Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Raz Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
goc9999 Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 0:25 pon, 26. 2. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="Raz"]ja ne razumijem cemu ta halabuka: on je prepisao, a ja nisam...pa on ima 4 a ja imam 3...zasto ljudi ne brinete o sebi, a ne o drugima...sta ako je i neko prepisao i ima 4???[/quote]
Ako prodje [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=8918]novi prijedlog za placanje studija[/url] (a meni se cini da su dobre sanse da hoce), onda ce on zbog te cetvorke placati manje nego sto bi trebao (ili nece uopce), a ti - opet zbog njegove cetvorke (jer te "preskocio" na listi i potisnuo u nizi razred) - ces placati vise. :? Ako je tebi svejedno... :roll:
[quote="goc9999"]pa krcko,ako sve radis by the book nikada neces ni uspjet u poslovnom svijetu! ne razumijem,mislis da su bogati postali bogati zato jer su bili dobrice??
neee nego su imali "muskosti" malo zaobici pravila,riskirati i napraviti ono sto se drugi ne bi usudili!
odes u kinu i uzmes jeftinu radnu snagu, varas na porezu i na knjigama, ne prijavljujes sve zaposlenike, malo prodajes i na crno...sve su to stvari koje bas nisu legalne a svaki ih je zaposlodavac radio,a sumnjam da bi ostao i jedan dan kod njega da mu pocnes prigovarat...eeeej pa to bas nije ok!
a mislim da je i ovdje o tome rijec! i mi ne pricamo o tome da dolaze ljudi na ispit i da im drugi rijesavaju ispit,nego o sporadicnim slucajevima. jer da postoji osoba koja je uspjela zavrsiti ovaj fax, a da je svaki ispit prepisala.....sumnjam! i onda ne razumijem toliki napad na osobu koja je snalazljiva?[/quote]
Da rezimiram, tvoj razgovor za posao ce izgledati ovako:
P(oslodavac): Vi ste zavrsili Matematiku?
G(oc9999): Da, smjer taj-i-taj.
P: Divno! Znaci vi znate <popis cudnih tema>
G: Pa, znate, ja sam to sve prepisao i zapravo nemam pojma. No, to Vam pokazuje da sam ja snalazljiv i time daleko korisniji od onog Krcadinca koji te stvari drzi u malom prstu.
Sigurno ce te odmah staviti na celo nadzornog odbora. :PP
Ili ces mozda svom poslodavcu ipak presutjeti taj detalj iz svojih studentskih dana? :-s Ako da, zasto... kad se to, prema tvojim rijecima, tako jako cijeni? :-k
Besides, [b]mene[/b] je briga, a trebalo bi biti i studente. :x Veca prepisivacina => slabije znanje onih koji zavrsavaju fax => rusenje reputacije nasih diplomanada na trzistu rada => pad vrijednosti nasih (i vasih) diploma. :evil:
Kakvu reputaciju imaju fakulteti na kojima se (neki) ispiti navodno mogu kupiti? :-k I koja je razlika izmedju kupljenog i prepisanog ispita (osim sto varalice ovo potonje dobiju besplatno)? :-k
Buduca intelektualna elita... i onda se cudimo sto nam je cijelo drustvo korumpirano. :roll:
Raz (napisa): | ja ne razumijem cemu ta halabuka: on je prepisao, a ja nisam...pa on ima 4 a ja imam 3...zasto ljudi ne brinete o sebi, a ne o drugima...sta ako je i neko prepisao i ima 4??? |
Ako prodje novi prijedlog za placanje studija (a meni se cini da su dobre sanse da hoce), onda ce on zbog te cetvorke placati manje nego sto bi trebao (ili nece uopce), a ti - opet zbog njegove cetvorke (jer te "preskocio" na listi i potisnuo u nizi razred) - ces placati vise. Ako je tebi svejedno...
goc9999 (napisa): | pa krcko,ako sve radis by the book nikada neces ni uspjet u poslovnom svijetu! ne razumijem,mislis da su bogati postali bogati zato jer su bili dobrice??
neee nego su imali "muskosti" malo zaobici pravila,riskirati i napraviti ono sto se drugi ne bi usudili!
odes u kinu i uzmes jeftinu radnu snagu, varas na porezu i na knjigama, ne prijavljujes sve zaposlenike, malo prodajes i na crno...sve su to stvari koje bas nisu legalne a svaki ih je zaposlodavac radio,a sumnjam da bi ostao i jedan dan kod njega da mu pocnes prigovarat...eeeej pa to bas nije ok!
a mislim da je i ovdje o tome rijec! i mi ne pricamo o tome da dolaze ljudi na ispit i da im drugi rijesavaju ispit,nego o sporadicnim slucajevima. jer da postoji osoba koja je uspjela zavrsiti ovaj fax, a da je svaki ispit prepisala.....sumnjam! i onda ne razumijem toliki napad na osobu koja je snalazljiva? |
Da rezimiram, tvoj razgovor za posao ce izgledati ovako:
G: Pa, znate, ja sam to sve prepisao i zapravo nemam pojma. No, to Vam pokazuje da sam ja snalazljiv i time daleko korisniji od onog Krcadinca koji te stvari drzi u malom prstu.
Sigurno ce te odmah staviti na celo nadzornog odbora.
Ili ces mozda svom poslodavcu ipak presutjeti taj detalj iz svojih studentskih dana? Ako da, zasto... kad se to, prema tvojim rijecima, tako jako cijeni?
Besides, mene je briga, a trebalo bi biti i studente. Veca prepisivacina ⇒ slabije znanje onih koji zavrsavaju fax ⇒ rusenje reputacije nasih diplomanada na trzistu rada ⇒ pad vrijednosti nasih (i vasih) diploma.
Kakvu reputaciju imaju fakulteti na kojima se (neki) ispiti navodno mogu kupiti? I koja je razlika izmedju kupljenog i prepisanog ispita (osim sto varalice ovo potonje dobiju besplatno)?
Buduca intelektualna elita... i onda se cudimo sto nam je cijelo drustvo korumpirano.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
Bugs Bunny Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 8:27 pon, 26. 2. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]Da rezimiram, tvoj razgovor za posao ce izgledati ovako:
G: Pa, znate, ja sam to sve prepisao i zapravo nemam pojma. No, to Vam pokazuje da sam ja snalazljiv i time daleko korisniji od onog Krcadinca koji te stvari drzi u malom prstu.[/quote]
Nitko normalan ne bi rekao poslodavcu da je prepisivao. Uostalom, nitko tko završi faks pomoću prepisivanja neće tražiti posao u kojem će morati koristiti veliku količinu "stečenog znanja".
[quote="vsego"]Sigurno ce te odmah staviti na celo nadzornog odbora. :PP[/quote]
Mislim da neće.
[quote="vsego"]Kakvu reputaciju imaju fakulteti na kojima se (neki) ispiti navodno mogu kupiti? :-k I koja je razlika izmedju kupljenog i prepisanog ispita (osim sto varalice ovo potonje dobiju besplatno)? :-k[/quote]
Pa ima razlika. Za kupljeni ispit moraš samo doći profesoru, dat mu novce i možeš ići doma pjevušeći star-spangeld banner. A za prepisani ispit se ipak moraš više truditi. Moraš imati neku malu osnovu znanja, ako imaš šalabahter već ćeš nešto i zapamtiti radeći ga, ako prepisuješ od nekog drugog onda ti ništa ne treba.
[quote="vsego"]Buduca intelektualna elita... i onda se cudimo sto nam je cijelo drustvo korumpirano. :roll:[/quote]
Ja osobno ne znam niti jednu osobu koja se čudi tome. Društvo je svugdje korumpirano, oduvijek je bilo i biti će dok svi ne umremo ili dostignemo višu razinu svijesti(ali to nije realno). To vjerojatno misle oni koji vjeruju da je prije cvijeće padalo umjesto kiše, med i krafne su tekli u potocima, slonovi su bezbrižno skakutali livadama i svatko je mogao doći do najbližeg drva i ubrati svježu pivu.
vsego (napisa): | Da rezimiram, tvoj razgovor za posao ce izgledati ovako:
G: Pa, znate, ja sam to sve prepisao i zapravo nemam pojma. No, to Vam pokazuje da sam ja snalazljiv i time daleko korisniji od onog Krcadinca koji te stvari drzi u malom prstu. |
Nitko normalan ne bi rekao poslodavcu da je prepisivao. Uostalom, nitko tko završi faks pomoću prepisivanja neće tražiti posao u kojem će morati koristiti veliku količinu "stečenog znanja".
vsego (napisa): | Sigurno ce te odmah staviti na celo nadzornog odbora.  |
Mislim da neće.
vsego (napisa): | Kakvu reputaciju imaju fakulteti na kojima se (neki) ispiti navodno mogu kupiti? I koja je razlika izmedju kupljenog i prepisanog ispita (osim sto varalice ovo potonje dobiju besplatno)?  |
Pa ima razlika. Za kupljeni ispit moraš samo doći profesoru, dat mu novce i možeš ići doma pjevušeći star-spangeld banner. A za prepisani ispit se ipak moraš više truditi. Moraš imati neku malu osnovu znanja, ako imaš šalabahter već ćeš nešto i zapamtiti radeći ga, ako prepisuješ od nekog drugog onda ti ništa ne treba.
vsego (napisa): | Buduca intelektualna elita... i onda se cudimo sto nam je cijelo drustvo korumpirano.  |
Ja osobno ne znam niti jednu osobu koja se čudi tome. Društvo je svugdje korumpirano, oduvijek je bilo i biti će dok svi ne umremo ili dostignemo višu razinu svijesti(ali to nije realno). To vjerojatno misle oni koji vjeruju da je prije cvijeće padalo umjesto kiše, med i krafne su tekli u potocima, slonovi su bezbrižno skakutali livadama i svatko je mogao doći do najbližeg drva i ubrati svježu pivu.
_________________ "Možeš konja na kravu poslat', al' tele ne očekuj." - narodna
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 8:49 pon, 26. 2. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="Neko benan"][quote="vsego"]Da rezimiram, tvoj razgovor za posao ce izgledati ovako:
G: Pa, znate, ja sam to sve prepisao i zapravo nemam pojma. No, to Vam pokazuje da sam ja snalazljiv i time daleko korisniji od onog Krcadinca koji te stvari drzi u malom prstu.[/quote]
Nitko normalan ne bi rekao poslodavcu da je prepisivao.[/quote]
Zasto ne, ako je to tako trazena i pohvalna vrlina (to goc9999 tvrdi, ne ja)? :-k
[quote="Neko benan"]Uostalom, nitko tko završi faks pomoću prepisivanja neće tražiti posao u kojem će morati koristiti veliku količinu "stečenog znanja".[/quote]
Cemu onda gubiti vrijeme na faxu? :-k Ako je samo zbog "papira", postoje i laksi faxevi na kojima se papir moze dobiti. :roll:
[quote="Neko benan"][quote="vsego"]Kakvu reputaciju imaju fakulteti na kojima se (neki) ispiti navodno mogu kupiti? :-k I koja je razlika izmedju kupljenog i prepisanog ispita (osim sto varalice ovo potonje dobiju besplatno)? :-k[/quote]
Pa ima razlika. Za kupljeni ispit moraš samo doći profesoru, dat mu novce i možeš ići doma pjevušeći star-spangeld banner. A za prepisani ispit se ipak moraš više truditi. Moraš imati neku malu osnovu znanja, ako imaš šalabahter već ćeš nešto i zapamtiti radeći ga, ako prepisuješ od nekog drugog onda ti ništa ne treba.[/quote]
Citanje s racumijevanjem... -2 (na lijepe oci). :P Procitaj malo o kakvom prepisivanju je ovdje rijec. :roll: Zadnji sam koji ce nekome zamjeriti da je prosvercao jednu formulu koju profesor ocekuje da naucite napamet, no ovdje se prica o tome da ljudi "izvade hrpu papira i bukvalno prepisu teoriju". :shock: A da vidis kakvih sam prepisivanja vidio na zadacima iz UuR-a... ne, ne moze me nitko uvjeriti da tu postoji [b]ikakva[/b] osnova znanja... :ccc:
[quote="Neko benan"][quote="vsego"]Buduca intelektualna elita... i onda se cudimo sto nam je cijelo drustvo korumpirano. :roll:[/quote]
Ja osobno ne znam niti jednu osobu koja se čudi tome. Društvo je svugdje korumpirano, oduvijek je bilo i biti će dok svi ne umremo ili dostignemo višu razinu svijesti(ali to nije realno). To vjerojatno misle oni koji vjeruju da je prije cvijeće padalo umjesto kiše, med i krafne su tekli u potocima, slonovi su bezbrižno skakutali livadama i svatko je mogao doći do najbližeg drva i ubrati svježu pivu.[/quote]
AFAIK, slonovi su jedine zivotinje s nogama koje ne mogu skakati. :P
Postoje razlicite razine korupcije. :? Naravno da korupcija nigdje nije iskorijenjena, ali moramo li u popisu 35 europskih zemalja biti na 29. mjestu po "Corruption Perceptions Indexu", gdje je vise bodova (tj. visi ranking) bolje ([url=http://www.dataranking.com/table.cgi?LG=e&TP=go07-1&RG=3]podaci iz 2005.[/url])? :-k Odmah iza Slovacke, Litve i Bugarske, a solidno iza - recimo - Estonije i Slovenije... :| No, naravno, vama je varanje (na ispitu) moralno prihvatljivo, a nekima je cak i pozeljna vrlina... :nuts2:
I zasto je varanje na ispitu tako ok? :-k Zasto se ne bismo "snalazili" kod kumica na placu i nekako joj "digli" deku vrhnja vise? :-k Zasto tu stati i ne "maznuti" par pivi u ducanu? :-k A onda mozemo i kakav bankomat "proanalizirati". :o Ma, da ne gubimo vrijeme, ajmo odmah s pistoljem u banku, i tako je to sve samo "snalazenje", ali - eto - malo intenzivnije (ali i isplativije) od prepisivanja na ispitu. :joooj:
I ne, ne prihvacam izgovor da tu nema ostecenih. :evil: Cak i ako zanemarimo model placanja koji ce [b]mozda[/b] doci i ako zanemarimo [b]nuznu[/b] inflaciju diploma MO (dakle i za one studente koji posteno odrade svoje), ostaje poslodavac koji ce se oslanjati na taj papir i time dobiti radnika koji nema kvalitete koje se od njega ocekuju. :evil: Taj poslodavac [b]JE[/b] zakinut upravo za ono sto ste vi na ispitu [b]ukrali[/b] :!:
Neko benan (napisa): | vsego (napisa): | Da rezimiram, tvoj razgovor za posao ce izgledati ovako:
G: Pa, znate, ja sam to sve prepisao i zapravo nemam pojma. No, to Vam pokazuje da sam ja snalazljiv i time daleko korisniji od onog Krcadinca koji te stvari drzi u malom prstu. |
Nitko normalan ne bi rekao poslodavcu da je prepisivao. |
Zasto ne, ako je to tako trazena i pohvalna vrlina (to goc9999 tvrdi, ne ja)?
Neko benan (napisa): | Uostalom, nitko tko završi faks pomoću prepisivanja neće tražiti posao u kojem će morati koristiti veliku količinu "stečenog znanja". |
Cemu onda gubiti vrijeme na faxu? Ako je samo zbog "papira", postoje i laksi faxevi na kojima se papir moze dobiti.
Neko benan (napisa): | vsego (napisa): | Kakvu reputaciju imaju fakulteti na kojima se (neki) ispiti navodno mogu kupiti? I koja je razlika izmedju kupljenog i prepisanog ispita (osim sto varalice ovo potonje dobiju besplatno)?  |
Pa ima razlika. Za kupljeni ispit moraš samo doći profesoru, dat mu novce i možeš ići doma pjevušeći star-spangeld banner. A za prepisani ispit se ipak moraš više truditi. Moraš imati neku malu osnovu znanja, ako imaš šalabahter već ćeš nešto i zapamtiti radeći ga, ako prepisuješ od nekog drugog onda ti ništa ne treba. |
Citanje s racumijevanjem... -2 (na lijepe oci). Procitaj malo o kakvom prepisivanju je ovdje rijec. Zadnji sam koji ce nekome zamjeriti da je prosvercao jednu formulu koju profesor ocekuje da naucite napamet, no ovdje se prica o tome da ljudi "izvade hrpu papira i bukvalno prepisu teoriju". A da vidis kakvih sam prepisivanja vidio na zadacima iz UuR-a... ne, ne moze me nitko uvjeriti da tu postoji ikakva osnova znanja...
Neko benan (napisa): | vsego (napisa): | Buduca intelektualna elita... i onda se cudimo sto nam je cijelo drustvo korumpirano.  |
Ja osobno ne znam niti jednu osobu koja se čudi tome. Društvo je svugdje korumpirano, oduvijek je bilo i biti će dok svi ne umremo ili dostignemo višu razinu svijesti(ali to nije realno). To vjerojatno misle oni koji vjeruju da je prije cvijeće padalo umjesto kiše, med i krafne su tekli u potocima, slonovi su bezbrižno skakutali livadama i svatko je mogao doći do najbližeg drva i ubrati svježu pivu. |
AFAIK, slonovi su jedine zivotinje s nogama koje ne mogu skakati.
Postoje razlicite razine korupcije. Naravno da korupcija nigdje nije iskorijenjena, ali moramo li u popisu 35 europskih zemalja biti na 29. mjestu po "Corruption Perceptions Indexu", gdje je vise bodova (tj. visi ranking) bolje (podaci iz 2005.)? Odmah iza Slovacke, Litve i Bugarske, a solidno iza - recimo - Estonije i Slovenije... No, naravno, vama je varanje (na ispitu) moralno prihvatljivo, a nekima je cak i pozeljna vrlina...
I zasto je varanje na ispitu tako ok? Zasto se ne bismo "snalazili" kod kumica na placu i nekako joj "digli" deku vrhnja vise? Zasto tu stati i ne "maznuti" par pivi u ducanu? A onda mozemo i kakav bankomat "proanalizirati". Ma, da ne gubimo vrijeme, ajmo odmah s pistoljem u banku, i tako je to sve samo "snalazenje", ali - eto - malo intenzivnije (ali i isplativije) od prepisivanja na ispitu.
I ne, ne prihvacam izgovor da tu nema ostecenih. Cak i ako zanemarimo model placanja koji ce mozda doci i ako zanemarimo nuznu inflaciju diploma MO (dakle i za one studente koji posteno odrade svoje), ostaje poslodavac koji ce se oslanjati na taj papir i time dobiti radnika koji nema kvalitete koje se od njega ocekuju. Taj poslodavac JE zakinut upravo za ono sto ste vi na ispitu ukrali
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
andreao Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 10:10 pon, 26. 2. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="andreao"][quote="vsego"]Cemu onda gubiti vrijeme na faxu? Ako je samo zbog "papira", postoje i laksi faxevi na kojima se papir moze dobiti.[/quote]
Vjerojatno je zbog toga što je ovaj "papir" puno vrijedniji nego "papir" sa lakšeg faksa. :lol:[/quote]
A tako ce i ostati, intenziviranjem prepisivacke prakse, je l' da? :roll: Pogledaj malo komentare o FERu na topicu o Bolonji: "sve su losiji, prepisivanje je uzelo maha"... :(
Besides, niti ti ne citas pazljivo. :| Ovo moje je bilo odgovor na "[color=green]nitko tko završi faks pomoću prepisivanja neće tražiti posao u kojem će morati koristiti veliku količinu "stečenog znanja".[/color]". Ako se od nekoga ne ocekuje ovdje stjeceno znanje, onda toj osobi ne treba papir ovog faxa. :tso: Ako je samo zbog visoke strucne spreme, onda je svejedno je l' papir MO-a ili bilo kojeg drugog fakulteta. :)
andreao (napisa): | vsego (napisa): | Cemu onda gubiti vrijeme na faxu? Ako je samo zbog "papira", postoje i laksi faxevi na kojima se papir moze dobiti. |
Vjerojatno je zbog toga što je ovaj "papir" puno vrijedniji nego "papir" sa lakšeg faksa.  |
A tako ce i ostati, intenziviranjem prepisivacke prakse, je l' da? Pogledaj malo komentare o FERu na topicu o Bolonji: "sve su losiji, prepisivanje je uzelo maha"...
Besides, niti ti ne citas pazljivo. Ovo moje je bilo odgovor na "nitko tko završi faks pomoću prepisivanja neće tražiti posao u kojem će morati koristiti veliku količinu "stečenog znanja".". Ako se od nekoga ne ocekuje ovdje stjeceno znanje, onda toj osobi ne treba papir ovog faxa. Ako je samo zbog visoke strucne spreme, onda je svejedno je l' papir MO-a ili bilo kojeg drugog fakulteta.
|
|
[Vrh] |
|
Christina Forumaš(ica)

|
Postano: 10:18 pon, 26. 2. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="vini"][quote="Christina"]
Difraf sam prilično dobro riješila na usmenom, nisam namjerno htjela na završni jer sam mislila da ću puknut od muke ako vidim kakvo prepisivanje :gloom:
[/quote]
Ej jel možeš malo opisat kako je izgledao usmeni? šta profesor pita i za koju ocjenu,da li treba znati dokaze,...??
Unaprijed zahvalna[/quote]
Prof. Tambača me pitao. i to na primjeru. Zadao mi je f(x,y,z)=g(xy,yz). Izračunati diferencijal. Što je to? Kako definiramo kompoziciju? Što mogu reći o parcijalnim derivacijama. Kako bi izgledale 3. parc derivacije funkcije h(x,y,z)=(xy,yz)? Koliko ih ima (drugih, trećih)? Što mogu reći o neprekidnosti? Koje je klase f-ja h? Za kraj iskaz tm o implicitnoj f-ji. Pita svako slovo zašto i kako :lol: Sve skupa je trajalo 10 minuta, ali dečka koji je bio prije mene i odgovarao za nižu ocjenu je pitao skoro sat vremena. btw: moja preporuka je da učiš na primjerima s razumijevanjem. Nije loše ponovit i linearnu 2 za definitnost matrica, jakobijana, bilinearni linearni operator itd.
sretno svima 8)
vini (napisa): | Christina (napisa): |
Difraf sam prilično dobro riješila na usmenom, nisam namjerno htjela na završni jer sam mislila da ću puknut od muke ako vidim kakvo prepisivanje
|
Ej jel možeš malo opisat kako je izgledao usmeni? šta profesor pita i za koju ocjenu,da li treba znati dokaze,...??
Unaprijed zahvalna |
Prof. Tambača me pitao. i to na primjeru. Zadao mi je f(x,y,z)=g(xy,yz). Izračunati diferencijal. Što je to? Kako definiramo kompoziciju? Što mogu reći o parcijalnim derivacijama. Kako bi izgledale 3. parc derivacije funkcije h(x,y,z)=(xy,yz)? Koliko ih ima (drugih, trećih)? Što mogu reći o neprekidnosti? Koje je klase f-ja h? Za kraj iskaz tm o implicitnoj f-ji. Pita svako slovo zašto i kako Sve skupa je trajalo 10 minuta, ali dečka koji je bio prije mene i odgovarao za nižu ocjenu je pitao skoro sat vremena. btw: moja preporuka je da učiš na primjerima s razumijevanjem. Nije loše ponovit i linearnu 2 za definitnost matrica, jakobijana, bilinearni linearni operator itd.
sretno svima
_________________ Ako ti je mozak previše na paši, pazi da ne postaneš ovca...
|
|
[Vrh] |
|
andreao Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
nana Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
tihy Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
pad-sistema Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 14:02 pon, 26. 2. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="andreao"][quote="vsego"]onda je svejedno je l' papir MO-a ili bilo kojeg drugog fakulteta. [/quote]
Njie svejedno onome ko hoće radit npr. u nekim financijskim institucijama, jer (koliko sam čula) prije će zaposliti nekoga tko je došao sa MO nego sa Ekonomskog fakulteta.[/quote]
I, sto mislis, zasto je tome tako? :-k Zato jer nasi studenti bolje prepisuju od njihovih? :evil:
Slazem se da je ovo off-topic, ali nekako zivim u nadi da ce neki moderator to splittati... O:)
andreao (napisa): | vsego (napisa): | onda je svejedno je l' papir MO-a ili bilo kojeg drugog fakulteta. |
Njie svejedno onome ko hoće radit npr. u nekim financijskim institucijama, jer (koliko sam čula) prije će zaposliti nekoga tko je došao sa MO nego sa Ekonomskog fakulteta. |
I, sto mislis, zasto je tome tako? Zato jer nasi studenti bolje prepisuju od njihovih?
Slazem se da je ovo off-topic, ali nekako zivim u nadi da ce neki moderator to splittati...
|
|
[Vrh] |
|
goc9999 Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
chinchi Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 16:08 pon, 26. 2. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"][quote="Raz"]
Besides, [b]mene[/b] je briga, a trebalo bi biti i studente. :x Veca prepisivacina => slabije znanje onih koji zavrsavaju fax => rusenje reputacije nasih diplomanada na trzistu rada => pad vrijednosti nasih (i vasih) diploma. :evil:
[/quote]
po mom misljenju,ne moze nikakvo prepisivanje tolko srusit reputaciju nasih diplomanada,kolko ce to ovakva bolonja napravit,jer ce to prvo biti uzrok slablijeg znanja buducih diplomanada...
[quote="vsego"] Raz (napisa): |
Besides, mene je briga, a trebalo bi biti i studente. Veca prepisivacina ⇒ slabije znanje onih koji zavrsavaju fax ⇒ rusenje reputacije nasih diplomanada na trzistu rada ⇒ pad vrijednosti nasih (i vasih) diploma.
|
po mom misljenju,ne moze nikakvo prepisivanje tolko srusit reputaciju nasih diplomanada,kolko ce to ovakva bolonja napravit,jer ce to prvo biti uzrok slablijeg znanja buducih diplomanada...
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 20:30 pon, 26. 2. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="chinchi"][quote="vsego"]Besides, [b]mene[/b] je briga, a trebalo bi biti i studente. :x Veca prepisivacina => slabije znanje onih koji zavrsavaju fax => rusenje reputacije nasih diplomanada na trzistu rada => pad vrijednosti nasih (i vasih) diploma. :evil:[/quote]
po mom misljenju,ne moze nikakvo prepisivanje tolko srusit reputaciju nasih diplomanada,kolko ce to ovakva bolonja napravit,jer ce to prvo biti uzrok slablijeg znanja buducih diplomanada...[/quote]
Ja samo gledam sto se dogadja s reputacijom FERa koji je prije nas krenuo u ubijanje usmenih i time otvorio vrata prepisivanju. :(
Besides, moj osobni dojam je da je to dvoje povezano (Bolonja i expanzija prepisivacine), vjerojatno zato jer nikad prije nismo razmisljali o prolaznosti - prolazili su manje/vise oni koji zasluzuju, bez obzira koliko to posto bilo. :)
chinchi (napisa): | vsego (napisa): | Besides, mene je briga, a trebalo bi biti i studente. Veca prepisivacina ⇒ slabije znanje onih koji zavrsavaju fax ⇒ rusenje reputacije nasih diplomanada na trzistu rada ⇒ pad vrijednosti nasih (i vasih) diploma.  |
po mom misljenju,ne moze nikakvo prepisivanje tolko srusit reputaciju nasih diplomanada,kolko ce to ovakva bolonja napravit,jer ce to prvo biti uzrok slablijeg znanja buducih diplomanada... |
Ja samo gledam sto se dogadja s reputacijom FERa koji je prije nas krenuo u ubijanje usmenih i time otvorio vrata prepisivanju.
Besides, moj osobni dojam je da je to dvoje povezano (Bolonja i expanzija prepisivacine), vjerojatno zato jer nikad prije nismo razmisljali o prolaznosti - prolazili su manje/vise oni koji zasluzuju, bez obzira koliko to posto bilo.
|
|
[Vrh] |
|
Raz Forumaš(ica)

|
Postano: 20:43 pon, 26. 2. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"][quote="Raz"]ja ne razumijem cemu ta halabuka: on je prepisao, a ja nisam...pa on ima 4 a ja imam 3...zasto ljudi ne brinete o sebi, a ne o drugima...sta ako je i neko prepisao i ima 4???[/quote]
Ako prodje [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=8918]novi prijedlog za placanje studija[/url] (a meni se cini da su dobre sanse da hoce), onda ce on zbog te cetvorke placati manje nego sto bi trebao (ili nece uopce), a ti - opet zbog njegove cetvorke (jer te "preskocio" na listi i potisnuo u nizi razred) - ces placati vise. :? Ako je tebi svejedno... :roll:[quote="vsego"]
...pa naravno da mi nije svejedno hocu li placati ili ne....ali taj netko je mozda uspio prepisati jedan predmet, a svih 6 da je prepisao je gotovo ne moguce...sto zbog razloga da nije bio u 003 u zadnjoj klupi...sto zbog razloga, da je sjedio kraj asistenta, sto zbog razloga da nije uspio prepisati...itd...itd...sumnjam bas da se cijeli semestar, a kamoli godina moze dati samo na osnovu prepisivanja bez ikakvog rada...
ne moguce..correct me if I`m wrong...
[quote="vsego"] Raz (napisa): | ja ne razumijem cemu ta halabuka: on je prepisao, a ja nisam...pa on ima 4 a ja imam 3...zasto ljudi ne brinete o sebi, a ne o drugima...sta ako je i neko prepisao i ima 4??? |
Ako prodje novi prijedlog za placanje studija (a meni se cini da su dobre sanse da hoce), onda ce on zbog te cetvorke placati manje nego sto bi trebao (ili nece uopce), a ti - opet zbog njegove cetvorke (jer te "preskocio" na listi i potisnuo u nizi razred) - ces placati vise. Ako je tebi svejedno... [quote="vsego"]
...pa naravno da mi nije svejedno hocu li placati ili ne....ali taj netko je mozda uspio prepisati jedan predmet, a svih 6 da je prepisao je gotovo ne moguce...sto zbog razloga da nije bio u 003 u zadnjoj klupi...sto zbog razloga, da je sjedio kraj asistenta, sto zbog razloga da nije uspio prepisati...itd...itd...sumnjam bas da se cijeli semestar, a kamoli godina moze dati samo na osnovu prepisivanja bez ikakvog rada...
ne moguce..correct me if I`m wrong...
_________________ One good thing about music,when it hits: you feel no pain
|
|
[Vrh] |
|
sorrow Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 23:52 pon, 26. 2. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="Raz"]...pa naravno da mi nije svejedno hocu li placati ili ne....ali taj netko je mozda uspio prepisati jedan predmet, a svih 6 da je prepisao je gotovo ne moguce...sto zbog razloga da nije bio u 003 u zadnjoj klupi...sto zbog razloga, da je sjedio kraj asistenta, sto zbog razloga da nije uspio prepisati...itd...itd...sumnjam bas da se cijeli semestar, a kamoli godina moze dati samo na osnovu prepisivanja bez ikakvog rada...
ne moguce..correct me if I`m wrong...[/quote]
nije nemoguce, viruj mi... ljudi su prepisivali i u prvin klupama, jako snalazljivo... kako to sprijecit, pojma neman...
ili nekako postrozit asistente koji cuvaju, ili dat obavezni usmeni iz svakog kolegija, ali da taj usmeni bude obavezno prolazan i da on nosi veci dio ocjene... ili nekako ulit neku svijest u sve studente koji prepisuju, sta je po meni najbolja opcija...
prethodno i mnogo puta prije toliko spominjana bolonja nikako ne mirise dobro, uz velike nade da ce se popravit situacija...
nemojmo postat kao FER, kod nas su usmeni ispiti obavezna stvarnost ako se zeli dokazat razumjevanje gradiva...
jos jedan, IMHO predobar potez bi bia izbacivanje teorije iz kolokvija... primjer prof. Sarape je po meni odlican, odvojimo zadatke i teoriju... ali cak ni to nije nuzno, prosle godine se za usmeni stvarno spremalo i naucilo, sada je stvarnost takva da se ogromna vecina teorije prepisuje...
zavrsni iz diferencijalnog racuna f-ja vise varijabli je IMO kontradiktoran... nema pada ako ne polozis sve kolokvije, samo je bitno skupit bodove i onda se jos mozes izvuc na zavrsnome... ali eto vraga, cini se da je samo jedan rok zavrsnoga... a to, ponovno IMO, nije bas posteno, pa smatran da bi tribalo uvest neki dodatni rok kroz drugi semestar da se omoguci polaganje kolegija koji nisu sada polozeni (ako je pretesko stavit sve kolegije koji nisu polozeni, ono bar da svaki student ima pravo jednoga polagat tada)...
i naravno molbe da se slusaju kolegiji sljedbenici...
Raz (napisa): | ...pa naravno da mi nije svejedno hocu li placati ili ne....ali taj netko je mozda uspio prepisati jedan predmet, a svih 6 da je prepisao je gotovo ne moguce...sto zbog razloga da nije bio u 003 u zadnjoj klupi...sto zbog razloga, da je sjedio kraj asistenta, sto zbog razloga da nije uspio prepisati...itd...itd...sumnjam bas da se cijeli semestar, a kamoli godina moze dati samo na osnovu prepisivanja bez ikakvog rada...
ne moguce..correct me if I`m wrong... |
nije nemoguce, viruj mi... ljudi su prepisivali i u prvin klupama, jako snalazljivo... kako to sprijecit, pojma neman...
ili nekako postrozit asistente koji cuvaju, ili dat obavezni usmeni iz svakog kolegija, ali da taj usmeni bude obavezno prolazan i da on nosi veci dio ocjene... ili nekako ulit neku svijest u sve studente koji prepisuju, sta je po meni najbolja opcija...
prethodno i mnogo puta prije toliko spominjana bolonja nikako ne mirise dobro, uz velike nade da ce se popravit situacija...
nemojmo postat kao FER, kod nas su usmeni ispiti obavezna stvarnost ako se zeli dokazat razumjevanje gradiva...
jos jedan, IMHO predobar potez bi bia izbacivanje teorije iz kolokvija... primjer prof. Sarape je po meni odlican, odvojimo zadatke i teoriju... ali cak ni to nije nuzno, prosle godine se za usmeni stvarno spremalo i naucilo, sada je stvarnost takva da se ogromna vecina teorije prepisuje...
zavrsni iz diferencijalnog racuna f-ja vise varijabli je IMO kontradiktoran... nema pada ako ne polozis sve kolokvije, samo je bitno skupit bodove i onda se jos mozes izvuc na zavrsnome... ali eto vraga, cini se da je samo jedan rok zavrsnoga... a to, ponovno IMO, nije bas posteno, pa smatran da bi tribalo uvest neki dodatni rok kroz drugi semestar da se omoguci polaganje kolegija koji nisu sada polozeni (ako je pretesko stavit sve kolegije koji nisu polozeni, ono bar da svaki student ima pravo jednoga polagat tada)...
i naravno molbe da se slusaju kolegiji sljedbenici...
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
sorrow Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |