Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Uvjeti za 4. i 5.godinu po Bolonji (studij)
Idite na Prethodno  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 11, 12, 13  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
SickJedi
Moderator
Moderator

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
12 = 42 - 30

PostPostano: 0:47 čet, 28. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="mladac"][quote="kpkp"]

Mozda zato jer studenti po staron sistemu dobiju titulu dipl.ing. koja im se sad izjednacuje s nasom nakon 5 godina.. Mag ili sta vec? A njima, bez obzira koliko losi bili, nitko na drugoj ili trecoj godini nije dao nikakve kvote i uvjete ili sta god vec, i reka da njemu nema dalje studiranja na pmf-mo.. A s nama je druga prica..
[/quote]

ovo je zapravo što mene u svemu najviše ljuti.
oni za 4 godine dobiju isto što i mi za 5 i to još besplatno, bez rang lista i kojekakvih kvota.[/quote]

Iskreno... Oni su polozili sve sto cemo mozda i mi. Na tezi nacin (kolko znam, pismeni su bili krvaviji od nasih kolokvija) i nista nisu dobili besplatno. Ako se zbog ove situacije mozes na nekoga ljutit to je drzava/ministarstvo, a ne fax.
mladac (napisa):
kpkp (napisa):

Mozda zato jer studenti po staron sistemu dobiju titulu dipl.ing. koja im se sad izjednacuje s nasom nakon 5 godina.. Mag ili sta vec? A njima, bez obzira koliko losi bili, nitko na drugoj ili trecoj godini nije dao nikakve kvote i uvjete ili sta god vec, i reka da njemu nema dalje studiranja na pmf-mo.. A s nama je druga prica..

ovo je zapravo što mene u svemu najviše ljuti.
oni za 4 godine dobiju isto što i mi za 5 i to još besplatno, bez rang lista i kojekakvih kvota.

Iskreno... Oni su polozili sve sto cemo mozda i mi. Na tezi nacin (kolko znam, pismeni su bili krvaviji od nasih kolokvija) i nista nisu dobili besplatno. Ako se zbog ove situacije mozes na nekoga ljutit to je drzava/ministarstvo, a ne fax.

Ken Lee je zakon!!!
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice MSNM
nana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
95 = 158 - 63

PostPostano: 13:32 čet, 28. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

E al ove rasprave kom je teze su stvarno uzaludne.

Mislim da je nama a i njima bilo teze na drukciji nacin. I doista mislim da nema nikakvog smisla o tome raspravljat.

A vezano za ovo kao prije se studiralo za 7.5godina a sad 5.... mislim da cemo ipak morat pricekat kojih 10ak generacija bolonjaca da zavrsi da procjenimo prosjek trajanja studija. BTW 80 je doguralo do 3., pitanje je koliko ce ih doista zavrsit svih 5 u roku.
E al ove rasprave kom je teze su stvarno uzaludne.

Mislim da je nama a i njima bilo teze na drukciji nacin. I doista mislim da nema nikakvog smisla o tome raspravljat.

A vezano za ovo kao prije se studiralo za 7.5godina a sad 5.... mislim da cemo ipak morat pricekat kojih 10ak generacija bolonjaca da zavrsi da procjenimo prosjek trajanja studija. BTW 80 je doguralo do 3., pitanje je koliko ce ih doista zavrsit svih 5 u roku.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
anekalo
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 5 - 5

PostPostano: 15:00 čet, 28. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ja sam isto medu onih 80 koji cu upisali cistu 3, ali cu sda pasti 1 kolegij..
Postoji li mogucnost da se 4 godina upise s jednim kolegijem iz 3. :?:
Postoji li mogucnost da se 4 godina upise s jednim kolegijem iz 3. Question

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
tihana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

134 = 153 - 19

PostPostano: 15:02 čet, 28. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="anekalo"]Ja sam isto medu onih 80 koji cu upisali cistu 3, ali cu sda pasti 1 kolegij..
Postoji li mogucnost da se 4 godina upise s jednim kolegijem iz 3. :?:[/quote]

sumnjam jer [url=http://www.math.hr/Default.aspx?sec=297]ovdje piše[/url] da moraš sve očistiti i skupiti 180 ECST bodova
anekalo (napisa):

sumnjam jer ovdje piše da moraš sve očistiti i skupiti 180 ECST bodova

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 16:21 čet, 28. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="anekalo"]Ja sam isto medu onih 80 koji cu upisali cistu 3, ali cu sda pasti 1 kolegij..
Postoji li mogucnost da se 4 godina upise s jednim kolegijem iz 3. :?:[/quote]

O tome imas [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?p=95184#95184]ovdje[/url] (moj odgovor Renati). :)

Predlazem da nadjes sve takve studente (ili sto vise njih) i da nekakvom peticijom podrzite taj prijedlog. 8)
anekalo (napisa):

O tome imas ovdje (moj odgovor Renati). Smile

Predlazem da nadjes sve takve studente (ili sto vise njih) i da nekakvom peticijom podrzite taj prijedlog. Cool

[Vrh]
pssst
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 7 - 6

PostPostano: 17:52 čet, 28. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

hoće bit kakav sastanak između nadležnih i studenata u vezi upisa na 4. godinu?
mislim da postoji puno pitanja koja traže konkretne odgovore
hoće bit kakav sastanak između nadležnih i studenata u vezi upisa na 4. godinu?
mislim da postoji puno pitanja koja traže konkretne odgovore

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 19:11 čet, 28. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Bit ce ako ga netko organizira (kao sto je to Nesi napravila [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=6509]dva[/url] [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=9432]puta[/url]), no garantiram da se sastanak nece sam organizirati. 8)
Bit ce ako ga netko organizira (kao sto je to Nesi napravila dva puta), no garantiram da se sastanak nece sam organizirati. Cool

[Vrh]
Lord R
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
= 14 - 9

PostPostano: 1:32 sub, 1. 3. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Samo bih se osvrnuo na onaj sraz mozgova na 5. strani :) i komentar od mdoka za jednak upis za sve.
Zašto rezati bodove primjerice FERovcu na računarskom (matematičkom) kolegiju? Prva stvar, prema njihovim metodama ocjenjivanja 50% ljudi koji su položili kolegij ima 4 i 5. A njhovi usmeni - nema ih - na našem faxu je to ujedno kulminacija i rasplet, uglavnom bez velikog obzira na kolokvije. Kako stvari stoje u nas, statistički gledano?
Ne znam, nema nigdje statistiku za pročitati ili ne znam gdje gledati...

O Ekomomiji i njihovih famoznih 7,8,9 ili koliko već rokova neću ni pričati. Ali tko voli nek izvoli... samo mi se čini glupo i neosnovano uspostavljati neku vrstu jednakosti (u bilo kojem smislu) između fakseva.

Tako da jedan ''kvalitetan'' student, (čitaj: ocjena je mjerilo kvalitete) sa prosjekom 4.5 na Matematici jednako kvalitetan student kao i onaj koji je iz 7. puta dobio 5 na Ekonomiji? Tako da ta ideja jednakosti nije baš realna. Po svemu ostalom sudeći formula je ok, osim spominjane diskriminacije rač. predmeta i još par sitnica kao i Nesinih komentara s početka - o kovanju pravila (prosjek-bitan) na počtku 3. godine.
Samo bih se osvrnuo na onaj sraz mozgova na 5. strani Smile i komentar od mdoka za jednak upis za sve.
Zašto rezati bodove primjerice FERovcu na računarskom (matematičkom) kolegiju? Prva stvar, prema njihovim metodama ocjenjivanja 50% ljudi koji su položili kolegij ima 4 i 5. A njhovi usmeni - nema ih - na našem faxu je to ujedno kulminacija i rasplet, uglavnom bez velikog obzira na kolokvije. Kako stvari stoje u nas, statistički gledano?
Ne znam, nema nigdje statistiku za pročitati ili ne znam gdje gledati...

O Ekomomiji i njihovih famoznih 7,8,9 ili koliko već rokova neću ni pričati. Ali tko voli nek izvoli... samo mi se čini glupo i neosnovano uspostavljati neku vrstu jednakosti (u bilo kojem smislu) između fakseva.

Tako da jedan ''kvalitetan'' student, (čitaj: ocjena je mjerilo kvalitete) sa prosjekom 4.5 na Matematici jednako kvalitetan student kao i onaj koji je iz 7. puta dobio 5 na Ekonomiji? Tako da ta ideja jednakosti nije baš realna. Po svemu ostalom sudeći formula je ok, osim spominjane diskriminacije rač. predmeta i još par sitnica kao i Nesinih komentara s početka - o kovanju pravila (prosjek-bitan) na počtku 3. godine.

alen
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

132 = 230 - 98

PostPostano: 7:03 sub, 1. 3. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Slažem se da bi svi trebali biti ravnopravni na upisu na diplomski studij. Ali pošto je FER očito na strani svojih studenata po pravilima upisa, zar se ravnopravnost ne postiže tako da i naš fakultet napravi isto?

@krcko: Da li su kolegiji Uvod u računarstvo, Programiranje(C), SPA, Računarski praktikum 1, Mreže računala i Objektno programiranje u skupini kolegija [latex]M[/latex] ili [latex]S \cup O[/latex] ?
Slažem se da bi svi trebali biti ravnopravni na upisu na diplomski studij. Ali pošto je FER očito na strani svojih studenata po pravilima upisa, zar se ravnopravnost ne postiže tako da i naš fakultet napravi isto?

@krcko: Da li su kolegiji Uvod u računarstvo, Programiranje(C), SPA, Računarski praktikum 1, Mreže računala i Objektno programiranje u skupini kolegija ili ?

nana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

95 = 158 - 63

PostPostano: 8:43 sub, 1. 3. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Iako se tako na prvi pogled cini, ekonomci sve i da hoce nemogu nam konkurirat jer oni imaju jedino predmete Matematika i Statistika (na 1.godini) koji su matematicki, a mi oko 20

A i nakon sta sam se malo raspitala o FERu i ekonomcima, oni opce ne bi kod nas ni za zivu glavu :P naime posebno ekonomci se boje matematike ;) a i valjda su svjesni cinjenice koliko bi se namucili buduci da nemaju adekvatno matematicko predznanje...

Kao sta sam vec prije rekla mislim da jedina konkurencija su studenti iz Splita i Osijeka (btw nisam nasla da igdje drugdje ima u Hrv), a nadam se da se nece njih bas puno javit...

Btw pridruzila bih se pitanju, a gdje spada Fizika1 i 2? A MMB i Bioinformatika?
Iako se tako na prvi pogled cini, ekonomci sve i da hoce nemogu nam konkurirat jer oni imaju jedino predmete Matematika i Statistika (na 1.godini) koji su matematicki, a mi oko 20

A i nakon sta sam se malo raspitala o FERu i ekonomcima, oni opce ne bi kod nas ni za zivu glavu Razz naime posebno ekonomci se boje matematike Wink a i valjda su svjesni cinjenice koliko bi se namucili buduci da nemaju adekvatno matematicko predznanje...

Kao sta sam vec prije rekla mislim da jedina konkurencija su studenti iz Splita i Osijeka (btw nisam nasla da igdje drugdje ima u Hrv), a nadam se da se nece njih bas puno javit...

Btw pridruzila bih se pitanju, a gdje spada Fizika1 i 2? A MMB i Bioinformatika?

[Vrh]
Mala_022
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

24 = 28 - 4

PostPostano: 11:24 sub, 1. 3. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="alen"]@krcko: Da li su kolegiji Uvod u računarstvo, Programiranje(C), SPA, Računarski praktikum 1, Mreže računala i Objektno programiranje u skupini kolegija [latex]M[/latex] ili [latex]S \cup O[/latex] ?[/quote]
[quote="nana"]Btw pridruzila bih se pitanju, a gdje spada Fizika1 i 2? A MMB i Bioinformatika?[/quote]
A ostali izborni u ovom semestru - Fourierovi redovi i primjene, Uvod u teoriju brojeva, Modeli geometrije, Uvod u diferencijalnu geometriju, Odabrane primjene vjerojatnosti i statistike :?:
alen (napisa):
@krcko: Da li su kolegiji Uvod u računarstvo, Programiranje(C), SPA, Računarski praktikum 1, Mreže računala i Objektno programiranje u skupini kolegija ili ?

nana (napisa):

A ostali izborni u ovom semestru - Fourierovi redovi i primjene, Uvod u teoriju brojeva, Modeli geometrije, Uvod u diferencijalnu geometriju, Odabrane primjene vjerojatnosti i statistike Question

[Vrh]
mdoko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
199 = 237 - 38

PostPostano: 14:29 sub, 1. 3. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Mala_022"]Fourierovi redovi i primjene, Uvod u teoriju brojeva, Modeli geometrije, Uvod u diferencijalnu geometriju, Odabrane primjene vjerojatnosti i statistike[/quote]
To su ocito matematicki kolegiji.
Mala_022 (napisa):
Fourierovi redovi i primjene, Uvod u teoriju brojeva, Modeli geometrije, Uvod u diferencijalnu geometriju, Odabrane primjene vjerojatnosti i statistike

abyssum
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 14:40 sub, 1. 3. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="nana"]A i nakon sta sam se malo raspitala o FERu i ekonomcima, oni opce ne bi kod nas ni za zivu glavu :P[/quote]

da, baš sam to i ja htio reći :D
zašto se toliko bojite da će masa ljudi sa drugih fakulteta htjeti na diplomski studij matematike? bit će eventualno par izuzetaka, većina će ionako htjeti nastaviti diplomski na svom faksu :)

pogotovo se FERovaca ne treba "bojati". kvota za diplomski studij na FERu je 550 ljudi, a svi koji su završili preddiplomski na FERu u roku 3.5 godine imaju izravan upis bez obzira na prosjek.
99.7% ferovaca mašta o diplomskom na FERu; sumnjam da će itko htjeti na PMF-MO, i ove 4 matematike na prve dvije godine su im bile previše :D
nana (napisa):
A i nakon sta sam se malo raspitala o FERu i ekonomcima, oni opce ne bi kod nas ni za zivu glavu Razz

da, baš sam to i ja htio reći Very Happy
zašto se toliko bojite da će masa ljudi sa drugih fakulteta htjeti na diplomski studij matematike? bit će eventualno par izuzetaka, većina će ionako htjeti nastaviti diplomski na svom faksu Smile

pogotovo se FERovaca ne treba "bojati". kvota za diplomski studij na FERu je 550 ljudi, a svi koji su završili preddiplomski na FERu u roku 3.5 godine imaju izravan upis bez obzira na prosjek.
99.7% ferovaca mašta o diplomskom na FERu; sumnjam da će itko htjeti na PMF-MO, i ove 4 matematike na prve dvije godine su im bile previše Very Happy

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku MSNM
nana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

95 = 158 - 63

PostPostano: 15:50 sub, 1. 3. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="mdoko"][quote="Mala_022"]Fourierovi redovi i primjene, Uvod u teoriju brojeva, Modeli geometrije, Uvod u diferencijalnu geometriju, [b]Odabrane primjene vjerojatnosti i statistike[/b][/quote]
To su ocito matematicki kolegiji.[/quote]

Oli nije da ovo(boldano) moze bit i iz podrucja "primijenjena statistika"
mdoko (napisa):
Mala_022 (napisa):
Fourierovi redovi i primjene, Uvod u teoriju brojeva, Modeli geometrije, Uvod u diferencijalnu geometriju, Odabrane primjene vjerojatnosti i statistike

[Vrh]
nenad
Moderator
Moderator

92 = 106 - 14

PostPostano: 9:52 ned, 2. 3. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

U razvijenom svijetu (prvenstveno EU) je prihvaćena sljedeća klasifikacija
[url]http://www.oecd.org/dataoecd/36/44/38235147.pdf[/url]
(ključna riječ je Frascati, po mjestu gdje se održao prvi sastanak)

Tu je jasno što je 1.1 (matematika), a što 1.2 (computer science, ali ne i computer hardware and architecture - 2.2).

Stvari se malo i mijenjaju, ali je i 2002. (v. usporedbu na str. 12) bilo
jasno što je matematika, što computer science, a što dio elektrotehnike.

Možda se kod nas izmisli i neka druga klasifikacija, ali neće biti dugog vijeka.
Neki izvana nas tjeraju da se uskladimo :)

- Nenad
U razvijenom svijetu (prvenstveno EU) je prihvaćena sljedeća klasifikacija
http://www.oecd.org/dataoecd/36/44/38235147.pdf
(ključna riječ je Frascati, po mjestu gdje se održao prvi sastanak)

Tu je jasno što je 1.1 (matematika), a što 1.2 (computer science, ali ne i computer hardware and architecture - 2.2).

Stvari se malo i mijenjaju, ali je i 2002. (v. usporedbu na str. 12) bilo
jasno što je matematika, što computer science, a što dio elektrotehnike.

Možda se kod nas izmisli i neka druga klasifikacija, ali neće biti dugog vijeka.
Neki izvana nas tjeraju da se uskladimo Smile

- Nenad

[Vrh]
alen
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

132 = 230 - 98

PostPostano: 10:56 ned, 2. 3. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="alen"]Da li su kolegiji Uvod u računarstvo, Programiranje(C), SPA, Računarski praktikum 1, Mreže računala i Objektno programiranje u skupini kolegija [latex]M[/latex] ili [latex]S \cup O[/latex] ?[/quote]

Znači to su računarski kolegiji. Izgleda da uur, programiranje, spa, rp1 i objektno spadaju u 1.2, a mreže u 2.2.

Malo je čudno da si ljudi mogu uzet izborni kolegij koji će im smanjit broj bodova koji će dobit na rangiranju za diplomski.

[quote="nana"][quote="mdoko"][quote="Mala_022"]Fourierovi redovi i primjene, Uvod u teoriju brojeva, Modeli geometrije, Uvod u diferencijalnu geometriju, [b]Odabrane primjene vjerojatnosti i statistike[/b][/quote]
To su ocito matematicki kolegiji.[/quote]

Oli nije da ovo(boldano) moze bit i iz podrucja "primijenjena statistika"[/quote]

Naravno, isto se režu bodovi :lol:

Sad ozbiljno, u tablici piše da primjene statistike u pojedinim područjima ne spadaju u matematiku, nego u ta područja.
alen (napisa):
Da li su kolegiji Uvod u računarstvo, Programiranje(C), SPA, Računarski praktikum 1, Mreže računala i Objektno programiranje u skupini kolegija ili ?

Znači to su računarski kolegiji. Izgleda da uur, programiranje, spa, rp1 i objektno spadaju u 1.2, a mreže u 2.2.

Malo je čudno da si ljudi mogu uzet izborni kolegij koji će im smanjit broj bodova koji će dobit na rangiranju za diplomski.

nana (napisa):
mdoko (napisa):
Mala_022 (napisa):

Naravno, isto se režu bodovi Laughing

Sad ozbiljno, u tablici piše da primjene statistike u pojedinim područjima ne spadaju u matematiku, nego u ta područja.

Nori
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

22 = 34 - 12

PostPostano: 12:23 ned, 2. 3. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ajme, sad tek čitam ovo sve skupa i ne mogu vjerovati da mi je smjer Racunarstvo lakse upisati ako sam za izborne uzimala NE-racunarske kolegije :(
Ajme, sad tek čitam ovo sve skupa i ne mogu vjerovati da mi je smjer Racunarstvo lakse upisati ako sam za izborne uzimala NE-racunarske kolegije Sad

nana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

95 = 158 - 63

PostPostano: 12:39 ned, 2. 3. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

@alen: Zaboravio si na Fiziku, ona je pak medju Ostalima.... :lol:

[size=9]Btw ak neko oce savjet za izborne, nek me pita, zasad biram one s najmanjom tezinom, znala sam da mi je minimizacija urodjena ;)[/size]
@alen: Zaboravio si na Fiziku, ona je pak medju Ostalima.... Laughing

Btw ak neko oce savjet za izborne, nek me pita, zasad biram one s najmanjom tezinom, znala sam da mi je minimizacija urodjena Wink

[Vrh]
Mad Wilson
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

23 = 34 - 11

PostPostano: 13:49 ned, 2. 3. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Hoce li se ovo jos mijenjati?
Ima li nacina da utjecemo na to?

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 14:19 ned, 2. 3. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Mad Wilson"]Hoce li se ovo jos mijenjati?
Ima li nacina da utjecemo na to?[/quote]

Prvi korak: [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=10965]click[/url]. 8)
Mad Wilson (napisa):

Prvi korak: click. Cool

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 11, 12, 13  Sljedeće
Stranica 7 / 13.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum