega.[/quote]

Kada bi diploma bila jedini uvijet prilikom zaposljavanja onda bi to tako funkcioniralo. Vecina ih ima eliminacijske testove i razgovore. Pitam se kako tu prepisat :?
Ekonomski fakultet po svom programu je dost dobar fakultet, a zasto je dosao na razinu "tečaja", hmmm :?
andreao (napisa):
vsego (napisa):

Kada bi diploma bila jedini uvijet prilikom zaposljavanja onda bi to tako funkcioniralo. Vecina ih ima eliminacijske testove i razgovore. Pitam se kako tu prepisat Confused
Ekonomski fakultet po svom programu je dost dobar fakultet, a zasto je dosao na razinu "tečaja", hmmm Confused

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
tihy
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 5 - 2

PostPostano: 12:11 pon, 26. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

:OT:

mislim da ova rasprava sad vise nema nikakve veze s difraf i zavrsnim ispitom :) :)
Off-topic

mislim da ova rasprava sad vise nema nikakve veze s difraf i zavrsnim ispitom Smile Smile

[Vrh]
pad-sistema
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 2 - 1

PostPostano: 12:51 pon, 26. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="tihy"]:OT:

mislim da ova rasprava sad vise nema nikakve veze s difraf i zavrsnim ispitom :) :)[/quote]
:iagree: kad ce rezultati vise, lagano me nervoza šora :crazyeyes:
tihy (napisa):
Off-topic

mislim da ova rasprava sad vise nema nikakve veze s difraf i zavrsnim ispitom Smile Smile

I agree kad ce rezultati vise, lagano me nervoza šora #Crazy

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 14:02 pon, 26. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="andreao"][quote="vsego"]onda je svejedno je l' papir MO-a ili bilo kojeg drugog fakulteta. [/quote]
Njie svejedno onome ko hoće radit npr. u nekim financijskim institucijama, jer (koliko sam čula) prije će zaposliti nekoga tko je došao sa MO nego sa Ekonomskog fakulteta.[/quote]

I, sto mislis, zasto je tome tako? :-k Zato jer nasi studenti bolje prepisuju od njihovih? :evil:

Slazem se da je ovo off-topic, ali nekako zivim u nadi da ce neki moderator to splittati... O:)
andreao (napisa):
vsego (napisa):

I, sto mislis, zasto je tome tako? Think Zato jer nasi studenti bolje prepisuju od njihovih? Evil or Very Mad

Slazem se da je ovo off-topic, ali nekako zivim u nadi da ce neki moderator to splittati... Angel

[Vrh]
goc9999
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 27 - 22

PostPostano: 15:31 pon, 26. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

ma uzimas stvari iz konteksta. ja sam vec napisao da ovaj fax NITKO jos nije zavrsio tako da se provukao prepisivanjem! ali ako se jednom dogodi (pruzi sansa za to) zasto ne?
ps.oni moji primjeri nisu bil da ih banaliziras,nego su bili tu kao primjer da svijet nije ruzicast i fer, i to se vec vidi iz ovog topica.......ako je netko snalazljiv, cemu ga sputavati moralnim barijerama? sta sada,on bi trebao biti kao i ostali i ugusiti taj "talent"?
ma uzimas stvari iz konteksta. ja sam vec napisao da ovaj fax NITKO jos nije zavrsio tako da se provukao prepisivanjem! ali ako se jednom dogodi (pruzi sansa za to) zasto ne?
ps.oni moji primjeri nisu bil da ih banaliziras,nego su bili tu kao primjer da svijet nije ruzicast i fer, i to se vec vidi iz ovog topica.......ako je netko snalazljiv, cemu ga sputavati moralnim barijerama? sta sada,on bi trebao biti kao i ostali i ugusiti taj "talent"?

chinchi
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 10 - 5

PostPostano: 16:08 pon, 26. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"][quote="Raz"]
Besides, [b]mene[/b] je briga, a trebalo bi biti i studente. :x Veca prepisivacina => slabije znanje onih koji zavrsavaju fax => rusenje reputacije nasih diplomanada na trzistu rada => pad vrijednosti nasih (i vasih) diploma. :evil:
[/quote]

po mom misljenju,ne moze nikakvo prepisivanje tolko srusit reputaciju nasih diplomanada,kolko ce to ovakva bolonja napravit,jer ce to prvo biti uzrok slablijeg znanja buducih diplomanada...
[quote="vsego"]
Raz (napisa):

Besides, mene je briga, a trebalo bi biti i studente. Mad Veca prepisivacina ⇒ slabije znanje onih koji zavrsavaju fax ⇒ rusenje reputacije nasih diplomanada na trzistu rada ⇒ pad vrijednosti nasih (i vasih) diploma. Evil or Very Mad

po mom misljenju,ne moze nikakvo prepisivanje tolko srusit reputaciju nasih diplomanada,kolko ce to ovakva bolonja napravit,jer ce to prvo biti uzrok slablijeg znanja buducih diplomanada...

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 20:30 pon, 26. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="chinchi"][quote="vsego"]Besides, [b]mene[/b] je briga, a trebalo bi biti i studente. :x Veca prepisivacina => slabije znanje onih koji zavrsavaju fax => rusenje reputacije nasih diplomanada na trzistu rada => pad vrijednosti nasih (i vasih) diploma. :evil:[/quote]
po mom misljenju,ne moze nikakvo prepisivanje tolko srusit reputaciju nasih diplomanada,kolko ce to ovakva bolonja napravit,jer ce to prvo biti uzrok slablijeg znanja buducih diplomanada...[/quote]

Ja samo gledam sto se dogadja s reputacijom FERa koji je prije nas krenuo u ubijanje usmenih i time otvorio vrata prepisivanju. :(

Besides, moj osobni dojam je da je to dvoje povezano (Bolonja i expanzija prepisivacine), vjerojatno zato jer nikad prije nismo razmisljali o prolaznosti - prolazili su manje/vise oni koji zasluzuju, bez obzira koliko to posto bilo. :)
chinchi (napisa):
vsego (napisa):

Ja samo gledam sto se dogadja s reputacijom FERa koji je prije nas krenuo u ubijanje usmenih i time otvorio vrata prepisivanju. Sad

Besides, moj osobni dojam je da je to dvoje povezano (Bolonja i expanzija prepisivacine), vjerojatno zato jer nikad prije nismo razmisljali o prolaznosti - prolazili su manje/vise oni koji zasluzuju, bez obzira koliko to posto bilo. Smile

[Vrh]
Raz
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 3 - 2

PostPostano: 20:43 pon, 26. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"][quote="Raz"]ja ne razumijem cemu ta halabuka: on je prepisao, a ja nisam...pa on ima 4 a ja imam 3...zasto ljudi ne brinete o sebi, a ne o drugima...sta ako je i neko prepisao i ima 4???[/quote]

Ako prodje [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=8918]novi prijedlog za placanje studija[/url] (a meni se cini da su dobre sanse da hoce), onda ce on zbog te cetvorke placati manje nego sto bi trebao (ili nece uopce), a ti - opet zbog njegove cetvorke (jer te "preskocio" na listi i potisnuo u nizi razred) - ces placati vise. :? Ako je tebi svejedno... :roll:[quote="vsego"]

...pa naravno da mi nije svejedno hocu li placati ili ne....ali taj netko je mozda uspio prepisati jedan predmet, a svih 6 da je prepisao je gotovo ne moguce...sto zbog razloga da nije bio u 003 u zadnjoj klupi...sto zbog razloga, da je sjedio kraj asistenta, sto zbog razloga da nije uspio prepisati...itd...itd...sumnjam bas da se cijeli semestar, a kamoli godina moze dati samo na osnovu prepisivanja bez ikakvog rada...
ne moguce..correct me if I`m wrong...
[quote="vsego"]
Raz (napisa):
ja ne razumijem cemu ta halabuka: on je prepisao, a ja nisam...pa on ima 4 a ja imam 3...zasto ljudi ne brinete o sebi, a ne o drugima...sta ako je i neko prepisao i ima 4???

Ako prodje novi prijedlog za placanje studija (a meni se cini da su dobre sanse da hoce), onda ce on zbog te cetvorke placati manje nego sto bi trebao (ili nece uopce), a ti - opet zbog njegove cetvorke (jer te "preskocio" na listi i potisnuo u nizi razred) - ces placati vise. Confused Ako je tebi svejedno... Rolling Eyes[quote="vsego"]

...pa naravno da mi nije svejedno hocu li placati ili ne....ali taj netko je mozda uspio prepisati jedan predmet, a svih 6 da je prepisao je gotovo ne moguce...sto zbog razloga da nije bio u 003 u zadnjoj klupi...sto zbog razloga, da je sjedio kraj asistenta, sto zbog razloga da nije uspio prepisati...itd...itd...sumnjam bas da se cijeli semestar, a kamoli godina moze dati samo na osnovu prepisivanja bez ikakvog rada...

sorrow
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 75 - 69

PostPostano: 23:52 pon, 26. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Raz"]...pa naravno da mi nije svejedno hocu li placati ili ne....ali taj netko je mozda uspio prepisati jedan predmet, a svih 6 da je prepisao je gotovo ne moguce...sto zbog razloga da nije bio u 003 u zadnjoj klupi...sto zbog razloga, da je sjedio kraj asistenta, sto zbog razloga da nije uspio prepisati...itd...itd...sumnjam bas da se cijeli semestar, a kamoli godina moze dati samo na osnovu prepisivanja bez ikakvog rada...
ne moguce..correct me if I`m wrong...[/quote]

nije nemoguce, viruj mi... ljudi su prepisivali i u prvin klupama, jako snalazljivo... kako to sprijecit, pojma neman...
ili nekako postrozit asistente koji cuvaju, ili dat obavezni usmeni iz svakog kolegija, ali da taj usmeni bude obavezno prolazan i da on nosi veci dio ocjene... ili nekako ulit neku svijest u sve studente koji prepisuju, sta je po meni najbolja opcija...

prethodno i mnogo puta prije toliko spominjana bolonja nikako ne mirise dobro, uz velike nade da ce se popravit situacija...

nemojmo postat kao FER, kod nas su usmeni ispiti obavezna stvarnost ako se zeli dokazat razumjevanje gradiva...

jos jedan, IMHO predobar potez bi bia izbacivanje teorije iz kolokvija... primjer prof. Sarape je po meni odlican, odvojimo zadatke i teoriju... ali cak ni to nije nuzno, prosle godine se za usmeni stvarno spremalo i naucilo, sada je stvarnost takva da se ogromna vecina teorije prepisuje...

zavrsni iz diferencijalnog racuna f-ja vise varijabli je IMO kontradiktoran... nema pada ako ne polozis sve kolokvije, samo je bitno skupit bodove i onda se jos mozes izvuc na zavrsnome... ali eto vraga, cini se da je samo jedan rok zavrsnoga... a to, ponovno IMO, nije bas posteno, pa smatran da bi tribalo uvest neki dodatni rok kroz drugi semestar da se omoguci polaganje kolegija koji nisu sada polozeni (ako je pretesko stavit sve kolegije koji nisu polozeni, ono bar da svaki student ima pravo jednoga polagat tada)...
i naravno molbe da se slusaju kolegiji sljedbenici...
Raz (napisa):

nije nemoguce, viruj mi... ljudi su prepisivali i u prvin klupama, jako snalazljivo... kako to sprijecit, pojma neman...
ili nekako postrozit asistente koji cuvaju, ili dat obavezni usmeni iz svakog kolegija, ali da taj usmeni bude obavezno prolazan i da on nosi veci dio ocjene... ili nekako ulit neku svijest u sve studente koji prepisuju, sta je po meni najbolja opcija...

prethodno i mnogo puta prije toliko spominjana bolonja nikako ne mirise dobro, uz velike nade da ce se popravit situacija...

nemojmo postat kao FER, kod nas su usmeni ispiti obavezna stvarnost ako se zeli dokazat razumjevanje gradiva...

jos jedan, IMHO predobar potez bi bia izbacivanje teorije iz kolokvija... primjer prof. Sarape je po meni odlican, odvojimo zadatke i teoriju... ali cak ni to nije nuzno, prosle godine se za usmeni stvarno spremalo i naucilo, sada je stvarnost takva da se ogromna vecina teorije prepisuje...

zavrsni iz diferencijalnog racuna f-ja vise varijabli je IMO kontradiktoran... nema pada ako ne polozis sve kolokvije, samo je bitno skupit bodove i onda se jos mozes izvuc na zavrsnome... ali eto vraga, cini se da je samo jedan rok zavrsnoga... a to, ponovno IMO, nije bas posteno, pa smatran da bi tribalo uvest neki dodatni rok kroz drugi semestar da se omoguci polaganje kolegija koji nisu sada polozeni (ako je pretesko stavit sve kolegije koji nisu polozeni, ono bar da svaki student ima pravo jednoga polagat tada)...
i naravno molbe da se slusaju kolegiji sljedbenici...

Hangman is comin' down from the gallows and I don't have very long
[Vrh]
Gost

PostPostano: 0:13 uto, 27. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="sorrow"]ili nekako ulit neku svijest u sve studente koji prepisuju, sta je po meni najbolja opcija...

prosle godine se za usmeni stvarno spremalo i naucilo, sada je stvarnost takva da se ogromna vecina teorije prepisuje... [/quote]

:roll: :roll: :roll: zanimljivo tko se javlja... bolje je da budeš tiho.
sorrow (napisa):
ili nekako ulit neku svijest u sve studente koji prepisuju, sta je po meni najbolja opcija...

prosle godine se za usmeni stvarno spremalo i naucilo, sada je stvarnost takva da se ogromna vecina teorije prepisuje...

Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes zanimljivo tko se javlja... bolje je da budeš tiho.

[Vrh]
sorrow
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 75 - 69

PostPostano: 0:16 uto, 27. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

:grebgreb: :nuts2:
Kotacici rade 100 na sat Nuts

Hangman is comin' down from the gallows and I don't have very long
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 2. godine -> Diferencijalni račun i integrali funkcija više varijabli Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9, 10, 11  Sljedeće
Stranica 5 / 11.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum