Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
SickJedi Moderator
Spol:
|
Postano: 0:47 čet, 28. 2. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="mladac"][quote="kpkp"]
Mozda zato jer studenti po staron sistemu dobiju titulu dipl.ing. koja im se sad izjednacuje s nasom nakon 5 godina.. Mag ili sta vec? A njima, bez obzira koliko losi bili, nitko na drugoj ili trecoj godini nije dao nikakve kvote i uvjete ili sta god vec, i reka da njemu nema dalje studiranja na pmf-mo.. A s nama je druga prica..
[/quote]
ovo je zapravo što mene u svemu najviše ljuti.
oni za 4 godine dobiju isto što i mi za 5 i to još besplatno, bez rang lista i kojekakvih kvota.[/quote]
Iskreno... Oni su polozili sve sto cemo mozda i mi. Na tezi nacin (kolko znam, pismeni su bili krvaviji od nasih kolokvija) i nista nisu dobili besplatno. Ako se zbog ove situacije mozes na nekoga ljutit to je drzava/ministarstvo, a ne fax.
mladac (napisa): | kpkp (napisa): |
Mozda zato jer studenti po staron sistemu dobiju titulu dipl.ing. koja im se sad izjednacuje s nasom nakon 5 godina.. Mag ili sta vec? A njima, bez obzira koliko losi bili, nitko na drugoj ili trecoj godini nije dao nikakve kvote i uvjete ili sta god vec, i reka da njemu nema dalje studiranja na pmf-mo.. A s nama je druga prica..
|
ovo je zapravo što mene u svemu najviše ljuti.
oni za 4 godine dobiju isto što i mi za 5 i to još besplatno, bez rang lista i kojekakvih kvota. |
Iskreno... Oni su polozili sve sto cemo mozda i mi. Na tezi nacin (kolko znam, pismeni su bili krvaviji od nasih kolokvija) i nista nisu dobili besplatno. Ako se zbog ove situacije mozes na nekoga ljutit to je drzava/ministarstvo, a ne fax.
|
|
[Vrh] |
|
nana Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
anekalo Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
tihana Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
pssst Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Lord R Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 1:32 sub, 1. 3. 2008 Naslov: |
|
|
Samo bih se osvrnuo na onaj sraz mozgova na 5. strani :) i komentar od mdoka za jednak upis za sve.
Zašto rezati bodove primjerice FERovcu na računarskom (matematičkom) kolegiju? Prva stvar, prema njihovim metodama ocjenjivanja 50% ljudi koji su položili kolegij ima 4 i 5. A njhovi usmeni - nema ih - na našem faxu je to ujedno kulminacija i rasplet, uglavnom bez velikog obzira na kolokvije. Kako stvari stoje u nas, statistički gledano?
Ne znam, nema nigdje statistiku za pročitati ili ne znam gdje gledati...
O Ekomomiji i njihovih famoznih 7,8,9 ili koliko već rokova neću ni pričati. Ali tko voli nek izvoli... samo mi se čini glupo i neosnovano uspostavljati neku vrstu jednakosti (u bilo kojem smislu) između fakseva.
Tako da jedan ''kvalitetan'' student, (čitaj: ocjena je mjerilo kvalitete) sa prosjekom 4.5 na Matematici jednako kvalitetan student kao i onaj koji je iz 7. puta dobio 5 na Ekonomiji? Tako da ta ideja jednakosti nije baš realna. Po svemu ostalom sudeći formula je ok, osim spominjane diskriminacije rač. predmeta i još par sitnica kao i Nesinih komentara s početka - o kovanju pravila (prosjek-bitan) na počtku 3. godine.
Samo bih se osvrnuo na onaj sraz mozgova na 5. strani i komentar od mdoka za jednak upis za sve.
Zašto rezati bodove primjerice FERovcu na računarskom (matematičkom) kolegiju? Prva stvar, prema njihovim metodama ocjenjivanja 50% ljudi koji su položili kolegij ima 4 i 5. A njhovi usmeni - nema ih - na našem faxu je to ujedno kulminacija i rasplet, uglavnom bez velikog obzira na kolokvije. Kako stvari stoje u nas, statistički gledano?
Ne znam, nema nigdje statistiku za pročitati ili ne znam gdje gledati...
O Ekomomiji i njihovih famoznih 7,8,9 ili koliko već rokova neću ni pričati. Ali tko voli nek izvoli... samo mi se čini glupo i neosnovano uspostavljati neku vrstu jednakosti (u bilo kojem smislu) između fakseva.
Tako da jedan ''kvalitetan'' student, (čitaj: ocjena je mjerilo kvalitete) sa prosjekom 4.5 na Matematici jednako kvalitetan student kao i onaj koji je iz 7. puta dobio 5 na Ekonomiji? Tako da ta ideja jednakosti nije baš realna. Po svemu ostalom sudeći formula je ok, osim spominjane diskriminacije rač. predmeta i još par sitnica kao i Nesinih komentara s početka - o kovanju pravila (prosjek-bitan) na počtku 3. godine.
_________________ "Žalim prošlost, nadam se budućnosti, nezadovoljan sa sadošnošću - to je moj život."
-Pjotr Iljič Čajkovski
|
|
[Vrh] |
|
alen Forumaš(ica)
|
Postano: 7:03 sub, 1. 3. 2008 Naslov: |
|
|
Slažem se da bi svi trebali biti ravnopravni na upisu na diplomski studij. Ali pošto je FER očito na strani svojih studenata po pravilima upisa, zar se ravnopravnost ne postiže tako da i naš fakultet napravi isto?
@krcko: Da li su kolegiji Uvod u računarstvo, Programiranje(C), SPA, Računarski praktikum 1, Mreže računala i Objektno programiranje u skupini kolegija [latex]M[/latex] ili [latex]S \cup O[/latex] ?
Slažem se da bi svi trebali biti ravnopravni na upisu na diplomski studij. Ali pošto je FER očito na strani svojih studenata po pravilima upisa, zar se ravnopravnost ne postiže tako da i naš fakultet napravi isto?
@krcko: Da li su kolegiji Uvod u računarstvo, Programiranje(C), SPA, Računarski praktikum 1, Mreže računala i Objektno programiranje u skupini kolegija ili ?
_________________ Između ostalog, mislim da bi kolegij mjera i integral trebao imati svoj podforum među kolegijima treće godine
|
|
[Vrh] |
|
nana Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 8:43 sub, 1. 3. 2008 Naslov: |
|
|
Iako se tako na prvi pogled cini, ekonomci sve i da hoce nemogu nam konkurirat jer oni imaju jedino predmete Matematika i Statistika (na 1.godini) koji su matematicki, a mi oko 20
A i nakon sta sam se malo raspitala o FERu i ekonomcima, oni opce ne bi kod nas ni za zivu glavu :P naime posebno ekonomci se boje matematike ;) a i valjda su svjesni cinjenice koliko bi se namucili buduci da nemaju adekvatno matematicko predznanje...
Kao sta sam vec prije rekla mislim da jedina konkurencija su studenti iz Splita i Osijeka (btw nisam nasla da igdje drugdje ima u Hrv), a nadam se da se nece njih bas puno javit...
Btw pridruzila bih se pitanju, a gdje spada Fizika1 i 2? A MMB i Bioinformatika?
Iako se tako na prvi pogled cini, ekonomci sve i da hoce nemogu nam konkurirat jer oni imaju jedino predmete Matematika i Statistika (na 1.godini) koji su matematicki, a mi oko 20
A i nakon sta sam se malo raspitala o FERu i ekonomcima, oni opce ne bi kod nas ni za zivu glavu naime posebno ekonomci se boje matematike a i valjda su svjesni cinjenice koliko bi se namucili buduci da nemaju adekvatno matematicko predznanje...
Kao sta sam vec prije rekla mislim da jedina konkurencija su studenti iz Splita i Osijeka (btw nisam nasla da igdje drugdje ima u Hrv), a nadam se da se nece njih bas puno javit...
Btw pridruzila bih se pitanju, a gdje spada Fizika1 i 2? A MMB i Bioinformatika?
|
|
[Vrh] |
|
Mala_022 Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 11:24 sub, 1. 3. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="alen"]@krcko: Da li su kolegiji Uvod u računarstvo, Programiranje(C), SPA, Računarski praktikum 1, Mreže računala i Objektno programiranje u skupini kolegija [latex]M[/latex] ili [latex]S \cup O[/latex] ?[/quote]
[quote="nana"]Btw pridruzila bih se pitanju, a gdje spada Fizika1 i 2? A MMB i Bioinformatika?[/quote]
A ostali izborni u ovom semestru - Fourierovi redovi i primjene, Uvod u teoriju brojeva, Modeli geometrije, Uvod u diferencijalnu geometriju, Odabrane primjene vjerojatnosti i statistike :?:
alen (napisa): | @krcko: Da li su kolegiji Uvod u računarstvo, Programiranje(C), SPA, Računarski praktikum 1, Mreže računala i Objektno programiranje u skupini kolegija ili ? |
nana (napisa): | Btw pridruzila bih se pitanju, a gdje spada Fizika1 i 2? A MMB i Bioinformatika? |
A ostali izborni u ovom semestru - Fourierovi redovi i primjene, Uvod u teoriju brojeva, Modeli geometrije, Uvod u diferencijalnu geometriju, Odabrane primjene vjerojatnosti i statistike
|
|
[Vrh] |
|
mdoko Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
abyssum Forumaš(ica)
|
Postano: 14:40 sub, 1. 3. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="nana"]A i nakon sta sam se malo raspitala o FERu i ekonomcima, oni opce ne bi kod nas ni za zivu glavu :P[/quote]
da, baš sam to i ja htio reći :D
zašto se toliko bojite da će masa ljudi sa drugih fakulteta htjeti na diplomski studij matematike? bit će eventualno par izuzetaka, većina će ionako htjeti nastaviti diplomski na svom faksu :)
pogotovo se FERovaca ne treba "bojati". kvota za diplomski studij na FERu je 550 ljudi, a svi koji su završili preddiplomski na FERu u roku 3.5 godine imaju izravan upis bez obzira na prosjek.
99.7% ferovaca mašta o diplomskom na FERu; sumnjam da će itko htjeti na PMF-MO, i ove 4 matematike na prve dvije godine su im bile previše :D
nana (napisa): | A i nakon sta sam se malo raspitala o FERu i ekonomcima, oni opce ne bi kod nas ni za zivu glavu |
da, baš sam to i ja htio reći
zašto se toliko bojite da će masa ljudi sa drugih fakulteta htjeti na diplomski studij matematike? bit će eventualno par izuzetaka, većina će ionako htjeti nastaviti diplomski na svom faksu
pogotovo se FERovaca ne treba "bojati". kvota za diplomski studij na FERu je 550 ljudi, a svi koji su završili preddiplomski na FERu u roku 3.5 godine imaju izravan upis bez obzira na prosjek.
99.7% ferovaca mašta o diplomskom na FERu; sumnjam da će itko htjeti na PMF-MO, i ove 4 matematike na prve dvije godine su im bile previše
|
|
[Vrh] |
|
nana Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
nenad Moderator
|
Postano: 9:52 ned, 2. 3. 2008 Naslov: |
|
|
U razvijenom svijetu (prvenstveno EU) je prihvaćena sljedeća klasifikacija
[url]http://www.oecd.org/dataoecd/36/44/38235147.pdf[/url]
(ključna riječ je Frascati, po mjestu gdje se održao prvi sastanak)
Tu je jasno što je 1.1 (matematika), a što 1.2 (computer science, ali ne i computer hardware and architecture - 2.2).
Stvari se malo i mijenjaju, ali je i 2002. (v. usporedbu na str. 12) bilo
jasno što je matematika, što computer science, a što dio elektrotehnike.
Možda se kod nas izmisli i neka druga klasifikacija, ali neće biti dugog vijeka.
Neki izvana nas tjeraju da se uskladimo :)
- Nenad
U razvijenom svijetu (prvenstveno EU) je prihvaćena sljedeća klasifikacija
http://www.oecd.org/dataoecd/36/44/38235147.pdf
(ključna riječ je Frascati, po mjestu gdje se održao prvi sastanak)
Tu je jasno što je 1.1 (matematika), a što 1.2 (computer science, ali ne i computer hardware and architecture - 2.2).
Stvari se malo i mijenjaju, ali je i 2002. (v. usporedbu na str. 12) bilo
jasno što je matematika, što computer science, a što dio elektrotehnike.
Možda se kod nas izmisli i neka druga klasifikacija, ali neće biti dugog vijeka.
Neki izvana nas tjeraju da se uskladimo
- Nenad
|
|
[Vrh] |
|
alen Forumaš(ica)
|
Postano: 10:56 ned, 2. 3. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="alen"]Da li su kolegiji Uvod u računarstvo, Programiranje(C), SPA, Računarski praktikum 1, Mreže računala i Objektno programiranje u skupini kolegija [latex]M[/latex] ili [latex]S \cup O[/latex] ?[/quote]
Znači to su računarski kolegiji. Izgleda da uur, programiranje, spa, rp1 i objektno spadaju u 1.2, a mreže u 2.2.
Malo je čudno da si ljudi mogu uzet izborni kolegij koji će im smanjit broj bodova koji će dobit na rangiranju za diplomski.
[quote="nana"][quote="mdoko"][quote="Mala_022"]Fourierovi redovi i primjene, Uvod u teoriju brojeva, Modeli geometrije, Uvod u diferencijalnu geometriju, [b]Odabrane primjene vjerojatnosti i statistike[/b][/quote]
To su ocito matematicki kolegiji.[/quote]
Oli nije da ovo(boldano) moze bit i iz podrucja "primijenjena statistika"[/quote]
Naravno, isto se režu bodovi :lol:
Sad ozbiljno, u tablici piše da primjene statistike u pojedinim područjima ne spadaju u matematiku, nego u ta područja.
alen (napisa): | Da li su kolegiji Uvod u računarstvo, Programiranje(C), SPA, Računarski praktikum 1, Mreže računala i Objektno programiranje u skupini kolegija ili ? |
Znači to su računarski kolegiji. Izgleda da uur, programiranje, spa, rp1 i objektno spadaju u 1.2, a mreže u 2.2.
Malo je čudno da si ljudi mogu uzet izborni kolegij koji će im smanjit broj bodova koji će dobit na rangiranju za diplomski.
nana (napisa): | mdoko (napisa): | Mala_022 (napisa): | Fourierovi redovi i primjene, Uvod u teoriju brojeva, Modeli geometrije, Uvod u diferencijalnu geometriju, Odabrane primjene vjerojatnosti i statistike |
To su ocito matematicki kolegiji. |
Oli nije da ovo(boldano) moze bit i iz podrucja "primijenjena statistika" |
Naravno, isto se režu bodovi
Sad ozbiljno, u tablici piše da primjene statistike u pojedinim područjima ne spadaju u matematiku, nego u ta područja.
_________________ Između ostalog, mislim da bi kolegij mjera i integral trebao imati svoj podforum među kolegijima treće godine
|
|
[Vrh] |
|
Nori Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
nana Forumaš(ica)
Spol: